Şimdi Ara

Sıkıntılıyım Arkadaşlar (Araç Bulundu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün 98 model honda accord için birisiyle anlaştım, 2.0cc, 230.000 km. patlıcan moru, otomatik vites. C.tesi günü son kontrollerden sonra kaporası verilecek.

Tavsiyede buluna herkese teşekkür ederim. Aklımda olmayan bir araç oldu ama fiyatı piyasaya göre çok uygun ve araç temiz. (aracı tanıdık vasıtasıyla aldığım için fiyat piyasanın baya altında)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Araba alma arefesindeyim, bütçem kısıtlı ve kafam çok karışık. Bütçem 15.000 TL (bütçeni biraz arttırsan şu araç var demeyin, bu bütçemin artmış hali), bu parayla beni fazla üzmeyecek bir araç arıyorum. Ama trafikte adım başı karşıma çıkan bir araçta kullanmak istemiyorum.

Bir çok model var kafamda, ama bir türlü net kararımı veremiyorum. Alacağım araca en az 2 yıl süreyle binmeyi hedefliyorum, borçlanarak araç almak istemediğim için elimdeki paraya göre içime sinecek bir araç olsun istiyorum. Daha önce 2 kuş serisi ve 2 mazda aracım oldu, araçtan teknik olarak pek anlamama rağmen bu araçlarda pek canım yanmadı. Araç aldıktan sonra farklı bir proje için para biriktireceğim için alacağım araç bana yüklü bir masraf çıkarırsa eğer gerçek anlamda batarım. Senelik kazancım 20.000 TL civarı fakat bu paranın 12.000 TL'si bir nevi ipotek altında olacak. O yüzden araç alırken ekspertiz yaptırarak almayı düşünüyorum, aracın yakıtı pek önemli değil, normal şartlarda şirket aracını kullanıyorum, sadece hafta sonları kullanmayı düşünüyorum. Şimdi aşağıda bir kaç marka/model sıralayacağım kafamın ne kadar karışık olduğunu sizlerde anlayacaksınız, çünkü çok alakasız modeller var aklımda Ayrıca 2000 modelden düşük araç almak pek istemiyorum, ama hayır diyemeyeceğim bir model olursa 1998 modele kadar inebilirim.

1998-2003 arası, istek sırasına göre yazdım.
    1- Alfa Romeo 156 (2.0)
    2- Opel Vectra (2.0)
    3- Mazda 626 (2.0)

Bu araçlar hakkındaki yorumlarınız nelerdir ? Veya bunlara ek neler tavsiye edersiniz ? Alacağım araç en 1.6 olacak. Şu an bile bir tarafım haddini aşma bütçene göre basit bir araba al diyor, diğer taraftanda şeytan al bi tane 156, sonunu düşünen kahraman olamaz diye vesvese veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Koç İstifa -- 7 Mayıs 2014; 20:55:27 >

• Hocam bütçenizi artırın diyemem ama Volvo S40 üzmez de, işte onun fiyatı biraz yüksek kaçıyor. Veya yine 2000 model Clio RS diyeceğim (Clio adım başı karşınıza çıkar ama, onlar en fazla 1.4 16v'dir sizin Clio'nuz 2.0 172 Bg motoru ile sıradan bir Clio'dan fazlasıdır. Bodykit'i de sökerseniz düz Clio fiyatına kaporta parçalarını halledebilirsiniz. )
    Opel Omega için forumda kullanan bir arkadaş vardı, kendisi yardımcı olabilir.
    Marea alacaksanız HLX alın. 2.0 çok güzel bir arabadır. 1.6'sının piyasası zaten yok o yüzden 2.0 almak çok bir dezavantaj değil.
    Rover diyeceğim ama, uygun fiyatına rağmen, parça konusu sıkıntılı diyorlar. Bilmiyorum o konuyu pek.
    Alfa 156 büyük şehirlerde alınabilir aslında. Ancak uzak dur diyenleri dinlemeyin derim. Bir Saab ya da Rover kadar zor bir araba değil ya. FIAT Group'a dahil sonuçta. İcabında bulunur.

• 1999-2000 626 Al daha iyi
  • Mazda 626 derim .. O paraya gayet sağlam geniş araçlar.. Yada marea düşünülebilir
  • Tanrı seni korusun :)

Hem kisitli bùtçe, hem de masraf acarsa atsan atilmaz, satsan satilmaz, yapsan yapilmaz arac listesi. İsiniz zor.

