Hard diskimde yedeksiz silinen veya formatlanan çok önemli verilerim bulunuyor. Aradığım veriler 10-15 senelik değil, en fazla 3 senelik veriler. Recuva ile kurtarmayı denedim. Ancak 1/3 oranında kurtarabildim ve bazıları üzerine yazıldığından dolayı, tam kapasitesiyle çalışmıyor. (Video, Görsel) Ancak ne yazık ki, aradığım verileri hala kurtarabilmiş değilim. Aynı dönemlerdeki bir çok veriyi kurtarabilmeme rağmen, o verileri kurtaramıyor. Bazılarını görüyor ancak kırmızı halde oluyor. Bunu sanırım üzerine yazıldığı için yapıyor. Aynı dönemdeki işe yaramayan bir veriyi kurtarıp, işime yarayan veriyi kurtaramamak çok üzücü bir durum. Veriler 4 yerde bulunuyordu. Birincisi USB bellekteydi ancak kayboldu ve geri getirme şansım yok. Diğeri CD'deydi, evdekiler bozuk diye çöpe atmış ki, bunu da getirme şansım yok. Diğeri Facebook'daydı. Hesabı sildim ancak verilerin sunucuda kopyalandığını ve silinme olayının sadece bize kapatıldığını, sildiğimiz şeylerin aslında silinmediğini öğrendim. Bunun için Facebook'a mail attım ancak geri dönüş yapılmadı. Diğeri ise şu anki hard diskimin içinde. Benim bu verileri kurtarmak için, internet ve hard diskten başka kurtarma şansım yok. Öyleyse bunu internetten nasıl geri getirebilirim ? İnternete yüklenen her şeyin geri getirilebilmesi mümkün müdür ? R-Studio, Network özelliği ile sanırım böyle bir şey vaat ediyor. Bunun tam versiyonu için satın alınıp, ücret ödenir mi ? Öyle de olmasa, R-Studio, o verileri hard disk yöntemiyle geri getirebilir mi ? Haftalardır kafayı yedim bu konudan dolayı, lütfen bu verileri kurtarabilmek için işi bilen, bilmeyen herkes akıl versin. Şimdiden Allah razı olsun.
90larınçocuğu
kullanıcısına yanıt
Madem bu kadar önemli, profesyonel yardım almayı deneyin programları denemişsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat
Madem bu kadar önemli, profesyonel yardım almayı deneyin programları denemişsiniz.
Profesyonel yardım, fiziksel olarak hasar gören depolama birimleri için diye biliyorum. Ayrıca Teknoseyir'de bu konu üzerine inceleme videosu hazırlayanlar, öyle şirketlere yüzlerce dolar vermek yerine, R-Studio'yu satın alıp deneyin, daha kârlı oluyor diyor.
Harddisklerin kendi firmalarına yollayınca destek veriyorlardı belirli bir ücret karşılığında ( yanlış hatırlamıyorsam )
90larınçocuğu
kullanıcısına yanıt
Bunlarla bir deneyin tekrar.
R-Studio GetData Recover My Files Professional DiskInternals Partition Recovery Active Partition Recovery
Umarım işe yarar.
GSkill fN
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim, kendi diskin programını deniyorum, olmazsa laboratuvar ortamında deneyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat
Bunlarla bir deneyin tekrar.
R-Studio GetData Recover My Files Professional DiskInternals Partition Recovery Active Partition Recovery
Umarım işe yarar.
Bu durumda ben 100 mb için mi disk imajı oluşturamıyorum yoksa başka bir problem mi var ? C:'de tarama yapmak için USB diski seçiyorum da.
90larınçocuğu
kullanıcısına yanıt
hocam durumu hallettiniz mi? bu programları bilmiyorum ama benim de başıma benzer durum gelmişti piyasada adı geçen programların neredeyse hiçbiri işe yaramıyor yarayanlar da dosya ve klasör isimlerini bozuk çıkartıyor ben getdataback for ntfs programını kullandım tüm doyalarımı klasör klasör aynı isimlerle dosya isimleri de aynı olarak geri getirdim hatta daha öncesinde sildiğim dosyalar da çıktı. Ben dosyalar usb den hızlı kopyalanmıyor diye düşünerek 1 TB harici HDD yi kutusundan çıkartıp sata ile anakarta bağlamıştım sonra hdd yi çalıştırmak için mecburen format atmak zorunda kalmıştım çünkü sonra ne usb ile ne de sata ile diski bir türlü çalıştıramadım ve tüm dosyalarım silinmişti. getdataback for ntfs programını tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: 1872
hocam durumu hallettiniz mi? bu programları bilmiyorum ama benim de başıma benzer durum gelmişti piyasada adı geçen programların neredeyse hiçbiri işe yaramıyor yarayanlar da dosya ve klasör isimlerini bozuk çıkartıyor ben getdataback for ntfs programını kullandım tüm doyalarımı klasör klasör aynı isimlerle dosya isimleri de aynı olarak geri getirdim hatta daha öncesinde sildiğim dosyalar da çıktı. Ben dosyalar usb den hızlı kopyalanmıyor diye düşünerek 1 TB harici HDD yi kutusundan çıkartıp sata ile anakarta bağlamıştım sonra hdd yi çalıştırmak için mecburen format atmak zorunda kalmıştım çünkü sonra ne usb ile ne de sata ile diski bir türlü çalıştıramadım ve tüm dosyalarım silinmişti. getdataback for ntfs programını tavsiye ederim.
İşe yaradı hocam. R-Studio zehir gibi. Bulamadıklarım var tabi ama bayağı sağlam bir program. Recuva'nın kurtarılamaz olarak değil, görmediği dosyaları bile %100 kurtardı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme