Şimdi Ara

silinebilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: diemcizone

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Orijinalden alıntı: mr990

Ya bu skorlarin hepsini araştırdım ben ama tabi bunlar kağıt üzerinde benim için önemli olan o oyundaki patlamanın gerçekçiliği o su da ki dalgalanmanın güzelliği texture kaplamalarindaki gerçekçilik önemli benim için skorda yazan değil, yani ona bakılırsa (konu ile alakasız olabilir) galaxy s3 performans olarak daha üstün gorunyo benchmarklarda ama ikisi arasından 1 saat inceleme, karşılaştırma sonucu one x aldim ben sırf tegra3 için ve buyrun one x ile bi kere tegra destekli oyun oynayin yani nvidia bu konuda benim gözümde usta. Bu yüzden atı almaktan çekiniyorum hep o görselliği yakalayamaz mi acaba diyerekten...

silinebilir

Fazla tartışmaya gerek yok, kaldıki sizin alacağınız sağlam oc olabilen bir kart.OC ile GTX580 çok rahat geçer.

hiç güleceğim yoktu

Komik olan tarafını söyleyinde bizde gülelim gülünecek birşeyse.

• Bu 1. si Hd 7850'ye o.c yapıp bf3 ultra oynayıp fps yazıyor.http://www.youtube.com/watch?v=BYtcLIv190E
    Buda 2.si gtx 570http://www.youtube.com/watch?v=10L-pDeWqW8
    Amacım vidyoyu izletmek değil altaki yazıları okumanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GromLenn XL -- 27 Haziran 2012; 9:19:07 >

Eyeinfinity özelliği dışında her konuda geri kalıyor malesef ati.

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Ben bu arada 7850nin oc olupta 580 i yakalayacagina inanmiyorum ama 570 rahat geçer..

Hocam kusura bakma ama bu konuyu neden açtığın belli değil tamam nvidia fanboysun ama bu kadarda saçmalama yani 7850 1250 mhz oc yapıldığında gtx 580'i geçiyor ister inan ister inanma o senin sorunun vede battlefield 3 multiplayer oynamanı tavsiye etmem 1280mb yetersiz kalacağı için anlık fps düşmeleri ve takılmalar olacaktır aynı durum crysis 2 ve birçok oyundada olucak malesef

kullanmadan yorum yapmayalım buradaki Battlefield 3 tabloları incelenirse 1,5gb bellek kullanan GTX590 hala zirvede, çözünürlüğe dikkat.

Katılıyorum hocam. Millet takmış bi 2gb belleğe başka bir şey bildikleri yok Hele ki o rocky balboa nickli eleman'a söyliyecek birşey bulamıyorum. Zerre kadar cpu ve gpu dan anladığı yok burada milleti yalan yanlış yönlendiriyor. Her hafta ya banlanır ya da bölüm uzaklaştırması alır. Ağzı o denli pis ve terbiyesiz biri. Yakın da zaten komple hesabı kapatılır biz de kurtuluruz bu şahsiyetten.

Bu arada gtx570 ve 7850'nin performansları birbirlerine çok yakındır. Performans olarak fazla fark olmaz. 7850nin tek + yönü 2gb belleğe sahip olmadı. Az enerji tüketmesini falan saymaya gerek yok. Aslan besleyen yemini düşünmez zaten.

Herşeyi anladığında hiç birşeyi anlamamış olduğunu anlamanın verdiği hüznün tarifini yapayım mı sana?
    -Sevilmediğini anladığında yaşadığın kalp ağrısının 100 katı daha ağır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

quote:

quote:

Ben bu arada 7850nin oc olupta 580 i yakalayacagina inanmiyorum ama 570 rahat geçer..

Hocam kusura bakma ama bu konuyu neden açtığın belli değil tamam nvidia fanboysun ama bu kadarda saçmalama yani 7850 1250 mhz oc yapıldığında gtx 580'i geçiyor ister inan ister inanma o senin sorunun vede battlefield 3 multiplayer oynamanı tavsiye etmem 1280mb yetersiz kalacağı için anlık fps düşmeleri ve takılmalar olacaktır aynı durum crysis 2 ve birçok oyundada olucak malesef

kullanmadan yorum yapmayalım buradaki Battlefield 3 tabloları incelenirse 1,5gb bellek kullanan GTX590 hala zirvede, çözünürlüğe dikkat.

Katılıyorum hocam. Millet takmış bi 2gb belleğe başka bir şey bildikleri yok Hele ki o rocky balboa nickli eleman'a söyliyecek birşey bulamıyorum. Zerre kadar cpu ve gpu dan anladığı yok burada milleti yalan yanlış yönlendiriyor. Her hafta ya banlanır ya da bölüm uzaklaştırması alır. Ağzı o denli pis ve terbiyesiz biri. Yakın da zaten komple hesabı kapatılır biz de kurtuluruz bu şahsiyetten.

Bu arada gtx570 ve 7850'nin performansları birbirlerine çok yakındır. Performans olarak fazla fark olmaz. 7850nin tek + yönü 2gb belleğe sahip olmadı. Az enerji tüketmesini falan saymaya gerek yok. Aslan besleyen yemini düşünmez zaten.

Ne kadar Nvidia fanboyu varsa toplanış buraya. GTX 570 BF3' te anlık takılmalar ve fps düşüşleri yaşatır. 2 GB bellek önemli. Gelecek oyunlarda da hep bu sorunla uğraşır alan kişi. MOH:Warfighter, Crysis 3 vs. bu oyunlarda bellek yüzünden rahat oynayamaz. Ayrıca güç tüketimide önemli. Hadi GTX 570 çok performans farkı olsa onu düşünmezsin ama HD 7850 daha iyi performansı daha az güç tüketimiyle verince onu tercih etmemek ahmaklık olur. OC' ye verdiği tepkide cabası.

Edit: Kör müsünüz nesiniz orada kocaman 3072 MB yazıyor hala 1.5 GB diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 29 Haziran 2012; 10:05:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

quote:

quote:

Ne kadar Nvidia fanboyu varsa toplanış buraya. GTX 570 BF3' te anlık takılmalar ve fps düşüşleri yaşatır. 2 GB bellek önemli. Gelecek oyunlarda da hep bu sorunla uğraşır alan kişi. MOH:Warfighter, Crysis 3 vs. bu oyunlarda bellek yüzünden rahat oynayamaz. Ayrıca güç tüketimide önemli. Hadi GTX 570 çok performans farkı olsa onu düşünmezsin ama HD 7850 daha iyi performansı daha az güç tüketimiyle verince onu tercih etmemek ahmaklık olur. OC' ye verdiği tepkide cabası.

Edit: Kör müsünüz nesiniz orada kocaman 3072 MB yazıyor hala 1.5 GB diyor

Konuya hakim olmadığınız buradan belli dual gpu kartlarda kullanılan bellek toplam belleğin yarısı kadardır, ayrıca 570 ile hem bf3 ü hemde crysis2 yi bitirdim ne atma nede donma hiç bir sorun yaşamadım, ayrıca 7850 oc ile falan 570 i geçemez , 570 in ne kadar oc olabileceğini ve tepkisini biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

@BMW insanları yanlış yönlendiriyorsunuz..bende gtx570 kullanıyorum ama bf3 te aa açamıyorum kart direk bellek yüzünden çakılıyor..

bf3 te 900MHz ile yaptığım testlerde de sadece 3-5 fps farkediyor.. şuan sıfırdan alacak kişinin 7850-7870 yada gtx670 alması mantıkldır..

gtx570 dediğiniz kart 300w a kadar güç tüketimine ulaşırken,

7850 120w civarı güç tüketiyor, daha az ısınması ve daha iyi oc olması,mimarinin oc ye daha iyi tepki vermesi gibi avantajlar varken çıkıpta gtx570 alınmaz..

Aynen katılıyorum.

Konuyu açan arkadaş şunu iyi okusun ki, B.M.W'deki 570, 570'lerin Lighting'i denebilecek Gigabyte GTX 570 SuperOverclock'tur. Yani referans model değildir ve az bir hız aşırtma ile 580'i rahatlıkla geçebilmektedir. Çünkü, fabrika çıkış hızı bile referans 570'ten 113 MHz daha fazladır. Bu arkadaş her nedense, her 570 diyen biri çıktığında, kendi kartını anlıyor. Halbuki alakası yok.

Dikkat edilecek olursa, kartı fabrika çıkış hızında bile 570 ve 580 arasında konumlanmıştır. Ancak, belleğinin 1.25 GB olması sebebiyle, min FPS'si çok düşüktür. Yukarıda birkaç arkadaşın da dediği gibi bunun sebebi bellek yetersizliğidir. Ki, şu an alıntı yaptığın F.@.T.İ.H nikli arkadaşımızın da tesbitleri dikkate alınmalıdır.

B.M.W'deki kartın incelemesi bu:http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/48303-gigabyte-geforce-gtx-570-super-overclock-review.html

Tüm bu sebeplerden dolayı, 7850 ile 570'i kıyaslamak yanlış olur. Ancak, 570'in belleği de 2GB olmuş olsaydı, o zaman belki kıyaslanabilirdi.
    Şahsi görüşüm olarak şunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Bir kartın max OC ile aldığı skor, günlük kullanım için baz alınamaz. Bu sebeple, 7850'nin 580'i yakaladığı veya geçtiğini söylemek yanlış olur. Ancak 7870 için söylenebilir.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

@BMW insanları yanlış yönlendiriyorsunuz..bende gtx570 kullanıyorum ama bf3 te aa açamıyorum kart direk bellek yüzünden çakılıyor..

bf3 te 900MHz ile yaptığım testlerde de sadece 3-5 fps farkediyor.. şuan sıfırdan alacak kişinin 7850-7870 yada gtx670 alması mantıkldır..

gtx570 dediğiniz kart 300w a kadar güç tüketimine ulaşırken,

7850 120w civarı güç tüketiyor, daha az ısınması ve daha iyi oc olması,mimarinin oc ye daha iyi tepki vermesi gibi avantajlar varken çıkıpta gtx570 alınmaz..

Aynen katılıyorum.

Konuyu açan arkadaş şunu iyi okusun ki, B.M.W'deki 570, 570'lerin Lighting'i denebilecek Gigabyte GTX 570 SuperOverclock'tur. Yani referans model değildir ve az bir hız aşırtma ile 580'i rahatlıkla geçebilmektedir. Çünkü, fabrika çıkış hızı bile referans 570'ten 113 MHz daha fazladır. Bu arkadaş her nedense, her 570 diyen biri çıktığında, kendi kartını anlıyor. Halbuki alakası yok.

Dikkat edilecek olursa, kartı fabrika çıkış hızında bile 570 ve 580 arasında konumlanmıştır. Ancak, belleğinin 1.25 GB olması sebebiyle, min FPS'si çok düşüktür. Yukarıda birkaç arkadaşın da dediği gibi bunun sebebi bellek yetersizliğidir. Ki, şu an alıntı yaptığın F.@.T.İ.H nikli arkadaşımızın da tesbitleri dikkate alınmalıdır.

B.M.W'deki kartın incelemesi bu:http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/48303-gigabyte-geforce-gtx-570-super-overclock-review.html

Tüm bu sebeplerden dolayı, 7850 ile 570'i kıyaslamak yanlış olur. Ancak, 570'in belleği de 2GB olmuş olsaydı, o zaman belki kıyaslanabilirdi.
    Şahsi görüşüm olarak şunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Bir kartın max OC ile aldığı skor, günlük kullanım için baz alınamaz. Bu sebeple, 7850'nin 580'i yakaladığı veya geçtiğini söylemek yanlış olur. Ancak 7870 için söylenebilir.

İyi güzel yazmıssın da hocamhttp://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/48303-gigabyte-geforce-gtx-570-super-overclock-review-4.html

Burada ki BF3 testlerine bakıldığı zaman 2560x1600 gibi normal ev kullanıcısını aşan bir çözünürlük te dahi 4xAA açılmadığı sürece gtx570'in 2gb 6970'den hem min hem de max fps de fazla verdiğini görüyoruz.

1920x1200 çözünürlük de yani ev kullanıcılara hitap eden çözünürlük diyelim biz buna. Çünkü bunun üstü çoklu monitöre giriyor. Velhasıl kelam gtx570 1920x1200 de bile 4xMSAA açık halde 2gb 6970 den hem min hem de max fps de daha iyi sonuçlar veriyor.

Tamam bende 7850 alırım onu inkar etmiyorum. Ama gerçekten bu bellek kullanımını çok abartıyorsunuz. İllaha gidip çoklu monitör de 4xAA yok physx falan kascak insan gider gtx680 alır. Bu kartların bütcesi belli. Hele ki gtx570 2e.lde ölü fiyatına düşmüşken.

Amd, intel ya da nvidia fan boyu falan değilim. Hesabıma ne geliyorsa onu alırım. Şuan da bile 6850 kullanıyorum ve memnunum. Ama gel gelelim amd fx'lere bol keseden dayadığı 8 çekirdek de ki gibi bütün kartlarına dayıyor 2gb belleği. 7970 3gb 384bit eee 3gb bellek nerede? 384 bit veriyolu hızı nerede? Nvidia fan boyu diceksiniz ama hayatım da nvidia kullanmadım. Ama gel gelelim 2gb bellek ve 256bit veriyoluna sahip gtx680 şuan tek gpu da kral. Kim gidip 7970 alıyor? Kimse. Demek ki bellekle olmuyor bu işler.

Herşeyi anladığında hiç birşeyi anlamamış olduğunu anlamanın verdiği hüznün tarifini yapayım mı sana?
    -Sevilmediğini anladığında yaşadığın kalp ağrısının 100 katı daha ağır..

• "İş bilen insana lafın tamamı söylenmez." hesabınca ben yalnızca birsitenin inceleme linkini koymuştum; nasıl olsa merak eden, diğerlerini de bulur diye ama hepsini koymak gerekiyormuş sanırım.

Bak mesela bu sitedeki çözünürlük, tam senin dediğin gibi. Üstelik, kartı da 990 MHz'de bile test edip, onun da sonucunu koymuşlar ve 580'i rahatlıkla geride bıraktığı görülebiliyor burda:http://www.overclockers.com.au/article.php?id=985628&P=2

Bunlar da diğer incelemeler. Tabi bu testlerin birçoğu yapıldığında henüz BF3 çıkmadığı için, bazı testlerde o yok. Son testteki skorlar için düşük demeyin, çünkü aynı düşüklük, diğer kartlara da aynı oranda.

http://www.techspot.com/review/423-gigabyte-geforce-gtx580-soc/page5.html
    http://www.vortez.net/articles_pages/gigabyte_gtx570_1280mb_soc_edition,11.html
    http://hexus.net/tech/reviews/graphics/31154-gigabyte-geforce-gtx-570-super-overclock-review/?page=3

Ayrıca, hangi kartı kullandığını bilmiyorum ama, "gerçekten bu bellek kullanımını çok abartıyorsunuz" derken, yanıldığını umarım anlarsın. Bak F.@.T.İ.H'te de 570 var ve kart için "bf3 te aa açamıyorum kart direk bellek yüzünden çakılıyor" diyor. Halbuki kartın belleği 2 GB olmuş olsaydı, AA açmakta sorun yaşamayacaktı ve kart çakılmayacaktı. Aynı sorun, 580'de de var ve sebep sadece bellek; dikkatini çekerim. Yoksa bu kartların GPU'ları bence hâlâ canavar gibi. İşte bu sebeple, eğer 570'in belleği 2GB olmuş olsaydı, şahsen ben, 7850 değil de 570'i tercih ederdim. Hatta şu anda öneri isteyenlere de yine 7850 yerine 570'i önermeye devam ederdim. Kabul edelim ki NVIDIA, bellek konusunda cimri davranıyor. Kısa zamana kadar bellek yetersizliği diye bir sorun yoktu; tâ ki Crysis 2 ve BF3 çıkana kadar. DX11'li oyunların da genelinin bellek kulanımları asgari 1.6 GB'dan başlıyor ve BF3'teki kullanım 1.9 GB. 1 sene sonra çıkacak oyunlarda bu miktar, muhtemelen daha da artacak.

Bak bellek konusunda bir arkadaşa özelden yazdığım cevap ve ondan gelen yanıt:
    quote:

quote:

Düşün ki, geçen sene biz, 6950 daha hızlı olmasına rağmen 560ti öneriyorduk herkese. Bellek yetersizliği söz konusu değildi, çünkü bf3 çıkmamıştı, Crysis2'yi ise geniş kitleler tarafından tutulmadığı için baz almıyorduk. ne oldu peki. Bak şimdi iş tersine döndü ve 2 GB'lik 6950 öneriyoruz herkese F/P kart olarak, öyle değil mi? İşte aynısı, yarın-öbür gün de 7970 ve hatta, kimsenin bugün yüzüne bakmadığı 7950 için olacak; bunu istersen bi yere not et.

