Şimdi Ara

siemens veya bosch trifaze elektrikle çalışan ani su ısıtıcıları kullanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
56.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ad3m

Arkadaşlar trifaze ani su isiticiların kullanım kılavuzlarına baktığımızda soğuk su hattı 1 metreye kadar çelik veya bakır boru, sıcak su hattının tamamının çelik veya bakır boru olmalı diyor.yani plastik boruya izin vermiyor.bizim hatlar hep plastik bu cihazlardan almayı düşünüyordum acaba ne tür bi sorunla karşılaşırız , eritecek hali yok onlar kadar dayanıklı anlamadım

Kullanan arkadaşların su tesisatı nasıl acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Teşekkür ederim cevap için.sahibinden de bi kullanıcıya ulaştım onun tesisatı plastik boru imiş bir sıkıntı yaşamamiş.Diğer kullanan arkadaşlarım da bilgi verirlerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Kullanmam çünkü ani yapılan hiçbir şey sağlıklı değil.

Neden sağlıklı değil ? Yemeyeceğiz içmeyeceğiz . Elektrik riski de bircok cihazda var ama kullaniyoruz.

• Sanırım uygun cihazı buldum siemens in electronic modelleri plastik tesisata uygun yazıyor.çıkışı hidrolik kontrollü olanlarda uygun değil yazıyordu.hem electronic kontrol daha ekonomik min su ihtiyacı 3 lt/ dk . Hidrolik olan 4.5 lt / dk . Siemens de1821415 lcd ekransız 850 lira , lcd ekranlılar 200 lira fazla.aynı cihazı bosch rde 1821415 olarak üretmiş 60 70 lira daha ucuz siemense göre.

Orijinalden alıntı: Ad3m

Sanırım uygun cihazı buldum siemens in electronic modelleri plastik tesisata uygun yazıyor.çıkışı hidrolik kontrollü olanlarda uygun değil yazıyordu.hem electronic kontrol daha ekonomik min su ihtiyacı 3 lt/ dk . Hidrolik olan 4.5 lt / dk . Siemens de1821415 lcd ekransız 850 lira , lcd ekranlılar 200 lira fazla.aynı cihazı bosch rde 1821415 olarak üretmiş 60 70 lira daha ucuz siemense göre.
    ben gayet memnunum.ev tesisatı plastik borulardan bildiğim kadarıyla.ama taktırmak isteyen illaki bir tesisatçının fikrini alsın derim.dakikada 7 litre suyu ısıtabiliyor ve güneş enerjisiyle ısıtılan su ile ilgili açıklamaları var.1 yılı geçti ve sorun yaşamadım.oldukça memnunum.

Orijinalden alıntı: evren79

ben gayet memnunum.ev tesisatı plastik borulardan bildiğim kadarıyla.ama taktırmak isteyen illaki bir tesisatçının fikrini alsın derim.dakikada 7 litre suyu ısıtabiliyor ve güneş enerjisiyle ısıtılan su ile ilgili açıklamaları var.1 yılı geçti ve sorun yaşamadım.oldukça memnunum.

Alıntıları Göster
    Binasinda Trifaze sayaci olan her isteyen,bu isiticiyi takamaz.Yerel Elektrik Dagitim firmasiyla irtibata gecilmelidir.21 kw olan bu cihaz,ancak yetkili Elektrik teknisyeni tarafindan takilmali.Maalesef ülkemizdeki dagitim trafolari(Sanayii bölgeleri haric) yeterli güce sahip degil.Bu cihazi taktirmak isteyenler Yerel Elekterik dagitm firmasiyla irtibata gecsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Binasinda Trifaze sayaci olan her isteyen,bu isiticiyi takamaz.Yerel Elektrik Dagitim firmasiyla irtibata gecilmelidir.21 kw olan bu cihaz,ancak yetkili Elektrik teknisyeni tarafindan takilmali.Maalesef ülkemizdeki dagitim trafolari(Sanayii bölgeleri haric) yeterli güce sahip degil.Bu cihazi taktirmak isteyenler Yerel Elekterik dagitm firmasiyla irtibata gecsin.

Alıntıları Göster
    şu an oturduğum bina trifaze hattı zaten asansörler için kullanıyor.satış yapan firmaların sorduğu soru genelde binanızda asansör var mı oluyor.trifaze hat binalarda mevcutsa zaten işten anlayan teknisyene veya elektrikçiye sıvaüstü hat çektimeniz yeterli. kurulumu teknik servis yaptığı için sorun yok.bana gelen teknisyen ilk defa kurulum yapmasına rağmen kurulumda sorun yaşamadı.1 yıl öncesi taktırırken dağıtım şirketiyle görüştüğümde herhangi bir sorun olmadığını söylemişlerdi. yine de bölgeler arası farklılık olabilir.görüşülmesinde yarar var.

• Elektrik dağıtım şirketleri için şehir içi AG hatlarda genellikle büyük endüktif yüklere dikkat ederler. Trifaze şofben için problem çıkartacaklarını sanmıyorum.

Saygılar....

• Hocam bahsi gecen sofben 21 kw. Kablo kesiti 4x6mm.Mesela ayni caddede , dört vatandas bu sofbeni taktirdi.Birak trafo merkezini,kablo kesiti bile Problem.Bu isiticiya 32 A sigorta kullanmalisiniz.Kisacasi mutlaka Elektrik dagitim sirketinin bilgisi dahilinde yapilmalidir.Trifaze sayacta isitici amperine uygun olmalidir.Herkesin anlamasi bakimindan,fazla teknik detaylari yazmak istemiyorum.

