Şimdi Ara

sigara+alkol kullananlar çok zengin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün arkadaşlarım çok para harcadıgım üzerine tartıştık ve sonuc az harcıyorum çıktı

ayda 800tl para geçiyor herkesın

sigara ayda 300tl gider
    alkol 300tl (oda minumum) gider

toplam ayda 600 tl (200tl de geçinmeye çalısıyorlar, geçinemiyorlar bende başka arkadaşlarımla takılmak zorunda kaldıgım oluyor, bu takılma olayına sinir oldular her gün parklarda sürünecek değilim)

Bende sigara alkol yok, bar club vs gittiğimde meyve kokteyli alırım fix 2tane 16tl tutar
    ayda 80tl meyve kokteyli

720tl harcıyacağım para kalıyor, bende dondurma, çikolata, çips vs alırım. Gece yemek çekerse canım gider yerim. ayda toplasan 250-300tl tutmaz.

Benim bu harcamama çok dediler, şaşırmıştım. evet görünürde çok yiyip içiyorum harcıyorum güzüküyor ama sigara+alkolden daha az tutuyor

kısaca sigara+alkol olmazsa hayatınızda çok rahat geçinirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 31 Temmuz 2012; 15:40:37 >

• yemeyip içmeyip alıyorlar bence zengin değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam

yemeyip içmeyip alıyorlar bence zengin değiller.

bizde sigara içmeyip, diğer şeyleri yiyip içiyoruz

neyden fedekarlık etceğini iyi bilmesi gerek, bende zamanında sigara kullandım
  • Günde 2 paket çok değil mi sigara için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1paket 8tl cevremde içenler öyle genelde, yeri gelir bi kaç gün 2paket içiyorlar
  • 35 yaşlarımda şimdiye kadar aldıgım sigara alkol parasını biriktirip ev alırdım, diecegim için kullanmıyorum sigara alkol işim olmaz.
  • herkes farklı şeyleri ihtiyaç olarak görüyo. bize göre sigara kullanmak = zenginlik çnükü adam parayı zehire veriyo, ama o adama sorsan senin aldığın bir ürüne laf atar. mesela ben kendim kirada tek başıma kalıyom diye arkadaşım bana laf atıyodu, halbuki ben doğal bi ihtiyacımı karşılıyom, köprü altında yatacak değilim ya. ama bana laf atan arkadaşım da kız arkadaşı için 16.000tl harcadığını açık açık söyleyen (sırf kızı tavlayabilmek için sürekli çok pahalı restoranlara götürüyodu) ve sigara da içen biri. son 5 yılda 4 tane bilgisayar aldı hepsini çöpe attı, yine 4-5 tane telefon aldı hepsini kırdı (sinirlendiği anda telefonu yere çarpıyo, en son SE W980i telefonu ortadan yamultmuş 'L' şeklinde) PS2 aldı üç ay oynadı başkasına verdi bedava. 3 tane rayban gözlük aldı, iki tanesini kaybetti, birini abisi kullanırken kırmış. be adam benim verdiğim kira parasına laf atıyo ama kendisi ailesiyle kaldığı halde parasını çarçur etti yıllarca. işte benim kiram dert oldu adama.

kim neye ne harcarsa harcasın ama bana laf atmasın arkadaş. herkes kendine baksın. bide bu adamlar gelir borç ister, direk suratına çarpmak gerek sen sigara içiyosun zenginsin diye.

konu bu değil ama yine de söylemek istiyorum; bazı insanlar sigaraya para verenlerin aptal olduğunu çünkü kendilerini zehirlemek için para ödediklerini söylerler. burda şunu söylemek gerek, kola nın zararlı olduğunu biliyoruz, ama içiyoruz, bu zararlı madde için para ödüyoruz. neden? aptalmıyız? içiyoruz çünkü zevk alıyoruz kola içmekten. o adam da sigaradan zevk alıyo. zevk almasa para ödemez. olay bu. not: hayatımda ağzıma sigara sürmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi mentollü sigara [ANKET]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence sigara belirli bir gelirin üzerindeki kişilere satılmalı.Ailen vardır,asgari ücretle çalışıyorsundur,gidip günde en ucuzundan da 2 paket sigara alsan 10TL yapar bu da aylığa vurulduğunda neredeyse asgari ücretin yarısına tekabül etmektedir.1 paket bile çok.Sadece para sebebiyle bakmamak lazım bu olaya.Babam 17 yaşnıdan beri içiyor,şimdiki hali içler acısı.Bırakamıyor da.
  • Zenginler he emin misin bizim binada bir herif adam evli 1 çocuğu var at hırsızı gibi tipi var işisiz, adamda sigara var, alkol var, kumar var... durumları perişan olmasına rağmen adam bu alışkanlıklarından vaz geçmedi ev kirasını ödeyemediler apartman aidatını ödeyemediler ödemediği aidatların toplamı 420 tl kirayı hiç sorma evin kirasını karsının kardeşinden alarak ödüyor. Şimdi ise boşanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pisagor- -- 31 Temmuz 2012; 18:03:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.