Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolegemenesor

    Arkadaşlarım şuan kampüsün çimlerinde uzanıyo ben burda boşaltım sistemi görüyorum diye haykırıyosun yalnız kaldığın zamanlarda.


    Aynen ya.
  • 2. seneyi dahi görmedim (bu sene umarım) ama yaş farkının sorun yaratacağını sanmıyorum. Ortama alışınca unutursun, gider. İş hayatına atılınca da iş arkadaşların olacak. Yaşıt olmadıklarına sen benden büyüksün/küçüksün senle arkadaş olamam mı diyeceksin?

    Sanki her kampüs güllük gülistanlık da çimde oturma kaldı. O dizilerde, reklamlarda oluyor genelde. Aman efenim açık havada ders çalışmakmış, gitar çalıp okulu kendine hayran bırakmaymış, peh!

    Ben bu sene o kadar zorlandım ki. Hem de daha ilk sefer olmasına rağmen. O stresi, denemeleri, arkadaş
    tavırlarını biliyorsun.

    Yine de karar senin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopexia -- 18 Temmuz 2011; 23:26:45 >
  • Bne kesinlikle tavsiye etmem, şimdi gidebilme seçeneğin varsa fazla zorlama çünkü 3. sene seni psikolojik olarak yıpratır. Herşey zamanında güzeldir ayrıca üniye başlayınca dediğimi anlarsın. Ama ben hazırlığı geçerim direk diyosan o zmn belki düşünebilirsin ama zor bir süreçtir bu.
  • Üniversiteye giden de ilk aylarda pişman oluyor ben buraya niye geldim diye o ilk aylarda pişmanlıklar hep olur onlar önemli değil de üçüncü sene çalışıp çalışıp da önceki senelere göre kötü ya da aynı sonuçlar alırsan çok kötü moral kaybı olur. Zor toparlarsın...
  • ah şu dandik üniversiteye gitmektense 1 sene daha bekleyip iyi bir üniversiteye gitmeyi bir de babam anlasa
  • benim de 2. senemdi. ilk sene meslek lisesi oldugum için vakit bulmakta zorlanıyordum. dedim 1 sene daha adam gibi çalısıyım. bu sene gecen seneye göre yükselttim tabi ama istedigim yer gelir mi bilmem. Demek istedigim 2. sene düsünenler hic düsünmeden baslasın hazırlıklara ama 3 harbi yürek ister.benim suan kafam almıyor bir sene daha kaldırmayı .
  • 3. seneyi düsüneyim dedimde kafayı yck gibi oldm .d Zaten aile ikiye bölünük bu konuda annem git diyor babam Allahn hakkı üctür diyor. Ama tercih ypacagm kesnlkle. Cünkü 3. sene hazrlanmak cok zor olr. 1. sene stres fln neredeyse hic yktu ama 2. sene kendimden beklemeyecgm kadar stres vs. yptm. 3. seneye kalırsam hem calısma azmi acısnda hemde stres acısından kendimi toplayacak durumda olmadıgıma inanıyorum.
  • sadece hukuk için 2.seneye kaldım.Bu sene oldu gibi inşallah.2.sene harbiden zor çalışmak sorun değiş o durumun verdiği psikolojiyi kaldırabilmek önemli.Cidden ben şu bölümden başkasını okumam diyosan ve onuda kazanamıyosan 3e git ama çok çok iyi düşün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel The Difference


    quote:

    Orijinalden alıntı: Canhatti

    3. senenin psikolojisi kötü olur heralde 2. seneninkini yaşayınca


    2. senenin psikolojisi çok mu kötü oluyor


    Ben de bazı arkadaşlar gibi ikinci sene sınava girip kazananlardanım. İkinci sene psikolojisi çok kötüdür. Lise de bitmiştir, üniversitede yoktur ve sen bir öğrenci değilsindir.

    İkinci sene en çok zorlandığım olay kendime yaptığım psikolojik baskıydı. Zira bakkala bile bir şey almaya gitsem ne işin var burada git test çöz diyen bir yapım vardı. Durmadan hayal kurardım ben bir de, ya kazanamassam diye. YGS oldukça kötü geçmişti, cevaplara bakınca inan 2-3 gün kendime gelemedim. Bu dönemde bir sene daha hazırlanma planları bile insanı kafayı yemeyi yedirtiyor. Hiç değilse LYS'ler iyi geçti de girebildim istediğim bir yere.

    Not: Ara sıra rüyamda üniversiteyi kazanamadığımı, sınavlara felan hazırlandığım görüp kan ter içinde uyandığım oluyor. Bilinçaltı'na o derece yerleşmiş artık.




  • 3.senem bu yil en dandik univ.en dandik 2 yillik bolumu okumaya bile raziyim insana kolay gozukuyor ama asla oyle degil dershaneye gidiyorsun oradakiler bilecocuk geliyor insana ben gec kalmisim diyosun oyle olmasa bile, tercihte bulun okumya basla mucadelene orda devam edersin....
  • ben de 3. seneme kalmıştım. FAkat ek tercihlerde zevk olsun diye İst üni radyoterapi yazdım 2 yıllık sağlık myo. Pat diye çıktı. 1 ay dersaneye gittim sonradan doğru İstanbul'a. Sıkıysa gitme! Ama 3. sene baskısı anlatılamaz ancak yaşanır. Yaşa ve gör diyorum. Senin yerinde olsam herşeyi bırakır kalırdım 3. seneme ki kalmıştım da. Hayat umutla dönüyor kardeşim. Ben boş vakit bulduğumda YGS LYS çalışıyorum müh için... Son olarak umut hiç bitmiyor...

    Allah yardımcımız olsun!
  • tercihini yap universiteye gir ondan sonra 3. defa girebilirsin:)
  • Eğer iyi bir alt yapın yoksa ( alt yapıdan kastım ilkokul ortaokul ve lise eğitimi) her girdiğin sene artıracağın puan az çok bellidir.400den 500e çıkma imkanın çok çok azdır.Benim bu 2.senemdi geçen sene 370 puan aldım bu sene 430 civarı bir şey gelecek 60 puan artırdım evet ama bir sene daha kalsam yine bir 60 puan artıracağım anlamına gelmez.Benim fikrim bu iyi düşün karar ver bence.
  • Sınav sonuçları gelsim bakalım ona göre bir yol haritası çizeceğim kendime inşallah.
    Tabi ki en büyük sorun aynı sırada oturduğun arkadaşların üniversitede belki ikinci sınıfa geçmiş olacak ama sen buna rağmen yok vektörlerlerle yok mat 1 le uğraşacaksın(kendim içinde söylüyorum bunları)bunlar senin(ve benim)üzerinde çok büyük psikoloik baskılar oluşturacak.Ben bunun altından kalkabilirim diorsan amenna(ben diyebiliyor muyum?tam olarak değil)
    Ha şöyle birşeyde var 3. senesinde itü bilgisayar kazananı 4. senesinde tıp kazananıda gördüm 3. yıl kazandığı üniversiteyi 2. sınıfta bırakıp tekrar hazırlananıda gördük.
    Sözün özü;Hayatın bizi nereye götüreceği kesin değil dolayısıyla iyi düşünmek lazım üniversite konusu çok ciddi gönülsüz iş yapmamak lazım eğer bir bölümü çocukluğundan beri istiyorsan hazırlan derim ama bu tamamen senin psikolojine bağlı birde şöyle düşün
    -Allah ömür verirse-40 yaşına geldiğinde üniversiteyi 2. ya da 3. yılında kazanmış olmanın pek de bir önemi olmayacak o gün yaptığın işin ve bu işten aldığın zevkin önemi olacak.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.