Şimdi Ara

sigarayı bırakanlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeşilay'ın sitesinde bu konu hakkında güzel bilgiler mevcut.
  • bırakma olayı bence azimle ilgili.ben 13 sene kullandım.çok şükür bıraktım.vücudunuza söz dinletebilmeniz önemli.bende dişetlerim sızladı,eller titrer,sinirler gerilirdi.ama kazanan ben oldum.(umarım hep böyle kalır)
  • quote:

Orjinalden alıntı: _vanilin_

ben de brikmak istiom (o_O) ama az sonra yine alcam galiba

arasira icios derken günde bi pkt bitrr olduk

almadim dünden beri icmiorum
    brkcam ins
  • quote:

quote:

brkcam ins

almaya giiorum ben

duramıom vani

sinirlerm zıp zıp

• 2 sene önceye kadar bende içiyordum o illeti neyse ki bıraktım çok şükür
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saralondé

quote:

quote:

brkcam ins

almaya giiorum ben

duramıom vani

sinirlerm zıp zıp

cok kötüsün bu 1
    2. yarin alcam ins ehu cg:

• Tam bir sene önce. 22nisan 2006 da 2 arkadaşımla birlikte İzmir'den İstanbul'a Meşhur Akupunktur uzmanı Soyadı ABUT olan DR a gittik... Durumumuz şöyleydi; ben günde yaklaşık 15-16 adet sigara içiyordum. Arkadaşlarımdan biri 1 paket dfiğeri ise yaklaşık 2 paket sigara içmekteydi... Neyse muhteşem bir jübile gecesi yaptıktan sonra ertesi gün otelimizden yola çıkarak muayenehaneye gittik ve o dönem için adam başı 350 YTL yi bayılarak ortalama yarı saat süren bir seanstan geçtik.. Doktorun ana şartı muayeneden çıkar çıkmaz durum ne olursa olsun en az 4 gün sigara içmemeyi taahhüt etmemizdi e tabi kabul ettik. içlerinde en az içen ve daha önce 20 kez bırakmayı denemiş olmam nedeniyle en ümitli kendimi görüyordum... Her neyse 22 nisan 2006 c.tesi günü muayenemiz,tedavimiz bittikten sonra izmire döndük akşam saat 17.00 sıralarında İzmir'e iner inmez sigara durumumuzu test ettik; iki arkadaşım da hiçbir istek duymadıklarını hatta daha da ileri giderek sanki hiç sigara kullanmamış gibi hissettiklerini söylediler..Oysa ben Hemen büfeye yönelerek sigara almayı hayal ediyordum.Hatta dr a giderken çöpe attığım yarım paket marlboronun pişmanlığını yaşamaya başlamıştım...
    Neyse lafı uzatmayalım onlar başlamadan sigara içmemeye kararlıydım. Ancak o akşam Galatasaray-Fenerbahçe arasında çok önemli bir lig maçı vardı ve fanatik cimbomlu olan bendeniz o akşam Fenerin attığı her golden sonra bir tane sigara tellendirdim.. Bana ne kabahat Galatasaray'ın dı... ertesi günde 3-4 adet içtim p.tesi arkadaşlarımla irtibata geçtiğimde adamların hala içmediklerini duymam bende büyük bir şok etkisi yaratmıştı valla. Hemen beni en zayıf halka olarak adlandırdılar. Bu kadar alaya dayanamazdım ve o arkadaşlardan 2 gün sonra bende sigaraya veda ettim. bir yıl olmak üzere, çok mutluyum inşallah bi daha içmem inşallah... Ama sanki dün bırakmışım gibi namussuzu. offf offf

• not bu arada unutmadan maç 4-0 bitmişti
    quote:

Orjinalden alıntı: dersu uzala

Tam bir sene önce. 22nisan 2006 da 2 arkadaşımla birlikte İzmir'den İstanbul'a Meşhur Akupunktur uzmanı Soyadı ABUT olan DR a gittik... Durumumuz şöyleydi; ben günde yaklaşık 15-16 adet sigara içiyordum. Arkadaşlarımdan biri 1 paket dfiğeri ise yaklaşık 2 paket sigara içmekteydi... Neyse muhteşem bir jübile gecesi yaptıktan sonra ertesi gün otelimizden yola çıkarak muayenehaneye gittik ve o dönem için adam başı 350 YTL yi bayılarak ortalama yarı saat süren bir seanstan geçtik.. Doktorun ana şartı muayeneden çıkar çıkmaz durum ne olursa olsun en az 4 gün sigara içmemeyi taahhüt etmemizdi e tabi kabul ettik. içlerinde en az içen ve daha önce 20 kez bırakmayı denemiş olmam nedeniyle en ümitli kendimi görüyordum... Her neyse 22 nisan 2006 c.tesi günü muayenemiz,tedavimiz bittikten sonra izmire döndük akşam saat 17.00 sıralarında İzmir'e iner inmez sigara durumumuzu test ettik; iki arkadaşım da hiçbir istek duymadıklarını hatta daha da ileri giderek sanki hiç sigara kullanmamış gibi hissettiklerini söylediler..Oysa ben Hemen büfeye yönelerek sigara almayı hayal ediyordum.Hatta dr a giderken çöpe attığım yarım paket marlboronun pişmanlığını yaşamaya başlamıştım...
    Neyse lafı uzatmayalım onlar başlamadan sigara içmemeye kararlıydım. Ancak o akşam Galatasaray-Fenerbahçe arasında çok önemli bir lig maçı vardı ve fanatik cimbomlu olan bendeniz o akşam Fenerin attığı her golden sonra bir tane sigara tellendirdim.. Bana ne kabahat Galatasaray'ın dı... ertesi günde 3-4 adet içtim p.tesi arkadaşlarımla irtibata geçtiğimde adamların hala içmediklerini duymam bende büyük bir şok etkisi yaratmıştı valla. Hemen beni en zayıf halka olarak adlandırdılar. Bu kadar alaya dayanamazdım ve o arkadaşlardan 2 gün sonra bende sigaraya veda ettim. bir yıl olmak üzere, çok mutluyum inşallah bi daha içmem inşallah... Ama sanki dün bırakmışım gibi namussuzu. offf offf

• bende az önce bıraktım
    yolda yürüyordum ve haftalardır bırakmay düşünen ben
    cebimdeki bi paket marlboro yu çıkardım ve içinde olan 15 16 tane sigaranın hepsini
    teker teker kırıp
    attım
    en son paketi attım
    herkes bana bakıyordu yolda
    çok güzel bi duyguydu
    şimdide spordan geldim
    ve bi tatlı alıp yiyim
    şimdi tek endişem moralimin bozulması ve
    sigaraya sarılmam
    bundan korkuyorum
    ama yapıcam bırakıcam bıraktım bileeeeeeee
  • cilde zararı çok büyük ,erken kırışmak isteyen püfür püfür tüttürsün sonra estetik ameliyatlarıyla kurtarabildigini kurtarsın
  • Ben de bırakmak istiyorum ama yapamıyorum....
  • Sanırım 8 ay falan oldu ve o sigara illeinden bende çok şükür ki kuruldum. Bırakmanın birinci şartı beyinde bitior arkadaşlar. Tam bilemem ama 16 senedir içiyordum. Ama şimdi neden daha önce denememişim ve hep o bahanelerin arkasına saklanmşm diye düşünmeden de edemiyorum tabii! Tüm tiryaki arkadaşların bırakması dileğiyle SİGARAYA
  • Ben birtürlü bırakamıyorum ,bana bir çare.İçmekten nefret ediyorum,içerken kendimdennefret ediyorum,gel görki
    bırakmak değil,azaltamıyorum bile.Ben yalnızmıyım,ben iradesizmiyim;evet öyleyim,her seferinde teslim oluyorum.
    Tiryakiliğin ötesinde,alışkanlık benimkisi,yada yerine bişey koyamamak.Her halükarda mazeretler sıralıyorum işte
    Ama bu meretten kendi kendime kurtulamıcamı anladım artık,illaki dışardan yardım almam gerekiyo,onuda denicem ,
    inşallah işe yarar.Vücudu bir saatte nikotinden arındırıp birdahada istek duymaman için terapiler uyguluyorlarmış
    denemediğim o kaldı,sonuna kadar mücadele edicez vazgeçmek yok,kurtulana kadar işallah.....

• 3 gün oldu içmiyorum

edit: çok üzgünüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saralondé -- 26 Nisan 2007; 18:51:39 >
  • irade meselesi birazda
    ben bıraktım ve çok mutluyum
    dünya varmış diyorum
  • evet irade istek en önemlisi:)
  • bende daha önce okudum doğruluk payı var ama nemli olan başlamamak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.