Şimdi Ara

Silinsin Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıkLord -- 20 Ağustos 2014; 22:34:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkLord

Bu aralar zor zamanlar geçiriyorum. Sabaha kadar uyumuyorum. Bu gece yine uyumadım. Hava hafif aydınlanmaya başladığında dışarıdan kedi miyavlamaları duydum. Belki biraz oynarız ve neşem yerine gelir diye düşündüm ve üstüme bir ceket alıp dışarı çıktım. Bir kaç yavru kediydi bu sesi çıkaranlar. Tanıyordum bu kedileri, bizim mahallede bir apartmanın bodrumunda yaşıyorlardı. Kediler hemen kaçtı biri hariç. O da biraz uzaklaştı, uzaklaştığı yerde yine miyavlamaya başladı. Yanına gittim, otların arasına girmişti. Yakaladım, tırmaladı. Aldım elime, biraz ötedeki duvarın dibine oturdum. Kediyi kucağıma aldım. Önce hırçındı ama sonra sakinleşti, bıraktım ancak kucağımdan inmedi. Arada miyavlamayı sürdürdü. Ben de karnını, sırtını okşadım. Sonra emin değilim, ya üstümü düzeltmek istedim ya da üzerimdeki tüyleri silkelemek. Kedi o hareketten korktu. Zaten gevşek tutuyordum artık çok hırçınlık yapmıyor diye, bir anda yüzümü tırmaladı ve ben hemen yüzümden uzaklaştırınca elimi ısırdı. Ve ben de sabaha kadar uyumamış olmanın ve o anki irkilmenin etkisiyle can havliyle kediyi yere attım. Kedi oracıkta can verdi. Aldım, uzun süre sarstım ama uyanmadı. Öldü. Ben de kediyi gömdüm.

Mahalledeydiler, iki aylıktı daha. Kaç kere annelerine süt, yumurta, köfte, salam götürdüm. Fırsat buldukça besliyordum. Yavruları hiç sevememiştim hep kaçıyorlardı. O kadar tatlılardı ki. Ama ben onu öldürdüm. Şu an hissettiklerimin tarifi yok. Resmen öldürdüm onu. Hem de korkup. Bana zararı yoktbulduğumu. Isırmıştı, tırmalamıştı ne olacaktı sanki ? Şu an hayatıma son vermek istiyorum. Öldürdüm lan , iki iki buçuk aylık bir yavru kediyi öldürdüm ben. Katilim. Ellerimde kan var. Hala inanamıyorum. Hayatımda ilk defa birini öldürdüm ben. Hem de bir kediyi, her gördüğü yerde ne yapıp edip yemek verdiğim, kucağımda mırlamasını dinleyerek huzur bulduğum, aşığı olduğum bir hayvanı öldürdüm ben. Defalarca ısırıldım, tırmalandım, aşı olmak zorunda kaldım. Neden böyle oldu ? Ben bunu neden yaptım ? Nasıl oldu ? Niye bu kadar korkup fırlattım onu ?

İçimi dökmek zorundaydım. İstediğinizi diyebilirsiniz. Bela okuyun, küfür edin, ne derseniz diyin. Ama ne yapmalıyım ? Allah beni nasıl affeder ? Ben kendimi nasıl affederim ? Nasıl yaşarım bununla ? Ne yüzle bir kediye bakabilirim artık ? Allah rızası için söyleyin ? Ne yapmalıyım ?

Doğal bir iç güdüyle hareket etmişsin.

Bu kadar ince ayrıntıya girmeye gerek yok. Evet öldürmüş olabilirsin ama amacın öldürmek değil; nefsi müdafaa imiş. Doğasal içgüdülere sahibiz, çünkü bizde birer hayvanız. Kim olsa zarar gördüğü anda savunmaya geçmeye çalışır.

• KaranlıkLord K kullanıcısına yanıt
    Hocam küfür edilecek bir durum yok, yüzünüzü tırmalamış ve elinizi ısırmış sizde refleks olarak bırakmışsınız.

Her zaman bir kap süt ve bir kap su bırakabilirsiniz ve her gün besleyebilirsiniz.
  • Pisman olsanda bi masum varligi öldurmussun hocam kaza ile olmus o kadar uzulme ama icini rahatlatmak icin sokaktan yardima ihtiysci olan durumu kotu olan bi yavru kedi alip buyutebilirsin evinde. Sahsen bende 3 aylik bi siyam kedisi sahibiyim duygunu anliyirum bende cok uzulurdum.

Ama niyet onemli kotu niyetle yapmamissin. Dedigim gibi yardma ihtiyaci olsn bir kediyi sahiplen buyut icin rahatlar en olmadi etrafnda ki kedilere durumuna gore mama süt su verebilirsin. Veyahut yarali sakat olanlari veternere goturebilirsin icini rahatlatir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kimseye günahını anlatma. Allah affedecek olsaydı bile şimdi biz şahidiz. Tövbe edip Allah'tan affetmesini bekleyecektin. Pişmansın anladığım kadarıyla zaten.
  • Allah senin gibi vicdanı olmayanlara da nasip etsin. Kader sonuçta ne yapacaksın. Sonuçta isteyerek yapmadın. Desek bile suçluluk duygusu olacak. Takıntı yapma hastalık haline gelirse kötü olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeşim. Keşke herkes senin gibi olsaydı. Burada duygulandım okurken..

