Şimdi Ara

SİGORTA ATTI, BUZDOLABI BOZULDU... YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
18.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR, EŞİM BLENDERLA ÇALIŞIRKEN SİGORTALAR ATTI NEYSE GİDİP TEKRAR AÇTIM. GELDİĞİMDE DOLAP ÇALIŞMIYORDU. OLAYIN DOLAPLA İLGİSİ YOK NEDEN BOZULMUŞ OLABİLİR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kicgine -- 16 Şubat 2013; 20:15:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sigorta Attı, Buzdolabı Bozuldu: Nedenleri ve Çözümleri

Buzdolabının sigortasının atması, yaygın bir sorundur ve bu durum buzdolabının çalışmamasına neden olabilir. Sigorta attığında, buzdolabına giden güç kesilir ve bu da yiyeceklerin bozulmasına yol açabilir.

Sigorta Neden Atabilir?

• Aşırı yüklenme: Aynı anda çok fazla elektrikli cihazı çalıştırmak sigortanın atmasına neden olabilir.
    • Elektrik dalgalanmaları: Ani elektrik dalgalanmaları da sigortanın atmasına neden olabilir.
    • Buzdolabı kompresörünün arızası: Kompresör, buzdolabının soğutma sisteminin önemli bir parçasıdır ve arızalandığında sigorta atabilir.
    • Gevşek elektrik bağlantıları: Gevşek elektrik kabloları, aşırı ısınmaya ve sigortanın atmasına neden olabilir.

Sigortanın Nerede Bulunduğu

Buzdolabının sigortası genellikle cihazın arkasında veya altındadır. Sigortanın yerini bulmak için buzdolabının kullanım kılavuzuna bakabilirsin.

Sorunun Giderilmesi

Sigortanın atmasının nedenini belirlemek ve sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Bağlı tüm elektrikli cihazları çıkar ve buzdolabının fişini çek.
    2. Sigorta kutusunu bul ve atmış sigortayı değiştir.
    3. Buzdolabının fişini tekrar tak ve çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Sorunu kendin çözemiyorsan, kalifiye bir elektrikçi çağırman önerilir.

Önemli Hatırlatmalar

• Sigortayı değiştirirken, aynı amper değerine sahip bir sigorta kullandığından emin ol.
    • Sigorta tekrar atıyorsa, buzdolabında daha ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel yardım alman gerekir.
    • Buzdolabında yiyecek varsa, sigorta atması halinde bunları buz torbalarıyla soğuk tutmaya çalış.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dolap ne kadar süredir çalışmıyor. eğer hemen olay sonrasında yazdıysan çalışmaması normal ilk 15 dakika modele ve markaya göre tabi koruması vardır sonra çalışır.

eğer hala çalışmıyorsa muhtemelen kart arızasıdır. kart yanmış olabilir. yada kompresör yanmıştır.
  • Yeni Nesil Beyaz Eşyalarda Ekovat Dediğimiz Yani Motor Ve Ana Sistem Fişi Takıldıktan Ortalama 10-15 Dk Sonra Devreye Girer,

Bunun Nedeniyse;
    Çalışır Durumda Olan Dolabın Motoru Yüksek Basınçla Sisteme Gaz Gönderiyordur Ve Elektirik Kesildiğinde Gaz Geri Dönüşe Geçer,
    Ve Motoru Sıkıştırır Motor Tekrar Devreye Giremez Ve Motorun Sargısına Yada Siboplarına Zarar Vererek Motoru Bozar.

Nitekim Eski Teknoloji Dolaplarda Bu Sistem Halen Mevcut Fişini Takın Ve Hemen Bir Kaç Saniye Sonra Takın,
    Geri Taktığınızda Motor Çalışmayacaktır Ve Çıt Çıt Sesler Gelecektir Buda Moturun Termiğidir Aşırı Isınmadan Motor Çalışamadığı İçin Devreyi Kesiyordur Ve Bunun Sonucunda Sargısı Sağlam Bir Motor Soğuduğunda Ortalama 15-20 Dk Sonra Düzelecektir Ama Sargı Daha Önceden Aşırı Isılara Maruz Kalmışsa Motor Yanacaktır.

Yeni Nesil Buzdolaplarında Bu Olayla Karşılaşmamak İçin Böyle Bir Sistem Geliştirildi Geri Dönen Gaz, Motoru Sıkıştırıp Yakmaması İçin Genelde 11-15 Dk Snra Devreye Girer Ama Küçükte Olsa Kartın Hasar Görmeside Muhtemel Tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kicgine

ARKADAŞLAR, EŞİM BLENDERLA ÇALIŞIRKEN SİGORTALAR ATTI NEYSE GİDİP TEKRAR AÇTIM. GELDİĞİMDE DOLAP ÇALIŞMIYORDU. OLAYIN DOLAPLA İLGİSİ YOK NEDEN BOZULMUŞ OLABİLİR?

çalıştı mı sonra ben şu an aynı durumu yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

quote:

ARKADAŞLAR, EŞİM BLENDERLA ÇALIŞIRKEN SİGORTALAR ATTI NEYSE GİDİP TEKRAR AÇTIM. GELDİĞİMDE DOLAP ÇALIŞMIYORDU. OLAYIN DOLAPLA İLGİSİ YOK NEDEN BOZULMUŞ OLABİLİR?

priz bozulmuş hocam dolap sağlammış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

quote:

priz bozulmuş hocam dolap sağlammış

Ben de mutfaktaki prizleri kontrole ettim, aşağıdaki sigorta atmış, benimde allahtan dolap sağlam yoksa git dolap al .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.