Şimdi Ara

Sıfır alınan arabaya yazılım yapılır (TDI 115HP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.5 ay önce seat leon tdi manuel araç aldım sıfır olarak. performans olarak çok fazla tatmin etmiyor. bu paraya alacağım dizel araç bu kadar oluyor şimdi yapacak bir şey yok. buna yazılım attırsam sorun olur mu? 3 yıl garantisi var daha. 115hp kaça kadar çıkar? ankara'da bunu düzgün yapacak bir yer var mı? yakıt artar mı? kaça yaparlar?

• yazılım attırmayın bence tavsiye etmem sorun yaşıyan çok kişi gördüm kısa vadede sorun çıkmıyabilir ama ileriye dönük kesinlikle sorun çıkarıyor sorunuza gelicek olursak soft yazılım 140hp civarına çıkabilir
  • Genelde 115 lik motorda 20 30 beygir gibi bişey artıyor duyyorum yakıt dahada azalıyormuş

Konuya tan girmediğim icin bilmiyorum herşeyi

Mesela birde doğal yazılım farklı yazılım diye ikiye ayırıyorlar

Bende bu konuyu araştırmayı düşünüyordum bugünlerde

Yanlız sizin arac sıfır ,
    ben olsam hemen kıyamazdım galiba ...

Bide sonuçta garantisi falan var bildiğim kadarıyla motor aksamı garanti dışı kalır.iyi düşünün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 2 Eylül 2017; 23:46:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, cihazlara test yapılan bir firmada çalışıyorum. Piyasa bilinen bir çok malzeme teste gelir ve test ederiz.

Gerçeği simüle ederek yapılır ve uluslararası standart vardır o koşullarda. Çıkan değerler bilimsel değerlerdir ve üretim yapan firmanın nasıl yönlenmesi gerektiğine karar verirler.

Bu motorlarda bu testlerde kendi üretim sırasında test edilir. Öyle sanayide bi yazılımı alıp arabaya takan ilkokul mezunu adamlar değil bunlar. O gücü üreten bujileri tasarlayan, defalarca test eden ve sonuçta motoru üreten. Yapmayın etmeyin bu yazılımlar üst limit(güvenlik) için konulan limitleri kırıyor ve nasıl bir risk aldığınızı bilmiyosunuz.

Örnek vereyim 1.5 dci 92 bg ve 110 bg var. 92 ucuz ve arabalara bakarsanız aynı motor üstten. Ancak içte kullanılan malzemelerin karışımlarından tutun, bazı parçaların üretim süreci bile farklı. Ama bizim mantık ikisi de 1.5 ve aynı motor. Değil arkadaşlar 92 bg ucuz yapan karışımlarda daha ucuz kullanılması. 105 yapmıyorlar çünkü o malzemeler uygun değil. 105 yaparlarsa ucuz olsun diye yaptıkları parçalar uzun vadede dayanmaz çünkü

Uzun uzun anlattım. Bilgili olduğumu düşündüğüm bir konu çünkü. Mis gibi arabanız var. Keyfinize bakın. Yine de tercih sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 2 Eylül 2017; 23:51:23 >

• aykut12344 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam vazgeçtim
  • aykut12344 kullanıcısına yanıt
    bilgilendirici cevap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bayramlar,

TDi Motor genel olarak dayanıklı, fakat yazılımdan dolayı turbonun basacağı basınç artacağı için aracı sürekli performanslı kullanmanızı tavsiye etmem, eğer sürekli performanslı kullanırsanız doğal olarak turbonuzun ömrü de o oranda azalacaktır.

Seat kitapçığında ilk 1.000 km rodaj olduğu yazıyor, bence 1.000 kmye dikkat edin. Ondan sonra yaptırabilirsiniz. 105lik CLH TDI'lar 140-145 beygir oluyor, torku da 250'den 310-320'ye kadar çıkar. Basarsanız yakıt artar doğal olarak, fakat araç alt devirlerde eskiye göre daha fazla tork sunduğu için, bir üst viteste zorlanmadan titremeden gidecek, bu durum özellikle araçta 3-4 kişiyken, klima açıkken veya yokuş çıkarken çok fark ediyor. Chipsizken 4le çıktığınız yokuşu chipliyken 5. viteste çıkacaksınız. Yakıtta bu durumlarda yazılımsız haline göre azalmış oluyor. Uzun süreli kullanımda çok basmadığınızı farz ederek 0.2 0.3 litre kadar düşüş gözlenebilir. Fakat 140 beygir olduktan sonra basmamak imkansız.

Ben İstanbulda yaşıyorum fakat Ankarada da şubesi olan EcuFast, Dr. Ecu, 2CR vb gibi firmalarla iletişime geçin, genelde fiyatlar 750 tl civarında, bu fiyatın üzerine 100 tl kadar fark edebilir, fakat peşin para verince, hepsi indirime gidiyor. 2CR firmasından Ankara'da serhat beyin youtube'da kanalı var, video paylaşıyorum yazılım konusunda 1.6 tdi leon ile ilgili detaylı fikir edinebilirsiniz.

15.000 km bakımlarına gitmeden önce yazılımı sildirip, aracı orjinal haline çevirip öyle servise gidiyorsunuz. Servisler motordan bir şikayetiniz vb. olmadığı sürece siz söylemezseniz hayatta anlamıyorlar zaten. Anlarım diyen ustaları bile chipli otomobili kullanınca anlamıyor gerçi de, servise gitmeden önce yazılımı sildirmekte yine de fayda var. 1.6 TDI'lar 105ten 110'a geçtiğinde bir süre yazılım mevcut değildi, beyinleri farklı olduğu için yazılımın çıkması biraz zaman almıştı, 115'liklerde durum nedir bilmiyorum, yazılım firmaları bu konuda net bilgi verecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Volvo V40 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazılım atacaksan sat leonı al bi sol şeridin fatihi 128lik yada 136 lık 200bg kadar gideri var

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Yazılım atacaksan sat leonı al bi sol şeridin fatihi 128lik yada 136 lık 200bg kadar gideri var

daha alalı 1.5 ay oldu ne satması. 3 seneye kadar araba değişmem sonra. güzel bir 3 serisinin yeni kasası g20 sıfır alacağım
  • 2cr tavsiye ederim YouTube Arabacı Adamlar kanalından izleyebilirsiniz

• Lord of the Sky L kullanıcısına yanıt
    sol şeridin fatihi BMW katili la zaten
  • Sanayideki yazilim atma kelime obegine sinir oluyorum. Kendilerini yazilimci saniyorlar. Sorsan daha C ne bilmez.

Veriyi cekip metin belgesinde turbo basincini artirip kaydettikten sonra geri flashlamak yazilimcilik olmus hemde muazzam rakamlara. Yapilan iscilik 5 dk ve ederi 10 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 3 Eylül 2017; 10:21:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorun ilk yag degisiminden sonra yaptirmalisin. Ilk yagi ozel oluyor cunju parcalar alissin diye. Sonrasinda pasaoglu gibi bi firmada yaptirmalisin onlar dumansiz yapiyorlar. Chip yapan cok yer var ama bu duman olayi onemli. Zira arka taraf les gibi oluyor duman atinca ve silmeside zor

• 1.6 90 hp araca ben yaptırmıştım ama 120 bg olmuştu

aradaki farklı hiç anlamadım hep aynı geliyordu bana eskisi gibi

ben yaptım siz yapmayın
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    10 lira bile fazla hocam

• Hangi veriyi (map diyorlar sanirim) nasil cekip neyle cekip nasil editliyirlar birisi amlatsin kendimiz yapalim benim aracim benzinli geeci

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.