Şimdi Ara

SIGMA klimalar nasıldır??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
94.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEN 4 AY ÖNCE YENİ TİP İNVERTER 12000 BTU SİGMA ALDIM,ODAYI KISA SÜREDE ISITIP KENDİNİ EN DÜŞÜK SEVİYEYE ÇEKİYOR,İÇ ÜNİTE ÜZERİNDEKİ GÜÇ GÖSTERGESİ EN DÜŞÜK MODDA KALIP ÖYLE ÇALIŞIYOR,MAKİNA DEFROST OLMUYO,ÇOK MEMNUNUM,İÇ ÜNİTE ÇOK SESSİZ,BENCE YERLİ ÜRETİM MALLLARLA KIYASLANMIYCAK KADAR KALİTELİ ,
  • 2011de hortlanan konuyu bende hortlatayım. bunca sene kullanmış arkadaşlar varsa yorum atabilirmi ?
  • Ben de merak ediyorum alinir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende sigma 12 btu ınvt. yeni çıkan serisini almak istiyorum ama nasıl olduğunu hakkında bil alamadım enerji tüketimi nasıldır ısıtma soğutma olayı nasıldır alınmaya değermi acaba bu konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu ?
  • Evet hadi yorumları alalım

• Suan pigasada en uygun inverter lı cihaz bende alicam ama konuyu biraz daha hortlatak

• quote:

Orijinalden alıntı: erso35

Suan pigasada en uygun inverter lı cihaz bende alicam ama konuyu biraz daha hortlatak

GittiGidiyor
    Kumtel Daylux TTXN35U A++ 12000 Btu/h Sezonsal Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/kumtel-daylux-ttxn35u-a-12000-btu-h-sezonsal-228674263

daha ucuzu yok.

• kimse yok mu bu marka klimları kullnan arkadaşlar bir yorum
  • Benim işyerinde arkdasm var pazartesi bilgi vereceğim sana

• saolsun kimse cevap vermedi. ya kullanan yok ya da ipleyen yok. sgm12ivdme geçen hafta taktırdım. hiç bir sorun yok şuan. elektrik faturasını bekliyoruz. gerçi ben klimayı aldım havalar düzeldi ama neyse. soğutmada hiç bir problem yok yaklaşık 10 dakikada odayı istediğiniz ısıya getiriyor. oldukça sessiz. dış ünitenin sesini daha hiç duymadım. iç ünite ise makul seviyede.yalnız kafama takılan tek şey klima üflemeyi hiç durdurmuyor. mesela 24 derecede üşüdüm 27 ye çektim halen üfleme devam.
  • iron_burak İ kullanıcısına yanıt
    Soğutma modunda üfleme hiç durmaz zaten, akışkanı sıkıştırmayı kısar veya keser ama iç ünite sürekli üflemeye devam eder.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle cevabın için teşekkürler. iç ünite üflemeyi kesmediği için dış ünitede sürekli çalışır yani o zaman değil mi?
  • iron_burak İ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, tamamen bağımsızdır çalışma sistemleri. Müsadenizle şöyle izah edeyim.

İç ünite fanı soğutma modunda, üflemenin serinletici etkisi ortadan kalkmasın diye hiç durmaz. ama ısıtma modunda tam tersine bu üfleme etkisi dezavantajdır bu nedenle tam durmasa dahi oldukça minimalize çalışmaya devam eder ancak ev halkının üstüne üflemesin diye flap otomatikman yukarı kaldırılır vs.

Dış ünite ise daha farklı bir sistemde çalışır. Dış ünitede çalışan veya duran iki unsur vardır. Birisi kondanser fanı, diğeri ise kompresör.
    Fan çalışırken kompresör durabilir, kompresör çalışırken fan durabilir bunlar da ısıtma veya soğutma moduna göre değişiklik gösterir.
    Tüm bu anlattıklarımın hepsi, verdiğiniz komuta, ortam ısısına, sensörlerden gelen bilgiye vs göre değişir. Ancak soğutma modunda iç ünite fanı çalışırken dış ünite de illa ki çalışacak diye bir kaide yoktur.

• Ado kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
  • Evet klima yazın süperdi faturam çok makul geldi. Ama gün döndü ve şimdi kış ayındayız ve hiç memnun değilim klimadan. Isıtma konusunda resmen berbat. Verdiğim paraya hiç değmedi. Servise başvurdum servis geldi baktı ve klima gazını değiştirdi. Bugün denedim yine aynısı. Odayı 25 dereceye getiremiyor. Fanı son kademeye çektiğim zaman hazır içeriyide soğutuyor. Şuan annemlerde 6 yıllık mitsubishi var oda resmen yanıyor. Benim klima onun yanında berbat durumda

• 1 hafta önce iklimsa dan SGM18INVDMX marka klima aldım gelelim performansa dış ünite sesi makul kabul edilebilir düzeyde balkondayken gürültü sizi rahatsız etmiyor evim açık bir alanda önümde yaklaşık 900 bin dönümlük boş arazi var cephe rüzgarını çok alır buna rağmen makine bir defa defros yapmadı iç ünite 1-2-3 numaralı fanda bana mitsubishiye göre bir tık fazla ses veriyor gibi geldi ama sizi rahatsız edecek düzeyde değil 4-5 numaralı fanda evet ses seviyesi hissedilir düzeyde ama fan üflemesi mitsubishiden 2 kat küvvetli 6 metre karşıdaki perdeleri kıpırdatmıyor bildiğiniz dalgalandırıyor,gelelim ısıtma performansına alırken çok tereddüt etmiştim acaba demiştim ama iyi ki almışım diyorum evim 5. kat üzerimde ev yok yalıtım ve izolasyonumuzda yok açıkcası demirdöküm klimam vardı evin içinde titriyorduk şimdi atletle oturuyorum.Enerji tüketiminide unutmazsam önümüzdeki ay ilk faturada yazarım arkadaşlar

• Bende Merak ediyorum yorumunuza göre alabilirim.
  • Günlük 12 saat kesintisiz kullanım ayda 10 gün 24 saat kesintisiz kullanım sonrası gelen faturam 294 tl makul bir fatura malum ocak ayı herkes elektrik enerjisine yüklendiği için bu ay diğer aylara göre biraz daha şişkin bir fatura gelir aynı apartmanda mitsubishi 12.000 lik kliması olan komşuma 206 tl gelmiş oda günde 10 saat civarı çalıştırır performansı aşağı yukarı aynı ısıtma konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım yazında deneyimlerimi anlatırım :)
  • keskin01 K kullanıcısına yanıt
    Tam olarak hangi modeli kullanıyorsunuz ?
  • http://www.iklimsasigmaklima.com/urun/sgm18invdmx/ buradan kontrol edebilirsiniz gayet sağlam üründür.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.