Şimdi Ara

Sıfır Araç Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merbaha. Daha önce corolla mı astra sedan mı diye sormuştum. Araba alma sürecimde çok güzel tavsiyeler almıştım yararlı olmuştu. Haftaya kesin olarak kararımı verip bayi ile anlaşma yapacağım o yüzden kullanıcı arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Şartlar;
    1- En fazla limitim 110.000 tl (80-90 idi en fazla bu tutara çıkabiliyorum o yüzden 110 üstü alamayacağım)
    2- Otomatik olması kesin arkadaşlar
    3- Dizel mi Benzin mi fark etmiyor tercihen benzine bakıyorum fiyatlar malum. (kısa bir açıklama yapayım, yıllık en fazla 8 bin yaparım onu da yaparsam) (LPG taktırmayı planlıyorum)
    4- Kesin olarak sedan araç alacağım. (tercihen hb hiç düşünmüyorum bana çok küçük geliyor uzun süre hb kullanıp sonra sedan kullandım sedandan şaşmayacağım)
    5- Sıfır araç alacağım arkadaşlar ikinci el seçenek olarak mevcut değil bu kararım da kesin

Şimdi sevgili arkadaşlar yaklaşık 3-4 aylık sürecimdeki araca karar verememe sebeplerimi söyleyeyim.

1- vw jetta düşündüm ama DSG konusu korkuttuğu için jettayı sildim görüşlerinize açığım. DSG durumu çok sıkıntılıymış, 2016da sıfır passat alan arkadaşım 'bulaşma ben çok sıkışık trafiğe girdiğimde DSG ısınıyor ve arıza ışığı yanıyor' dedi.

2- Corolla düşünüyordum ancak temmuzdaki fiyata göre 6bin tl artırınca sinir olup açıkçası vazgeçtim. Sunroof önemli aynı paraya 3-4 ekleyip civic almak daha mantıklı geldi.

3- Opel Astra Sedan 1.4 T Sport -- bu araç üzerinde uzun süre düşündüm. Ancak yakıt durumu fazla olması sebebiyle LPG taktırmak gerek ancak LPG de de kesin subap eritiyor yazmışlar ve kronik sorunları şikayetleri araştırınca araçtan soğudum gibi oldu.

4- Fiat-Peugeot-Citroen almayın yorumları ve araştırmalarımdan sonra güvenlik açısından elemiştim (yorumlarınıza açığım ben kullanmadım bilmiyorum sadece araştırma ve yorumlar bende bu kanıyı oluşturdu)

5- Hyundai Elentra düşündüm ama bir üstte dediğim gibi güvenlik ve aracın yol tutuşu vs. olumsuz yazılar görüşler görünce bunu da eledim. (görüşlerinize açığım)

7- Ford focus hakkında çok araştırma yapamadım fiyat+donanım daha iyi olduğu sebeple başka araçlara yöneldim. Renault megane da aynı şekilde oldu ancak daha önce dediğim gibi yorumlarınıza açığım.

6- SON OLARAK kararım Honda Civic Sedan Excutive Otomatik Eco (Benzin+LPG) idi. Bayi ile konuşmalar vs vs herşeyi ayarladım. Haftaya kesin gidip parayı verip aracın gelmesini bekleyecektim. Ve aracın da birçok artısı fabrika lpg donanım dış görünüş vs. içim tamamen ısınmıştı. ANCAK bugün bir tanıdık ile görüştüm. 3 ay önce civic aldı. Benim araçta göçük oluştu. 6-7 kişi mahkemede sakın alma diyince bütün hesaplarım gitti.

EE BÜTÜN ARAÇLARDA BİR SORUN BULMUŞSUN SEN ARABA FİLAN ALMA demeyin lütfen ilk kez sıfır araç alacağım şikayet vs herşeyini araştırmaya titiz davranmaya çalıştım. Kalbim diyor ki göçük sorununu düşünme küçük bişey git al civic i sür. Ancak mantığımdaki herşey birbirine girdi.

Lütfen bu konuda siz olsaydınız ne yapardınız yardım edin. Mesleğim gereği araç almam gerekiyor bir öncekini satınca şu an ihtiyacım var 1 aya filan.

Bir arkadaşım kronik sorun her araçta olabiliyor civictekini servisler vs küçük işlemlerle düzeltiyor motor vites elektrik aksamı sağlam diğer araçlarda daha fazla sıkıntı var civic i al dedi.

Şu an civic'i alsam pişman olur muyum? diye korkuyorum hiç bulaşma diyenler de var.

Kısacası en fazla 110.000 tlniz olsaydı gidip hangi sedan otomatik aracı alırdınız?

Öncelikle bu uzun yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim, ayrıca yorum yazan herkese de çok teşekkür ediyorum görüşleriniz benim için çok önemli. Tam karar aşamasındayım, yaklaşık 1 hafta içerisinde son olarak kararı verip; 'pişmanım' ya da 'iyi ki bunu almışım' incelemesi de yapacağım. İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakimadayı33 -- 9 Ağustos 2017; 18:21:37 >

• Civic içinize sindiyse ve mutlu olacaksanız alın geçin derim. Sonuçta aracı kullanacak olan sizsiniz. Ama bir megane' a da bakın derim, icon 1.2 tce edc pazarlıkla 106 bin civarına alınabilir gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim daha yakından inceliyorum. Ancak benim incelemem donanım ve yorumlar ile sınırlı oluyor. Birde civic 1.6 125 beygirken 1.2 megane 130 beygir sanıyorum bu yeni nesil motor olduğu için. Bu durumda hem lpg'ye gerek yok hem de sedan kasayı 1.2 kaldırır mı şüphesi olmaz.
  • Megane 1.2 turbo, beygir ve tork değeri daha yüksek bu yüzden, civic klasik 1.6 atmosferik. Ve evet civic'i göre az yakar, zaten 8 bin km falan yapacakmışsınız yakıt sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Ağustos 2017; 18:37:47 >
  • Bu fiyata en donanımlı alınabilecek araç Honda civic. Bu donanıma yakın superb passat qasqai 150 bin civarında.

Çökme olayına takılmamak gerekir. Bende Honda almayı düşünüyorum.

• Mazda 3 sedan.sizin aradığınız bu bence.fazla söze gerek yok

• Tucson style dct

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır araç tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • I30 un coupesi gelecek bi bakin

• Hocam Civic hem gereksiz pahalı hemde civic ile ilgili bı dünya şikayet var. En çok görüleni kaportada kendi kendine çökme ve dalgalanma. Forumda konusu mevcut. Yüksek hızda kaput dalgalanması da cabası.

Bence 5 yıl garanti nedeni ile elentra alınır derim. Test etmiştim beğenmiştim ( son kasa Corolla kullaniyordum elentra test ettiğim dönemde ve corolladan daha çok beğendim aracı ) Civic lpg fiyatına full dizel otomatik elentra alınır binilir

• justify J kullanıcısına yanıt
    Çökme olayına takılmamak mı gerekir, ben daha önce en güçlü olması gereken bölgelerden şasisi çöken araç görmemiştim, bence çok takılmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Ağustos 2017; 22:26:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.