Şimdi Ara

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda kendi mini itx kasamı yapmıştım ona harici ekran kartı projesi üzerinde çalışıyorum o bitene kadar şimdilik sistemi bu kasaya geçirmeye karar verdim. SG13 hem uygun hemde inanilmaz potatif, malzeme kalitesi ise yerinde. Şuanda psu eksik corsair SF450 nin fazlasıyla yeterli geleceğini düşünüyorum sistem i7 6700 en fazlada 150wattlik bir ekran kartı takılır yükte taş çatlasın 250watt çeker o yüzden 450 fazla bile.

Kasayı dun kargodan aldım dumduz siyah olmasi cok sikici bir goruntu olusturdu gozumde. biraz mod olayına giristim bir kac resim paylasayim. parcalarida psu yu alir almaz icine yerlestirecegim simdilik oteki kasanin icerisinde duruyorlar.

once kuru kafa calismasini yaptim..

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

kasa gercekten kucuk arkadaslar cogu sirt cantasina sigabilecek boyutta, resimlerde buyuk bile duruyor. orta buyuklukte ellerim var onune kiyaslayinca tam elim kadar.

can sikintisi ne yapayim diye dusunurken biraz daha stencil ile ugrasayim deyip yine birseyler yaptim. amac ondeki izgaraya uyan birseyler yapmakti. biohazard isaretini yana koyup tehlikeli alanlari isaretleyen cikislara cizgi cektim :)) simdilik bu kadar dahada stencil isiyle ugrasmam sanirim. artik parcalar gelsin icini doldurucam kismetse.

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

17.8.2016 edit

parcalarin cogu su kasadan gelecekhttps://forum.donanimhaber.com/m_118931491//tm.htm#118931491 dolayisiyla sadece ekran karti, psu ve kasa faninin resimlerini koyuyorum cunku onlar yeni geldi. yinede genel parcalari yazayim :

-intel i7 6700
    -gigabyte h170n-wifi
    -evga gtx 1060 SC
    -crucial ballistix sport 2x8gb ddr4 2400
    -corsair sf450 gold psu
    -adata sp550 240GB
    -samsung 850 evo 500GB M.2 slot
    -2tb hdd
    -scythe big shuriken 2 rev. b cpu sogutucu
    -noctua nf-p12 pwm kasa fani
    -silverstone sg13 kasa

noctua fan detaylari

fazla soze gerek yok sessiz ve kaliteli olsun istedim

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

evga gtx 1060 sc deyatlari

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

kartin sadece 1 adet 6 pin guc girisi var oldukca ekonomik ve overclocklu model. karti ilk taktigimda farkettimki fani devamli donuyor, acaba durdurmanin bir yolu yokmu diye arastirirken hislerimde yanilmamisim. evga yakin zamanda bu kart icin yeni bios cikarmis ve 50-55 dereceye gelene kadar fani kapatiyor. bu ozellik biliyorsunuzdur guncel custom sogutmali kartlarin cogunda olan bir ozellik. bios u ykleyip restart atinca fan hemen durdu.

corsair sf450 80+ gold detaylari

mini itx dusuncesiyle uretilmis bir urun, icinden cikan kablolar bile kisa ve esnek sifir ses bence sfx guc kaynagi dunyasinda kral bir urun birde 600watt lik sf600 diye bir kardesi var ama gereksiz, 600 fazla.

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

kurulumdan resimler

silverstone atx-sfx braketi sayesinde cpu sogutucu uzerinde 2.7cm kadar bir bosluk olustu buda sogutucu icin yeterli

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

sfx psu boyutlari ve ozellikle full moduler olmasi sayesinde rahat rahat kurulum gerceklesti

ustten gorunum

kablolari biraz duzenledikten sonra kasa icerisinde hava sirkulasyonu icin yeterli alan olustu zaten daginik kablolar cokta sirkulasyonu etkilemiyor

Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)  Silverstone SG13 ile sistem toplama (i7 6700 + GTX 1060 sonlandı)

15 dakikalik kapali kutu sicak klimasiz ortamda prime 95 stress testi

test ile ilgili sunu belirtmeliyim ki psu nun fani donmedi yeterli yuk yok diye furmark ile gtx 1060 a tam guc verdim ve bu test bu sekilde 15 dakika devam etti psu nun faninda hala tik yoktu. aciklamalari okudum dusuk ve orta yukte fani donmuyormus. bunu degistirmeninde bir yolu yok sanirim bu sekilde psu omrunde fan acmadan bu sekilde calisacak :) isime de geldi acikcasi cunku bu sekilde psudan en ufak bir ses bile gelmiyor. tum sistemin en guzel parcasi sanirim guc kaynagi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 17 Ağustos 2016; 23:46:41 >

• Güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Güzel olmuş.

