Şimdi Ara

Sıcak hava polo 2010 ilk marşlarda çalışmıyor [ÇÖZÜLDÜ! - EVAP VALFİ DEĞİŞTİRDİM] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
17.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40 derecede sorun devam etmekte. ilk 2 marşta almadı. :/
  • Siz de var mı gelişmeler? Değiştirdiniz mi herhangi bir parçayı?. Kontrol ettirdiniz mi bir yerleri. Haberleri bekliyorum sizden de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iLLmotiVe -- 10 Temmuz 2018; 17:49:40 >
  • Bu haber üzücü oldu. ama mücadleye devam...bugun tekrar servise uğradım, yeni valfi iade edip, eski depo havalandırma valfini geri taktırdım, cihaza bağlattım hararet müşürü uyarısı verdi cihaz. eleman müşürü değiştirmiştik ondan veriyor bu uyarıyı dedi, yarın sabah götürüp servise yakında bir yere bırakacam ,muhtmemelen öğlen çalıştıramayacaklar, artık yetkili servise yazılıma yönlendirirler ama ben yinede herşeye rağmen yeni orjinal bir müşür takacağım.
  • Hocam ikimize de geçmiş olsun. Umarım bir çözüm bulacağız. ''artık yetkili servise yazılıma yönlendirirler '' derken ne demek istedin anlamadım ama. 1-2 parça daha değiştirip deneyeceğim, onlar sorunu çözerse yine burada yazacağım. Tabi ne zaman değiştirebilirim Allah bilir. En kısa sürede parçaları bulurumda değiştirim inşallah.
  • yazkabusu Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu valfle ilgili internette değiştirildikten sonra ECU ya yazılım güncellemesi yapılması gerekiyor yazıyor. Siz öyle bir işlem uyguladınız mı?
  • Benim goturdugum ozel servisteki usta artik bu iki yolla çözmediyse (yakitvdeoosu hava valfi, hararet musuru) yetkili serviste yazilima bakturmak kaldi dedigi icin yazdim o yazilim meselesini, benim ustanin kafasinda baska coUm yollari yil yani, o bakimdan. Bu arada ECU yazilimi falan yapmadilar, araba herhangi bir uyarida vermedi. Bu arada taktigi valf. Parca bosch markaymisi. Geri cikarttirdim. Ve takmasi sokmesi cok kolay. İki hortumun arasina tak, kelepce yok biawy yok, soketi tak tamam. Simdi arabayi servis dolaylarinda sicak biryere birakmaya gidiyorum. Tekrar calismadigina sahit olsunlar siye. (Pek umidim yok bugunde aksi gibi ilk marsa adamin yanindacalistirir, cunku hava en cok 32 derece balikesirde)Haberler paylasmaya devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobilden hizli yazdım, metin biraz sıkıntılı olmus kusura bakmayin.

• Mobilden hizli yazdım, metin biraz sıkıntılı olmus kusura bakmayin. Hafta basinda bursa da bir opel servisine goturecem, konustum, aslinda onunda ilk soyledigi hararet musuru oldu, 1,4 corsa ve astralarda da olan bir durummus, birde kendiler gorsunler, malum bursa otomotivde öncü sayilir.

Hımmm. Senin araç polo değil miydi hocam :D. Benimkinde LPG takılı olduğu için yetkili servislere götüremiyorum müdahele etmiyorlar araca tüplü diye. Yazılım güncelleme diyorsun demek. Detaylarını falan verirlerse bana da aktar bende söyleyeyim ustaya bari. Orjinal müşür taktım markasını falan soracaktım ustaya ama işe yaramayınca sormadım. Yetkili servisten aldırdı parçayı. VW/Audi simgeleri vardı sanırım üstünde. Orjinal parça yani. Markası VW oluyor sanırım. Bir de bu hararet müşürünün oturduğu soketlerde vs sorun mu olabiliyormuş onu da sor istersen. Bi MAF sensörünü temizlettir gitmişken, pompa basınçlarını ve Pompa sigortasıyla Ana sigortayıda kontrol etsinler edebiliyolarsa. İnternette hep bunlarla ilgili şeyler görüyorum. Benide bilgilendir :)
  • Polo benimkide, ama artik tum ustalara el actik derman diye, o yuzden bursada opelciye goturecem, belki tanidigi vw ci de cikar.yetkili servisten aldiysan 3 cesit; VW ,bosch yada valeo oluyormus zaten. Bu soket ve kablolari benimde huylandigim seylerden aslinda, bilgilendirmeye devam hocam ..

