Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (457. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.504
Cevap
276
Favori
575.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Onlar baya bayagi luks hocam daha junioriz maas yetmez :D Bu gorselleri gormek cok iyi oldu ben de kendi koltugumu tam geriye yatirip sanki F1 pozisyonundaymis gibi kullaniyorum, pedallari bayagi bi yukseltmem gerekecek sanirim o yuzden, siz bunu neyle yaptiniz? Daha da yukselir mi ki? IKEA'dan Poang alacagim ya da dediginiz gibi alirsam Gamestandpro Oyuncu Koltuğu Sabitlemeli Direksiyon Standı - Gamestandpro.com sunu alip koltugu sabitleyecegim. Burada bi simulasyonlarin oldugu bi kafe var, oraya bir sorayim ikinci el satarlar mi bi fiyat alayim :D

CPU Ryzen 7 5800X3D — MOTHERBOARD ASUS TUF B450-Pro Gaming — GPU PNY GeForce RTX 4090 24GB XLR8 Gaming VERTO™ EPIC-X RGB — RAM GSkill Ripjaws 16 GB 2x8 3200Mhz — COOLING Noctua NH-D15 chromax.Black — CASE Corsair 4000D Airflow Beyaz — SSD Kingston KC3000 512GB — SSD Sandisk 480GB SSD — PSU CORSAIR RM1000x Shift 80+ Gold PCI5 — KEYBOARD NuPhy Halo96 Rose Glacier Switch — MICE Razer Viper V2 Pro
    MONITOR SONY XR-42A90K 4K 120hz OLED TV // SAMSUNG C27HG70 2K 144Hz
  • filojistoN kullanıcısına yanıt

Hocam poang koltuğun oturma yüksekliği epey alçak ve sizi geri yaslatıyor. O yüzden o standı alırsanız kollarınızı uzatmayacak kadar uzakta kalabilirsiniz, bende hem poang var hem de gamestandpronun en uygun olan modeli var, direksiyonu tutan boru ileri geri yapabildiği için kullanabiliyorum ama linkte attığınız ürünü pc sandalyesiyle vs kullanabilirsiniz. Bir de yatarak kullanmaktan bahsetmişsiniz, monitör veya tv çok uzakta kalabilir aklınızda olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet teşekkürler, poang alıcak olursam bu linkte attıgımı değil de stopersiz olan diger modeli alacağım, Poang F1 oturuşuna yakın diye demiştim... Monitor için bir çare bulacağım bakalım eğer öyle bir şeye kalkışırsam, ama sanırım en kolay çözüm olarak linkte attığımı alıp oyuncu koltugunu sabitleyerek devam edeceğim, kokpit hayali artik 3-4 seneye ötelenir.

CPU Ryzen 7 5800X3D — MOTHERBOARD ASUS TUF B450-Pro Gaming — GPU PNY GeForce RTX 4090 24GB XLR8 Gaming VERTO™ EPIC-X RGB — RAM GSkill Ripjaws 16 GB 2x8 3200Mhz — COOLING Noctua NH-D15 chromax.Black — CASE Corsair 4000D Airflow Beyaz — SSD Kingston KC3000 512GB — SSD Sandisk 480GB SSD — PSU CORSAIR RM1000x Shift 80+ Gold PCI5 — KEYBOARD NuPhy Halo96 Rose Glacier Switch — MICE Razer Viper V2 Pro

Spardox dx11 e baktınız mı hocam. Ben kullanıyorum memnunum. F1 gibi çok yatar bir pozisyonda değil ama sandalye gibi de dik olmuyor. Oturuş pozisyonu güzel. Sıfırı şu an yok sanırım ama sarı siteden ikinci el bakabilirsiniz.