tesekkurler, 4-5 saatte anca bukadar :)
  • Valla bu kasa efsane,ben de kendime böyle bir sistem kurmak istiyorum. Dediğini gibi 450watt gayet uygun gelir diye düşünüyorum ama benim aklımda silverstone un sfx gold modeli var. Amazonda corsair e göre daha uygun fiyatı var. Siz de güzel bi mod yapmışsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trulli kullanıcısına yanıt
    bu kasa bencede fiyatına göre efsane çünkü bu boyutlarda parça esnekliği sunuyor eminim montaj sırasında zorlayacaktır ama işin zevkide orda. planım, tavana bir 3.5hdd, tabana bir 2.5ssd ve anakart arkasına bir m.2 ssd takmak. 58mm soğutucu ve önde 120mm yada 140mm intake fan koyacağım. birtek egzoz biraz sıkıntı ama pozitif hava basıncıyla sıcak havayı boş deliklerden pasif olarak atmayı düşünüyorum bakalım testler ne gösterecek.
    silverstone un psu larını çok iyi inceleyin gold demesine aldanmayın yorumları iyice okuyun eğer varsa jonnyguru daki incelemeyi okuyun hatta orda incelemesi olmayan psu almayin bile diyebilirim. ben corsairden böyle bir ürün beklemezdim ama tabiri caizse sfx psu ları arasında kral oldu bu SF serisi. gold sertifikaları bir kenara içerisinde son derece kaliteli bir işçilik ve en kaliteli parçalar kullanılmış. tüm değerleri mükemmel. ayrıca önemli konulardan biri sessiz çalışması sfx ler bilirsiniz içerisindeki fan genelde 80mm olduğu için sesli çalışır corsair bu durumu 92mm lik fan koyarak çözmüş maksimum yükte bile sesi zor duyulur seviyede ki belirli bir yük yüzdesine kadar fan bile açmıyor. şöyle iki inceleme linki var bakmak isterseniz.http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=477 jonnygurudan 9.7 alması ve the bad kısmında nothing yazması kolay verilen bir not değil belirteyim. buda kit guruhttp://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-sf-450-and-sf-600-psu-review/10/

bu arada eksik olan son iki parçayıda sipariş verdim sanırım çarşamba - perşembe gibi elimde olurlar. corsair sf450 ve evga gtx 1060 sc

• Parçalar geldi kurulumu tamamlayıp ufak tefek testler yaptım aklıma takılanları yazayım. Kapalı kasada psu ile cpu soğutucu arasında 27mm kadar yer kaldı fazlasıyla yeterli.

Klimasız sıcak ortamda kasa kapalıyken prime 95 te sicaklik değerleri 68 derece gibi ki böyle küçük bir kasa için gayet makul.

Corsair sf450 gerçekten çok süper bir ürün çıktı. Üründe zero fan modu var yani belirli bir yüke binene kadar fan açmıyor. Gtx 1060 ve i7 6700 li bu sistemde prime 95 ve furmark i aynı anda çalıştırp sistemi çekebileceği maksimum güce çıkardım. hem ekran kartı hem cpu yu 15 dakika terlettim ama 450 wattlık corsair i sanırım gıdıklayamadım dahi çünkü fan açmadı açmayada niyeti yok. Millet hala 700 wattlık psu tavsiye ederken gülmek geliyor içimden.

Akşama buildin geri kalan fotolarını ekleyeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesaj guncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GÜZELL
  • Gerçekten güzel bir itx sistem olmuş elinize sağlık.

Ben de yarış simülasyonları ve ara ara işlemciye dayalı profesyonel uygulamalar için bir itx sistem topluyorum yavaş yavaş.

İşlemci olarak i7-4790 ve Msi h81i anakart kullandım.
    Kasa olarak da silverstone rvz02b aldım.
    Yalnız şuan için idareten 750ti kullanıyorum ekran kartı olarak.
    rx470 veya gtx 1060 düşünüyorum, 350w psu'm daha fazlasını kaldırmaz herhalde.
    12v üzerinden 324w veriyor high power psu.
    Aslında bana gtx960 bile yeter ama gsync monitörlerin pahalı olmasından dolayı amd istiyorum biraz da.

Bu arada scythe shuriken'in ses durumu nasıl acaba? Ben de xigmatek janus ile scythe shuriken arasında kaldım. Sessiz olması önemli benim için.
  • LiveForSpeed kullanıcısına yanıt
    Rx 470 benimde radarımdaydı fakat stok olmamasından dolayı gtx 1060 ta karar kıldım hemde daha performanslı hem daha az güç tüketiyor. Sizede 350watt yetecektir sıkıntı olmaz.
    Xigmatek in o modelini biliyorum fakat testlerdeki soğutma performansı pek hoşuma gitmedi. Bu yükseklikte scythe ye rakip thermalright axp 100 var fakat onda da sonradan çıkan modelinde custom fan takma opsiyonunu kaldırmışlar hoşuma gitmedi. Scythe hem istediğin 120mm fana izin veriyor hem sessiz hem performanslı bir ürün benim hoşuma gitti. Eğer fan hiç değiştirilmeyecekse thermalright axp100 de alınabilir performansı güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle sisteminiz hayırlı olsun. bende benzer bir sistem toplama arefesindeyim. ancak ben micro atx bir sistem toplayacağım kasa olarak aerocool ds cube düşünüyorum. size bir sorum var. ekran kartı olarak gtx 1060 almayı planlıyorum ancak tek fanlı mini modeller ile çift fanlı yada asus 3 fanlı modeller arasında soğutma performanı dışında fark varmıdır? ve bir diğer sorum mini modellerin soğutma performansları ne kadar yeteli?