• Önemli olan niyetin kardeşim, içinde en ufak zarar verme duygusuysa attıysan kediyi yandın ama hiç öyle bir niyetin olmadan ani bir refleksle attıysan nefs-i müdafa'ya girer yırtarsın büyük ihtimal, Allah affetsin, önemli olan bir daha yapmamak.
  • O kadar kafana takma.
  • Hayvanların canı önemli ama böyle durumlarda kendini bu kadar üzme be kardeş.
  • Helal olsun her ne kadar kedi ölmüş olsada vicdanın var suçluluk duyuyorsun sana bir zararı dokunmayan bir canlıyı gidip zorla rahatsız edip öldürmüşsün hoş yanlışlıkla olmuş ama sırf sevmek için bile olsa rahatsız etmek yanlış bu devirde kasten öldürüp güleni onunla eğleneni bile var

• kardeş b. vardı yabani yavru kediyi zorla sevmeye kalkıyorsun. O işler bir anda olmuyor, bir iki besleyeceksin, kedi sana güven duyacak.

Benim buraya bazen yabani kediler geliyor, önce güvenini kazanıp ondan sonra seviyorum.

Şimdi boşa ağlama da git adama akıllı bonacibo ayarında mama al o kedileri büyüyene kadar besle, madem vicdan var, icraat de görelim yoksa samimiyetine hiç inanmayacağım.
  • Sen elinden geldigin kadar besle , su ver en azindan su koy sokaga , serefsizler bilerek zevk icin olduruyor sen hata kaza sonucu olmus.yani sıkma canını.

• Anlattığın gibiyse geçmiş olsun istemeden refleks yapıp bir hataya düşmüşsün üstelik öz eleştirisi de yapmışsın. Bana kalırsa bu saatten sonra annelerini falan bulup yemek, süt vs ver. Böylece faydan olur bir nebze rahatlarsın.
  • Benim basima gelseydi intihar etmistim sanirim 4 yavruyu yeni sahiplendirdim 3 kedim daha var evde o aciyi empatiyle anlayabiliyorum ama merak ettigim bir sey var iki bucuk aylik kedi hareketli olur artik kendini toparlamis haldedir hemen nasil öldü onu anlayamadim ? Cunku benim 2 bucuk aylik yavrular perdeye tirmanip kartonpiyer hizasindan yere atliyorlardi bir sey olamamisti.. ya da 2 bucuk aylik degil daha ufakti herhalde? Uzuleceksiniz elbet zamanla daha sakin karsilarsiniz kasit yok cunku ortada..

• quote:

Orijinalden alıntı: incioz

Benim basima gelseydi intihar etmistim sanirim 4 yavruyu yeni sahiplendirdim 3 kedim daha var evde o aciyi empatiyle anlayabiliyorum ama merak ettigim bir sey var iki bucuk aylik kedi hareketli olur artik kendini toparlamis haldedir hemen nasil öldü onu anlayamadim ? Cunku benim 2 bucuk aylik yavrular perdeye tirmanip kartonpiyer hizasindan yere atliyorlardi bir sey olamamisti.. ya da 2 bucuk aylik degil daha ufakti herhalde? Uzuleceksiniz elbet zamanla daha sakin karsilarsiniz kasit yok cunku ortada..

Olay çözülüyor gibi. Karşı apartmana gittim. Onlara bakan biri var arada yemek veriyor. Ben de yemek vereyim dedim. Amca da oradaydı. Yavrulardan birisi kayıp dedi. Ölmüştür dedi. Kötüydü zaten dedi. Pek iyi değilmiş. Ya bir kedi dövmüş ya da çocuklar taşlamış.
    Ben söylemedim, söyleyemedim. Ama sanırım zaten kötü olduğu için ben yere attığımda ölmüş. Hızlı atmamıştım. Koluyla yere atmıştım. Zaten acı acı miyavlıyordu, çok da kaçamamıştı. Ama korkudan nasıl tırmalayıp ısırdıysa elim boydan boya kan oldu. Neyse olan oldu. Bir canı ellerimle aldım. Allah elbet soracaktır hesabını. Bundan sonra iki üç günde bir yaptığım işi her gün yapacağım. Her gün yumurtaları, salamları ve keçi sütlerini vereceğim. Günahıma kefaret olmaz belki. Ama bir masum can sayesinde bir çok kedi her gün doymuş olacak.
    Umarım unutabilirim. Umarım kendime gelirim. Cinayet mahalline dönen katil gibi gittim apartmana. Amcaya kedileri sorarken yer yatılsa da içine girsem dedim. Hele hele amca bir kedi kayıp dediğinde hissettiklerimin tarifi yok.
    İnsan kendisini rahatlatma çalışıyor. Zaten kedinin kötü olduğunu duyduğumda biraz rahatladım. Ama ben olmasydım o kedi şu an huzurla uyuyor olacaktı.
    Bunun vebali asla düşmeyecek üzerimden. Ölene kadar taşıyacağım.

• Allah kolaylık versin durumunu çok iyi anlıyorum.. Ben de 2 ay önce hasta yavru bir kedi buldum yedirdim içirdim, iyileştirmeye çalıştım ama başaramadım. Erkek adamız ama bu yaşıma rağmen gözümden yaş geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.