Şimdi Ara

Siemens SE 66T373 EU tamir mi olsun yoksa çöp mü olsun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Evimizde Siemens markalı, SE 66T373 EU model bir bulaşık makinesi var. Kendisi bir süredir ısıtma yapamıyordu. Biz de eve servis çağırdık. Servis için gelen beyefendiler de bir kaç tuşa basıp cihazın "C 05" hatası verdiğini ve ısıtma yapamadığını söyledi.

    Makineyi tamir edebilmek için söküp servise götürmeleri gerektiğini, bozulan parçanın 390 TL tutarında olduğunu, servis ücretiyle birlikte 500 TL'yi geçebileceğini öğrendik. Servise gelen arkadaşlar bu makinanın çelik gövdeli olduğunu, artık üretilen makinelerde böyle kaliteli malzeme kullanılmadığını, böyle bir makineyi ucuza bulamayacağımız için yenisini almak yerine tamir ettirmemizin daha doğru olacağını tavsiye ettiler.

    Servise gelen arkadaşların sözlerine saygı duymakla beraber, bu işten para kazanacak olduklarını düşünerek bir de konu ile ilgili bilgisi olan tarafsız birilerinin fikrini almamın doğru olacağını düşündük.

    Sizin fikriniz nedir? Sizce 500 TL civarında tamir ücreti vererek bu makineyi kullanmaya devam mı etmeliyiz yoksa 600-700 TL civarında bir bedelle daha basit ama yeni bir makine mi almalıyız?

    Teşekkürler.







  • yetkili servis yerine tamirciye yaptırma şansınız var mı? parça ve işçilik maliyeti çok düşük olabilir.

    öte yandan ne kadar da eskisi gibi kaliteli beyaz eşya çıkmıyor olsa da, yeni nesil ürünlerde enerji tüketimi düşük. ayrıca kısa programlar ile enerji, su ve zaman tasarrufu sağlanabilliyor.

    kaldıki yine bozulmayacağının da garantisi yok, o kadar para vereceğinize yenisini alın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servisler KOMPLE DEĞİŞTİRME yolunu tercih eder, parça onarımına gitmezler, çok da suçlayamam zira parça onarımlarında genelde sorun yaşandığı bilinen gerçektir. Kısa sürede arıza yapan bu parça onarım durumları nedeniyle çoklu arıza kayıtları ve sonrasında servisin şikayetine varan süreçler nedeniyle sizin eve gelen arkadaşların tarzı, tipik yetkili servis tarzıdır bu nedenle.

    Şimdi yetkili servisin yapmadığı bu parça onarımını dışarıda yaptırdığınızda ne olur? Onlara 500 vermezsiniz de sokaktaki arkadaşa 200 verirsiniz. 3-5 ay bilemedin 1 sene kullanırsınız (Süre konusunda asla garanti yok) devamında ''Aaaa şuradan küçük bir fire verdi 50- şurası çatladı 100'' derken orta vadede 200tL daha harcar toplamda 400 TL yi harcamış ama 2 yıla yakın da bu ürünü fazladan kullanmış olursunuz. Çalıştığı o 2 yıl sürecinde fazladan harcadığı elektrik ve su da size 100TL ye patlasa toplamda 500TL masraf edip o ürünü fazladan 2 yıl kullanmayı başarmış oldunuz.

    Bunun yerine 600-800TL bantlarında markası her ne olursa olsun orta segment 3 YIL garantili bir ürün alsanız, veya ekonomik durumunuz müsaitse daha üst segment ürünlere yönelmeniz daha makul olacaktır düşüncesindeyim.

    Yalnız dipnot olarak ekleyeyim. Yüksek elektrik enerji tasarrufu, ultra su tasarrufu vs gibi özelliklere oldukça para ödüyoruz lakin neticede yıkayacağı altı üstü tabak çanak şeklinde yaklaşırım ben (Benim şahsi fikrimdir) bu nedenle çok ultra mega özelliklere bakmam ürün alırken zira, ne kadar yüksek özellik, o kadar yüksek arıza oranı, o kadar yüksek maliyet demektir günümüzde. Bu nedenle ben olsam ana marka dahi almam, alt marka ürünlerden alıp +4 yıl ek güvencede yaptırıp 7 yıl kendimi garantiye alırım olur biter.

    Ancak titiz bir yapınız var ve bir çok şeye kafa takan arkadaşlardansanız segmenti aşağı düşürmemenizi tavsiye ederim.

    Hangi klasmanda ürün alırsanız alın mutlaka +4 yıl ek güvencesini yaptırın lütfen. Markası ne olursa olsun yeni nesil alacağınız ürünlerin 5-8 yıl arası ömrü olduğunu unutmayınız
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.