sıfır garantili arabalarda klima gaz değişimi garantiye girermi yoksa ceptenmi vermek lazım bazen gazı az basıp satıyorlar deniyor,gaz değişim talebinde bulunmak mümkünmü
quote:
Orijinalden alıntı: osmannn94
sıfır garantili arabalarda klima gaz değişimi garantiye girermi yoksa ceptenmi vermek lazım bazen gazı az basıp satıyorlar deniyor,gaz değişim talebinde bulunmak mümkünmü
Muhtemelen garanti kapsamına girmez, ancak 3-5 aylık bir araçsa girebilir.
gaz kaçırıyor olsa belki garantiye girebilir ama keyfi olarak gazı az buldum soğutma az değiştirin demek capten vermek gerektirir gibime geliyor adamlar sonuçta gazı azda olsa onlara göre yeterli soğutuyor diyebilirler
Garantisi varsa olur mu öyle şey. O klima içeriyi soğutmak için konulmuş. Ben yaz başında 2010 aralıkta aldığım arabamı servise götürdüm, soğutmuyor diye. Görevli çalıştırdı, son kademeye getirdi soğuk üflemediğini anladı, arabayı akşama kadar yapıp verdiler. Kaçak varmış meğer. Gaz tümden boşaltıldı, birkaç parça değişti gaz dolduruldu.
Zaten ellerinde sıcaklık ölçen bir cihaz var. Yanılmıyorsam +8 dereceden yukarısını gösteriyorsa klima soğutmuyor demektir. Yıllık bakımda klima bakım ücreti diye bir şey alınmadığına göre kullanıcı hatası demedikleri sürece ücretsiz tamiratını yapmak zorundalar.
quote:
Orijinalden alıntı: that_inspector
Garantisi varsa olur mu öyle şey. O klima içeriyi soğutmak için konulmuş. Ben yaz başında 2010 aralıkta aldığım arabamı servise götürdüm, soğutmuyor diye. Görevli çalıştırdı, son kademeye getirdi soğuk üflemediğini anladı, arabayı akşama kadar yapıp verdiler. Kaçak varmış meğer. Gaz tümden boşaltıldı, birkaç parça değişti gaz dolduruldu.
Zaten ellerinde sıcaklık ölçen bir cihaz var. Yanılmıyorsam +8 dereceden yukarısını gösteriyorsa klima soğutmuyor demektir. Yıllık bakımda klima bakım ücreti diye bir şey alınmadığına göre kullanıcı hatası demedikleri sürece ücretsiz tamiratını yapmak zorundalar.
sağol o halde önce ölçüm yaparlar dediğin gibi +8 bende biliyorum evdeki buzdolapları gibi + 4 veya +8 arası yani gazın etkisi zaten odur
eğer +12 gösterirse 100 gr eksiktir vs
quote:
sağol o halde önce ölçüm yaparlar dediğin gibi +8 bende biliyorum evdeki buzdolapları gibi + 4 veya +8 arası yani gazın etkisi zaten odur
Aynen öyle hocam. Ben bu kadar teknik bilgisine vakıf değilim. Ama kışın da klimanın haftada bir 15 dakika kadar gazın özelliğini yitirmemesi için açılması gerekiyor diye biliyorum. Belki ondan olmuştur sorun.
quote:
quote:
Aynen öyle hocam. Ben bu kadar teknik bilgisine vakıf değilim. Ama kışın da klimanın haftada bir 15 dakika kadar gazın özelliğini yitirmemesi için açılması gerekiyor diye biliyorum. Belki ondan olmuştur sorun.
boruda gazla beraber yağ karışımı var,çalışmadığı zaman yağ dibe çker ve gaz havalanır sonra boru bağlantısından gaz zamanla uçar bu yüzden kışın az çalıştırıp yağla karışım sağlanır servis öğretti
ayrıca bu termometreyi ızgaraya sok 2.ci kademede klima çalışsın sıcaklık düşer ve +8 olması lazım eğer +12 lerdeyse gazı 100 gr eksiktir
Orijinalden alıntı: osmannn94 ayrıca bu termometreyi ızgaraya sok 2.ci kademede klima çalışsın sıcaklık düşer ve +8 olması lazım eğer +12 lerdeyse gazı 100 gr eksiktir
Bilgi için teşekkürler :D
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: osmannn94 ayrıca bu termometreyi ızgaraya sok 2.ci kademede klima çalışsın sıcaklık düşer ve +8 olması lazım eğer +12 lerdeyse gazı 100 gr eksiktir
Bilgi için teşekkürler :D
bu ürünü internette çok aradım yok satmış çoğu yerde kalmamış kendi ilimde 30 tl ye buldum ve aradım dedilerki ist dan getirtmemiz lazım merkezden şubeye gelecek,2 gün önce anlaştım ve dün kargo gelmedi,bugün gidicem almaya 30 tl ama ölçüm için iyi serviste bunu görmüştüm çok hassas alettir kendim izledim 30...25..20 diye +8 e kadar indi arada bir soğutma yapmıyor veya geç soğutuyor böylece ölçüm test raporda yazarım hemde arkadaşlarınkinide ölçer kıyaslarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme