Şimdi Ara

Silin şu konuyu plox op hort var (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
5.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaLCoN^

    quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLProjectoR

    Ehh mümkünse şekilsiz arkadaşlar saçma sapan mesaj atmasın.

    Neyse gelelim rehbere şimdi kimdir bu irelia. Kendisi oyunun en op herolarından biridir.Solo top kralicesi derler genelde. Eğer oynamayı biliyorsanız kimseye fail olmazsınız.

    Oynanış stiline gelelim : Kendisi item herosu olduğu için focusumuzu creeplere yapıyoruz ilk 8 9 dk kill almamız diğer rakiplere göre zor olduğu için creep kaçırmamaya dikkat ediyoruz. Öyle saçma sapan şeyler yazmak istemiyorum hani yok sonra b atıp phage alıp adamı kovalayıp kill'imizi alıyoruz falan. Gereksiz şeyler zaten ireliayı oynadıkca neler yapabileceğinizin farkına varır ve yaparsınız.


    Nedir irelianın görevi ? : Karşı takımdaki carrylere önden girmek meşkul etmek ( zaten rahat kesersiniz ) takımı tanklamak. Falan filan.

    Gelelim itemlere öncelikle solo top kasıyoruz tabiki. Yanımıza Rejuvenation Bead + 2 hp pot + 2 ward alıp lanemize gidiyoruz. Karşımızdaki junglere bakıyoruz ve ona göre ward dikme dakikamızı belirliyoruz. Genelde ganklenmezsiniz ganklenemezsiniz ama farmımızı güvenceye alıyoruz. Karşıda ww gibi bir jungler varsa wardı 7 8.dk larda dikiyoruz. Yok eğer nocturne , udyr gibi garip insanlar varsa 3 4. dk da atıyoruz. Herneyse wardlarımızın süresi bitene kadar farmlıyoruz önemli olan nokta hiç creep kaçırmamanız. Karşınızdaki atarlı bir delikanlıysa başlarda tınlamayın potlarınızı kullanın farma devam edin 6 lvldan sonrada kesmesi dahada zorlaşır. Wardlarımızın süresi bittiğinde lanemizi biraz pushlayıp b gidiyoruz. Phage + bot(bebek bot sonra bunu mercury tamamlıyoruz ) + 2 ward daha alıp yine gidiyoruz farmlamaya. Last hiti kötü olan kişiler irelia falan oynamasın derim sonra ne kadar igrenç bir hero falan diyorlar yazık oluyor. Herneyse karşımızdaki atarlı delikanlı hala devam ediyorsa atarına artık dişimizi gösteriyoruz melee'yse zaten creeplerle falan uğraşıyordur yanına gidin W nizi açın bir süre adam kendini dener genelde gerizekalıysa. Kesermiyim kesemezmiyim edasıyla dalar herneyse karizmamızdan ödün vermiyoruz phage arada slow atıyor onun slowu kaçtıgı zaman E ile yardım alıp tekrar kovalıyorsunuz adam flash bastığında ise Q ile giriyoruz falan filan . Dive girmekten korkmayın diveci zaten hero. Trinity force bitirene kadar farmlıyoruz. Bitirdigimiz zaman tekrar laneye gidip junglerinde yardımıyla kuleyi almaya calısın. Aldıgınız zaman diğer lanelere gidebilir takımla takılabilirsiniz. Zaten karsınızdaki adam top'u pushlayamaz daha fazla.

    Neyse sonra Giant Belt alıyoruz ardından brutalizer alıyoruz aldıktan sonra Warmog's armor bitiriyoruz. Sonra sırasını siz belirleyin ister Youmuyu bitirirsiniz istersenizde Atma's impaler . Atma's ı yada youmuyu bitirdiysenız bitirmemiş oldugunuz itemi bitirebilir yada duruma göre Guardian angel kasabilirsiniz. Neden guardian angel alıyoruz çünkü verdigi mr armor yeterince iyi ve respawn özelligide focus yememenizi sağlıyor. Yani Guardianı gören karşı takımda bir hüsran olur oyun bitti diye genelde. Sizi focuslamaya kalksalar bir tank kesecekler hemde herkesden cok vuran bir tank ve bu tankı 2 kere kesicekler + respawn süreside dahil. Yani sizi focuslamaya kalksalar teamfightı kaybederler. Böylece irelia işini çok daha iyi yapar. 2 3 saniye içerisinde karşı takımdaki carryi kesebilirsiniz. Kritik noktalarda malkoçoğluculuk oynamayın çok gördüm bizim takımda 20 5 oynayan bir irelia bizim takımı taşıyor ve gör görelimki adam aldıgı killerle bir havaya giriyor anlatamam. Kendini ilah sanıyor 5vs1 atlıyor ölüyor ve takımını kaybettiriyor ardından bağırmaya baslıyor noob team diye. Anlamıyorum onları.


    Skiller : Önce W maxlıyoruz. Sonra E. Sonra Q
    Neyse
    Rune olarak : 3 devasal runeyi AD alıyoruz
    9 kırmızı runeyi : armor pen
    9 sarı rune : armor. (İstersenız per lvlda olabilir )
    9 mavi rune : magic resistance ( İsteyen per lvl alabilir )

    Masteries'e gelince fotograf falan koyamayacağım tipik off tank masteries olabilir yada jungle masteries olabilir siz bilirsiniz. Ya 9-21-0 yada 0-21-9 yada 0-9-21.

    Fotoğraf falan filan koymadım açıkçası çok uğraşmadım hemen yazıverdim öyle zaten süse püse gerek yok anlama kapasitesi olan anlar.

    Haydi bay bay

    biraz küçümseyerek anlatmışsın ama oldukca iyi öneriler yapmışsın anlayan anlar

    kaç yılın rehberini nerden buldunuz yahu :D




  • bu konu kitli değil miydi lo
  • Dostum geneli itibariyle güzel ama azıcık resim katmanı öneririm . Ayrıca runeleri de bence değiştir . Eğer solotopa gönül vermiş biriyse en azından 4 sayfa rune dizmesi lazım bence . Karşıya göre Armor runeler , Hp rune (pek tavsiye etmem ama kullanan da çok oluyor .) , Brus ad rune , Dengeli rune . Ben mesela karşıda renek veya böyle jayce falan olduğunda armor runeleriyle oyuna giriyorum . Hele rivene karşı çok iyi oluyor . Irelia daldığı zaman rahat kite yapabildiği için sana da öneririm bunlara karşı .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eleutherioss

    Dostum geneli itibariyle güzel ama azıcık resim katmanı öneririm . Ayrıca runeleri de bence değiştir . Eğer solotopa gönül vermiş biriyse en azından 4 sayfa rune dizmesi lazım bence . Karşıya göre Armor runeler , Hp rune (pek tavsiye etmem ama kullanan da çok oluyor .) , Brus ad rune , Dengeli rune . Ben mesela karşıda renek veya böyle jayce falan olduğunda armor runeleriyle oyuna giriyorum . Hele rivene karşı çok iyi oluyor . Irelia daldığı zaman rahat kite yapabildiği için sana da öneririm bunlara karşı .

    11 Ağustos 2011; 15:19:48

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eleutherioss

    Dostum geneli itibariyle güzel ama azıcık resim katmanı öneririm . Ayrıca runeleri de bence değiştir . Eğer solotopa gönül vermiş biriyse en azından 4 sayfa rune dizmesi lazım bence . Karşıya göre Armor runeler , Hp rune (pek tavsiye etmem ama kullanan da çok oluyor .) , Brus ad rune , Dengeli rune . Ben mesela karşıda renek veya böyle jayce falan olduğunda armor runeleriyle oyuna giriyorum . Hele rivene karşı çok iyi oluyor . Irelia daldığı zaman rahat kite yapabildiği için sana da öneririm bunlara karşı .

    Hocam 3 yıllık rehber o :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.