Şimdi Ara

Sıkıysa Cevaplayın !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: spydevil

Valla milletin kafası iyice karıştı çok güzel cevaplar veriyorsunuz

O senin güzelliğin. Maksat mizah olsun. Fakat gel gör ki mizah anlayışım az. Yakında bilimsel açıklamalarda bulunursam şaşırmayalım.
  • yanlız orda anlamadığım şey 273 tamam doğrudur ama onun 2 katı soğukluğu için hem 2 ile çarpıyor hemde - sini alıyor biraz yorum işi sanırım. Eğer seninki bilimsel ise kabulümdür. Sadece lise 2 yi bitirmiş biri olarak yapmaya çalıştım. Ç(alıntı) yapmadan. O da doğru gibi geldi ama bu ekrandan bakınca benimkide doğru gibi geldi neyse uykum da geldi iyi geceler herkessseee

bi soruda benim aklıma geldi senin soruları okurken ışık hızı ile giderken önümüzdeki aynaya bakarsak kendimizi görürmüyüz, yoksa görüntü müz aynaya ulaşamadığı için göremezmiyiz,(bu soruyu bi yerde duydum ama nerde hatırlayamıyorum benim uydurduğum bişey değil yani)
    quote:

Orjinalden alıntı: keycloused

quote:

Orjinalden alıntı: kmela

5. soruyu cevaplamaya çalışıym

şimdi

bu gün 0C ise bu da eşittir 273K (kelvin) .
    yarının 2 kat soğuk olması demek bunun yarısı sıcaklıkta olduğunu düşünüyorum . Çünkü ters orantılı olmak zorundalar. Örnek vermek gerekirse çok muslukla havuzun daha kısa sürede dolması gibi . 2 kat soğuk demek bize göre demekki derece düşmüş.

Demekki ne yapıyoruz kelvine çevirdiğimiz sıcaklığı 2 ye böyoruz. 273/2= 136.5K (kelvin) dir.

136.5 i de tekrar C ye çevirirsek = -136.5C olur.

kaç puan aldım 10 üzerinden ?

sorunun cevabı:

http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-104838.html adresinden alıntıdır.

sıcak ve soğuk kelimelerin yerlerini deyiştirirsek neler oluyor?

Bugün hava 0 (sıfır) santigrad derece, yarın ise bugünün 2 katı daha soğuk ise yarın kaç santigrad derecedir?

Bu kolay bir soru...

0 dediğimiz suyun donma ve erime sıcaklığı.. aslında bir işaret noktası. Mutlak 0 ise 0 derece Kelvin.. yani
    -273.15 derece santigrat.

Sonuç: 0 derece santigrat=273.15 derece Kelvin
    2 katı soğuk ise -546.3 Kelvin = -273.15 derece santigrat.

Yani bayağı soğuk olacak...
    ------------------------------------------
    Cevabım hatalı fakat sonuç önemli, kelime oyunları var. 2 katı soğuk ve 2 katı sıcak denmesi; cevabın eksi mi yoksa artı mı olacağıdır. Yani sorunun içinde cevap var. Fakat bildiğimiz ne kadar doğrudur? Her bilgi geçici bir süreç (100yılda olabilir 1000yılda olabilir) içerisinde doğrudur. Kesin bilgi diye birşey yoktur. Bir ülke "Kelvin" der başka bir ülke "Fahri nerdesin" der. Bizde santigrat derece diyoruz. Dünyaca ortak bir ısı sistemi çıksa bile. Yine kesin bir bilgiye ulaşamayız.

Sonuç: biz ortalıkta olmayacağız daha doğrusu Dünya yaşanmaz hal alır. Bu bilgide kesin bir bilgi deyildir. Ne malum vücut savunma mekanizmasının deyişmeyeceği. Veya yaşam şeklinin farklılaşması söz konusu olamaz mı?