son sorum ise i7 6700 için micro atx olarak hangi anakartı tavsiye edersinzi? h170 chipset mi b150 mi? yada overclock yapılmayacağı için h110 da olur mu?

teşekkürler.
  • Verticall V kullanıcısına yanıt
    uzun lafın kısası: soğutma haricinde bir fark yok ve mini diye tabir edilen gtx 1060 aslında mini değil.
    lafın uzunu...

gtx1060 founder edition a arkadan bakarsanız aslında kartın tam evga kadar olduğunu göreceksiniz, soğutucuyu kartın arkasına doğru sarkıttıkları için kart uzunmuş gibi duruyor. evga nın yaptığı nedir, daha akıllı bir dizayn ile aynı kartı daha kısa boyutlarda üretmek. bunu aşağıda koyduğum resimde ve jayztwocents in kanalında özellikle evga için yaptığı incelemede görebilirsiniz.
    sıcaklık olarak gtx 1060 in tdp si düşük olduğu için az enerji demek az sıcaklık demek o yüzden açığa çıkan ve dağıtılması gereken muazzam bir sıcaklık olmuyor. kartı olabildiğince düşük seste çalıştırmaya çalışıyorum ve kart göreceli sessizliği başarıyor. bunu 75derece sıcaklıkta %50 fan gücünde furmark testinde yapıyor hemde bu küçücük daracık kasada. daha soğuk çalışmasını rahatlıkla sağlayabilirim fakat fan rpm yüzdesini yükseltmem gerekecek ve kullanabileceğim extra bir %50 fan gücü var. bendeki eski evga gtx 970 SC çift fanlıydı ve daha geniş bir kasada yine 75-78 derece civarinda çalışıyordu fakat şuanki gtx 1060 a kıyasla çıkardığı ses çok çok fazlaydı. yani TDP nin düşmesi burada işe yarıyor. foto ve videoyu ekliyorum incelersiniz.

2.16 dan izlemeye başlarsanız orda açıklamalar yapıyor, ayrıca devam edip test karşılaştırmaları izlerseniz bu kartın performansınıda görebilirsiniz.

anakart konusunda seçenek bol, sizin istediğiniz cpu yu destekledikten sonra gerisi artık biraz sizin beğeninize kalmış. örnek olarak bana M.2 slot gerekiyordu o yüzden en az h170 kullandım. mesela size usb type c gerekiyordur, enaz 6 sata3 portu gerekiyordur, yada 64GB rami desteklemesi gerekiyordur.. ona göre bakarsınız. yani dual channel ddr4 destekledikten sonra, pciex x16 gen3 olduktan sonra gerisi biraz teferruat. o gaming falan yazılarına sakın ha aldanmayın. anakartın barındırdığı teferruatlar fark ediyor sadece. yoksa herhangi bir performans artışı anakarttan anakarta kılcak derecede birşey olursa olur oda insanın farkedebileceği bir ölçü olmaz. yalnız şuanki kartımda dual bios var ve daha önce msi anakartımda tek bios vardı herşeyi doğru yapmama rağmen bios u güncelledikten sonra bir daha o anakartı çalıştıramadım. belki o tarz durumlarda dual bios anakartın sağlığı açısından hayati bir önem taşıyabilir.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Eli yüzü düzgün bir kart alıp küp kasa ile toplayacağım kısa sürede inşallah. PSU'mu Amazon'dan satın aldım. (55 dolara evga 750w 80+ gold semi modüler ) i7 6700 kullanacak olmama rağmen cooler master hyper 212 evo da sipariş verdim sırf sessiz çalışsın diye. İnşallah performanslı ve sessiz bir sistem yapabilirim. Sisteminiz bana ilham kaynağı oldu :) Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verticall -- 20 Ağustos 2016; 23:15:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Cevabınız için teşekkür ederim. Eli yüzü düzgün bir kart alıp küp kasa ile toplayacağım kısa sürede inşallah. PSU'mu Amazon'dan satın aldım. (55 dolara evga 750w 80+ gold semi modüler ) i7 6700 kullanacak olmama rağmen cooler master hyper 212 evo da sipariş verdim sırf sessiz çalışsın diye. İnşallah performanslı ve sessiz bir sistem yapabilirim. Sisteminiz bana ilham kaynağı oldu :) Teşekkürler.

rica ederim sizinkide hayırlı olsun. yani biliyosunuz 6700 ile stock cooler geliyor ben bir süre denedim belki olur diye. 80 derecelerde çalıştı o sorun değilde ses yapıyor ben kasadan gelen fazla sesi sevmiyorum olabildiğince sessiz olması lazım sırf oyüzden scythe big shiruken aldım. sizde o yüzden hyper almışsınız :) evganında psu ları çok iyidir bende de 650watt gold g2 vardı çok memnundum. zaten o psu ları superflower denen bir marka yapıyor o yüzden kaliteliler, evga sadece firmasının adını yapıştırıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.