Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tonyali61

sigarayı yasaklayacaklarına satışını kaldırsınlar ,
    yasaklamak döt ister , satışını kaldırmak daha büyük döt ister...
    kısa bir hesap yapalım

20 milyon tiryaki var bu 20 m paket sigara demek , ortalama olarak 10 tl ve bunun 7 tl si vergi

20x7 = 140 milyon tl 140x30 = 4 milyar 200 milyon tl dolara çevirirsek 1 milyar 160 milyon dolar ve bu ayda yıllık olarak da hesapla yaklaşık 14 milyar dolar ,
    devlet bırak yasaklayıp satışını kaldırmayı bu para için gerekirse kitlesel katliam bile yapar ,,,

Yasaklandıgı an Kaçak ve sarma tavan yapar :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guest-435EB715D G kullanıcısına yanıt
    allah iyiliğini versin emi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    zaten yaptı... kaçak pallmall 6.5 tl..3-5 ay önce 4 tl idi... legal lark 10 tl... tütün mamülleri satışı yapan esnaf sayısında bariz artış var...

• jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Ben zaten sigara kullanmıyorumki konuya yazdım bende yasaklanmasını desteklerim ama yasaklanamaz anca biraz kısıtlanabilir anca diye. Zararını sorunca şey ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxx187

Ben zaten sigara kullanmıyorumki konuya yazdım bende yasaklanmasını desteklerim ama yasaklanamaz anca biraz kısıtlanabilir anca diye. Zararını sorunca şey ettim

Bende kullanmıyorum. Aynı fikirdeyiz yasaklanmaz ama sigara izmaritimi yoksa cam şişesimi diye sorsanız cam şişesi derim :)

• Yasaklansın tabi çok iyi olur. Her sıkıntısı olan sigara içecek diye kural yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: emmare

zaten yaptı... kaçak pallmall 6.5 tl..3-5 ay önce 4 tl idi... legal lark 10 tl... tütün mamülleri satışı yapan esnaf sayısında bariz artış var...

Millet enayi değil oturup kendi sarıyor. Üşenen kısım gidip paket alıyor. Bende içsem bende sararım. Zam çozüm değil valla. İçilme alanlarını kısıtlamak lazım halka açık hiçbiryerde içilmemmesi lazım

• Lancess kullanıcısına yanıt
    Tamam içenlerde öyle fakat

En azından gitsin etrafında kimsenin olmadığı yerlerde içsin

Duraklarda, kaldırımlarda , binaların önünde içmesin

Başkaları da bekliyor mesela durakta, adam yanımda çıkartıp içiyor dumanı geliyor bana

Yaptığı saygısızlık değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen yasaklansa ne guzel olur, ama yasaklanamıyorsa da, acik hava konserleri, yuruyus yollari, park, cafe ve restaurant benzeri mekanların acik hava alaninda medeni davranis adina icilmemeli. Icmeyene, coluk, cocuga yazik degil mi, icenin bagimliligina anlayis gösteriyorsunuz. Esim astim hastasi diye keyifle disarda oturamiyoruz, eglenemiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

bunu sigara içen insanların içinde söylersen seni döverler. bağımlılık kavramını anlamıyorsunuz. kendim içmiyorum ama onları anlayabiliyorum. sizin elinizden interneti alsalar çoğunuz zırlarsınız aynı durum. bağımlılık kolay baş edilen ve kesilmekle çözülecek bir sorun değil. rahatsız oluyorsan çıkma dışarıya çünkü başka çözümü yok bunun . yasaklayabileceklerini sanmıyorum hayvan gibi vergi getiriyor.

İrade ile alakali. Ben gunde 3 sigara icerim. Psikolojik elbette ama nikotinin isime konsantre olmamda etkili olgunu düşünüyorum. Sabah uykumu aciyor, oglen yemek sonrasi gelen rehaveti aliyor, aksam da gunduz tamamlayamadigim islerimi tamamlarken masabasinda uyumami engelliyor.

Tatillerde 1 hafta hic içmediğim de olur. Yani ben sigaranin degil, sigara benim kolem.

Ayrıca Kapali mekanlarda veya sokakta yurutken icenlerden nefret ediyorum. Yurumeyi beceremeyen adam, elinde sigara tutunca milleti rahatsız ediyor. Sigara yuzunden takimim mahvolmustu salagin tekinin yuzunden.

Bence de yasaklanmali...

• inşAllah sigaradan alınan vergiyi arttırırlar da ağlarsınız tekrar sigara içiciler. nefret ediyorum sigaradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgasubasi

Aynı fikirdeyim kardeşim.Ara sıra Kenya ya gidiyorum. Orada sigara içmek içeride ve dışarıda yasak. Sokakta bir yakın kendinizi karakolda bulursunuz. Adamlar özel sigara için odalar yapmışlar girip oralarda içip çıkıyorsunuz. Oh mis.

En güzelini yapmışlar. İsteyen istediğini içsin. Spor yapmasın. Kötü beslensin. İnsan garip bir mahlukat. Zorlayarak önlem alırsınız, bu sefer psikolojik sorunlar baş gösterir.

İçen istediğini içsin ama onlara ayrılmış özel mekanlarda. Havaalanlarındaki sigara içme odası gibi yerler olsun. Cafede, durakta, konserde vs rahatımızı bozmasınlar.

Ayrıca sigaraya bağlı hastalıklarla tedavi için devlet benim vergimi kullanmamalı. Madem sigaradan alınan vergi ona gidiyor diyorsunuz, bunu açıkça fon haline getirip o şekilde harcasınlar. Durum hiç öyle değil.

• Dün çocuğu parka götürdüm oynuyor. Adam ve kadın yaktılar 1.yi içtiler sabrettim, adam ikinciyi yakınca (şu kahverengi iğrenç kokanlardan birde) sabrım kalmadı maalesef gereğini yaptım, beyinsiz yaratık hadi bizleri düşünmedin defol git uzakta iç çocukları düşün.

İlk St.Petersburg havaalanında görmüştüm uzun zaman önce dışarıda bile küçük bir alanda içebiliyorlardı aman ne kadar saçma demiştim, yok kardeşim hak veriyorum artık. Bu zihniyete o küçük alan bile çok. Ha yanlız cezalar caydırıcı olmalı ve uygulanmalı.

• Keşke yasaklansa ama sanmıyorum bunu kimse yapmaz öyle bi durumda tiryakilerin ayaklanmasından korkarlar

• Ulan bu cuharayı bulan da ne adammış he,millete kendi parasıyla kendi isteğiyle kendini zehirletiyor.İlginç

• Bu tamamen bünye ile ilgili durum, 1977 de 103 yaşında vefat eden ev sahibimiz günde 3 paket Yenice sigarası içerdi ve her akşam da 2 veya 3 duble rakısı var dı, üstüne üstlük Range Rover aracı ile Ömerli tarafında ava giderdi.
    Adam kendine iyi bakardı sofrasında yok yok tu, her şeyin en iyisini en sağlıklısını yerdi...
  • Gözümün önünde sigaranın yasak olduğu sahneler canlanıyor.Şuan otobüs durağında sigara içen dayı bilinçli bir genç ile tartışıyor.Genç haklı ama dayı bağırarak kendini haklı gösteriyor. Dayı sigarasını içmeye devam ediyor.Genç sinirini içine atarak otobüse binip sosyal medyada geziniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Fork -- 31 Temmuz 2017; 8:59:8 >
  • İki paket sigara içen birisi olarak desteklerim yoksa başka türlü bırakamayacağım bu laneti.

• Birşeyi yasaklamak daha çok ilgi çekmesine sebep. Aynı film vs yerlerde de görüntüyü buzlamak ta aynı etkide. Yasaklamak yerine bilinçlendirmek gerekli. Geçenlerde doktorlarla tartışıyoruz e-sigara daha zararlı dedi. Tamam sıfır zarar değil ama katran doldurmuyorsun ciğerlerine, çeşitli tarım ilaçları ile kirlenmiş ve kurutulmuş belki de yağmurla, havayla taşınan zararlı partiküllerle kaplı tütün yapraklarını yakıp içine çekmek daha mı az zararlı.
    Sigara yüzünden akciğer kanseri olmuş ve ölmesi %99 olan bir sigortalıya devletin yaptığı masraf milyonlarca lira. Bu hepimizin cebinden çıkıyor.
    E-sigara sayesinde bana gelip te "sigarayi bıraktımazsın" diye çemkiren ortağım ve hatta kardeşi bile bıraktılar. Ayda 500 TL sigaraya para gidiyordu onların cebinden. İlkokul bebesi bile ortalıkta çekinmeden sigara içiyor artık toluen türevli yapıştırıcı çekenler her yerde.

• Kapalı alanlarda içildiği oluyor hala. En sinir olduğum da yürürken içenler. Gözümüzün içine kül kaçıyor rüzgardan, o dumanı 3 sn çeksem rahat 1 saat hapşırıyorum. Eğitim önemli işte.. Tamamen kısıtlanması zor bazıları için bir ihtiyaç. İhtiyaç demek iyi bir şey değil ama.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.