Bildirim
Sığaç Sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Çok garip bir soru. Elektrik alanın değiştiği kabul ediliyor normalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 24 Mart 2020; 19:18:49 >_____________________________ -
Cevap 1 ve 3.Elektrik alan artar.E=V d den hesapla
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
elektrik alanı, paralel levhalarda her yerde büyüklüğünü aynı kabul ediyoruz . Sığa da bir paralel levha olduğu için elektrik alanın büyüklüğü değişmez dedim .
edit //
paralel levhalar sonsuz uzunlukta değilse elektrik alan büyüklüğü sabit olmaz . yani gerçek devre olsaydı bu değişirdi . fakat soru üzerinde herhalde sonsuz uzunlukta gibi düşünülmüş .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleader -- 24 Mart 2020; 18:23:37 >_____________________________ █║▌│█│║▌║█║▌│█│║
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
█║▌│█│║▌║█║▌│█│║ -
c zaten azalacak.
q eşit olduğu için V artacak.
E=V/d ikisi de arttığı için değişmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam paralel levhalarda eğer V yok ise elektrik alan aynı kalıyor. Bu soruda V var.quote:
Orijinalden alıntı: xleader
elektrik alanı, paralel levhalarda her yerde büyüklüğünü aynı kabul ediyoruz . Sığa da bir paralel levha olduğu için elektrik alanın büyüklüğü değişmez dedim .
edit //
paralel levhalar sonsuz uzunlukta değilse elektrik alan büyüklüğü sabit olmaz . yani gerçek devre olsaydı bu değişirdi . fakat soru üzerinde herhalde sonsuz uzunlukta gibi düşünülmüş .
Hocam q' ya nasıl eşit dedik? C azalınca q da azalmaz mı?quote:
Orijinalden alıntı: Kasvetli bir sabah
c zaten azalacak.
q eşit olduğu için V artacak.
E=V/d ikisi de arttığı için değişmez.
d arttırıldı potansiyel fark da arttığı için v arttı v/d sabir çıktı bu yüzden sabit olur . _____________________________ █║▌│█│║▌║█║▌│█│║
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
█║▌│█│║▌║█║▌│█│║ -
hocam azalır evet ama 2 sığaçtan geçen yükler eşit olduğu için dedim onu. V'yi paylaştırmak için yani.
q=CV
q eşit olduğu için sığası küçük olana büyük V
hayır yine aynı kalır . _____________________________ █║▌│█│║▌║█║▌│█│║
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
█║▌│█│║▌║█║▌│█│║ -
Ben de biraz orda takılmıştım. V' leri paylaştırmak için q' ı sabit düşünebilir miyiz diye. Sonuçta C eş azaldı, V sabit. Devreden geçen akım azalıyor. Sizin gibi düşünmek istedim ama pek sahih gelmedi banaquote:
hocam azalır evet ama 2 sığaçtan geçen yükler eşit olduğu için dedim onu. V'yi paylaştırmak için yani.
q=CV
q eşit olduğu için sığası küçük olana büyük V
Hocam nasıl aynı kalsın. V=E.d burda V sabit diyelim, d artınca E aynı mı kalacak?quote:
Orijinalden alıntı: xleader
hayır yine aynı kalır .
buradaki v sığanın levhaları arasındaki potansiyel fark . d ye bağlı . birini sabit tutup diğerini arttıramazsın
EDİT//
hatta attığın çözüm fotosunda da yazıyor . Sığa azalırsa çektiği gerilim artar diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleader -- 24 Mart 2020; 18:42:48 >_____________________________ █║▌│█│║▌║█║▌│█│║
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
█║▌│█│║▌║█║▌│█│║ -
hocam seri bağlı olduğu için düşünebilirsin. q'ları eşit olmak ZORUNDA çünkü
pildeki V değil levhadaki V
👍🏻quote:
hocam seri bağlı olduğu için düşünebilirsin. q'ları eşit olmak ZORUNDA çünkü
ama benim aklıma yatmayan da şu hocam;
E=V/d
E=q/cd
E=q/€A
burdan da q azaldığı için azalması gerekmez mi? Sanırım azalır diyeceğiz değişmez değil. (Aradaki mesafe değişince dielektrik katsayısı değişmiyorsa tabi)
Dielektrik katsayısı değişmez de ben üstteki yeri tam anlayamadım hâlâ, aklım orda kaldıquote:
ama benim aklıma yatmayan da şu hocam;
E=V/d
E=q/cd
E=q/€A
burdan da q azaldığı için azalması gerekmez mi? Sanırım azalır diyeceğiz değişmez değil. (Aradaki mesafe değişince dielektrik katsayısı değişmiyorsa tabi)
E =v.d demişim yanlışlıkla e =v d yani elektrik alan değişmez.
Benzer içerikler
- 2008 öncesi lise diploması sorgulama
- aktif metaller bazlarla tepkime verir mi
- sağlık kurulu heyetinde ne soruyorlar
- topuk dikeni rapor oranı
- açı okulları hangi cemaatin
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt