Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18714. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mitni3kk Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 156 Misafir (99 Mobil) - 58 Masaüstü99 Mobil
5 sn
388.493
Cevap
6.448
Favori
67.367.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1274 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
    Sıfırı 1.900 olan araç için ilanlar bir acayip gerçekten. Bu ülkede Web sitesi fiyatlarını baz alan alıcı grubu var, bu arkadaşlar onları hedefliyor bence. O kadar para verip sadece liste fiyatı ile sarı site fiyatına göre karar verip alanları gördüm. Mesela Antalya da araçlar büyük çoğunlukla ciddi anlamda pahalı satılıyor, araştıran almaz ama alıyor millet. Bu kadar para verip araştırma üşengeçliği enteresan.
    Bir de sarı site gerçeği var, tekel oldular ikinci el araç ve emlak işinde. Alternatifler olmuyor bir türlü. Onlar da bir sene içinde ikinci ilana 3.000 üzerinde para istiyorlar şimdi. Ortalama galerici aylık 30-40 bin ödüyor sarıya. Herkes elindeki aracın değerini buraya göre belirliyor ve birbiri ile gaza geliyor. Aslında kurumsal teklif alırsın ve üstüne %5-10 koyarsın, odur maksimum değeri. Son sattığım araçları kırmızı kurumsala verdim genelde uğraşmamak için. Çünkü gelen alıcı da noteri öde, depoyu doldur, şurası şöyle bunu düş derken bıktırıyor genelde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 1.4 egea crosslarda ve 1.4 Egea sedan da kronik bir sorun var mı ?

Hocam siz bakmayın bunlara, alamıyorlar monte carlo o yüzden fesatlık yapıyorlar. Dönüp bakmayı boşverin, çoğu insanın rüyalarının arabası ama itiraf edemiyorlar kendilerine. Hiç çizgili koltuklu aracım olmadı, içimde kaldı mesela benim. :))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hayırlı olsun aracınız. 2016 ds5 kullandım zamanında, neredeyse kamiq kadar gösterişli bir araç. :) Hala çok güzel bir dizaynı var ve satarken hiç zorlanmadan sattım. Çünkü bu tarz araçların kendine has alıcısı oluyor ve sadece o araca kilitlenip onu alıyor.
    Fiyat ne kadar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 28 Temmuz 2025; 9:21:55 >
  • ksahinler K kullanıcısına yanıt
    Bahsettigin araba aldigim arabadan ucuz neden rüyalarimizin arabasi olsun komik yorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 28 Temmuz 2025; 9:23:29 >
  • thecrowly T kullanıcısına yanıt

Hocam video öncelikle ironi yapıyor ancak gerçek bile olsa burası Akhisar Tesla SC noktası. Burada kuyruk var diye etkileşim ekmeğini yemeyen kalmadı. Burası spesifik nedenlerle dolu olan bir sarj alanı ve videoda dikkat ederseniz sol tarafta görünen baska marka sarj istasyonları bomboş. O yüzden genele yaygın bir sorunu temsil etmesi imkansız. Illa Akhisar Tesla SC'de sarj edeceğim derseniz sıra beklersiniz ancak benim için şarj etmek önemli derseniz diğer istasyonların pek çoğunda doluluk oranı çok düşük.

Bende geçen bayramda İzmir-Aydın otoyolu shellde kalabalıktan yarım saatte akaryakıt zor alabildim, o zaman bende benzinli araba yarım saatte doluyor mu demeliyim? Spesifik bir gündeki istisna bir olay bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir konuda sizden bilgi rica edecektim.

Kayınbiladerim için BYD SEAL U DM-i araç düşünüyoruz.

Şu an %45 ÖTV oranı ile 2358 TL 'ye satılıyor.

Benim bildiğim bu aracın matrahı 1350 TL, bunun üzerinden %45 ÖTV ve %20 KDV alınıyor.

Bu aracın %45 diliminde çıkabileceği son ramak ne oluyor. (Sonraki dilim % 75 den başlıyor.)

Eğer sınırdaysa önümüzdeki ay dilimini kaybetme ihtimali var mı ?

Yani kısaca %45 dilimde ulaşabileceği max. fiyat nedir onu öğrenmek istedik.

• Tcross life paket için fiyat alan oldu mu acaba ? 1500 maksimum 1600 bütçem var gönlüm style paketten yana ancak 1780 en uygun fiyat aldım ikinci elleri de absürt şekilde pahalı. Sıfır life paket mi yoksa 2024-2023 style paket ikinci el mi önerirsiniz ?

Söz konusu BYD ise matrahın ya da ÖTV diliminin bir önemi yok. Bu aracın yarın ÖTV'sini %10'a düşürseler, BYD araçlarına %30 zam yapıp size "araç yok en erken 3 ay sonra verebiliriz" der. BYD alanlar da "aracımız sürekli değer kazanıyor" diye mutlu olurlar. Alan memnun, satan memnun durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 28 Temmuz 2025; 10:21:47 >

%45 ötv ile maksimum 2.349 fatura edebilirler. Üstünü elden talep ederler. 1.351 olursa matrah, 2.837 olur fiyat, bu fiyata şarj bitince 98 hp atmosferik motora mahkum kalan arabaya para verilir mi sizce?

zaten maks fiyata dayamışlar, aman şimdi almazsanız %75 e geçecek 2800 olacak diye satacaklardır.

burası türkiye maalesef olabilir de ama 2800'e byd yi kaç kişi alır bilmem.

Formentor 1.5 VZ Line için ;

2.745.000. Düşünen varsa bilgi olsun 

şu an %45 sınırında zaten.

üst dilime geçerse kabaca 3 milyon olur.

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Cihaz madem vaat ettiği hızı sunamıyorsa ücretlendirmesini değiştirmesi gerekiyor 180lik ücret ödenmemesi gerekiyor . Bu konuda bir düzenleme gelmesi gerekiyor .

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.