"Kelimelerin gücünü bilmeyen, insanlarının gücünü bilemez" Confucius. Cevap şu olamaz mı? Isı, renk, koku... hepsi bizim yanılgılarımızdır.

Tüm bilimler bence Felsefeye çıkmaktadır.

Asıl cevap: Doğru(iyi) ve Yanlışın(kötü) ayırt edilebilmesi doğrudur. Sıfır noktası nasıl ki sıcak ve soğuk arasında bir çizgiyse, Doğru ve yanlış arasında da görünmez bir çizgi vardır.

Çizgiyi görebilsek. Üzerinden ayrılmayız. Demek ki bu yüzden görünmez olmuş. Görebilene özel

Sıkıysa Cevaplayın  !!!

Sıkıysa Cevaplayın  !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmela -- 19 Haziran 2007; 0:58:42 >

• quote:

1-Yüzme Zayıflatıyorsa Balinalar Yanlışı Nerde Yapıyor?
    2-Süper Yapıştırıcı Herşeyi Yapıştırdığı Halde , Niçin İçinde Bulunduğu Tüpün İç Çıdarlarını Yapıştırmamaktadır?
    3-Niçin Yanlış Çevirilen Telefon Numarası Hiçbir Zaman Meşgul Çalmaz ?
    4-Niçin Falcıya Gitmeden Önce Randevu Almak Gereklidir?Geleceğimizi Bilemez Mi?
    5-Eğer Bugün Hava Sıcaklığı 0 Derece İse Ve Yarın İki Kat Daha Soğuk Olacaksa Yarın Hava Kaç Derece Olacaktır?
    6-Niçin “Tek Heceli“ Kelimesini Diyebilmek İçin 4 Hece Kullanıyoruz?
    7-Neden İnsanlar Gökyüzünde 400 Milyon Yıldız Var Denildiğinde İnandıkları Halde , Yeni Boyalı Yazan Yüzeyi Elleriyle Yoklarlar ?
    8-Niçin Limonlu Gazozların İçerisinde Birsürü Suni Tatlandırıcı Varken, Bulaşık Deterjanında Gerçek Limon Suyu Kullanılmaktadır?
    9-Işık 300,000 Km/Sn Hızla Yayıldığına Göre Karanlık Hangi Hızla Çökmektedir?
    10-Işık Hızında Giden Bir Arabada Oturduğumuzu Varsayarsak , Farları Yakınca Ne Olur?
    11-Niçin Fare Kokulu Kedi Maması Yoktur?
    12-Teflona Hiçbirşey Yapışmadığı Halde Teflon Tavaya Nasıl Yapışmıştır ?
    13-Niçin Uçaklarda Paraşüt Yerine Can Yeleği Vardır?
    14-Eğer Uçağın Karakutusu Kaza Anında Parçalanmıyorsa , Neden Bütün Uçak Kutunun Üretildiği Maddeden Yapılmamaktadır?

1 balinealar aslında şişman deilki bunu nerden çıkardın o hacimde sen olsaydın sende klion hacmine endexli olurdu oran orantı mantığı

2 daa önce bi ark belirtmiş havasız ortamda dolum işlemleri yapılıo

3 bu kesinlikle yanlış istersen ispatlearım sen yanlışlıkla benm numaramı çevirrsen ya kapalıdır ya meşgul

4 fala inanma falsızda kalama demişlerde onadan (ne alaka bende bilmiom , şş çaktırmaylm bunu nese dvm )

5 0 santigrat derece 37 fahrenayttır 2 katıda 74 fahrenayt tamammı (anaa bunu benmi yasdım nan, neymişim ben bea)

6 neyse hacım yaa sıkıldım 14 tane soruyu tektek mi cevaplıcam gusel paalaşım diyem kapatam

• quote:

quote:

2-Süper Yapıştırıcı Herşeyi Yapıştırdığı Halde , Niçin İçinde Bulunduğu Tüpün İç Çıdarlarını Yapıştırmamaktadır?
    5-Eğer Bugün Hava Sıcaklığı 0 Derece İse Ve Yarın İki Kat Daha Soğuk Olacaksa Yarın Hava Kaç Derece Olacaktır?
    7-Neden İnsanlar Gökyüzünde 400 Milyon Yıldız Var Denildiğinde İnandıkları Halde , Yeni Boyalı Yazan Yüzeyi Elleriyle Yoklarlar ?
    8-Niçin Limonlu Gazozların İçerisinde Birsürü Suni Tatlandırıcı Varken, Bulaşık Deterjanında Gerçek Limon Suyu Kullanılmaktadır?
    10-Işık Hızında Giden Bir Arabada Oturduğumuzu Varsayarsak , Farları Yakınca Ne Olur?
    14-Eğer Uçağın Karakutusu Kaza Anında Parçalanmıyorsa , Neden Bütün Uçak Kutunun Üretildiği Maddeden Yapılmamaktadır?

1. Tuz şişmanlatır. Tuzlu suda yüzdükleri için.
    2. İçli dışlı oldukları için, Fakat, gel gör zamanla dargınlık başlamış, yapıştırıcı tüpe yapışsa bile; tüp "kapak her açıldığında bak seni dışarıya fışkırtmayan ne olsun" diye düşündüğü için
    3. Telesekreterler olduğu için
    4. Kapsama alanı dışında olduğumuz için.
    5. eksi elli derce olurda biz olmayız ortalıklarda kimbilir? (hatalı cevap)
    6. iki kelime olduğu için
    7. popoda iz bırakmasın diye
    8. Limonlu gazoz tatlıyı sever. Deterjan ekşiyi sevdiği için.
    9. Aşırı soğuk hızı yavaşlattığını düşünürsek. Geceleri soğuk olur doğal olarak 300km/snden az olur. Fakat espiriye dökecek olursak "göz kapaklarımızı kapatma hızyla" karanlık çökmektedir
    10. Farları açmak istedin herhalde yerinden kımıldayamıyorsan dur bir el atayım. Farlar kül olmasın!
    11. Köpekler sevmediği için
    12. Arada arabulucu olduğu için, çöpçatan kaynak adı. Öyle bir yapıştırmış ki, henüz ikisini bir birinden ayırabilen olmadı.
    13. Suya dalış yapacakları için.
    14. Metal özelliği sağlam olmasına karşı çok ağır olduğu için, uçağı sen mi kaldıracaksın? tamam kaldırdın diyelim Titanyum kaplama Çelik krom kg kaç ytl bir bilsem! yemede yanında yat.

Yoksa sende mi "Galaksilerarası bilgi yarışması"'na katıldın(?)

Sıkıysa Cevaplayın  !!!

Sıkıysa Cevaplayın  !!!

Sıkıysa Cevaplayın  !!!

1. de balinalar demişken. Balinanın kuyruk tarafında çömelerek bakan baya şaşırmışa benziyor.
    (bundan sonrası alıntıdır) Balinalar bir iliskide 400 galon sperm birakirmis. Bu miktarin %10'u disiye
    geçip kalani okyonusa dagilirmis. 1 galon 4.546 lt, 400 galon 1818.4 lt.
    Bunun 360 galonu okyanusa karismakta, yani 1 iliskide 1820 lt sperm
    okyanusa
    karismakta. Senede 10.000 balina aşk yaşasa düşünmesi bile ilginç. Şimdi anladınız mı okyanuslar neden bu kadar fazla tuzlu.

• Orjinalden alıntı: kmela

bi soruda benim aklıma geldi senin soruları okurken ışık hızı ile giderken önümüzdeki aynaya bakarsak kendimizi görürmüyüz, yoksa görüntü müz aynaya ulaşamadığı için göremezmiyiz,(bu soruyu bi yerde duydum ama nerde hatırlayamıyorum benim uydurduğum bişey değil yani)

Orjinalden alıntı: kmela

kmela soruları ben sormadım, espiri olsun diye cevaplayanlardanım.

