arka koltukta 1 tane sigara yanığı vardı,camdan atmasını beceremeyen birisi yüzünden olmuştu,onu döşemeci komple söküp kumaşı büzüştürüp dikmişti o şekilde kapadı aynı yerin 5 cm üstünde yine sigara deliği oldu,arabaya binen inen belli değil,arkadaşların tanıdıkları bindi durdu...neyse bu sefer döşemeci aynı yer bölge diye yapamam dedi outokinge gittim sigara yanığına baktı dediki aynı deseni bulamam kumaş yamalar dikerim dedi 80 tl alırım dedi aradan 5 ay geçti şimdi düşündüm öylece kalsa içine ekmek kırıntıları doluyor poşet ekmek eve alınca falan.. bu yüzden aklıma geldi kumaş alıp yama yapayım dedim..terziye uğradım anlattım oda kumaş uydurdu ve parça verdi,dediki oraya dikiş olmaz yapıştır dedi,dikerken gergin olmaz kabarır dedi.. bende boş kumaşı aldım delikten soktum ama olcak gibi değil,arkadan yapıştırmak ve dikmek lazım bunun için kılıfı sökmek lazım vidalar vs... bende uğraşmadım direk yapıştırdım en azından delik görünmüyor,yapcak birşey yok harici kılıf alsam oda koltuğa tam oturmuyor büyük geliyor yada inip binerken kılıf kırışıyor
artık araba yaşlanıp trafikten kalkana kadar o yama duracak,servislere sordum kılıf falan yok üretilmiyormuş
arabayı aldığımda böyle alsam sorun etmem ama bendeyken böyle olunca insan sorun ediyor,nasılki kazalı araba alınca pek sorun edilmez çünkü kaza anı hatırlanmaz.. ama eldeyken kaza olunca bu sefer insanın aklından çıkmıyor işte o tarz bir olay
Usta bi kılıf alsana orya. Hem koltuklar kirlenmez hemde yama kapanır. Kılıfsız kullanmam ben olsam aracı. Yama olsun olmasın.
Sıvamışsın.
Benzer renk kumaş bulamadın mı ?
terzide yoktu zaten kumaş açık renkti yapıştırıcı sürünce koyu hale geldi sıvıdan artık çıkmaz o japon gibi birşeyle yapıştı
Doğru söylemek gerekirse pek güzel olmamış siz en iyisi arkadaşlarında dediği gibi kılıf işine yönelin
Usta eline sağlıkta ne yaptın öyle yahu en azından kumaşı doğru renk bulana kadar acele etmeseydin Auto King' de yaptırdığım sigara yanığı tamirini çok beğenmiştim ben dikkat etmedikçe belli olmuyordu. Madem ki kendiniz yapmak istediniz keşke az birşey daha çaba sarfetseydiniz, neyse kumaş parçası sonuçta elinize sağlık yinede
Bence çok güzel olmuş işçiliğiniz harika sadece malzemenin rengi fena boşverin bence oraya bir minder atın olsun bitsin
Desemde olmuyor dimi
Valla aracı aldığım ertesi günü gittim 50.tl ye rengine uygun kılıf buldum bütün koltukları kaplattım,en azından kılıf kirlensin lekelensin,orjinalleri temiz kalsın.
quote:
Orijinalden alıntı: BmCpRo827
Sıvamışsın.
Benzer renk kumaş bulamadın mı ?
Yüksel abi gece gece iyi güldüm Allahta seni güldürsün.
Hocam arka koltukların arka tarafına bazı araçlarda fazladan dikebiliyorlar yani 3-5 cm kadar fazlalık olabiliyor oradan alabilirdiniz. Tam desene denk getirip yine istediğiniz şekilde birleştirirdiniz. Bu da garip bi çalışma olmuş ama görsel olmasa da amacını yerine getirir yinede
bu kötü yanık için döşemenin gizli yerindeki paydan bir parça alıp gizli dikiş yapabilirdin
abi içerden yapıştırsan nasıl olurdu ? parçayı içeri sokup, japonun ucuyla gezdiripte, üstüne bastırıp yapışmasını beklesen. öyle mi yaptın yada. tam göremiyorum.
ama doğru dedğim gibi yapsaydık, yanık olan siyah ve sert yerler kabarık durabilirdi. neyse iyi olmuş güzel olmuş abi bayağı geçerli.
yuvarlak kumaşı daha küçük kestim ama o zamanda deliği ucu ucuna kaplıyor yani kenarlarından kırıntılar içine kaçabilirdi o yüzden böyle parça kestim kumaş açık renkti ama japonu sürünce rengi sıvıyla beraber koyulaştı..outoking aynı deseni tutturamam dedi o kısımda 2 desen var,koyu ve açık gri renk var,delik tam o kısma denk gelmiş
ayrıca kumaş boyası alıp yuvarlak şeyi,açık renk haline getirebilirim boyucam yani..ama fazlada uğraşmasam diyorum,nasıl olsa inen binen,arabada oturmasını bilmiyor herkes sigara içiyor içmeyin diyorum ama benzinliğie içecek alıp gelene kadar 1 tane arabada yakıyorlar gizli içiyorlar
daha önce aynı delikten tam kırmızı okla gösterdiğim yerde vardı,kumaş söküldü ve o delik büzüştürülüp dikildi,yani gergin hale geldi,arka koltuk gerginlik payı denen şey kalmadı alkolik birisi sigara içmiş o delmişti bundan 3 sene önce
olmamış pek, siz kılıf alın bencede
ne yalan söyleyim sitede gördüğüm en başarısız işlem
Delik daha da büyümüş ve daha dikkat çekici olmuş ama sonuçta binenler orda delik olduğunu bilip daha dikkatli otururlar. Emeğinize saygı duyuyorum.
sigara içenler yüzünden arabadan soğudum,yada hiç arkadaş edinmicem,hepsi sigara içiyor
Estetik açıdan hoş olmamış ama amacına ulaşmışsın başarılı bence
kasko var ama sigara yanığını karşılamıyorlar sistem değişmiş servise gittim kılıf yok diyor,getirtme işide yok koltuk komple gelemesi lazım o zamanda 600 tl dediler çıkmacılarda yok taksicilerin fiat koltukçusuna gittim zaten adam 1 deliği kapadı gerdirdi 2 ci olursa gelme birşey yapamam demişti kırmızı okla gösterdim outokine gittim orjinal hale getirdikleri halde,kılıfın desenli aynı deseni tutturamayız tek desen olması lazımki olsun dedi,yama yapcaz belli olur dediler çaresi yok
kılıf baktım koltuğa bol geliyor taksamda kılıf in bin sağa sola kırışacak
yapcak bir şey yok 2 dakka arabada sigarasız oturamıyorlar başıma iş açıyorlar
sabahı bekleyip kumaş boyası alcam bakalım nasıl olcak