Şimdi Ara

Sıfır Ses [0db]- Fansız Sistem / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
19.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    12 cm arıyorum.Bütçe 30-35-40 maximum.0 rpm e kadar düşen uygun bir fan bulsam alacam.Bende 1 tane noctua nf12 var hızını %14 ün altına düşürdüğüm zaman duruyor.Noctua redux s12b kullandım %0 a bile getirsem 400 rpm den aşağı düşmüyordu.Bu aerocool da yine aynı şekilde 300 ün altına düşmedi.

    Arctic f12 fan var gözümde ama youtube da videolar var rulman sesi geliyor yine.Kullanıcılar bizde yok diyor anlamadım.Min rpm 600 gözüküyor ama sitesinde şöyle de bir grafik var.
    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme

    5v ve 7v da 0 rpm e düşüyor ama pwm fanı 5v veya 7v a nasıl düşürecez?




  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    300RPM'ye kadar düşebilen çok kaliteli fanlar var fiyatlarını kontrol etmem gerek.

    Youtube'daki videolarda rulman sesi duymak normal. Onlar hassas mikrofonlar ile yapılıyor. Çıplak kulaklar duyulmayan sesleri bize duyuruyorlar.

    F12'nin anında çevirici adaptör gelmesi lâzım, sanıyorum onunla voltaj ayarlanıyor.

    Hangi yöntem ile %0 yapınca fan durmuyor? Anakartın kendi yazılımıyla yaptınız sanıyorum. 3 ve 4 pinli her fan bildiğim kadarıyla SpeedFan vs. gibi programlar ile tamâmen durdurulabiliyor.

    Birkaç tane düşük PRM'li uygun fiyatlı fan kaydetmiştim, onlara bu gece müsait olursam bakıp buraya yazacağım.

    Güncelleme;

    Aradığınız fan bu olabilir ancak bütçenizi biraz aşıyor;http://www.nanokatalog.com/Scythe-Slip-Stream-SY1225DB12M-P-kasa-fani-1-mm-1300-rpm-265-dB,PR-156331.html

    200RPM'ye kadar düşebiliyor sadece 3db ses. İnsan kulağı bu sesi duyamaz. 350.000 saat de ömrü var, sıradan bir fanın 7-8 katı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 24 Ağustos 2017; 2:45:15 >




  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Arctic F12 fiyat olarak iyi ama sizin aradığınız ürün değil. Sıfıra inmiyor. En az 500 rpm de çalışıyor. Bu devirlerde noctua lardan daha sesli. Arctic 33 plus daki fanları sökersen onlar sıfıra iner ama F12 ler öyle değil.

    300rpm oldukça iyi bir değer. Kötü bir fan değilse sesini gece karanlığında bile kasaya kulağınızı dayamazsanız duymazsınız. Ben 300 rpm de çalışan 20cm kasa fanı ve noctua NH-D15 in sesini duymuyorum. Ayrıca boşta bile tamamen fansız alt orta bileşenler kullanmıyorsanız çok zor. Bir şekilde fan gerekiyor. Kasa ızgaralı olsa da ısının uzaklaşması fan olmadan çok yavaş oluyor. Çift kanal yüksek hızlı bellek kullanmak bile işlemcinin bellek denetleyicisinin tüketimi özellikle boştayken oldukça fazla artıyor mesela.

    O yüzden hafif yüklü işlem yaparken sistemde 200-300 rpm de dönen iki tane fan işinizi görecektir.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an kasada dönen 3 tane fan var(1xnoctua nf12 ve 2xBitfenix spectre 3pin) 3 ü de 300 RPM de çalışıyor ve ciddi anlamda kulagımı dayasam da,kapağını açıp kafamı soksam da ses duymuyorum.(corsair rm550x fan döndürmüyor)Ben ortamı bozmamak istiyorum.Yeni alacağım fanları kasanın üstüne takacam mesh panelin hemen altına ,gpuya üfleyecek .Buraya noctua redux s12b takmıştım min 400 e düşüyordu ,hem titriyordu hemde sesi biraz da olsa arttırıyordu.Aynı devirde spectre fandan sesliydi noctua ama daha iyi hava üflüyordu.Bitfenix spectre fanları oraya aşagı dogru üfleyecek şekilde taktığımda sürtünme sesi gibi bisey geliyor ikisinden de.Onun icin birini arkaya egsoz yaptım,birini aşağıdan yukarıya dogru direk cpu sogutucusuna üfleyecek şekilde takarak ikisinden de optimum faydayı o sesi önleyerek alıyorum.Yeni alacagım fanlarda bu etkenleri düşünerek(titreşim,garip sesler) boşta çalışmaması benim için daha iyi olurdu.Yükte bu sesler zor duyulsada boşta olmasını istemem.

    Ben artic in sitesine koyduğu resimi hala anlamadım.Pwm fanı nasıl 7v da çalıştıracaz da 0 a çekecez.Aklıma gelen noctua lna var elimde bunu arctice bağlayarak 0 a düşmesini ummak.Lna aerocool un min 200 rpm e kadar çekti,arctic i de 0 a çeker belki.Ve bunu deneyecem.16 lira artic F12 nanokatolog da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 24 Ağustos 2017; 3:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Elimde Noctua lna ve Arctic F12 CO var ama fan bayramdan sonra geçeceğim başka bir evde. O zamana beklerseniz cevap verebilirim.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olur hocam acelem yok.
  • Dayanamadım 33 liraya 2 tane Arctic fan siparişi verdim.http://www.nanokatalog.com/Arctic-F12-PWM-PST-120mm-AFACO-120P0-GBA01-Kasa-Fani,PR-6263.html

    Lna ile düştüğü kadar düşer kullanırım.Bu paralara başka güzel fan yok.
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    600PRM'de gürültü yorumunuzu bekliyoruz hocam.
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal salı günü elimde olacak.Geçen sefer cumartesi günü kargoya vermemişti nanokatalog.

    Bu arada boşta iken fanları durdurmanın yolunu buldum.Biostan DC mod seçip 40 dereceye kadar 2v(0 da olur heralde) seçtim.45 dereceye kadar 6v seçtim vs. Fanlar boşta dönmüyor,stress testi ve oyuna girdiğimde dönmeye başlıyor.Yükten çıktığında tekrar duruyor.Hem noctua,hem bitfenix,hem aerocool fanlarda denedim hepsinde oldu.3pin,pwm ayırt etmedi.Bu durumda 33 liraya aldığım 2 tane fan ile ucuza olayı çözdüm. Yükte de 600-700 rpm e gelecek şekilde ayarlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 25 Ağustos 2017; 23:47:50 >
  • 2 adet Arctic f12 pwm pst bugün geldi.

    Edit:Arkadaşlar takırtı geliyor demiştim gelen fandan değilmiş.Kasadan söküp dinliyorum takırtı yok.Kasaya takıyorum takırdıyor üstte.Normal vida yerine silikon vida taktım takırtı baya azaldı.Sonra silikon vidalarıda gevşettim , fanlar biraz daha aşağıda asılı duruyor kasaya temas etmeden, şu an arcticlerden hava sesinden başka birşey duymuyorum. Benim kasanın üstüne ne taksam verim alamamıştım belki de kasanın üstü sorun çıkarıyordur.Arctic fan titremiyorda halbuki anlamadım.Şu an hiçbir sorunum kalmadı son dizayn ile tabi fanlar düşmezse Fiyatını düşünürsek son gözlemim ile tavsiye ederim fanı.Sesli bir fan değilmiş.

    Gözlemlerim

    -Sistem ilk açılırken önceden ses fazla yükselmezdi,bu fanlar sistem açılırken biraz fazla ivmeleniyor açılışta ses yapıyor.

