Şimdi Ara

Sigarayı bıraktım. (Belirli periyotlarla güncelleyeceğim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Böyle bir şeyi sizinle paylaşmak istedim zira aranızda sigarayı bırakmak isteyenler vardır.

Bu zıkkıma 2005 senesinde başladım. Başladığım tarihten bıraktığım tarihe kadar Camel Soft içiyordum. Zorunlu kalmadıkça başka sigara içmezdim. Bir ara para yetiştiremediğim için sarma içtim yaklaşık 1 sene kadar. Malum öğrencilik.

06.06.2013 tarihinde ise sigarayı bıraktım. Etrafımdaki neredeyse herkes içmesine rağmen hala tek bir sigara dahi içmedim bu tarihten beri. Genelde bahsi geçen "Canım deliler gibi sigara istiyor/Normalden çok daha fazla sinirleniyorum" gibi durumlar ise söz konusu değil. Belirli başlıklar vardı kafamda. Bazılarını aktarmaya çalışayım

- Ne zamana kadar içmeye devam edecektim?

22 yaşındayım ve 2005 senesinden beri içiyorum. Genç sayılabilecek bir yaşta sigaraya başladım ve vücüduma verdiği zararı bilmeme rağmen devam ediyordum. Fakat bu böyle devam edemezdi, etmemeliydi

- Öğrenciyim, param yok diye ağlıyorum, her gün paket alıyorum

Zengin bir aile değiliz. Ay sonunda kemerleri iyice sıkmaya başlıyoruz. Fakat ben sigara alacak lüksü kendimde buluyordum. Hem de her gün. Buna bir son vermeliydim.

- Etkilerini görmeye başlamama rağmen devam ediyordum

Odam devamlı sigara kokuyordu. Kıyafetlerim, yatağım her yer. Odamda yatmak için cam açmak zorunda kalıyordum bazen. Bunlar haricinde nefes daralması, ağız ve diş sağlığı açısından da negatif yönde etkilerini görüyordum

Şimdi ise genelde merak edilen kısma geliyorum.

-"Nasıl" bıraktın sen onu söyle ?

Her şeyden önce kafaya koymak önemli arkadaşlar. Bilinçli olmalısınız. Yukarıda saydığım nedenler benim nedenlerim. Sizinkileri siz belirleyeceksiniz. Kendinizden kuşku duymadan "bırakıyorum" diyebilmelisiniz. Forumda konusu vardı. Bir video, sigarayı bırakmak için. Büyük yardımı dokunacaktır. Mizacımdan gelen inatçılık ise ayrı bir yardım sağladı bu konuda.

-Yemekten sonra, uyandıktan sonra, seviştikten sonra, kahvenin yanında, biranın yanında, canın sıkıldığında, moralin bozulduğunda, hiç mi içmiyorsun?

Hiç içmiyorum. Canım da istemiyor. Bu konuda verebileceğim tavsiye şu. Can sıkıntısı, moral bozukluğu, sinir stres gibi bir neden ile sigara içmek istediğimde aklıma direkt olarak "Olum sigara içmek stres goturseydi, sigara içmeyen her insan sinir küpü olurdu. Demek ki bu zıkkım olmadan da stresin, moral bozuklugunun uzerinden gelebilirim" diye düşünüyorum. Bıraktıktan bir süre içinde normalde içerken nefret ettiğim o kokusu bile güzel gelmeye başladı fakat inadım inat, bırakacağım.

Sormak istediğiniz bir şey olursa buyrun cevaplayayım. Umarım siz de bırakırsınız.

Edit 1: Bugün itibariyle 15 gün olmuş durumda. Hala tek bir sigara dahi içmedim. Eksikliğini hissetmiyorum. Herhangi büyük bir sıkıntı da yaşamadım. Büyük bir yol kat ettiğime inanıyorum.

Edit 2: Ve 20 gün oldu. Hala içmiyorum , içmeyi istemiyorum. Daha fazla yemek yemeye başladım. Ki zayıf biri olarak kilo almam gerekiyor zaten. Çok daha fazla yemek yiyorum ama kilo alamıyorum. En güzel yanlarından biri de normalde gün sonu cüzdanımda para kalmaz iken artık param oluyor.

Edit 3: Haziranın 6 sında bıraktığım sigarayı hala kullanmıyorum. Şaka maka 5 hafta olmuş. Çok çok nadir canımın istediği oluyor fakat karşı konulamayacak bir his değil. Yemek yeme durumu bayağı arttı fakat kilo alamadım hala. Ayrıca etrafımdaki neredeyse herkes sigara içiyor ve onlara rağmen hala büyük bir istek yok içimde.