Özellikle şu kısım ibretlik olmuş abi

Eline sağlık ama bu mesaj PM olarak kalmasın derim. Zamanı geldiğinde iyi bir yere lönk diye koy bu mesaj gediğine otursun

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• quote:

quote:

quote:

Düşün ki, geçen sene biz, 6950 daha hızlı olmasına rağmen 560ti öneriyorduk herkese. Bellek yetersizliği söz konusu değildi, çünkü bf3 çıkmamıştı, Crysis2'yi ise geniş kitleler tarafından tutulmadığı için baz almıyorduk. ne oldu peki. Bak şimdi iş tersine döndü ve 2 GB'lik 6950 öneriyoruz herkese F/P kart olarak, öyle değil mi? İşte aynısı, yarın-öbür gün de 7970 ve hatta, kimsenin bugün yüzüne bakmadığı 7950 için olacak; bunu istersen bi yere not et.

Eline sağlık ama bu mesaj PM olarak kalmasın derim. Zamanı geldiğinde iyi bir yere lönk diye koy bu mesaj gediğine otursun

Biraz açarmısınız konuyu nasıl çakılıyormuş, bende neden olmuyor.Bendede 570 var aa yı istediğim gibi açıp rahat bir şekilde oynuyorum.Acaba ben mi yanılıyorum diye geçen q9550 li pc ye bf3 kurup denedim en son ayarlarda bellek kullanımı 1200 leri gördü ama ne bir takılma ne de oyundan atma hiçbir sorun olmadı.

• quote:

Biraz açarmısınız konuyu nasıl çakılıyormuş, bende neden olmuyor.Bendede 570 var aa yı istediğim gibi açıp rahat bir şekilde oynuyorum.Acaba ben mi yanılıyorum diye geçen q9550 li pc ye bf3 kurup denedim en son ayarlarda bellek kullanımı 1200 leri gördü ama ne bir takılma ne de oyundan atma hiçbir sorun olmadı.

Oyundan atma konusunda F.@.T.İ.H gerekeni yukarıda yazmış. Benim yeni birşey yazmama gerek yok. svstrgmr nikli arkadaşta aynı sorunu 580'iyle yaşıyordu. Sen 1.2 GB bellek kullanımını tabii ki geçme imkanın yok. Çünkü kartın zaten 1.25 GB. Topikeki arkadaşlardan BF3 oynayıpta kartları 2GB bellekli olanlar, 1.9 GB kullanım gözlemlemişler ayrıca. Bu da senin için birşey ifade etmiyorsa, benim yazacağım başka birşey kalmadı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 29 Haziran 2012; 19:53:10 >

• quote:

çok teşekkürler yorumlar için konuyu açan arkadaş benim yalnız herhalde bi 10 gün önce falan bitirdim ben bu mevzuyu ve Gainward Phantom gtx 670 aldım artık uzatmanın bi manası yok sanırım konuyu :)

Öncelikle kartınız hayırlı olsun.

İkinci husus olarak, biz burda tartışmıyoruz; bir meseleyi vuzûha kavuşturmaya çalışıyoruz.
    Üçüncü husus ise, bu konuyu siz açınız ama, istifade noktasında her açılan konu, umuma, yani bütün foruma aittir. Bu mesajları sadece siz değil, birsürü üye okuyor ve onlar da bu yazılanlardan birşeyler öğreniyorlar, fikir ediniyorlar. Belki de yeni bir konu açacakken, açmalarına gerek kalmadan sorunlarına veya sorularına cevap buluyorlar. Hem, bir önceki mesajımda da yazdım zaten; "Bu konuda yazacak başka birşeyim kalmadı." diye...

İyi forumlar, kartınızı güzel günlerde kullanın. Umarım memnun kalırsınız. Hatta, kartla ilgili ufakta olsa bir inceleme yayınlarsanız memnun oluruz, çünkü o karttan Türkiye'de kullanan yok.