Ben mazda kullanan biri olarak 2000 mpdel ve uzeri 1.8 323 leri tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @goodorevil Hocam renault modellerini pek düşünmüyorum. Marea çok istiyordum ama bugün çok araştırdım kullanan kişiler pek memnun değil (özellikle hararet problemi) gibi, bir de yanlışım varsa düzeltin 2.0'lar İtalyan üretimi ve onların parçaları pahalı oluyormuş. Rover konusunu bende araştırdım, dediğiniz gibi parça sıkıntısı olabiliyor. Alfa Romeo'da parça konusunda bulunamamazlık olmaz bence, ama bazı parçalar sanki birbirine entegre gibi arıza çıkartıyormuş, mesela 40.000 km'de bir triger seti değişimi yapılırken, o esnada bir parçanın daha değişimi veya tamiri gerekiyormuş. Tabii bulan hep kulaktan dolma bilgiler daha önce mazda alırkende herkes karşı çıktı ama ben aldıktan sonra bir çok ahbabım gidip mazda aldı

@erencarfil @husam74 Mantığım mazda diyor ama, bu fiyat aralığındaki araçlar sorunsuz ama kasalarını pek sevmiyorum. (daha öncelerde 97 model practicam vardı, onu da pek beğenmezdim )

• Teşekkürler

Hocam tavsiye ettiğiniz araç astina modeli herhalde ? Bugün bir kaç aracı favorilere ekledim malum sitede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottiman

@goodorevil Hocam renault modellerini pek düşünmüyorum. Marea çok istiyordum ama bugün çok araştırdım kullanan kişiler pek memnun değil (özellikle hararet problemi) gibi, bir de yanlışım varsa düzeltin 2.0'lar İtalyan üretimi ve onların parçaları pahalı oluyormuş. Rover konusunu bende araştırdım, dediğiniz gibi parça sıkıntısı olabiliyor. Alfa Romeo'da parça konusunda bulunamamazlık olmaz bence, ama bazı parçalar sanki birbirine entegre gibi arıza çıkartıyormuş, mesela 40.000 km'de bir triger seti değişimi yapılırken, o esnada bir parçanın daha değişimi veya tamiri gerekiyormuş. Tabii bulan hep kulaktan dolma bilgiler daha önce mazda alırkende herkes karşı çıktı ama ben aldıktan sonra bir çok ahbabım gidip mazda aldı

@erencarfil @husam74 Mantığım mazda diyor ama, bu fiyat aralığındaki araçlar sorunsuz ama kasalarını pek sevmiyorum. (daha öncelerde 97 model practicam vardı, onu da pek beğenmezdim )

Mazda'da güzeldir. Hele temizini bulursanız sanayi yolunu unutabilirsiniz.

• Hocam yanlis anlama ama bence fantezi yapmaya gerek yok sen rahat alip satacagin az yakan bi arac almalisin dye dusnuyorm.Fabia al cok tatli aractir egerki buyuk ailen yoksa.Marea iyi arabadir her aracin kronik sorununu ogrenirsen arac alamazsin..

• Hocam şu an şirket aracı olarak skoda roomster kullanıyorum, o yüzden skoda pek düşünmüyorum. Almak istediğim araç biraz oturaklı biraz kalıplı ve geniş olsun istiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim.
  • Vectra derim hocam klas ve sorunsuzdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 e fabiadan iyi bişey olmaz.

• quote:

Teşekkürler

Hocam tavsiye ettiğiniz araç astina modeli herhalde ? Bugün bir kaç aracı favorilere ekledim malum sitede.

Astina hb olanlar. 1.8 Sedan kasalari da var.

Insallh gonlunuze gore bir arac bulursunuz.

• Hocam 2001 clio hatcback al bak keyfine

• Teşekkürler, fakat biraz oturaklı bir araç istiyorum. Şu anda ciddi ciddi omega düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Koç İstifa -- 12 Nisan 2014; 23:10:11 >
  • @Toygun_ank @teyzen nevfik Şu an ciddi ciddi omega düşünmeye başladım

@forumu Hocam şu an omegaları araştırıyorum, ama aklımdaki araçlar içime sinmezse mecburen mazda alacağım, en azından ustam hazır mazda için

Tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

@Toygun_ank @teyzen nevfik Şu an ciddi ciddi omega düşünmeye başladım

@forumu Hocam şu an omegaları araştırıyorum, ama aklımdaki araçlar içime sinmezse mecburen mazda alacağım, en azından ustam hazır mazda için

Tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Omega nin yakit durumu ne olaki hocam

• Hocam biraz fazladır, ama bizim 2011 benzinli 1.2 roomster şehiriçi 10 lt yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Koç İstifa -- 13 Nisan 2014; 11:26:14 >
  • Hocam 156 iyidir güzeldir ama senin bütçene temiz bulamassın zate alfa da usta sıkıntısı var alfa alırsan direk batarsın söyleyim.
    Hocam sen bütçene göre 156 dan hariç temiz sana masraf açmayacak senin listende en güzel mazda onun da 626 sını al 98 ve üstü 2.0 motor 136 hp bişi al ve keyfine var illa 2.0 olacak diye bişi yok tabi. Senin isdeklerini tek mazda karşılar sıkıntı çıkarmaz ustasıda parçasıda kolay bulunur sen sözümü dinle.
  • Vectra diyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.