Edit 4: 2 ay oldu. Hala içmiyorum. Şu süre zarfında hala bir sigara dahi içmedim mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arctic Cat -- 6 Ağustos 2013; 6:28:23 >

• 2 gün oldu bırakalı.Enteresan bir şekilde yokuş yukarı çıkarken tıkanmaya başladım.Zamanla bunları atlatacağımı düşünüyorum.En başta sürekli sigara kokmamak bile çok güzel bir durum.
  • Umarım daimi olur hocam. Benim yaklaşık olarak 2 hafta oldu. Psikolojikte olabilir bilemiyorum ama nefes konusunda daha rahatlamış hissediyorum kendimi.
  • Kesinlikle.En başta yemek iştahım yerine geldi bir anda,koku duyum arttı bu kadar kısa bir süre zarfı içerisinide.Allah herkese temiz bir şekilde kalıcı olarak bırakmayı nasip etsin.
  • bende çok bıraktım geri başladım kafam atınca sigara aklıma gelirdi...
    bence az içmek lazım bırakmak da gerekte bilmiyorum bol şans size
  • Bende camel iciyorum sanki bu sigara diğerlerine göre daha bağımlı eden cinsten. Bırakmak istememin baslica nedeni parası. Zaten öğrenciyim. Bazi gunler oluyor yemek yemek yerine paket alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilk bırakma denemem. Sinirlendiğim üzüldüğüm kızdığım durumlar oldu ama hiçbirinin sigarayı bırakma ile alakası yoktu. Ve canım sigara da istemedi. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Hocam bende dediğim gibi sadece camel içtim. Nasıl başlarsan öyle devam ediyor zaten. Ama bırakalı 10-11 gün oldu cüzdanımda 60 lira para birikti. Normalde böyle birşey olması mümkün değildi. Umarım bırakırsınız sizde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakma. 1. gün
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne zamandır bırakmaya çalışıyorum bırakamıyorum
    Al işte yine çok sinirlendim ya en iyisi bi sigara yakmak
  • Yukarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Curiél

Merhabalar arkadaşlar. Böyle bir şeyi sizinle paylaşmak istedim zira aranızda sigarayı bırakmak isteyenler vardır.

Bu zıkkıma 2005 senesinde başladım. Başladığım tarihten bıraktığım tarihe kadar Camel Soft içiyordum. Zorunlu kalmadıkça başka sigara içmezdim. Bir ara para yetiştiremediğim için sarma içtim yaklaşık 1 sene kadar. Malum öğrencilik.

06.06.2013 tarihinde ise sigarayı bıraktım. Etrafımdaki neredeyse herkes içmesine rağmen hala tek bir sigara dahi içmedim bu tarihten beri. Genelde bahsi geçen "Canım deliler gibi sigara istiyor/Normalden çok daha fazla sinirleniyorum" gibi durumlar ise söz konusu değil. Belirli başlıklar vardı kafamda. Bazılarını aktarmaya çalışayım

- Ne zamana kadar içmeye devam edecektim?

22 yaşındayım ve 2005 senesinden beri içiyorum. Genç sayılabilecek bir yaşta sigaraya başladım ve vücüduma verdiği zararı bilmeme rağmen devam ediyordum. Fakat bu böyle devam edemezdi, etmemeliydi

- Öğrenciyim, param yok diye ağlıyorum, her gün paket alıyorum

Zengin bir aile değiliz. Ay sonunda kemerleri iyice sıkmaya başlıyoruz. Fakat ben sigara alacak lüksü kendimde buluyordum. Hem de her gün. Buna bir son vermeliydim.

- Etkilerini görmeye başlamama rağmen devam ediyordum

Odam devamlı sigara kokuyordu. Kıyafetlerim, yatağım her yer. Odamda yatmak için cam açmak zorunda kalıyordum bazen. Bunlar haricinde nefes daralması, ağız ve diş sağlığı açısından da negatif yönde etkilerini görüyordum

Şimdi ise genelde merak edilen kısma geliyorum.

-"Nasıl" bıraktın sen onu söyle ?

Her şeyden önce kafaya koymak önemli arkadaşlar. Bilinçli olmalısınız. Yukarıda saydığım nedenler benim nedenlerim. Sizinkileri siz belirleyeceksiniz. Kendinizden kuşku duymadan "bırakıyorum" diyebilmelisiniz. Forumda konusu vardı. Bir video, sigarayı bırakmak için. Büyük yardımı dokunacaktır. Mizacımdan gelen inatçılık ise ayrı bir yardım sağladı bu konuda.

-Yemekten sonra, uyandıktan sonra, seviştikten sonra, kahvenin yanında, biranın yanında, canın sıkıldığında, moralin bozulduğunda, hiç mi içmiyorsun?

Hiç içmiyorum. Canım da istemiyor. Bu konuda verebileceğim tavsiye şu. Can sıkıntısı, moral bozukluğu, sinir stres gibi bir neden ile sigara içmek istediğimde aklıma direkt olarak "Olum sigara içmek stres goturseydi, sigara içmeyen her insan sinir küpü olurdu. Demek ki bu zıkkım olmadan da stresin, moral bozuklugunun uzerinden gelebilirim" diye düşünüyorum. Bıraktıktan bir süre içinde normalde içerken nefret ettiğim o kokusu bile güzel gelmeye başladı fakat inadım inat, bırakacağım.

Sormak istediğiniz bir şey olursa buyrun cevaplayayım. Umarım siz de bırakırsınız.

Edit 1: Bugün itibariyle 15 gün olmuş durumda. Hala tek bir sigara dahi içmedim. Eksikliğini hissetmiyorum. Herhangi büyük bir sıkıntı da yaşamadım. Büyük bir yol kat ettiğime inanıyorum.

bravo bende 7 ay oldu bırakalı ii ki bırakmışım yahu

• Yukarı. Umarım başka arkadaşlar da bırakır bir an önce.
  • 5 hafta oldu hala tek bir tane dahi içmedim. Umarım içenler arasından da bırakmayı düşünenler vardır ve bir an önce bırakırlar.
  • Güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.