    -Birkaç deneme yaptım

    Pwm modunda minimum 620rpm
    Lna takılı pwm modunda sapıtmadan en az değer %34 de 380rpm(Lna kablo bu fanda iyi randıman vermiyor fan hızları sapıtıyor,Şöyleki denemelerimde %0 a aldığımda 700 rpm de dönerken,%34 de en düşük stabil hız olan 380 rpm i elde ettim,%80 e getirdiğimde 600 rpm elde ettim)
    DC modunda lna olmadan 3v da minimum 430 rpm hız elde ettim

    Boşta çalışmayacak şekilde 45 dereceye kadar 0v verdim şu an boşta çalışmıyor.

    Bekleme(arcticler dönmediği için hwmonitor fan1 i görmüyor en başta)
    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme

    Boşta sükunet sürüyor.

    Yük altında(Aida64 stress test)
    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme

    Kasaya takılı 4 tane fan var.Her iki sys_fan da 2 başlı phanteks pwm çoklayıcı var.Arctic pst fanlarda çoklayıcıya gerek yok aslında bu güzel bir özellik.Fanlarda birde, başka fan takmak için soket var.

    @fuducuk @Hobar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 30 Ağustos 2017; 0:2:47 >




  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Videoyu kaldırmışsınız, ordaki ilk sesi duyduğumda şok oldum. Neyseki problemi çözmüşsünüz. Eğer sonuç oalrak bu fanlara siz sessiz diyorsanız o fan kesinlikle sessizdir. ))

    PC ilk açıldığında standart voltaj ile fanlar dönüyor, bu normal. Bios kısmındaki veriler okununca sizin düzeninize dönüyor. Yeniden başlatsanız bile ilk açılırkenki yüksek devir ile karşılaşmazsınız.

    PRM değerleri de gâyet iyi. Ucuza sessiz fan almış oldunuz, hayırlı olsun...
  • Çok pahalı olmayan Tr de bulabileceğim modüler ve sessiz (yükte çalışan) bi psu arıyorum. Paylaştığınız modeller ya çok pahalı ya da bulamıyorum.



    Sistem:

    Ryzen 1600

    B350 tmhw arc

    Asus gtx 1060 dual

    S340 kasa

    Fsp hydro 600

    Kasa çalışan 2 tane s340 stock fan var. İşlemci de wrairh spire 850 de dönüyor ses çıkaemıyor hiçbiri. Sadece psu sıkıntılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusunurken D kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusunurken D kullanıcısına yanıt
    https://www.amazon.de/Corsair-CP-9020090-EU-RM550X-Modular-Netzteil/dp/B015Q7F36M/

    Kullanıyorum ve ses konusunda çok iyi. Bundan önce EVGA kullandım. leş gibi coil whine vardı
  • 300-400 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Amazon.de göndermiyormuş Tr ye. Amazon.com ürün fiyatı kadar kargo koyuyor. Tr de yok :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusunurken D kullanıcısına yanıt
    Ürün sayfasında gönderilmiyor diyor ama sepete atıp devam edersen gönderiyor. 8€ da indirim var falan diyorlardı amazon konusunda.
  • http://www.nanokatalog.com/Corsair-RMx-Series-RM550x-Guc-Kaynagi-550-W-Dahili-ATX,PR-155212.html
    Ben buradan aldım corsair 550x i. 13 günde gelmişti ürün arızalı çıktı geri kargoladım 2. gün elimde sıfırını ulaştırdılar yine.


    @Hobar
    Hocam siz hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?Corsair rm550x in fanını döndürüyor mu ekran kartı?2. el 3gb msi gtx 1060 gaming kovalıyordum sessizlik ve düşük güö tüketimi için,çok uyguna asus strix gtx 970 buldum onu alacak gibiyim.550X in fanını döndürür mü acaba gtx 970?




  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    RX580 var. 970 de oyuna girersen döndürebilir ama oyunda 970 in fanı o sırada daha çok ses yapacağından sorun olmaz. Yine de ben olsam 1060 alırdım.
  • Bende asus 1060 dual 6gb var. Acayip memnunum oyun dışında dönmüyo. Dönünce de ses yapmıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.