Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA Bir Devir Değişti... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıfır araba almayıp yakınlarına da aldırmayıp eldekilerle idare ederek hem devletin hem de döviz ve ötv bahanesi arkasına saklanan firmaların elini zayıflatmaya çalışmak varken daha da sıfır araba alıp iyice kazık yemekten bahsediliyor, şaka gibi gerçekten
  • araba alma konusunu kar etmek bakımından düşünen sıfıra yanaşmaz. değer kaybı fazla olmasın diye düşünülüyorsa sıfırdan ziyade marka seçimi daha gerçekçi bir yöntem.

insanlar araba konusunda genelde gücünün yettiğinin en üst sınırındakini tercih ediyor. Kendim de dahil olmak üzere çevremde çok şahit olduğum bir durum.

Bu bakımdan sıfıra gücü yeten karı zararı düşünmeden sıfırı alır. temiz ikinci ele gücü yeten onu alır, ona da gücü yetmiyorsa daha aşağısını alır, bu iş böyle aşağıya doğru devam eder gider...
  • Bir arabam vardı. Ona ödediğim taksitler beni bütçemi aşmadı. Hesabı kitabı yaptım aldım. Ama trafik sigorta, bakım, vergi , kasko eklendi. Kontak açmadan ayda 300 lira daha taksit eklendi. 6 ay sora tepem attı sattım arabayı. Şimdi alırsam 20-25 bin civarı bir araba alacağım. Kasko yok yıllık bakım yok. Vergisi az. Bundan sonra sıfır araba almak mı o çok zor artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 yilinda 99 model bora alacaktim 14500 e. o fiyata eski arac alinmaz dediler almadik, simdi 20bin tl.

ama simdi alip 20bine satsam baska arac alsam yine ayni zarara girecem. degisen tek sey bizim cebimizden cikan para. kimsenin cebine bir sey girmiyor maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Bence en mantıklısı mezar yeri satın almak.

Mantıklı bir yatırım.

• quote:

Hocam mezar yerleride pahalandı diyolar. Malum her şeye zam gelince oda hani bana hani bana demiş.
  • Siz burada herşeyin normal seyrettiğini varsayıyorsunuz.
    Aracın başına vukuat gelmeyecek. Bir de aldığınız modele gerçekten de talep olacak. Çok fazla kar edileceğini sanmıyorum ama bindiğiniz yanınıza kar kalabilir. Liste fiyatına da aldanmamak lazım. Etrafımda liste fiyatıyla araç alan yok gibi nerdeyse. Herkes bir şekilde indirim buluyor bir yerlerden.
  • Buna enflasyon deniyor.

Saf kişinin yatırım aracıdır; üçe aldığının fiyatı beş olunca kazandı zanneder. Ama borsada para çevirenlere haberi olmadan borçlanır.

Şimdi bir de yüksek frekanslı borsacılık çıktı. Saniyede bin işlem yapan araçlar var. İsterse araba ikiyüzbin lira olsun, yeter ki enflasyon olmasın. Bu devirde enflasyon olursa 90'lardaki gibi kurtaramayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Buna enflasyon deniyor.

Saf kişinin yatırım aracıdır; üçe aldığının fiyatı beş olunca kazandı zanneder. Ama borsada para çevirenlere haberi olmadan borçlanır.

Şimdi bir de yüksek frekanslı borsacılık çıktı. Saniyede bin işlem yapan araçlar var. İsterse araba ikiyüzbin lira olsun, yeter ki enflasyon olmasın. Bu devirde enflasyon olursa 90'lardaki gibi kurtaramayız.

kendim bprsa yatirimcisiyim ama dediginizi tam anlayamadim acabilir misiniz konuyu?

• Berry1925 B kullanıcısına yanıt
    size bast kaçar sanıyorum... enflasyon vergisinden bahsetmeye çalıştım.

HFT, high frequency trading ise: Temel olarak çok küçük marjlarla ama çok yüksek sayıda işlem. Veya çok küçük zaman farklarıyla daha önceden yapılabilen işlemler. Nano saniyelerden bahsediyorlar. Her sefernde .001 sn önden işlem yaparak bir yatırımcıyı devre dışı brakabiliyorlar mesela. Bu noktada iş bir hardware yarışına dönünce iş biraz ikisattan mühendiliğe kaydı. Anladığıma göre konu tartışmalara açık, yasaklanması da düşünülüyor ama nasıl bir sınırlama gelebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

quote:

Hocam mezar yerleride pahalandı diyolar. Malum her şeye zam gelince oda hani bana hani bana demiş.

İzmirde 4 kişilik 7200 TL , tek bir yerde var Örnekköy mezarlığında başkada bir yerde yok. Geçenlerde aldım fiyat merak edenlere bilgi olarak paylaşayım dedim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Buna enflasyon deniyor.

Mükemmel bir enflasyon tanımı, enflasyon ile ilgili bir çok tanım okumuşumdur. Ama hiç bu kadar güzelini okumamıştım. Teşekkürler. Saf kişinin yatırım aracıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

2013 kasımda araç aldım. o zamanlarda sakın almayın bu fiyatlar şişik inecek bekleyin bekleyin dediler iyi ki beklememişim beklediğim her gün araca zam bindi de bindi bundan sonra da düşüş bekleyen hayal görüyordu bu fiyatlar hele bu ortamda asla düşmez bu kadar karışıklık varken çok zor.

sıfır araba almayın diyen insanlar veya araba almayın diyen insanlar gidin bakın hepsi araç sahibi tuzu kuru insanlardır.

sıfır alma diyen de genelde 2. el sahibi kişlierdir.

ben sıfır araç alıp da pişman olan pişman olsa bile sakın sıfır almayın he sıfır kötüdür diyen görmedim

Aynen öyle.Milletin altında arabası var herkese almayın aldırtmayın diyor.Bu da komik gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alesso.

quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

2013 kasımda araç aldım. o zamanlarda sakın almayın bu fiyatlar şişik inecek bekleyin bekleyin dediler iyi ki beklememişim beklediğim her gün araca zam bindi de bindi bundan sonra da düşüş bekleyen hayal görüyordu bu fiyatlar hele bu ortamda asla düşmez bu kadar karışıklık varken çok zor.

sıfır araba almayın diyen insanlar veya araba almayın diyen insanlar gidin bakın hepsi araç sahibi tuzu kuru insanlardır.

sıfır alma diyen de genelde 2. el sahibi kişlierdir.

ben sıfır araç alıp da pişman olan pişman olsa bile sakın sıfır almayın he sıfır kötüdür diyen görmedim

Aynen öyle.Milletin altında arabası var herkese almayın aldırtmayın diyor.Bu da komik gerçekten.

20 yıldır araba piyasasını takip ediyorum çok istisnai durumlar hariç hiç bir zaman otomobil fiyatları geri gelmedi ama her zaman umut fakirin ekmeği misali bir ucuzlayacak geyiği sürer durur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

bence en mantıklısı hiç araba almamak.

+1907
  • Ds4 ün garantisi bitince değiştiririm diyordum. Garanti bitti. Ds4 ün lastiği etmeyecek arabalar 60.000 lira. Devaaaaaammmm.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Ds4 ün garantisi bitince değiştiririm diyordum. Garanti bitti. Ds4 ün lastiği etmeyecek arabalar 60.000 lira. Devaaaaaammmm.

DS 4 gibi araba mı var piyasada, en güzelini yapmışsınız.
  • arabalara gözümüz gibi bakıcaz artık.... Bu saatten sonra yeni araba almak çok zor, kar ettim deyip satsak yerine yenisini hayatta koyamayız

2012 Ağustosta 46.000 TL'ye aldık arabayı şimdi 62.000 TL....
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayt01

Onu bunu bilmem de arac satamiyorlar herhalde martta kampanya yapmaya basladi hepsi. Sonuclar gelsin de gorelim.

satamazlar tabi.

satamasınlar inşallah.

zam zam zam...

sanki maliyetleri artıyor da, mecburiyetten zam yapıyor paşalar..

ama yıl sonu gelince milyon milyon kar açıklamayı biliyorlar.. bir ton karla satıyorlar zaten araçlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MesutO

Siz burada herşeyin normal seyrettiğini varsayıyorsunuz.
    Aracın başına vukuat gelmeyecek. Bir de aldığınız modele gerçekten de talep olacak. Çok fazla kar edileceğini sanmıyorum ama bindiğiniz yanınıza kar kalabilir. Liste fiyatına da aldanmamak lazım. Etrafımda liste fiyatıyla araç alan yok gibi nerdeyse. Herkes bir şekilde indirim buluyor bir yerlerden.

bir şeyi daha unutuyorsunuz;

araç fiyatı artmaya artıyor da geri kalan herşey de artıyor. kar ediyor gibi görünülse de, fiyatı artmayan bir şey yok ki.. ev fiyatlaın zaten saymıyorum, sanki manhattan fiyatları arsa desen öyle.

ha şu yapılabilir, muhterem böyüklerimizin enflasyon hesaplarında kullandığı mallardan alabilirsiniz. onlar artmıyor bir türlü. % 3 ü geçmiyor nasısa..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.