Aynaların konumuna bağlı;
    Ayna kabinin içindeyse görüntün yansır ( hız ne olursa olsun, ikinizinde aynı hızdasınız).
    Birazda sana bağlı aynaya bakabilirsen, kendini görürsün.
    Tabi o hızda giderken uyku modunda olmazsak.
    Kimin için süsleneceksin(?)

• 1-balinaların şişman olduğunu kim solediki
    2-havayla temas gerekir
    3-olasılık meselesi
    4-insanlar fala çok merakldır
    5-0'a düşerken atladığı sıcaklık x 2
    6-çünkü heceleri toplayınca 4 edio
    7-fantazi
    8-irenç bi iş yaparken gerçekten güzel bi koku gerekir
    9-einsteinı ariyim bi:Pkanımca aynı hızda
    10-ışık hızında gitsen zaten enerji olursun farları açmaya gerenk kalmaz
    11-kedi mamalı mama yaparsak fareleri kim kovalıcak
    12-üretim hatası:P
    13-fantazi
    14-ağır olabilme ihtimali kuvvetle muhtemel olabilir belki
    10-

• quote:

Orjinalden alıntı: TRojka

quote:

Orjinalden alıntı: enflasyon

arkadaşlar 10. soruya ışık hızında giden araba olmaz diyorsunuz ama orda belirttiği gibi varsayarsak diyor mesela araba yapılmış olsa farı yaksak ne olur soru bu siz araba yapılamaz falan filan demeyin eğer yapılırsa farları yakarsak ışık gene önümüzü aydınlatır.
    3. soru tesadüf değil mesela siz arkadaşınızı aradınız ama 5 yerine 6 ya bastınız telefonda yani yanlış çevirdiniz numarayı telefon açılırsa karşıdaki yanlış numara diyecektir ama meşgul çalarsa siz yanlış numarayı aradığınızı nerden bileceksiniz

hayır ışık aydınlatmaz ampulün yandığı önden gözükmez..

ayrıca izafiyet yasası demişsin yukarda yasa değil teoridir izafiyet

yanlış yazmışım ama arabanın içindeki insana göre ışık arabanın önünü aydınlatır biz newton fiziğine göre düşündüğümüzden aydınlatmaz diyoruz ama izafiyet teorisi göz önüne alındığında aydınlattığı görülür

• cevap 7- Sizde biliyorsunuzki merak ınsanoğlunun fıtratında var....merak olmasaydı ınsanlar gerceği nasıl bılebılırlerdı kı
  • güzel ve bir o kadar da saçma
  • 14 - Çok Maliyetli ,Ağır
    2-Direk Olarak Havayla Temas Etmediği İçin
  • millet otumuş kasmış hepsine cevap vercem

ama harbi çok komik ya özellikle falcıyı beğendim
  • Biraz soruda benden.

*Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mülteciymiş gibi bakarız ?

*Neden lokantalarda ^^SABAHLARI SICAK ÇORBA BULUNUR^^ yazar? Çorba aslında soğuk mu içilir, sıcak çorba bir farklılık mıdır ?

*Neden otobüslerde falan insanlar bir siren sesi duyunca, toplu halde sesin geldiği yere bakarlar ? Giden aracın ambulans, itfaiye ya da polis aracı olduğunu öğrenmek, insana ne kazandırır ?

*Neden internette ki anket sorularında ^^FİKRİM YOK^^ diye bir şık vardır? Fikri olmayan adam, niye fikri olmadığına dair şıkı işaretler.?

*Neden her gördüğümüz harita da hemen Türkiye yi bulmaya çalışırız? Millet olarak, dünya da kaybolma kompleksimiz mı vardır?

*Neden öğrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmenine ^^ÖĞRETMENİM^^ diye seslenirken, altıncı sınıfta bir anda ^^HOCAM^^ diye seslenmeye başlarlar?

*Neden sınavlarda ^^4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR^^ şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da, ^^4 DOĞRU YAPANA 1 DOĞRUDA BİZDEN^^ gibi bir kampantya başlatmazlar?

*Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

*Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya ^^10 DAKİKA SONRA GELİYORUM^^ yazar, ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

*Televizyona çıkanlar, neden kendilerini Türkiye deki bütün insanların izlediğini sanırlar? Örn: ŞU ANDA 70 MİLYON KİŞİ BİZİ İZLİYOR...

*Neden ^^GÖZLERİNDEN ÖPERİM^^ denir? İnsan vücudun da öpülecek daha uygunsuz bir yer var mıdır? Kimse kimseyi gözünden öpmüş müdür?

*Neden bazı kadınlar hem beyaz pantolon (içini gösteren) giyip hemde olayı örtbas! etmek için bir çaba harcarlar? Mini etek olayı da buna dahildir...

*Düğünlerde neden ^^DOM DOM KURŞUNU^^ ile göbek atılmaktadır? ^^BİR AVCI VURDU BENİ, BİN AVCI BENİ YEDİ^^ gibi sözler eşliğinde kendinden geçen başka millet var mıdır?

*Neden bütün TÜRK filmlerinde tam sevişme sahnesi başlayacakken duvar daki tablolara zum girilir? Kamareman hatası mısır? Yoksa yönetmenin acizliği mi?

*Neden Cumartesi ve Pazartesi günlerinin kendi isimleri yoktur?

• pardon unutmuşum Alıntıdır.
  • Pardon unutmuşum alıntıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: alialex

Biraz soruda benden.

1.Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mülteciymiş gibi bakarız ?

1. Kucak kucağa oturmamak için.

2.Neden lokantalarda ^^SABAHLARI SICAK ÇORBA BULUNUR^^ yazar? Çorba aslında soğuk mu içilir, sıcak çorba bir farklılık mıdır ?

2. Sıcak çorbalar sabahtan öğlene kadar soğur yada mideye iner. İstediğin çorbanın
    soğunu bile bulamayabiliriz.

3.Neden otobüslerde falan insanlar bir siren sesi duyunca, toplu halde sesin geldiği yere bakarlar ? Giden aracın ambulans, itfaiye ya da polis aracı olduğunu öğrenmek, insana ne kazandırır ?

3. volkmen vardı duymadım.

4.Neden internette ki anket sorularında ^^FİKRİM YOK^^ diye bir şık vardır? Fikri olmayan adam, niye fikri olmadığına dair şıkı işaretler.?

4. Emin olmadığı için. Çünkü gerçek adı Fikriye.

5.Neden her gördüğümüz harita da hemen Türkiye yi bulmaya çalışırız? Millet olarak, dünya da kaybolma kompleksimiz mı vardır?

5. Haritayı hazırlayanın dost olup olmadığını bilmek için.

6.Neden öğrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmenine ^^ÖĞRETMENİM^^ diye seslenirken, altıncı sınıfta bir anda ^^HOCAM^^ diye seslenmeye başlarlar?

6. Hayat Bilgisi dersi dallara ayrıldığı için.

7.Neden sınavlarda ^^4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR^^ şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da, ^^4 DOĞRU YAPANA 1 DOĞRUDA BİZDEN^^ gibi bir kampantya başlatmazlar?

7. Tüm sorulara doğru cevap verenlerin; soru sayısından fazla doğru çıkmasını önlemek için.

8.Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

8. Memeliler sınıfından olduğumuz için. yani memeler ısalnmasın; yoksa belli olur.

9.Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya ^^10 DAKİKA SONRA GELİYORUM^^ yazar, ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

9. Yan esnafa sorarız. Esnaf kırathaneye seslenir; Çaycı içeriye seslenir. İçeride yoksa Wcye bakılır. Baktılar orada da yok. Cami bahçesine seslenilir. Bahçede yok. Yaşlı bir amca "öğle yemeyine gitti yavrum, 10dk sonra gelir" der. Bunlarıda hesaba katarsak dükkan sahibi, sen dükkana gelmeden önce; dükkandan çıkmıştır.

10.Televizyona çıkanlar, neden kendilerini Türkiye deki bütün insanların izlediğini sanırlar? Örn: ŞU ANDA 70 MİLYON KİŞİ BİZİ İZLİYOR...

10. Çok kişi tarafından seyredildiğini düşünmek, hoş bir duygu olduğunu bildiği için.

11.Neden ^^GÖZLERİNDEN ÖPERİM^^ denir? İnsan vücudun da öpülecek daha uygunsuz bir yer var mıdır? Kimse kimseyi gözünden öpmüş müdür?

11. En fazla açık yer, gözlerimiz olduğu için.

12.Neden bazı kadınlar hem beyaz pantolon (içini gösteren) giyip hemde olayı örtbas! etmek için bir çaba harcarlar? Mini etek olayı da buna dahildir...

12. "Benim kisi senin kisinden daha güzeldir" diyebilmek için.

13Düğünlerde neden ^^DOM DOM KURŞUNU^^ ile göbek atılmaktadır? ^^BİR AVCI VURDU BENİ, BİN AVCI BENİ YEDİ^^ gibi sözler eşliğinde kendinden geçen başka millet var mıdır?

13. Belirli bir süre sonra davulun sesinden, söyleyenin sesinden ve gürültü seslerinden; beynimizin sulandığının farkına varmamak için.

14.Neden bütün TÜRK filmlerinde tam sevişme sahnesi başlayacakken duvar daki tablolara zum girilir? Kamareman hatası mısır? Yoksa yönetmenin acizliği mi?

14. Kamereman, tablodaki resimin oyuncudan daha seksi olduğu kabullendiği için

15.Neden Cumartesi ve Pazartesi günlerinin kendi isimleri yoktur?

15. Cumartesi tatil başlangıcı Pazartesi iş başlangıcı olduğundan olabilir. Tüm Dünya dillerindeki Kelimeleri ilkel iletişim aracı olarak görüyorum. Fakat içinde bulunduğumuz zaman diliminde, kolay iletişim kurup anlaşabilmemiz için gerekli araçlardır kelimeler. Bir insan ne kadar fazla kelime biliyorsa iletişim kurması o kadar kolaylaşır. Fakat, bir o kadar da zorlaşır. Neden fazla kelime bilince karşı tarafla anlaşmamız zorlaşıyor? Çünkü, karşı tarafında kelime darcığı eşit düzeyde olmayabilir. Asıl zor sorular, basit olarak gördüğümüz sorulardır.

Örnek: Sorulan sorular ve cevaplar basit geliyorsa, neden sonuna kadar okuma ihtiyacı duyarız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keycloused -- 20 Haziran 2007; 6:33:01 >

• quote:

Cevaplarıma Mantıksız diyenler çıkıp daha mantıklı bir şekilde cevaplasınlar da görelim

1-Balinalar yüzerken sadece kuyruk kısımlarını hareket ettirdikleri için dikkat ederseniz kuyruk kısımları zayıf ama gövdeleri şişko
    2-Yapıştırıcının etkin hale gelebilmesi için havdaki bazı gazlarla temas etmesi lazımdır
    3-Yanlış çevirince meşgul çalsa bile biz doğru numarayı aradık sanar tekrar yanlış numara çeviririz
    4-Randevu almamızın sebebi aynı anda 1den fazla insanın görüşmeye gelmesini önlemektir
    5-Arkadaş cevaplamış bana gerek yok

0 dediğimiz suyun donma ve erime sıcaklığı.. aslında bir işaret noktası. Mutlak 0 ise 0 derece Kelvin.. yani
    -273.15 derece santigrat.

