Şimdi Ara

Silinmeyen Dosyalar (System Volume Information ve RECYCLER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
67.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce hdd den film izleyecektim tv ye bağladım ve başlıkta belirttiğim bu iki dosyayı gördüm.Daha sonra hdd yi pc ye bağladım ve klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster dedim, bu lanet 2 dosyayı gördüm.Ne yaptıysam silemedim hata veriyor.İnternetten biraz araştırma yaptım bazıları virüs diyor bazıları pc için gerekli diyor bazıları gereksiz diyor.Nasıl silebilirim lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 5 Haziran 2012; 13:20:58 >

• XP de bu sorunu

1. Adım:::: Klasör seçenekleri>görünüm>(burda alttan)Basit dosya paylaşımı kullanın kutucugunu kaldır.
    2. Adım::: sileceğin dosyaya sağ tıkla paylaşım ve güvenlik>güvenlik>(burda alttan)kullanıcı adınızı seçin ve en alttan tam denetim kutucugunu işaretleyin.sonra yine en alttan gelişmişie tıklayın önce izinler>alttan kullanıcı adınızı seçin ve üstten izinler'in yanından Sahibi>burdanda kullanıcı adınızı seçin ve uygula tamam bitti simdi silebilirsiniz.

biraz karışık ama :)
  • Kardeş o biraz fazla karışık oldu sanırım resimle anlatıyım birde ben sana garanti olsun (:

• quote:

Orijinalden alıntı: enes7895

Arkadaşlar az önce hdd den film izleyecektim tv ye bağladım ve başlıkta belirttiğim bu iki dosyayı gördüm.Daha sonra hdd yi pc ye bağladım ve klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster dedim, bu lanet 2 dosyayı gördüm.Ne yaptıysam silemedim hata veriyor.İnternetten biraz araştırma yaptım bazıları virüs diyor bazıları pc için gerekli diyor bazıları gereksiz diyor.Nasıl silebilirim lütfen yardım edin

Selam
    Kardeş o dosyalar Window ve Hard Disk için olmazsa olmazlanrdandır! Bir şekilde silseniz dahi, HDD'yi bilgisayara bağladığınızda yeniden oluşacaktır!!!

RECYCLER
    - Windows XP için Geri dönüşüm kutusudur. Yani çöp sepeti..
    $RECYCLE - Windows 7 için Geri dönüşüm kutusudur. Yani çöp sepeti..
    System Volume Information ise, HDD bilgisini içeren klasördür.

Bu klasörler içine gerekli izinleri vererek ulaşabilirsiniz. İçeriğini silseniz de bilgisayar yeniden başladığında veya HDD'yi taktığınızda yeniden bilgiler oluşacaktır. Bu dosyaların izni SYSTEM tarafından yönetilir. Gerekli izni verirseniz Administarors veya kullanıcı adınıza, bunu sizde yönetebilirsiniz.
    Virüs vs. bulaşmış ise, System Volume Information klasörü içeriğini silebilirsiniz.

Bilginize ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: epik_03

Kardeş o biraz fazla karışık oldu sanırım resimle anlatıyım birde ben sana garanti olsun (:

Hocam çok teşekkürler uğraşmışsın benim için yalnız senin dediklerini yaptım silinmiyor yinede

• Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim.Ben HDD den ilk önce $RECYCLE.BIN i direk sildim onda bi sorun olmadı daha sonra RECYCLER ı silmeyi denedim işte uyarı verdi bazı programlar çalışmayabilir falan diye tümüne evet dedim silindi daha sonra System Volume Information ı ise Unlocker programıyla silebildim ancak.Dedim bi pc yi yeniden başlatayım baktım yine gelmiş RECYCLER ve System Volume Information dosyaları.Daha sonra tekrar silmeye kalkıştım Unlocker la System Volume Information ı sildim RECYCLER ı bi türlü silememiştim saçma sapan şeyler oldu geri dönüşüm kutusu boş olduğu halde dolu gözüküyor boşaltamıyodum en sonunda RECYCLER ı Unlocker la D: ye taşıdım öyle halloldu.Hemen çektim HDD yi pc den şuan tv ye bağlayınca o dosyalar yok ama ben tekrar HDD yi pc ye bağlayınca yine gelcek bu dosyalar.Bu arada bu RECYCLER ve System Volume Information dosyaları C: ve D: de var ben napıcam bu dosyalarla silince tekrar gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 5 Haziran 2012; 17:28:07 >

