Arkadaşlar ben sim kartın yapısını nasıl çalıştığını çok merak ediyorum sim kartın içince hangi devreler var hangi aşamalardan geçerek bize yayın geliyor sim karta baktığımda üstünde yol gibi giden siyah çizgiler görüyorum bunlar ne işe yarıyor bunları ayrıntılı bir şekilde bana söyliye bilirmisiniz çok merak ediyorum veya link verin
Ha unutmadan sim kartın bir köşesi neden üçgen gibi kesilmiştir?
Cevaplarınızı bekliyorum...
Saygılar...
Sim kartın yapası hakkında bir bilgim yok ama, köşenin kesik oluşu, cihaza takma şeklini tayin edebilmemiz, doğru yönde ve doğru şekilde takabilmemiz için kılavuz görevi görüyor zannımca...
Teşekkür ederim cevabın için anladım Ben en çok nasıl yollarla bu iletişim bize geliyor onu merak ediyorum onunda cevabını ala bilsem
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
Sim kartın yapası hakkında bir bilgim yok ama, köşenin kesik oluşu, cihaza takma şeklini tayin edebilmemiz, doğru yönde ve doğru şekilde takabilmemiz için kılavuz görevi görüyor zannımca...
Yardımcı olacak olan yokmu?
quote:
Orjinalden alıntı: KaRa_1983
Teşekkür ederim cevabın için anladım Ben en çok nasıl yollarla bu iletişim bize geliyor onu merak ediyorum onunda cevabını ala bilsem
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
Tam bilmiyorum ama bence şöyle:
Sim kart sadece içinde bazı bilgilerin saklanabileceği akıllı bi chip. Yani sandığın gibi devre falan değil. Telefonun sim kart içindeki sana özel bilgileri kullanarak baz istasyonuyla irtibata geçiyor. Yani sim kart bi nevi anahtar.
sim kartın chipin tam ortasında,iç kısımda minicik bir devre gibi bişey var.bu devrenin ucundan 6 tane uç çıkıyor.bu 6 uç chipin üzerindeki senin dediğin yollarla ayrılmış sarı kısımlara bağlı.ama nası çalışır bilgim yok.hattın birini meraktan parçalayıp içine bakmıştım.
Bence de, sim kartta operatör, izinler(operatör seçme vs.) ile ilgili çok çok ufak bilgi var. başka birşeye yaramadığını düşünüyorum. Hatta bikaç gün öncesi hat değiştirirken, "bunun içindeki veri acaba telefona kopyalanamaz mı ki?" diye düşünmüştüm, sim kartın bir esprisi yokmuş gibi geliyor bana..
Arkadaş verdiğin site süper başka bilgilerde var içinde anladım ne olduğunu diğer tüm arkadaşlarada teşekkür ederim.