Sonuç: 0 derece santigrat=273.15 derece Kelvin
    2 katı soğuk ise -546.3 Kelvin = -273.15 derece santigrat.
    6-Tek zaten tek hecelidir ve ondan sonra gelen kelimenin de tek heceli olması şart değildir
    7-Çünkü boyanın kuruyup kurumadığına bakmak isterler eğer yazı çok önceden konulmuşsa boya kurumuştur
    8-Çünkü limonda aslında şeker yoktur ve limon ekşidir İnsanlar şekerli içecekleri ekşi içeceklere tercih ederler
    fakat bulaşık detarjanını kimse içmediği için tatlandırıcı eklemeye gerek yoktur onun sadece kokusu önemlidir
    9-aynı hızda
    10-Farlardan çıkan ışıkla aynı hızda giderler
    11-Kediler fareleri kokuları ve tatları için yemezler fareyi yerde koşarken görünce onunla oynamak için onu kovalar ve öldürürler
    12- teflon tavaya yapıştırılmamıştır teflon bir madendir ve tava şekline getirilince teflon tava adını alır
    13-Denize düşme tehlikesinin olduğu için
    14-Karakutu ağırdır ve pahalıdır

• 8. ve 11. sorularda bazı hataların var limonda şeker yok demişsin ama 1 kilo limonda 1 kilo çilekten daha fazla şeker vardır. 11. soruda ise kediler fareleri öldürüp bırakmazlar onları yerler kediler çekirgede yer aslında yaw ne biçim atlıyodu çekirgenin üzerine
  • 14 - Bu malzeme son derece sağlam olmakla beraber üretimi aşırı maliyetlidir. Bu nedenle zaten milyon dolarlara mal olan bir uçağı bu maddeden yapmak akıl kârı değildir.

13 - Çoğu uçak insanların nefes alamayacakları ve düşük basınçlı yüksekliklerde uçmaktadır. Bu nedenle uçağa birşey olduğunda kapıyı açıp paraşüt ile atlamak mümkün olmayacaktır. Kapıyı açmak kabin basıncının düşmesine ve yolcuların oksijensizlikten birkaç sn içinde bayılmasına neden olur. Uçak kazasından kurtulmanın tek yolu, uçağın nispeten iyi bir şekilde okyanus ya da denize çakılması ile olur. Bu nedenle paraşüt değil de can yeleği vardır uçaklarda. Alçaktan uçan uçaklar hariç.

12 - Teflon bir dizi kimyasal işlemden geçirilmektedir. Detaylarını bilmiyorum fakat teflon ile kaplama işlemi başlı başına detaylı bir işlemdir. Teflon kaplamadan sonra yapışmamasını sağlamak amacıyla bir dizi işleme daha tabi tutuluyor olabilir.

10 - Gayet basit. Farlardan çıkan ışık, durağan gözlemciye göre (yere göre de derler) ışık hızının 2 katı hızla ilerlemeye devam eder. Teoride böyle.

7 - Psikolojik sanırım. Ben de anlayabilmiş değilim. Belki de "boyalı" tabelasını oraya koyan şahsın tabelayı unuttuğunu ve boyanın çoktan kurumuş olduğunu düşünmeleri buna neden olabilir.

2 - O tür yapıştırıcılarda "oksidan" vardır. Oksidan hava ile (aslında oksijen ile) temas edince sertleşir. Bu nedenle içinde bulunduğu tüpü yapıştırmaz.

Mantıklı bulduğum bazı sorulara cevabım bunlardır.

• Cevap bulunmuş, hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitaladam -- 20 Haziran 2007; 13:42:16 >
  • 10. soruya yanlış cevap verdin bu bizim bildiğimiz fiik kurallarıyla çözülmüyor. sen diyosunki araba 70 km ile gidioyr eğer farları yaklarsam ışık 300070 km ile gider.yanlış. ışık gene 300000 km hızla gider(gözlemlenir senin arabanın içinde veya dışında olman bunu değiştirmez nerden bakarsan ışk aynı hızda300000 km hızında görülür). burda ortaokulda öğrendiğimiz bağıl hız formulü kullanılmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.