Arkadaşlar bu yazdıklarınız daha çok kafamı karıştırdı konu ilk başta güzel gidiyordu sonra yok direksiyon sert ,yok çok yakıyor ,yok süspansiyon serttir,yok o arabaya tek kuruş verilmezmiş, ben anlamadım ki ben kafamdaki soru işaretlerini yok etmeye geldim tam tersi sorularım daha da çoğaldı.Bu yazdıklarım olumsuz yorumda aşırıya gidenler içindir diğer arkadaşlar gayet aydınlatıcıydı.
Araç gayet güzeldir. Tavsiye ederim. Güzel olmasa ve fiyat/performans uygun olmasa piyasada bu kadar astra olmazdı.
Kafandaki sorulara gelince:
Araç serttir görüşü : Tamam biraz serttir ama daha sert arabalar da vardır. Astra o kadar sert değil virajlarda güven veriyor.
LPG Sorunu : 115 beygirlik motoru magnezyum subaptır (euro5 standartında) bu tip motorlara LPG takılınca subaplarda erimeler oluyor bu sadece astrada değil her markanın euro5 motorunda bu böyledir neden ısrarla dönüp astrada lpg sorunu var deniyor anlamıyorum her markanın euro5 motorunda bu sorun olabilir. Garantili bir şekilde LPG montajı yapan yerler var. 105 beygirlik motorları (sanırım 2007 öncesi) euro4 motordur ve çelik subaptır.
Yakıt : Şehir içi orta kullanımda 8.5 litre yakar. Bütün atmosferik 1.6 motorlar aşağı yukarı böyle yakar diğer marka modellere göre bir fazlalık yok. Neye göre fazla yakar dizele göre yeni çıkan turbo motorlara göre. LPG ile şehir içi 25 Krş gibi birşey yakar.
Çıtalar : Elegance modellerinde ahşap, enjoy da gri idi ama artık sadece essentia modeli var onda da sanırım gri renkli bu çıtaları kaplayabilirsiniz.
Ses : Araç gayet sessiz, LPG de çalışınca biraz sesli, Motor sesini çok almaz içeriye, kemikli bir yapısı var vites geçişleri hissedilir direksiyon hissedilir şekildedir. Bu sürüş zevki meselesidir, bana göre elektro servo direksiyonlar iyi değil. Bir başkasına göre iyi olabilir tabi bir şey diyemem.
35bin olan versiyonu essentia sanırım tamamen boş bir modeldir, bir çok özellik mevcut değil. özellik aramıyorsan iyidir ancak konfor paketli essentia al derim oda 40bin civarındadır.
Burda şöyle bir sorun çıkıyor : 40bin verince yeni kasa olanıda 42den başlıyor zaten? Baya ikilemde kalırsın.
Temiz ikinci el cosmo ya da elegance serisi bulursan al ve gönül rahatlığıyla bin.
Öğrenmek istediğin bir şey olursa cevaplarım:
Çok teşekkür ederim hocam çoğu soruma cevap bulabildim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme