Şimdi Ara

Silinen uygulamalar yer kaplıyormu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendi cihazımdaki uygulamarı hesapladım; bir oyun 2 gb diyelim 2000 diye alıp 200mb olanı 200 diye alıp topladım yanlışmı yapıyorum?Cihazda ben topladığımda 7.4 kusur gb çıkıyor cihazın kendinde 9.4 gb yer dolu olarak gösteriliyor çok saçma değilmi?Sildiğimiz uygulamalar yer kaplıyormu?(Eğer böyle birşey var boşuna uygulama yüklemeyeyim).

Edit= Yani herkeste böyle fark varmı? Yoksa tam tamınamı gösteriyor sorun benim cihazdamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 6 Mayıs 2013; 16:13:10 >

• 1 gb 1024 mb'tır. O şekilde hesaplamanız lazım
  • Ben hesap makinesi ile yaptım.24+ pek bişey değiştirmez herhalde. :) 100-200 daha eklemiş olurum benim hesabıma.
  • Restore en son 6.1.2 çıktığında atmıştım, o zamandan beri restore atmıyorum + jbli kullanıyorum. Cihaz diğer kısmını 600 mb falan gösteriyordu. Şuan 1.50 gb falan var. Sanırım yer kaplıyorlar. Ama çok çok fazla değil öyle olsaydı MC4 ve NFS de girerdi.
  • Cihazı ilk açtığınızda 2-3 gb düşükmüydü? 32gb bende 28 buçuk falandı zannedersem tam hatırlamıyorum ama düşüktü.Bende 28 sende 30gb çıkma ihtimali varmı ?
  • 16 gb ve 13 gb kullanılabilir diyor. Diğerleri işletim sistemi ile alakalı sanırım. 32 gb'ın 32'sini de kullanamayacaksın.
  • Peki sizce hesap makinesi ile hesap yapmak doğru olurmu? 2gb 2048 diyip toplayarak gitmek(Ben böyle hesapladım).Birde güncellemeler 1.5-2gb yer kaplarmı? :S

Edit= Jbsiz cihaz jb nekadar yer kaplıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 6 Mayıs 2013; 17:41:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gizli uygulamalar
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXios6

Peki sizce hesap makinesi ile hesap yapmak doğru olurmu? 2gb 2048 diyip toplayarak gitmek(Ben böyle hesapladım).Birde güncellemeler 1.5-2gb yer kaplarmı? :S

Maalesef o kadar çok çok bilgim yok ben de 4-5 aylık kullanıcı gibiyim.
  • Benim gözüme çarpmadı değil ios6'da güncelleme yaparken 700kb(yakın birşeydi belki daha fazla tam hatırlamıyorum) ve son güncellemelerdeki 200 küsur kb yazıyordu.Güncellemeler yer kaplıyodur herhalde.Ama bence silinen uygulamalar yer kaplamıyodur.
  • quote:

Benim gözüme çarpmadı değil ios6'da güncelleme yaparken 700kb(yakın birşeydi belki daha fazla tam hatırlamıyorum) ve son güncellemelerdeki 200 küsur kb yazıyordu.Güncellemeler yer kaplıyodur herhalde.Ama bence silinen uygulamalar yer kaplamıyodur.

700 kb den felan ne olucak :) Bilgisayar daki mantıkla aynı düşünürsek yer kaplaması lazım... Bu arada hesap makinesi ile hesaplamada bir yanlışlık görmüyorum ben, ama belki daha iyi bilen arkadaşlar vardır.
  • quote:

Peki sizce hesap makinesi ile hesap yapmak doğru olurmu? 2gb 2048 diyip toplayarak gitmek(Ben böyle hesapladım).Birde güncellemeler 1.5-2gb yer kaplarmı? :S

Tüm telefon ipad vs . Hafızasının tamamını kullanamaz. 8gb ise size 5gb
    16 ise 13 küsür gb verir
    32 ise 28 gb
    64 ise de 58 vermesi lazım
    Ayrıca 128 gblık ipadlerle 115 gb boş yer kalır
    O alanlar sistem dosyaları içindir

Ayrıca güncellemelerde rr3 ü örnek vereyim oyunun boyutu 1 gb ama oyunu güncellerken 1-1,5 gblık veriyi tekrar indiriyor sorunun sebebi bu ( 1,5 gb tı salladım)
    Edit: ios güncellemeleri telefon yani OTA üzerinden yapılırsa boyut düşük olur ancak itunes üzerinden yapılırsa ios sürümününtamamını indirdiği için boyut yüksek olur

Jailbreak yapılan telefonda boş alan değişmez değişse bile 40-50 mb civarı cydia dosyaları yer tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gukama -- 6 Mayıs 2013; 18:35:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıklamalarınız için teşekkürler.

''Gukama'' Yani o indirdiği ekstra kısım cihazdamı kalıyor?Ama tekrar indirirken indirme süresinde falan kısalma olmuyo sanki.
  • Gukama nın açıklamasından hareketle o inen kısımın apps in indikten sonra ki güncellemesi olduğunu söylüyor... Yani sen indirirken zaten o kısımı indirmiyorsun uygulama indikten sonra bir kısım kurulumlar yapılıyor bu yer kaplıyor diyor... Yani bu durumda sonradan indirdiğin zaman uygulama da farklılık olmuyor sonradan yapacağı güncellemeleri yapmıyor zaten cihazda yüklü olmuş oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.