Hocam size fikir vermesi açısından benim setupa bi bakın

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

Nalburdan Z şekilnde bir aparat aldım. Şans eseri denk geldi mobilya montaj ürünleri satan bir yerde. Malzeme de tam M8 vidaların olduğu yere oturdu sanki orjinalmiş gibi. Montaj aşamasını ölçüleri falan hepsini video olarak attım gamestand pro'ya whatsapp üzerinden. Fakat oralı olmadılar. Standdaki eksiklikleri ve modifikasyon fikirlerini de söyledim daha fikirlerim de vardı ama baktım çok ilgili dedikleri kişiden ilgi görmeyince önemsemedim ben de. Aslında ek parça yapıp şöyle 4 tane kutuya koysalar çok güzel olur.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Cnytkyz C kullanıcısına yanıt

Hocam onlara baktim 190 105 kilo üstüne tavsiye etmiyoruz yazmışlar açıklamalarında direkt beni tanımlamışlar vazgeçtim, tam aradigim şeydi yoksa Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

• Uğraşmanıza Gerek Yok çözüm bende 😅😅😅 istersen f1 kullan istersen Gt

Alternatif stand istersenizde
    24 kg direct drive stand

Forumlarda eski konularıma bakarsanız yaptığım işleri görürsünüz :)

Dipnot: Ticari amaçlı değil tamamen çözüm amaçlı yazıyorum

• what_tha kullanıcısına yanıt

Çok güzelmiş hocam teşekkürler, aklımda olacak :)

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Görseller güzel oldu hocam, ben de nalbur gezip bunları göstererek sorarım bir şekilde aynısı var mıdır diye. Ben de mail attım ama dönüş alamadım, garip gerçekten ürün satıyorsun, müşterin olabilecek birisi soru soruyor ve 2 dakikanı ayırıp cevaplamıyorsun, garip gerçekten, böyle olunca alışveriş yapasım da gelmiyor. Alternatif olmadığı için mecbur bunlara kalacagım gibi gorunuyor.

Whatsapp'dan yaz hocam maile cevap vemriyordur belki. Alacaksan ilgileniyorlar güzelce. Yani bir önceki mesajımda gömdüm ama haklarını yemeyeyim adamlar gelecek zammın gününü bile söylemişti wpdan 2 güne kadar alın isterseniz zam yapacağız diye. Yalan söylüyorlar sandım ama hakikaten 2 gün sonra zam yaptılar :D

Ama onun öncesinde trendyol'dan da bu yükseltme kiti muhabbetini yapmıştım. Aklımızda olacak önerizi dikkate aldık demişlerdi 5 ay önce :D En son çözümü ben kendim buldum yazdım işte ona da dönüş olmadı. Halbuki büyük hevesle video falan çekmiştim adamlar izlesin böyle uydurma parça değil de kendileri daha orjinal bir şey üretir diye Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Onun öncesinde alanlar için vites aparatının yanına el freni aparatı eklemesi de gönderecekmiş sözü varmış ama o da yok. Gerçi bana yetiyor zaten o kısım elfrenim için ama vites alırsam dar gelir tabi.

PArçaları ben Eskişehir'de buldum özsezer ticarette. Bulunduğun şehirde mobilya sanayi olan bölgelerdeki nalburlara bak derim. Bulamazsan yollayayım dicem ama kargo parçalardan pahalı tutar Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

Hahahah ben de Eskişehir'deyim çok iyi denk geldik :D Diğer ay alacağım ben de bakalim çok fazla zam gelmezse, destek için öm atarim konuşuruz :D Ben sadece F1 için kullanacağım SF1000 ve T300RS var, vites aparatına gerek yok en optimal çözümü arıyorum bakalim kafam karıştı 3-4 tane model var biri birinden ne kadar avantajlı karar veremedim, Gamestandpro V3 Pro Model Direksiyon Standı - Gamestandpro.com Bu da aslında olur gibi ama Gamestandpro Oyuncu Koltuğu Sabitlemeli Direksiyon Standı - Gamestandpro.com bunda da koltuk sabitleme var diye düşündürüyor ama gerekli mi değil mi bilemedim... Şeytan diyor git 10-15 ver sabit kokpit al ama ona da ekstra monitor falan takması var çok maliyetli... Önerilerini dikkate alsalardı keşke, onlara da faydası olurdu çok kolay bir çözüm bir de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 6 Nisan 2024; 22:36:23 >

• kafasında soru işaretleri olanlar için yortum yazayım: bende t150 pro vardı. satıp t300 alayım derken buradakilerin sayesinde DD sisteme geçtim. siziin asıl bakacağınız olay zincir sistem (en ucuz) , kayış sistem (orta fiyat) DD sistem 0layına bakın. DD R5, R9 olayına çok takılmayın. önemli olan hissiyat. bende R5 loodcell pedal var. yolu hissetme duygusu çok güzel. FFB oyuna göre değişiliyor ama bana fazlasıyla yetti. FFB 100 yaptığım ACC de 15 dk sonra yoruldum. kıstım.

Hahaa vay be Eskişehir'de sim ile ilgilenen biri denk geldi sonunda. Yahu ikinci el ilan bakıyorum doğru düzgün bir şey satan yok. Hep istanbuldan ilanlar ve gel al kargolamam diyorlar haklı olarak. Git gel yol parası falan derken bir çok ilandan vazgeçmek zorunda kaldım.

T300 güzel direksiyon. Arkadaşın gazıyla DD sisteme geç diye diye işte sattım ben de. Yoksa bayağı memnundum aletten Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Benim tavsiyem vallahi diğer pahalı olan model olurdu. Bende o var ve ralli oynarken çok hızlı kontralarda bazen standı oynattığım bile oldu. 20 kiloya yakın bir ağırlığı var direksiyon pedalalr derken 25'i buluyordur ama tam yetiyor işte sınırda kalıyor ve bence en iyi F/P ürünü stand.

Koltuk aparatlısını almak da mantıklı olabilir ya da benim gibi gamet sandalyede kullanacaksan sandalyeye kilitli tekerlek alabilirsin. Konik modül takılıyken bile sandalye geriye kaymıyordu. Standın ayaklarında da kauçuk titreşimt takozu var onlar da zemine çok güzel yapışıyor.

Standı alınca haber verirsin bazı şeyler var sağlamlık adına ekstra ekleme yapmak için, onların ölçülerini veririm onları da alırsın özyücel'den. Demin özsezer demiştim özyücel olacak. Baksan'da yolun altında kalan mağaza :D

Ben standa ekleme olarak üst tablasındaki m6 alyanı iptal edip, elle sıkıp geşetmeye izin verken plastik bir icat taktım adı nedir unuttum vallahi. Tır mır süreceksem tepeye kaldırıyordum, GT3 falan süreceksem tam dik yapıyordum ya da rally veya normal araba içinde standart 30 derecelik açı :D

Sağlamlık için de kalın pul aldım bütün m8 alyan başlarına. Normal kare profil olduğu için cırcır kolla iyice sıkınca hafif yamulmaya başlıyordu. Ben pul attım m6 başlarına ve taş gibi oldu, somunlar zaten pul genişliğinde onlara gerek yoktu hatta somunlar tırtıklı somun pul, rondela kullanmaya bile gerek yok.

Yani tabi ucuz olsa da ortombo dd1 falan alsak ama işte 15 20nm lluk direksiyon olmadıktan sonra çok da şart değil bence. Baya bir süre değiştirmem ben Moza yı sanırım D:

Ne mutlu Türküm Diyene

• elcas kullanıcısına yanıt

Vallahi ben de R5'i bekliyorum bakalım teslim edilsin 'de deneyeyim. Bundle aldım loadcell yok ama ikinci el falan alırım ileride bakalım. İzmirde bir tane debriyajlı srp stıyordu birisi 10K ya kaçırdım onu. Belki kriptodan parayı vurursak simagic ya da moza crp alırız Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Gücü yeterli mi hocam. Kollar yoruldu demişsin, gerçi ben t300'de de gücü kısardım çok sert gelirdi ama bazı araçlarda ACC SPA'da şu tepden indikten sonra sola doğru olan uzun meşhur virajda BMW 'di sanırım FFB yetmiyor ve artık sona ayandığı için direksiyon kazık gibi sert fakat detaylar tamamen kayboluyordu, önden kayma hissini alamıyordum. Sırf bu yüzden R9 falan mı alsam acaba dedim ama bütçe yetmedi tabiki Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Loadcell işini kendim çözmeye çalışacağım ilkbaşta. SRp-lite için bir proje var kafamda. Eğer olursa hazır modül bile üretmeyi düşünüyorum bakalım. Direkt kontrolcüye takılacak hatta kesme biçme hiç bir şey yok. :D

Ne mutlu Türküm Diyene

Ya ben de ilk başlarda DD düşünüyordum ama sırf SF1000 için T300RS'i aldım, ikinci el bir de çok uyguna denk gelmişti ikisini 17ye almıştım geçen yaz, o zaman da Moza R5 23-25 civariydi sanirim, Fanatec'ler de çok pahalıydı... Kaldım bunda bakalım değiştirmem herhalde hiç :D

Tamamdır hocam stand işini satın aldıgımda yazacagim gerekli upgradeleri yapayım ben de çok iyi denk geldik vallahi :D

Keyif alırsın Moza'dan umarım, güzel gorunuyor alet.

Vallahi şu anki fiyataları düşününce bedavaya almışın Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Ben de işte T300 ile devam ederken arkadaşın gazıyla DD ye geçelim dedik. Aslında az daha bekleyip hayalim R9 almaktı ama r5' de ön siparişte 28'e denk gelince dayanamadım aldım. T300'ü de arkadaşa 15'e sattım. Aslında önceki planım WRC direksiyonlu fanatec'di. Hatta onun öncesinde yine bir ürün daha alacaktım fanatec ertesi gün ist'a gidecektim almak için, artık benzin fiyatını falan da göze almıştım, son anda pplanlar bozuldu alacağım fanatec başkasına gitti falan. Sonra WRC direksiyonlu gelecek dediler o zaman da fanatec'de stok sorunu oldu, karşı taraf 27,5 fiyat verdi. Cash 28 vermekde zorlayacaktı. Şansıma 3 gün sonra R5 ön siparişe girdi. 6 ay taksitle aldım. İnşalah gelecek bekliyoruz bakalım Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Loadcel pedal alsam mı almasam mı onu düşünüyorum işte ya da bu bundle pedallara sadece fren geliştirme kitini alıp geçeyim mi karar veremedim. Çünkü bundle ile gelen pedallarda fren de sadece bükülme yayı var hissiyat yoktur onda. T300 ü konik modüllü ve konik modül olmadan düşün. Loadcel projem var bir tane t300 için özel amfi almıştım kullanmadım paketinde duruyor, eğer aklımdaki şey çalışırse srp-lite pedalları loadcell'li yapacam.Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] ama olmazsa mecbur loadcell srp alacaz ileride geliştirme için ya daaa simagiccc Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

Detaylı yazdığın için teşekkürler hocam kusura bakma mesajın gözümden kaçmış. O mesajı yazdığımda R16, loadcell pedal direksiyon falan 66’ya geliyordu, şu an 71’e alınıyor. gelburaya bayram kampanyası falan olacak mı diye yazmıştım ve büyük indirim olacak demişlerdi o yüzden almamıştım.Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Klasik bindir-indir yapmışlar indirimli hali daha pahalıSim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Profesyonel yarış kovalamayacağım için ben de R9 bana yetecek diye düşünüyorum o yüzden ona yöneldim. Bir Yandan yurt dışı ne yapabilirim diye düşünmeye başladım tanıdık birini bulabilirsem bavula attırıp getirticem. Bütün ürünler yurt dışının üç katı bunun matematiğini kafam bir türlü almıyor. Giriş seviye ürünlere de bu paraları vermek içime sinmiyor, o yüzden belki de yurt dışına kendim gidene kadar hiç almam. Şu an alınabilecek en mantıklı en f/p ürün r5 bundle o da kayışlılar 25 binlerde gezdiği için yoksa o da yurt dışı fiyatının iki katına satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 11 Nisan 2024; 14:56:18 >