• quote:

quote:

Oyundan atma konusunda F.@.T.İ.H gerekeni yukarıda yazmış. Benim yeni birşey yazmama gerek yok. svstrgmr nikli arkadaşta aynı sorunu 580'iyle yaşıyordu. Sen 1.2 GB bellek kullanımını tabii ki geçme imkanın yok. Çünkü kartın zaten 1.25 GB. Topikeki arkadaşlardan BF3 oynayıpta kartları 2GB bellekli olanlar, 1.9 GB kullanım gözlemlemişler ayrıca. Bu da senin için birşey ifade etmiyorsa, benim yazacağım başka birşey kalmadı artık.

Benim de anlamadığım nokta nasıl oluyormuş bu olay, acaba sorun bendemi diye oyunu başdan oynamaya başladım ama herhangi bir terslik olmadı.Şimdi bu kartı kullanan herkezde olsa bu sorun tamam derimki bu genel bir sorun bu kartda g92 de olduğu gibi kronik bir problem var diye ama öyle birşeyde yok.

• quote:

"İş bilen insana lafın tamamı söylenmez." hesabınca ben yalnızca birsitenin inceleme linkini koymuştum; nasıl olsa merak eden, diğerlerini de bulur diye ama hepsini koymak gerekiyormuş sanırım.

Bak mesela bu sitedeki çözünürlük, tam senin dediğin gibi. Üstelik, kartı da 990 MHz'de bile test edip, onun da sonucunu koymuşlar ve 580'i rahatlıkla geride bıraktığı görülebiliyor burda:http://www.overclockers.com.au/article.php?id=985628&P=2

Bunlar da diğer incelemeler. Tabi bu testlerin birçoğu yapıldığında henüz BF3 çıkmadığı için, bazı testlerde o yok. Son testteki skorlar için düşük demeyin, çünkü aynı düşüklük, diğer kartlara da aynı oranda.

http://www.techspot.com/review/423-gigabyte-geforce-gtx580-soc/page5.html
    http://www.vortez.net/articles_pages/gigabyte_gtx570_1280mb_soc_edition,11.html
    http://hexus.net/tech/reviews/graphics/31154-gigabyte-geforce-gtx-570-super-overclock-review/?page=3

Ayrıca, hangi kartı kullandığını bilmiyorum ama, "gerçekten bu bellek kullanımını çok abartıyorsunuz" derken, yanıldığını umarım anlarsın. Bak F.@.T.İ.H'te de 570 var ve kart için "bf3 te aa açamıyorum kart direk bellek yüzünden çakılıyor" diyor. Halbuki kartın belleği 2 GB olmuş olsaydı, AA açmakta sorun yaşamayacaktı ve kart çakılmayacaktı. Aynı sorun, 580'de de var ve sebep sadece bellek; dikkatini çekerim. Yoksa bu kartların GPU'ları bence hâlâ canavar gibi. İşte bu sebeple, eğer 570'in belleği 2GB olmuş olsaydı, şahsen ben, 7850 değil de 570'i tercih ederdim. Hatta şu anda öneri isteyenlere de yine 7850 yerine 570'i önermeye devam ederdim. Kabul edelim ki NVIDIA, bellek konusunda cimri davranıyor. Kısa zamana kadar bellek yetersizliği diye bir sorun yoktu; tâ ki Crysis 2 ve BF3 çıkana kadar. DX11'li oyunların da genelinin bellek kulanımları asgari 1.6 GB'dan başlıyor ve BF3'teki kullanım 1.9 GB. 1 sene sonra çıkacak oyunlarda bu miktar, muhtemelen daha da artacak.

quote:

quote:

Aynı sorun GTX 580 de de var demişsiniz fakat ben GTX 590 kullanıyorum ve bildiğiniz gibi 1.5 gb ram miktarı var nihayetinde.

BF 3 ultra ayarlarda 1920 1200 de 4x AA açık halde stabil 60 FPS de bitirdim oyunu. Multi haritalarda 64 kişilik yoğun ortamlarda mı yaşanıyor bu sorun ?

Açıkçası GTX 590 ın 1.5 efektif ram inin yetmediği bir oyun görmedim henüz ultra ayarlarda 1920 ye 1200 de.

• Yukarıda niklerini yazdığım arkadaşlara özelden sorabilirsiniz bu soruyu. Bunlardan biri de y.C.g. Ki bu arkadaşta bir de Lightning vardı.

Daha önceden bununla ilgili konu açılmış 580 sahipleri, kartı ultra ayardayken yetmediğini belirtmişler: Battlefield 3 Multiplayer Ekran Kartı Seçimi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.