Şimdi Ara

silinmiş dosya nasıl kurtarılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cop kutusuna atılmıs bır dosyayı cop kutusunu bosalttıkdan sonra gerı nasıl alabılırım

• recovery prog. ile

easy recovery mesela
  • system mechanic 6 pro da boyle bir ozellik var. bi dene istersen
  • Runtime Software GetDataBack programını kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 2 Aralık 2005, 12:34:27 >
  • Silinen dosyayı kurtarmak her zaman mümkün olmuyor. Özellikle dosya silindikten sonra bilgisayarı çalıştırmaya devam edersen, windows silinen dosyaya ait boş sectorleri temp yada diğer dosyalarla doldurmaya başlıyor. Eğer gerçekten önemli bir dosya silindiyse yapacağın ilk şey bilgisayarın elektrik fişini çekerek direkt kapat. Normal yollardan kapatmaya uğraşırsan boş sectorleri kaybedebilirsin. Daha sonra başka bir bilgisayara kendi diskini slave olarak bağlayayıp FINAL DATA veya EASY RECOVERY gibi programları kullanarak silinen dosyalarını geri alabilirsin. Ama 3 gün sonra 5 gün sonra gibi bir şansın yok, bunu da unutma. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wallcry

Silinen dosyayı kurtarmak her zaman mümkün olmuyor. Özellikle dosya silindikten sonra bilgisayarı çalıştırmaya devam edersen, windows silinen dosyaya ait boş sectorleri temp yada diğer dosyalarla doldurmaya başlıyor. Eğer gerçekten önemli bir dosya silindiyse yapacağın ilk şey bilgisayarın elektrik fişini çekerek direkt kapat. Normal yollardan kapatmaya uğraşırsan boş sectorleri kaybedebilirsin. Daha sonra başka bir bilgisayara kendi diskini slave olarak bağlayayıp FINAL DATA veya EASY RECOVERY gibi programları kullanarak silinen dosyalarını geri alabilirsin. Ama 3 gün sonra 5 gün sonra gibi bir şansın yok, bunu da unutma. Kolay gelsin.

formatlanmış hdd deki bilgileri 2 sene öncesi bilke olsa alabilirsin tabi eğer tekrar o dosyanın yerine bişi yazmamışsan. kurtarma ihtimali çok yüksek özellikle easy recovery ile

• Merhaba, arkadaşım anlamadığım arkadaşın dediğini tasdiklemişsin aynısı söylüyorsun zaten alıntının manasını anlamadım?

"tabi eğer tekrar o dosyanın yerine bişi yazmamışsan." senin yazdığın bu arkadaşta

" windows silinen dosyaya ait boş sectorleri temp yada diğer dosyalarla doldurmaya başlıyor."

bunlar aynı anlama gelmetedir. İster windows üzerine yazsın ister kendiz yaz fark yok.

Polemiği uzatmadan Windows Xp işletim sistemi kullanıyorsan Dos 6.2 versiyonunu indirip yükledikten sonra.

Başlat=>Çalıştır=>cmd ardından dos ortamına undelete R/doya adı. Dosyaları tek tek kurtarmana yarar.

Formatlanmış bilgisayarda eğer unformat varsa aynı şekilde unformat bile işe yarar formatlanmış bilgisayarı geri eski haline getirebilirsin. Tabiki bu bahsedilenlerin hepsi işlemin gerçekleştiği an yapılabilir. Aksi halde arkadaşların dediği gibi dosyalarının yerlerine yeni dosyalar yazılabilir. Formatlanmış işletim sisteminde de hicbir işlem yapmadan unformatı çalıştırman gerekiyor.

Saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • silinen dosyayı geri alamazsın. silinen programları geri alabilirsin ama dosyayı geri alamazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: samet007

silinen dosyayı geri alamazsın. silinen programları geri alabilirsin ama dosyayı geri alamazsın

o zaman benimkiler bir mucizeydi
  • Formatlanmış bir HDD deki dosylar geri alına biliyor diye söylediler televizyonda

Peki FDİSK yapsak gene geri alınabilir mi dosyalar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Aralık 2005, 0:59:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yazılımcı online

Formatlanmış bir HDD deki dosylar geri alına biliyor diye söylediler televizyonda

Peki FDİSK yapsak gene geri alınabilir mi dosyalar?

Zor ama mümkündür herhalde çünkü eski sektörler iptal edilip yeni sektörler atanıyor Fdisk ile sadece. Dolayısıyla eski sektörleri tespit eden bir program bulunursa eski dosyalara yeniden ulaşılır bence. Tamamen emniyetli silme için kullanılan programlar silinen alana bir kaç defa rastgele veri yazarak bu işlemi gerçekleştiriyorlar. En emin yöntem budur.
  • vallcry nin mesajını onaylıyorum. silinen dosyanın üstüne hiç bir dosya eklenmeyecek.ben bu işi daha önceleri tramisu programı ile yapıyordum. şimdi en güzel file recovery programı çok iyi yapıyor.özellikle word da yazılmış bilgileri iyi kurtarıyor hem dosya kurtarılabılır yada kurtarılamaz diye sana bildiriyor.good yazan dosyaları geri çağırabiliyorsun.bu iş en çok word da yazdığınız bilgilerinizi kaybettiğinizde lazım oluyor
  • Merhaba, " silinen dosyayı geri alamazsın. silinen programları geri alabilirsin ama dosyayı geri alamazsın "

kusura bakmayın alıntıyı beceremedim. Lütfen yardımcı olurken araştırmadan ve hatta bu kadar kesin konuşmayalım. "Silinen dosya geri alamaz ve silinen programı geri alabilir" ne demek bana allah aşkına birisi anlatı versin dostum sen bilgisayar program mantığını bilmiyorsun sanırım. Program ve dosya arasında hicbir fark yok mantık olarak. Bilgisayarın mantiği 0-1 arasında sayılardan oluşmakta her olgu aslında bir sayıdır. O yüzden eğer bir dosyayı geri alabiliyorsan herşeyi geri alırsın. Diğer arkadaşın sorduğu soru Fdisk yapmak demek hd bölümleme demek eğer bölümeden sonra biçimlendirme yaparsan. Dosyaların geri gelmeyebilir. Ama sana şunu söyleyeyim Donanım olarak 100 defa formatlanmış bir HD içerisindeki bası dosyaları alabilen aletler var. Ama bunlar büyük çaptaki araştırmalar için kullanılmaktadır. Bir program bu kadar derine inip veri kurtaramayabilir.

Saygılarımla

• yardımsever dostum demek istediğini anlayamadım. bir dosya ya kurtarılır ya kurtarılamaz.pc ye kurulmuş bir programın silinen dosyalarını kurtarsan sence çalışırmı.bbence bu iş (örnek)muhasebeciler için çok önemli çünkü tüm kayıtları word şeklinde yada eta programının tuttuğu kayıtlar şimdi burada eta nın kendisimi önemli tutulan kayıtlarmı
  • Merhaba, erdem dostum benim ilk sözüm altdaki arkadaşa idi.

"quote:

Orjinalden alıntı: samet007

silinen dosyayı geri alamazsın. silinen programları geri alabilirsin ama dosyayı geri alamazsın."

Burada kurtarılan dosya kullanılır veya kullanılmaz ondan bahsetmedim.

Saygılarımla
  • arkadaslar cevaplarınız ıcın saolun

win xp de sistem geri yukleme yapıldıgında program ve dosyalar da gerı alınabılıyor ama bıraz karısık oluyor demekki silinen dosya ve programlar bır yerde yedeklenıyor bu dosya ve programları yenıden kurtarmak ıcın silinen dosya ve programların tam olarak nerede yedeklendıgını ve ne sekılde gerı alınacagının yolunu bulmak gerekır.
  • kardeş sana şöyle bildiğim kadarıyle açıklama yapiiim
    jetaudio diye bir müzik programı var pc ye bağladığın teyp ten müzik kaydediyon.kayıtların değişik formatları var hele bir tanesi wav olarak değilde değişik bir format yapıyor. ve 80----100 mb lik dosya 150kb da kaydediliyor mpş ler ise 3 ile 5 mb arasında kaydediliyor
    yani sanırım galiba herhalde wınxp ve milenyum böyle bir format kullanıyor. ama ben sağlıklı olarak yapamadım.
    şu ana kadar sistem gerçekten zarar gördüğünde geri yükleme yaparsan bilgisayar gene açılmıyor buna aldanıp çok kereler dosyalarımı kaybettim
  • benim oyun setupu silindi nasıl kurtarabilirim easy recovery filan olmuyor
    acil yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.