• Max Verstappen gibi yarışıp milleti dışarı itiyordum iracing sırf bu yüzden 2 hafta banladı beni şaka gibi

Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • siteamsorunsali kullanıcısına yanıt

Yok hocam ne kusuru. İşte ben r5 i alırken R9 40 küsürdü kargoyla falan 41'e geliyordu. Şimdi r5'i iptal edip de R5 bundle'a 41 vermek hiç içimden gelmedi. Kullanların çoğu memnun zaten R5'den 5.5nm dan daha güçlü gibi hissetiriyor diyorlar. Bir kullanıcı var, R5'den sonra hemen hoşna gittiği için R9 almış CS simit ile. Uzun süredir R5 yatıyordu kenarıda diyor. CS simiti R5'de denemek için çalışrıdım diyip görüşlerini ekliyor. O zaman diyor işte R5'in gücü hala beni şaşırtıyor diye. CS ağır simitle bile çok hoşuna gitti ama base yorulduğu için ısınmaya başlıyor tabi o 2,3kg simit ile fakat aktif soğutma olsa mesela yan tarafına fan falan yapsan 32cm tam boy cs simit de kullanılacak R5'de.

Fiyatlar dediğin gibi 2 katı hatta kampanya yokken 2,5 katına çıkıyor belki de 3. Çok araştırdım, Nakliye ücretleri fena artmış ve ayrıca moza çinden geldiği için çin tarafaından gelen kargolara ek gümrük vergisi geçiriliyor. Elektrikli arabalarda da böyle. Çok ucuz arabalar sırf saçma sapan vergilendirme yüzünden gelmiyor ülkeye, gelen de uçuk rakamlara çıkıyor. Dolar kuru desen aldı başını gitti. He tabi kar marjı da yüksek bana kalırsa. Şu anki dolar ile Tam 28 bine geliyor vergilerle birlikte R5 bundle'ın fiyatı. Sanırım %20 gümrük vergisine ek olarak bir de çinden gelen paketler için %30 ek vergi var. Sonra hepsinden bir de %18 kdv alınıyor. Ama tabi kargo ve taşımacılığı katmadım.

şu saçma sapan vergiler olmasa çok daha rahat ürün alacağız da. Dolar bir yandan devlet bir yandan...

Ama işin en kötü tarafı, vergisiz ürün satanların da vergili fiyattan satmaları sahibinden de çok var, adam yurt dışına gidiyor bayilik sistemi olmadığı ve ticari olarak getiremediği için kaçak maçak yanında getiriyor ürünü. Bir de toptan alıyorlar bazen uyguna geliyor ürünler indirimi şusu busu. Zaten gezmeye gidecek gittiğinde de ürünleri getiriyor, 3 tane set satsa 2 tanesi bedavaya geliyor. Daha da saçması garantili diye satıyorlar. Senin yurt dışı bağlantın yoksa ya da bu adama verip yanında giderken götürmeyecekse o garanti yalan dolan. Fanatec mesela, bir tamirhanesi yok, kargo ile yollayacaksın. Ama ürün kaçak gelmiş, millileştirilmemiş yani. Hadi bir şekilde yurt dışına yolladın, değişim oldu tamir oldu vs.. ürünü geri yolladı fanatec sana. Şak diye gümrüğüe takılıyor. Eskiden takılmıyordur belki ama son dönemde resmi ticari alışverişleri bile didik didik ediyorlar. Tanıdığım bazı kişilere direksiyon setinde değil ama başka ürünlerde böyle vergi çıkmış.

Ondan sonra da yurt dışından gelme ürün almaktan vazgeçtim zaten bende. Yurt dışı fiyatından alsam hadi neyse. Fanatec set 14 bine geliyor burada 32 ye satıyorlar en giriş seviyesini. Hadi TR 'deki servisler kötü olsa da yine de muhatabın var. :D

Ne mutlu Türküm Diyene

• 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.