|
Arkadaşlar 2015 polo cam sileceği devamlı çalışıyor açık havada sigortasını çıkarıyorum yağmurda takıyorum sorunu bulamadılar |
|

|
Arkadaşlar 2015 polo cam sileceği devamlı çalışıyor açık havada sigortasını çıkarıyorum yağmurda takıyorum sorunu bulamadılar |
|
Silecek Kolu Arızası
Silecekler kendi kendine çalışıyorsa, silecek kolunda bir arıza olabilir. Arızalı bir silecek kolu, sileceklerin istenmeden çalışmasına neden olabilir. Silecek kolunu kontrol et ve herhangi bir hasar veya gevşeklik olup olmadığını incele.
Kontak Açılınca Sileceklerin Çalışması
Bazı araçlarda, kontak açıldığında silecekler otomatik olarak çalışabilir. Bu özellik, yağmurlu havalarda silecekleri önceden açmak için tasarlanmıştır. Ancak, bu özelliğin etkinleştirilmemiş olması durumunda, sileceklerin kontak açıldığında kendi kendine çalışması bir arıza belirtisi olabilir. Silecek ayarlarını kontrol et ve otomatik silecek özelliğinin devre dışı bırakıldığından emin ol.
Diğer Olası Nedenler
Silecek kolu arızası ve kontak açılınca sileceklerin çalışması dışında, sileceklerin kendi kendine çalışmasına neden olabilecek başka faktörler de olabilir:
Çözüm
Sileceklerin kendi kendine çalışması sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
Sileceklerin kendi kendine çalışması sorununu çözmede zorlanıyorsan, bir oto elektrikçisine danışman önerilir.
|
aynı sorun bende de var. siz sorununuzu çözdünüz mü. ayrıca bu konuda daha önce böyle bir sorun yaşayan varsa yaptıklarını yazarsa çok sevinirim. |
|
Merhaba aynı araç ve aynı sorun bende de oldu. Siz çözebildiniz mi? Neden olmuş? |
|
|
Hocam aynı sıkıntı bende de var ve aynı şekilde sigortayı söküp takıyorum. Gittiğim bir elektrikçi BCM ünitesinin bozuk olduğunu, yenisinin 5000 TL olduğunu söyledi bu fiyatı geçtiğimiz yaz aldım şimdi daha fazladır. Siz bir çözüm bulabildiniz mi? Ben tamircilere pek güvenmiyorum o yüzden BCM değiştirmedim silecek koluna ve diğer aksamlara bir baktırıp en son çare BCM ünitesini değiştireceğim. Sorunu çözebilirsem sizinle paylaşırım lütfen sizde aynı şekilde çözebilirsiniz benimle paylaşın. |
|
silecek kolunu söktüler kol bozuk dediler. sigortayı sökünce kol normal çalışıyor. o yüzden yeni kol almadım. tamirci diye gittiğim insanımsı yaratık çok güven vermedi. bir süre daha böyle kullanıma devam edeceğim. ama eninde sonunda bcm kartına bakmak gerekecek galiba. çözüm bulan olursa buradan yazsın. birbirimizin dertlerine çözüm bulabilirsek hepimiz bu sıkıntıdan kurtulabiliriz. |
|
Beyler bende de aynı sorun var arada düzeliyor gibi oluyor. hızı kafasına göre değişiyor. Çözüm bulamadım bende |
|
|
Merhaba arkadaşlar. Bu sorunu uzunca süre ben de yaşadığım ve sonunda sorun çözüldüğü için, insanların benimle aynı süreci yaşamamaları adına siteye üye oldum. Kısaca süreci anlatayım ki en azından nelerin yapılıp yapılmamalı olduğu konusunda bir fikir oluşabilsin. Öncelikle sileceğin sürekli çalışması ile hiç çalışmaması sorunun kaynağını bulmak yönünden önemli bir nokta. belki 15 farklı elektrik ustasına gitmişimdir. hepsi de kendinden emin bir şekilde "kesin motordandır, motoru değiştireceğiz, "kesin yazılımsal hata var beyine bakmak lazım" ya da " kesin silecek koludur, sileceği değiştireceğiz" dediler. En sonunda dayanamayıp birine yine gittim silecek motoru dedi, ama motor çıkar ise motor yaklaşık 5000 tl kol çıkar ise 12000 dedi. fiyatı görünce kaçıp başka birine gittim yine motor dedi söktü yaklaşık 1 saatde. yan sanayi motor aldım 2000 tl ye taktı ama o da aynı şekilde sürekli çalışıyordu. motor elimizde kaldı yani. sonra kartal sanayide bir ustaya gittim. Abi bu hata koldan oluyor dedi. motordan neden olsun ki, motor zaten çalışıyor. günde kaç tane bunun tamirini yapıyorum dedi. Aldı yaklaşık 40 dakikada kolu söktü, lehim falan yaptı kola, test bile etmeden abi buyur halloldu dedi. sadece 700 tl tamir ücreti aldı. Allah razı olsun ustadan hiçbir sorun kalmadı. yani sakın büyük paralara farklı yerlerine baktırmayın aracınızın, boşa strese girmeyin benim gibi. |
|
|
başlık çözüldü yazıyor ama detay yok. |
|
|
|