altinok ben merak etiim şimdi 3-5 tane kül tablasında söndürülmüş sigarayı koklayıp tiksinmektense 1 sigara yakarsın. e o pis kokuyu içine her halukarda çekiyosun çünkü yanılıyor muyum?
Yanılıyorsun. O pis dediğin koku zaten normal sigara kokusu ve benim vücudum o kokuya aşina ve teşne. Yani o bir sigara beni tiksindirmez, bilakis nasılsa bir tane yaktım, bir daha yakarım dememe sebep olur. Zaten duymuşşundur adam 10 sene sigara içmiyor ama bir tane yakınca sigaraya tekrar başlıyor. Ama o sigara izmaritlerinin olduğu koku normal bir koku değil, aşırı pis bir koku ve o kokunun pisliği konusunda sadece içmeyenler değil içenler de hemfikir. Ne biliyim ben öyle yapıyorum ve sigara içme arzumu o şekilde kesiyorum.
evet yanılıyor olabilirim ne biliiym ben sanki sigara konusuyla çok haşır neşir oldum bu aralar ne alakam varsa haklılık payın fazladır
quote:
Orjinalden alıntı: ozge_986
evet yanılıyor olabilirim ne biliiym ben sanki sigara konusuyla çok haşır neşir oldum bu aralar ne alakam varsa haklılık payın fazladır
Sen sigara içiyor muydun?
yok hayır hiç içmedim fakat içenleri görmek nedense beni pek rahatsız ediyor. bilmem duyarlılıktan mı?elimden geleni yapmaya çalışıyorum en azından görevimi: hatırlatma sadece.belki de bi kişinin daha bırakmasını sağlamak.bunu gerçekten içten istiyorum... destekçilere de teşekkürler bu arada..
annem 6-7 ayın üzerine bıraktığı sigaraya yeniden başladı.bu yüzden çok üzülüyorum.inşallah herkez bırakır şu sigara denen illeti.
recep41 acaba diyorum bi çözüm yolu bulabilirmiyiz?ne yapabiliriz? bi fikir sunsak. etkili bişiy olması gerek
quote:
recep41 acaba diyorum bi çözüm yolu bulabilirmiyiz?ne yapabiliriz? bi fikir sunsak. etkili bişiy olması gerek
Eski bir sigara içicisi olarak şunu söyleyebilirim. Bu olay insanın beyninde bitecek bir şey, siz ne kadar fikir sunsanız da eğer o sigarayı bırakacağına inanmıyorsa bırak(a)maz. Öncelikle çok sağlam bir irade ve çok kuvvetli bir inanç olacak sigarayı bırakacaksa eğer. Aksi halde, bütün uğraşılar laf-ı güzaf.
elbette insanın kafasında bitiyo her şey bu sadece sigara değil. yaşam seçimi de böyledir ve sayamayacağım bi çok şey .genel bakıyorum misal yaşam seçimi. forumda neden herkes kendi fikrini beyan eder bence kendi doğrularını ifade etmek ve diğer forum adaylarının bu konular hakkında düşünmesini sağlamak. arkadaş ve dostun anlamı bence bi yönde de karşıdaki kişiyi ikna edebilendir doğru yola çekebilendir birinin sözü sana anlamsız gelir ama diğeri seni aynı cümlelerle etkiler ve evet dersin doğru. ve kararı bu şekilde alırsın konuyu uzatmak mümkün fakat umarım anlatmak istediğimi anlatabildim altinok. aklıma gelenler bunlar
quote:
elbette insanın kafasında bitiyo her şey bu sadece sigara değil. yaşam seçimi de böyledir ve sayamayacağım bi çok şey .genel bakıyorum misal yaşam seçimi. forumda neden herkes kendi fikrini beyan eder bence kendi doğrularını ifade etmek ve diğer forum adaylarının bu konular hakkında düşünmesini sağlamak. arkadaş ve dostun anlamı bence bi yönde de karşıdaki kişiyi ikna edebilendir doğru yola çekebilendir birinin sözü sana anlamsız gelir ama diğeri seni aynı cümlelerle etkiler ve evet dersin doğru. ve kararı bu şekilde alırsın konuyu uzatmak mümkün fakat umarım anlatmak istediğimi anlatabildim altinok. aklıma gelenler bunlar
Yani şunu demek istedin; eğer bir söz kalpten çıkıp geliyorsa insanı etkiler, ama dudaktan çıkmışsa etkilemez. İstersen dünyanın en güzel sözleri olsun.
öyle de denebilir... kalpten istemek gerek elbette. ki karşıdaki zaten bunu rahatlıkla anlar. yalnız şu var forumda da insanı ne derece etkileyebilceksin ki? konuşma yok mimik yok samimiyet durumu farklı burda.haksızmıyım?
quote:
öyle de denebilir... kalpten istemek gerek elbette. ki karşıdaki zaten bunu rahatlıkla anlar. yalnız şu var forumda da insanı ne derece etkileyebilceksin ki? konuşma yok mimik yok samimiyet durumu farklı burda.haksızmıyım?
Dediğin gibi olsaydı chat sitelerinde bir birlerini hiç görmedikleri halde aşık olan,evlenen insanlara şahit olmazdık. Demek ki söz gerçekten kalbten ve samimi çıkıyorsa arada araç olsa bile yine insan alacağını alıyor.
samimiyetlerini görmüş demek ki onlar.ama bazıları bunu anlayamaz ki.. bazılarının ikna ediciliği fazladır bazılarınında ikna olabilme yetenekleri fazladır. (gerçi bilmem buna yetenek denir mi)e bu sayede her şey çözülür zaten...
quote:
samimiyetlerini görmüş demek ki onlar.ama bazıları bunu anlayamaz ki.. bazılarının ikna ediciliği fazladır bazılarınında ikna olabilme yetenekleri fazladır. (gerçi bilmem buna yetenek denir mi)e bu sayede her şey çözülür zaten...
Evet bazı insanların ikna yetenekleri fazladır, bazıları da ikna olmaya meyillidir. Karşıdaki yalan söylese bile inanmak isterler. Genelde kadınlarda oluyor bu. Erkek yalan söylese bile, kendilerini onun yalan söylemediğine inandırmak istiyorlar. Bunun sebebi de, belki aşk, belki aşırı güven, belki çaresizlik.
:)konu değişime uğradı bu arada
Geçenlerde tv.de haber olarak verilmişti.Sigara gibi duman çıkaran bir alet çıkarmışlar piyasaya.Kullanan bilgi sahibi olan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61
Geçenlerde tv.de haber olarak verilmişti.Sigara gibi duman çıkaran bir alet çıkarmışlar piyasaya.Kullanan bilgi sahibi olan var mı?
Bence bütün sigarayı bırakmak için piyasaya sunulan şeyler birer para tuzağı. Onlara pek itibar etmemek gerek diye düşünüyorum. Bir de sigara bırakılacaksa eğer bir anda kesilip bırakılmalı. Azalta azalta olmuyor, çok denedim Azalttığın zaman sigarayı öyle tatlı içiyorsun ki neredeyse emerek içiyorsun. Yani o kadar zevkle içilen bir şeyi bırakmak da kolay olmasa gerek.
bende baslayalı 3 ay oldu 1-2 günde 1 paket bitiriyorum bir gün moralim çok bozuktu 1 paket aldım ve oturdum sahilde içtim alkolde almıstım ki ben hayatında sigara içen alkol içen kişilere çok kızardım ailemde bile evde arabada sigara içtirtmezdim sigara içtikleri için konusmazdım sigaralarını saklar ve kırardım
sigara yüzünden konusmadım arkadaslarım olmustu dumanına dayanamazdım nefes alamazdım sigara içen birinin yanında
baslarda içerken çok kötü yapıyodu sarhoş gibi oluyordum ama şimdi alıştım :S
HAY ALIŞMAZ OLAYDIM çok tuhaf bişey bu ya
önce enfret ederdim şimdi içiyorum şu an bile içiyorum
ama yavas yavas azaltıcam sonra paket taşımıcam şeker meker abur cubur yiyip unutmaya calısıcam
güya vücut geliştirmeye basladım hem kilo almak hemde güzel yapılı bir vücuda sahip olmak için boyum 1 85 ama kilo 70 de kaldı daha alamıyorum neden sigara yüzünden
sigara içmeden önce hızlı hızlı kilo alıyordum ama şimdi sporun eskiden verdiği güxcü hissedemiyorum
umarım herkes iradesini kendi ellerine geçirir ve kazanır bu sigaraya karşı verdiği öz savaşı
herksin bırakması dileğiyle...
ben de brikmak istiom (o_O) ama az sonra yine alcam galiba
arasira icios derken günde bi pkt bitrr olduk
Bence sigaraya başlama evreleri şöyle gelişiyor;
1- Sigarayı denemek için bir gerekçe (özenti,merak,kendini kanıtlama,birisi ile iddia,kendini sigara içen birisi ile özleştirme-örn.bir film artisti-, sigara içilen bir ortamda bulunma vs.) 2- Sigarayı ilk yaktığında ağızda çok kötü bir tad oluyor, içine çekmişse öksürük oluyor ve ilk başlarda hiç de cazip gelmiyor insana, ama ilk sigaradan sonra da içten içe de merak etmiyor değil 2. kez nasıl bir buluşma olacağını. 3- 2. kez sigara ile buluşunca bu sefer biraz daha temkinli oluyor, daha hissederek yapıyor sigara içerkenki hareketleri, içine çekecekse çok yavaş çekiyor, dumanın damarlarda dolaşmasını hissediyor, başı dönüyor vs. Bu buluşmada biraz da artistlik hareketler falan yapmaya çalışıyor, dumanı yuvarlak çıkarmaya çalışmak gibi. 4- Bu seferki buluşma tıpkı bir kızla konuşan ve ilk heyecanını ve telaşını yenen bir erkek edasıyla oluyor. Sigaraya karşı kendini ispat etmiş bir adam edası oluyor, yada kendini özleşleştirdiği insanın kişiliğine daha yakın buluyor kendini. Kişiliği oturtacak ya, nedense bu hep zararlı alışkanlıklara meyilli kişilerin kişiliğini alırız (reklamlar, diziler, ailede iyi eğitim verilmemesi bende etkili bunda) 5- Bu buluşmada artık sigaranın eline nasıl yakıştığını falan düşünüyor, ve artık sigara kokusunun da kendisini fazla rahatsız etmediğini düşünmeye başlıyor, sigara ile arasındaki muhabbetin bundan sonra da kolay kolay biteceğini sanmıyorum.
Not: Bu yazdıklarım tamamen benim mizansenim, bende buna benzer şeyler olmuştu, tabiki herkes aynı süreci yaşamaz. Ama lütfen sigara ile yeni yeni tanışan arkadaşlar varsa sakın onu denemeyin. Çünkü sigara zararlı alışkanlıklar skalasının ilk basamağı. Bundan sonraki aşamalar içki ve uyuşturucu. Ben şükür ki uyuşturucu ile hiç tanışmadım ama saydığım diğer alışkanlıklarım vardı ve bunlardan kurtulmam için çok büyük bir uğraş verdim. Bu tür pisliklere alışmak kolay ama inanın bunlardan kurtulmak hiç de kolay değil.