Şimdi Ara

Sık girdiğim siteleri kısayoldan nasıl açabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sürekli girdiğim bazı siteler var.

Google chrome kullanıyorum.Şöyle bir şey lazım bana anlatmaya çalışayım önce.

Mesela bir internet sitesine girerken site adını önce adres çubuğuna yazarız malum.

Ama bu siteleri adres çubuğuna yazmadan kısayol olarak girebileceğim bir özelliği var mı Chrome un.

Mesela linki kaydedip kısayoldan hemen sadece üstüne tıklayarak açmak istiyorum.Bilmem anlatabildim mi?

Aslında ben biraz kurcaladım Ayarları ama pek anlamadığım için bir şey yapamadım.

Siz yardımcı olursanız iyi olur?

• Varsayılan tarayıcın chrome ise , linki tıklayıp girmek istediğin sitenin ismini veya gireceğin tam adresi kopyala , masaüstüne gel mause sağ tuş tıkla "kısayol"u seç oraya kopyaladığın adresi yapıştır. Masaüstünde chrome simgesi oluşacak ve tıkladığın zaman o linki açılacak direk.
  • Hocam birden fazla linki tek kısayol ile açmak isterseniz batch file ile bunu yapabilirsiniz. Not defterini açıp içine alttakileri yazıp .bat olarak kaydetmelisiniz.

@echo off
    START "Kısayol" "C:\Program Files\Chrome\chrome.exe" "link1" "link2" "link3"
    EXIT

Chrome'un dosya konumunu bilemiyorum; bilgisayarda Chrome.exe neredeyse o şekilde yapmalısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ üst köşede google chrome özelleştirin e gir Yer İşaretleri / Yer işaretlerini Göster e tıkla adres çubuğunun altına bir satır ekliyecek. daha sonra adres satırına girmek istediğin adresi yaz ve o siteye gir daha sonra adres satırının sonunda yıldız işareti var onu tıkla tamamdır. siteleri belirli gruplar halinde düzenlemek istersen de google chromu özelleştir / Yer imi yöneticisinden yapabilirsin yada adres çubuğunun altındaki boşluk yerde sağ tık yap oradan da yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.g.r.e.s.i.f -- 30 Aralık 2013; 14:11:51 >
  • a.g.r.e.s.i.f A kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin Chrome özelleştir bölümünü bulamadım.

Biraz daha detaylı anlatırmısın.
    Bu resimde nereden girmem lazım bulamadım.
  • Arkadaşım hallettim.Bunu anlatmak istiyordum.

Dikkat ettiysen adres çubuğunun altında küçük ikonlar var.(Trendyol - Facebook )Tek tıkla açabiliyorum.

Yalnız o boşluğa kaç tane adres ekleyebilirim bunu biliyormusun.

Çünkü 35 - 40 tane site var.Çoğuda alışveriş sitesi.Oraya sığacak mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Arkadaşım hallettim.Bunu anlatmak istiyordum.

Dikkat ettiysen adres çubuğunun altında küçük ikonlar var.(Trendyol - Facebook )Tek tıkla açabiliyorum.

Yalnız o boşluğa kaç tane adres ekleyebilirim bunu biliyormusun.

Çünkü 35 - 40 tane site var.Çoğuda alışveriş sitesi.Oraya sığacak mı acaba?

2. mesajındaki resimde Yer İşaretleri =>Yer İşaretleri Çubuğunu Göster i işaretli olacak ki zaten uygulamalar trendyol facebook gibi linkleri yerleştirdiğin için o seçenek aktif birşey yapmana gerek yok.
    3. mesajında ise yan yana linkleri yerleştirdiğinde o çubuğun sonuna kadar linkleri eklemen mümkün ama 40 50 tane link yerleştireceğim diyorsan ekleyeceğin linkleri gruplar halinde klasör oluşturarak kullanman daha mantıklı olacak.
    ister facebook yazan yerin sağında boş alana sağ tıkla klasör ekle kısmını tıkla yada 2. mesajındaki resimde Yer İşaretleri =< Yer imi yöneticisini seç ikiside aynı işi görür yer imleri çubuğuna yeni klasör oluştur sonra oluşan klasörün adını ekleyeceğin linklere uygun olarak dizi mp3 sosyal medya gibi isim vererek bir kaç tane yeni klasör oluştur.
    sitenin birine girdiğinde link eklemek istersen adres çubuğunun sonunda yıldız işareti var ona tıkla kayıt edeceği klasörü soracaktır artık hangisine eklemek istersen onu seç ekleme işlemi yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli kullandığınız site sayısı çok fazla değilse Tarayıcının ayarlarından sekmelerle ilgili bölümde "Kaldığım yerden devam et" seçeneğini işaretleyin.
  • a.g.r.e.s.i.f A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım galiba dediğin buydu.Ben bu şekilde yaptım.Doğru mu?

• tamam doğru yoldasın, girdiğin siteleri böyle gruplarsan erişimin kolay olur. ilaveten şunu da belirteyim ilerde format atman gerekirse ve bu gireceğin sitelerin linklerini tekrar baştan kurmak istemiyorsan otomatik olarak linkleri tarayıcıya ilave etmek istersen şu yolu izle:
    sağ üst köşeden Google chrome özelleştirin ve kontrol edin yazan simgeye tıkla Yer İşaretleri / Yer imi yöneticisi / düzenle / Yer işaretlerini html dosyasına aktarı seç girdiğin linklerin yedeğini alır. geri yüklemek istersen de gene düzenle kısmından Yer işaretlerini html dosyasından içe aktar dersin. format atacağında o html dosyasını usb ye falan at ki silinmesin.
  • aslında sık kullanılan sitelere girmek için daha kısa bir yol olabilir. bunun bir eklenti desteğiyle sağlanması gerekiyor. böyle bir şey var mı bilmiyorum. şöyle ki;
    bir siteye girmek için adres çubuğuna belirlediğimiz harfleri girip enterleyince direk site açılacak. bu, firefox ta vardı. mesela donanımhaber'e girmek için yalnızca "do" diyoruz ve site açılıyor...
    böyle bir eklenti desteği chrome da var mı acaba...
  • Dediğiniz olay Opera'da hızlı erişim tablosu olarak geçiyor.

Sağ tıka basılı tutup aşağı hafif çektinmi yeni sekme açıyor arka arkaya takır takır sitelerini açarsın.

• işte ben bunun chrome için olanını arıyorum. sanırım yok. büyük eksiklik...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.