Şimdi Ara

Sıfır araba alana yalıtım yaptır demek nasıl bir kafadır? 🤔 (Otopark, Civic ve Forester) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten yalıtıma kafayı takmış birisi 2el de olsa üst segmemt bir araç alır. Sıfır araba alıp yalıtım yaptırmak çok meşakkatli ve riskli bir işlem olsa gerek. Ayrıca Türkiye'de ki işçilik kalitesi herkesin malumu. ses yalıtımını düzelttireyim derken, başka bir çok sıkıntılar oluşabilir. Tabi insanlar kendi paralarıyla rezil olmak istiyorlarsa, o mevzu konu dışının mevzusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat425 kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı bir hareket, aracı almanlardan daha ucuza mal edio sonradan ses sistemi ve yalıtım ile gayet binilebilir yapabilirsin ama bu arkadaşlar 170 bin tele para verdik daha ne vereceğük kafasındalar, sen aracın bu açığını bilerek aldın ona göre de ucuza aldın. Bu arada sök-tak yaparak trim sesi oluşmaz kötü işçilik sonucu tırnakların veya öpüşen (temas eden) noktaların esneyip tıkırdamasıyla oluşur. Yalıtım yapan adam hem dikkat ederek minimum zararla söküyor hemde boşluk olan esnerse ses yapacak yeri köpük veya ne malzeme gerekiyorsa onunla dolduruyor ses yapma şansı kalmıyor. Yaptırmaya cesaret edemediğiniz veya bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapmayın.

• 80.000 Tl ye yalıtımı süper (o paraya bulursan) araç mı alırsın sıfır egea + yalıtım mı yaptırırsın? Şimdi cevabını biliyorum altta kalmamak için üst segment dersin ama gider mantıklı olan 2. seçeneği yaptırırsın. Her yalıtım isteyen üst segment almak zorunda mı? Demek ki insanlar bunu istiyor ki bu adamlar da bu işten ekmek yiyor. Adam alır 1.5 dci clio yaptırır yalıtımını uzun yolda az yakar konforlu gider, bunları sağlamak için eski model üst segment çok yakan ve sorun çıkartmaya meyilli araç neden alsın?

• FurkanNoyan4134 F kullanıcısına yanıt
    Daha öncede yazdığım gibi, ben bu tarz mevzulara çok uzağım. Ayrıca altta kalma mevzuları da değil bu tarz durumlar. Sonuçta beklentiler kişiye göre değişebilir. Ama sıfır bir arabaya ses yalıtımı yaptırmak benim için bir ütopya.1inci dünya ülkeleri için bile extrem bir ütopya. Çünkü 1inci dünya ülkeri için işçilik masrafları en pahalı olan şey. Bunlar, bizim cillop gibi dediğimiz 2 el arabalar için işçilik masrafları ödememek için, güzelim arabaları hurdaya gönderiyorlar.

Zaten bugüne kadar sahibi olduğum en kral araba 2006 model lancer idi. İşte bu yüzden egea'nın sesi bana ninni gibi gelir. Takmam ben böyle şeyleri kafaya.

• Forester videosunu izledim bu srada...Turkiyede alinacak arac kesinlikle degilm..hybrid mis..bitarafimin hybridi...sehir ici 9 küsur yakan hybrid.benim daha guclu 1.4 act atecam bundan az yakiyor be nasil hibrid bu.haaa raba kaliteli mi kaliteli ama yakiti vergiyi dusunmicen yani.

• niye mantıksız olsun ki.. motoru şanzımanı değiştiremeyiz ama eğer araçta eksik görülen şeyler sonradan eklenebilen şeylerse aracı alıp sonra tamamlamak çok mantıklı.. mesela golf ile civic arasında kaldım diyelim.. dsg şanzımandan dolayı golften çekiniyorum tam otomatik olsaydı diyorum.. ama civic de yalıtımsız diye çok ses alıyor.. civici alır ekstra ses yalıtımını yaptırır golften bile iyi hale getirir rahat rahat binerim..
  • Yalıtım demişken nu konudaki meşhur videoyu izleyelim
    hoffer wardlowyoutube
    Full soundproofing car. Vibration isolation and noise reduction.
    https://www.youtube.com/watch?v=-m13IompFP4&feature=youtu.be

Böyle bi yalıtıma ne kadar para isterler bilmiyorum ama f segmentinden bile daha sessiz daha iyi olacağı kesin.

• Yav 350-400 Bin Tl Para vericem birde Üstüne yalıtım yaptırcam sıfır araca öyle mi geçicen sen o işi valla gidip bu paraları bu arabalara verenlere birşey demiyorum valla pes giderim. 2.El üst seğmen Mercedes Yada Bmw 5-6 Yaşında araç alırım keyfime bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 19 Ocak 2020; 5:19:26 >
  • Konuyu açan arkadaş haklı ama böyle bir işlemin olmasıda ve talep görmesi de bence mantıklı ayrıca işçiliğimizi bu kadar küçümsemeyin. Bence bu işi iyi yapanlar vardır. Olmasa da geliştirecektir. Sonuçta bu ülkede iyi ustalarımız da var.

Ayrıca evet sıfır araça yalıtım bende çok düşünürüm. Hatta 2.el araç alıp yalıtım yapmak daha mantıklı geliyor. Zaten yalıtım takıntısı olan uzakdoğu ve japon araçlardan uzak dursun.
  • Aracın diğer özellikleri iyiyse düzgün işçilikle yapılmış bir yalıtım ile iç konforu artırmakta hiç bir sakınca görmüyorum. Hatta aksine, C sınıfı aracı D sınıfı konforuna getirir.
    Hatta premium sınıfına geçilmediği sürece, ben mesela bir Golf'e bile yalıtım yaptırabilirim. Fazladan sessizliğin kime zararı var?

Ha arabayı yatırım aracı olarak görüyorsanız orası ayrı. Ben aldım mı 5 seneden aşağı binmem diye düşünüyorum.
  • Alırken kalitelisini al yalıtıma gerek yok

Yeni Focus yalıtımı test et farkı gör

• Yeni testteki subaru 450 bin tl hocam.benim veryansimim da seninki gibi ama adamlar hybrid yapmis sehir ici testte normal kullanimda 9.5 litre altina inmedi.azdaha çıkar tesla alırsın...Yalitim konusuna gelecek olursak sonradan yaptirmak cok cok ozenli iş ister.herkes bilirki sifir aracin surasini burasini oynayip sokturdumu sesler basgosteriyor..superb sirf bu sebepten almadim

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Ne aldın

• Ateca.en azindan yerden yuksek daha farkli D segmenti konfor bekliyorsun yalitim yok.bunda yalit en az superb kadardir artisi yerdrn yuksek.hala aklim superb de ama bi 3 sene sonrafilan yeni kasasi olabilir.insallah ozamana tsi hybrid ler gelmis olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha alamadın o halde :)

Tam hibrit değil zaten, hafif hibrit gibi, güçsüz bir elektrik motoru var. Testte de söylüyor. O fiyata alınacak araba değil.

Tam hibrit istiyorsanız Rav4. Saçma sapan vergi sistemi olmasa bu araçlar dururken kimse Ateca nın yüzüne bakmaz.

• Civic neyse ne de 380 binlik foresterin de bir sessizliği olmalı yani.
    Bazı modeller insanların kafasına yer etmiş en cahili bile ağzında tekerleme olarak gezdirip duruyor:
    Focus diyorsun oo yol tutuş
    Duvarı diyorsun oo arazide kral
    Ulan tamam da başka birşeyi yok mu bunların?
    Birazda onlardan bahsetsek ?
    Cevap yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.