Iyi forumlar

Orijinalden alıntı: Elk.De

Hocam bahsi gecen sofben 21 kw. Kablo kesiti 4x6mm.Mesela ayni caddede , dört vatandas bu sofbeni taktirdi.Birak trafo merkezini,kablo kesiti bile Problem.Bu isiticiya 32 A sigorta kullanmalisiniz.Kisacasi mutlaka Elektrik dagitim sirketinin bilgisi dahilinde yapilmalidir.Trifaze sayacta isitici amperine uygun olmalidir.Herkesin anlamasi bakimindan,fazla teknik detaylari yazmak istemiyorum.

Iyi forumlar

Zaten her eve uygulanabilecek bir sistem değil. 21 kW ev için büyük bir yük ama tedaşın sorun edeceğini sanmıyorum. Millet evindeki tesisatı düzgün çektirsinde önce.

Tedas böyle bir altyapiya sahip degil.Binalar zaten degil.Bende bu yüzden Tedas bilgisi haricinde, böyle cihazlarin devreye alinmasini uygun görmüyorum.Saygilar.
    Sayın Elk.De tedaş bilgisi konusunda size katılıyorum.cihazı almadan araştırma aşamasında benzer uyarılar almış ve tedaşdaki teknisyenlerle görüşmüştüm.200 dairelik yeni yapı olduğu ve binayı bildikleri için herhangi ek bir tesisat çalışması gerekmediğini söylediler.sıva üstü kablo 4*4.
    Hocam 4*4 kablo yeterli.Büyük ihtimalle 25 A sigorta kullanilmistir.Ileriki yillarda,rezistans disi kireclenecek,bu yüzden ilerde sigorta atma problemiyle karsilasacaksiniz.Sigorta atmalar devamli olmaya baslarsa,ya cihazi degistirirsiniz,yada tamir ettirirsiniz.Eger 4*6 kablo ve 32A sigorta yapilmis olsaydi daha iyi olurdu.Saygilar.

Hocam 4*4 kablo yeterli.Büyük ihtimalle 25 A sigorta kullanilmistir.Ileriki yillarda,rezistans disi kireclenecek,bu yüzden ilerde sigorta atma problemiyle karsilasacaksiniz.Sigorta atmalar devamli olmaya baslarsa,ya cihazi degistirirsiniz,yada tamir ettirirsiniz.Eger 4*6 kablo ve 32A sigorta yapilmis olsaydi daha iyi olurdu.Saygilar.
    Cihaz kireçlenmeye karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş ayrıca su ve cihaz girişinde filtre olduğundan çok sıkıntı olmayacak bir durum.filtreleri temizlemek yeterli öyle bir durumda.

Orijinalden alıntı: evren79

Cihaz kireçlenmeye karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş ayrıca su ve cihaz girişinde filtre olduğundan çok sıkıntı olmayacak bir durum.filtreleri temizlemek yeterli öyle bir durumda.

Alıntıları Göster
    ısıtıcı için fotoğrafları sonunda atabildim.binadaki tesisat yeterli olunca daire içine ayrı bir sigortadan üç faz elektrik bağlattırmıştım.cihaz için mobilyacıdan basit bir kasa ile montajın daha rahat olmasını sağlamıştım.şimdilik gayet memnunum.

• 2. El aldım taktım sorun yok konfor çok. Elektrik hatti 4 X6 eve kadar .sonrası sofbene kadar 4 x4 çektik ayrı bi sigorta koyduk 32a. Ana sigorta da 32a fakat kaçak akım 25 a idi onu 40 a yaptık. Proje de toplam akım 5-6 kw yazıyor. 21kw çok fazla diye tereddüt edip soruşturma yaptim . Priz ler 2.5 x 3 kablo hesap buna göre yapılmış, biz ayrı 4 x4 kablo çektiğimiz için yük ana hat olan 4 X6 ve sofben hattı olan 4 x4 kabloya biniyor ve 4 x4 kablo da 21kw yı kurtarıyor sonucuna ulaştık ve montajı yaptık. Anlayanlar sorun olmaz dediler ben anlamam elektrik den.zaten çalıştığı süre max 10 dk. Birsey olmaz inşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Abi

Dün Siemens DE04101 Ani su ısıtıcı aldım. Keşke şikayetleri daha önce okusaydım. Lavabo altı küçük modeliydi.
    Musluğu çok az açarsanız biraz ılıtıyor. Biraz fazla açarsanız hiç ısıtmıyor.
    Montajı yapan servis bunlar bu kadar ısıtır dedi. Kitapçığına baktım: ısıtıca açtıktan en az 1 dakika sonra devreye girer, diyor. 1 dakikada ben ellerimi çoktan yıkamış olurum.
    10 L.lik termosifonlardan alın daha iyi. Siemensin bu küçük modaline hiç bulaşmayın. Büyüklerini bilmiyorum.

Bende tam bu ürünü almayı düşünüyordum sizin yorumu gördüm şu anki durum nedir acaba hâlâ kullanıyormusunuz bu ürünü aklıma yatmıştı lavabo altına koymak ama sizn yorumdan sonra vaz geçtim almaktan siz başka ürün aldınız mı yerine

Ürün çokmu kötü mesela mutfakta bulaşık yıkarken kullanılabilir mi suyu tahmini kaç dereceye kadar ısıtıyor sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 17 Ekim 2015; 23:56:36 >

• Mutfak için hiç düşünmeyin. Kışın lavaboda el yıkarkan çok soğuk olmasın diye kulklanıyorum. Alttan giriş musluğunu deneyerek çok aza ayarladım. Suyu açınca, birkaç saniye sonra elleri üşütmeyecek dereceye ulaşıyor, o kadar. Hiç ölçmedim ama zannederim 30 dereceler civarındadır. Bu haliyle kullanıyorum.
    Mutfak için 30L tezgah altı Ariston kullanıyorum, memnunuz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.