• ö.dgl kardeş ama orda sahibi kısmından önce izinler sekmesinden kullanıcı seçtin mi onu resmini koymayı unutmusum orda iki tane vardı biri en üstde olması lazım diğeride ortalarda en üstdeki devralmamış yazar onu yaptın mı silebilirsin yazlnız bu dosyalar tam olarak nerde C mi D deler mi C deyse sorun çıkarabilir ama D'de ise hiç korkma antivirüs,format vs. kalıntılarıdır D dekiler ama C'de yerine göre değişiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim.Ben HDD den ilk önce $RECYCLE.BIN i direk sildim onda bi sorun olmadı daha sonra RECYCLER ı silmeyi denedim işte uyarı verdi bazı programlar çalışmayabilir falan diye tümüne evet dedim silindi daha sonra System Volume Information ı ise Unlocker programıyla silebildim ancak.Dedim bi pc yi yeniden başlatayım baktım yine gelmiş RECYCLER ve System Volume Information dosyaları.Daha sonra tekrar silmeye kalkıştım Unlocker la System Volume Information ı sildim RECYCLER ı bi türlü silememiştim saçma sapan şeyler oldu geri dönüşüm kutusu boş olduğu halde dolu gözüküyor boşaltamıyodum en sonunda RECYCLER ı Unlocker la D: ye taşıdım öyle halloldu.Hemen çektim HDD yi pc den şuan tv ye bağlayınca o dosyalar yok ama ben tekrar HDD yi pc ye bağlayınca yine gelcek bu dosyalar.Bu arada bu RECYCLER ve System Volume Information dosyaları C: ve D: de var ben napıcam bu dosyalarla silince tekrar gelir mi?

Selam
    Önce müsaadenizle bir deyimle yazımı tamamlamaya çalışayım.. Körün elinden tutar yol gösterirmişsiniz ama o hâlâ buradan mı diye sorarmış.. Sizinkisi de buna benzer bir şey oluyor yani..

Bakın yukarıda ne olduğunu şöyle açıkladım size.
    quote:

Kardeş o dosyalar Window ve Hard Disk için olmazsa olmazlanrdandır! Bir şekilde silseniz dahi, HDD'yi bilgisayara bağladığınızda yeniden oluşacaktır!!!

RECYCLER - Windows XP için Geri dönüşüm kutusudur. Yani çöp sepeti..

Bu klasörler içine gerekli izinleri vererek ulaşabilirsiniz. İçeriğini silseniz de bilgisayar yeniden başladığında veya HDD'yi taktığınızda yeniden bilgiler oluşacaktır. Bu dosyaların izni SYSTEM tarafından yönetilir. Gerekli izni verirseniz Administarors veya kullanıcı adınıza, bunu sizde yönetebilirsiniz.
    Virüs vs. bulaşmış ise, System Volume Information klasörü içeriğini silebilirsiniz.

10 tane sıfır HDD taksanız da, format attığınız an adı geçen dosyalar mecburen oluşur! Veya bir HDD'yi 4 birime belseniz de, her birim için bu dosyalar bulunmak zorundadır. Sizi rahatsız eden şey nedir anlayamadım?
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: epik_03

ö.dgl kardeş ama orda sahibi kısmından önce izinler sekmesinden kullanıcı seçtin mi onu resmini koymayı unutmusum orda iki tane vardı biri en üstde olması lazım diğeride ortalarda en üstdeki devralmamış yazar onu yaptın mı silebilirsin yazlnız bu dosyalar tam olarak nerde C mi D deler mi C deyse sorun çıkarabilir ama D'de ise hiç korkma antivirüs,format vs. kalıntılarıdır D dekiler ama C'de yerine göre değişiyor

Hem C de hem D de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim.Ben HDD den ilk önce $RECYCLE.BIN i direk sildim onda bi sorun olmadı daha sonra RECYCLER ı silmeyi denedim işte uyarı verdi bazı programlar çalışmayabilir falan diye tümüne evet dedim silindi daha sonra System Volume Information ı ise Unlocker programıyla silebildim ancak.Dedim bi pc yi yeniden başlatayım baktım yine gelmiş RECYCLER ve System Volume Information dosyaları.Daha sonra tekrar silmeye kalkıştım Unlocker la System Volume Information ı sildim RECYCLER ı bi türlü silememiştim saçma sapan şeyler oldu geri dönüşüm kutusu boş olduğu halde dolu gözüküyor boşaltamıyodum en sonunda RECYCLER ı Unlocker la D: ye taşıdım öyle halloldu.Hemen çektim HDD yi pc den şuan tv ye bağlayınca o dosyalar yok ama ben tekrar HDD yi pc ye bağlayınca yine gelcek bu dosyalar.Bu arada bu RECYCLER ve System Volume Information dosyaları C: ve D: de var ben napıcam bu dosyalarla silince tekrar gelir mi?

Selam
    Önce müsaadenizle bir deyimle yazımı tamamlamaya çalışayım.. Körün elinden tutar yol gösterirmişsiniz ama o hâlâ buradan mı diye sorarmış.. Sizinkisi de buna benzer bir şey oluyor yani..

Bakın yukarıda ne olduğunu şöyle açıkladım size.
    quote:

RECYCLER - Windows XP için Geri dönüşüm kutusudur. Yani çöp sepeti..

10 tane sıfır HDD taksanız da, format attığınız an adı geçen dosyalar mecburen oluşur! Veya bir HDD'yi 4 birime belseniz de, her birim için bu dosyalar bulunmak zorundadır. Sizi rahatsız eden şey nedir anlayamadım?
    Kolay gelsin..

Hocam yani sonuç olarak ben format atsamda bişey değişmicek mi bu dosyalar yinemi gelcek ve zararımı var diyorsunuzda bazı arkadaşlar virüs olduğunu söylüyorlar :-/

• quote:

Hocam yani sonuç olarak ben format atsamda bişey değişmicek mi bu dosyalar yinemi gelcek ve zararımı var diyorsunuzda bazı arkadaşlar virüs olduğunu söylüyorlar :-/

Tekrar selam
    O klasörlere Virüs diyen arkadaşlarınıza benden Selam-Kelam edin ve hiç bir şey bilmediklerini söyleyin!
    Kullandıkları sistemi tanımayan o arkadaşlarınızın bunlara virüs demesine pes doğrusu demekten başka bir şey diyemiyorum.

Bir değil bin defa da format atsanız o klasörler MECBUREN oluşacaktır. Windows'un olmazsa olmazlarındandır! Fakat System Volume Information klasörü içine Virüs sızabilir, bunu da el ile veya Virüs programı ile silebilirsiniz.

Sizi inandırabilmek için diskimin bir bölümünü formatladım ve aşağıya eklediğim resmi hazırladım. Belki bu resimler sizi tatmin edici olur!
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Tekrar selam
    O klasörlere Virüs diyen arkadaşlarınıza benden Selam-Kelam edin ve hiç bir şey bilmediklerini söyleyin!
    Kullandıkları sistemi tanımayan o arkadaşlarınızın bunlara virüs demesine pes doğrusu demekten başka bir şey diyemiyorum.

Bir değil bin defa da format atsanız o klasörler MECBUREN oluşacaktır. Windows'un olmazsa olmazlarındandır! Fakat System Volume Information klasörü içine Virüs sızabilir, bunu da el ile veya Virüs programı ile silebilirsiniz.

Sizi inandırabilmek için diskimin bir bölümünü formatladım ve aşağıya eklediğim resmi hazırladım. Belki bu resimler sizi tatmin edici olur!
    Kolay gelsin..

Pekala hocam artık tatmin oldum Yalnız bu dosyalar hem C: hemde D: diskindeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 6 Haziran 2012; 8:46:04 >

• quote:

Selam
    Galiba yazdıklarım okunmuyor veya dalga mı geçiyorsunuz anlayamadım?
    Bu klasörlerin her birimde oluşacağını ve olmazsa olmazlardandır diye bahsetmiştim.. Resim de ekledim ki gözünüzle görün diye.. F: birimine sizin için format yaptım ki, fazla bir şey gözükmesin diye.

C:, D:, E:, F:, G:, H:, I: vs. HDD birimleri için bu klasörler oluşmak mecburiyetindedir.
    Kolay gelsin ve son mesajımdır.

• onlar lazım yaaw uğraşma bendede var ama virüs falan değil kurcalama
  • System Volume Information bölümüne virüs girip o virüsün silinemediği durumlarla karşılaştım,ancak herhangi bir virüs bulamadıysanız (bildiğim kadarıyla) o klasördeki dosyaları bilgisayar periyodik olarak siliyor zaten,ancak şunuda bir deneyin.

Sistem geri yüklemeyi kapatıp açın, hdd'de bir miktar yer açıldığını görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lance Vance Dance

System Volume Information bölümüne virüs girip o virüsün silinemediği durumlarla karşılaştım,ancak herhangi bir virüs bulamadıysanız (bildiğim kadarıyla) o klasördeki dosyaları bilgisayar periyodik olarak siliyor zaten,ancak şunuda bir deneyin.

Sistem geri yüklemeyi kapatıp açın, hdd'de bir miktar yer açıldığını görürsünüz.

Hocam HDD'dekileri bi şekilde zor olsada sildim.Şuan bilgisayardakiler duruyor.
  • quote:

quote:

Selam
    Galiba yazdıklarım okunmuyor veya dalga mı geçiyorsunuz anlayamadım?
    Bu klasörlerin her birimde oluşacağını ve olmazsa olmazlardandır diye bahsetmiştim.. Resim de ekledim ki gözünüzle görün diye.. F: birimine sizin için format yaptım ki, fazla bir şey gözükmesin diye.

C:, D:, E:, F:, G:, H:, I: vs. HDD birimleri için bu klasörler oluşmak mecburiyetindedir.
    Kolay gelsin ve son mesajımdır.

• Merhaba geçen gün hdd'de bir anda özel dosyalar diye bir klasör belirdi, 24.04.2011 diye bir tarihte oluşturulduğunu iddia eden dosya siliniyor ancak 3 sn içinde geri geliyor. Emergency kit gibi programlarla silmeye çalıştım ancak görmüyor kit o dosyayı.

uygulama gibi gözüken ve yaklaşık 500 kb olan bu naneyi nasıl silebilirim bilen var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilq

Merhaba geçen gün hdd'de bir anda özel dosyalar diye bir klasör belirdi, 24.04.2011 diye bir tarihte oluşturulduğunu iddia eden dosya siliniyor ancak 3 sn içinde geri geliyor. Emergency kit gibi programlarla silmeye çalıştım ancak görmüyor kit o dosyayı.

uygulama gibi gözüken ve yaklaşık 500 kb olan bu naneyi nasıl silebilirim bilen var mı acaba?

Öncelikle selamlar.
    'Özel dosyalar' gerçekten bir virustur. Onu nadir antivirüsler çözebilir. Kaspersky adlı antivirusu internetten trial olarak indir. Bilgisayarı tam sistem taraması yap. Bu virus bizim okuldaki bilgisayarlarda da var. ÖNEMLİ NOT: HİÇBİR ARKADAŞIN BİLGİSAYARINA FLAŞ TAKMASIN. YOKSA O FLAŞA DA VİRUS GİRER

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar System Volume Information ve RECYCLER Dosyalarını Unlacker ile silebilirsiniz hem onlar bir virüstür zamanında silenmesse bilgisayarınız çökebilir unlacker ile silebilirsiniz Link :http://www.tamindir.com/unlocker/indir/ yARDIMCI OLBİLDİYSEM NE MUTLU BANA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.