tüplü müydü hocam senin araba?
  • hayır lpg yok, benzin. haftaya bursa araştırmaları başlıyor, bakalım..
  • Tamam hocam bilgilendir mutlaka. Ben de araştırmalar yapıyorum götüreceğim kafama kestirdiğim bi servise veya ustaya.
  • Bursadayim, yarin bir tanidik ustayla randevulastik, ama malesef bugun de yarinda hava yagisli ve serin, araci calismazken tesbit etmesi cok zor hatta imkansiz. Bakacaz, belki birkacgun birakacam.

Reis. 8-6 arası cayır cayır güneşin altına bıraktım arabayı. Ama bu sefer camların hepsini açık bıraktım. Geldiğimde gösterge 32 dereceydi. Tek marşta aldı. Sonucta arabanın geri kalan her yeri yine eskisi gibi ısınmıştır diye tahmin ediyorum. Bu ''kabin içi sıcaklık'' bir şeyleri etkiliyor. Yabancı forumlarda da okudum bir kaç defa bu durumu. Bunu da bir sor belki bir fikirleri vardır bu konuyla ilgili
  • Dün bursada 2 ozel vw servisine bir araci usta vasitasiyla gittik, ariza durumu pek hoslarina gitmedi, acikcasi cok ellemek taraftari olmadiklarini soylediler, cunku pekcok parcayi degistirip deneme yanilma yonteminin onlarin altindan kalkacagi bir durum olmadigini, bunu en iyi yetkili servisler tarafindan yapilabilecegini soylediler. Belli ki bu yükün altina girmek sorumluluk alip mahcup olmak istemiyorlar. Ama yetkili servis olan doğuş oto da bir usta soylediler,

Bugun bursa dogus otoya(yetkili) gittim, randevulari cok doliydu haftaya en erken randevu verebileceklerini soylediler, ama bir servis danismani ilgilendi . Durumu anlatinca o onerilen ustaya ulasti ve anlatti, ilk tepkisi ustanin 1,4 mu sorusu oldu. Ve bir valften bahsetti. (Tabi usta telde,) ben degistirdigimi soyledim danismana, ustanin dedigi " iyilestirilmis" valf takilmasi gerektigi olunca, umitlendim. Çünkü iyilestirilmis ifadesi parcaya ek bir tasarim yada cozum yapilmis olacagi aklima yatti. Danismanda onaylayinca umitlendim. Ancak usta ile yu yuze gorusme firsati olmadi. 2 hafta sonra ransevu alip parca isteyecez, deneyecez olmazsa para iadesiyle geri alma sözü veriyorlar. İyilestirilmis valf , umarim iyi gelir. Bu arada dun ve bugun de sorunsuz calisti araba ama bursa bu iki gun yeterince sicak degildi.camlar acik iken bir kac denemede ben yapacam. Senin yazigindan kabin icinde immobilizer den huylandım, kontak bolgesinin asiri isisindan mi ki acaba.

2 gündür çatıda bıraktım. İl dışındaydım. 2. marşta aldı. İlkte yine tekledi. Bence bu valften oluyor gibi ya. Çünkü bu akşam 24 dereceydi arabayı çalıştırmaya çalıştığımda. Hocam senden haberleri bekliyorum. Röle 109 u da denemlisin
  • hocam valf diyen sanırım ilk kişi benim bu forumda,
    yerinde olsam valfin manifolda bağlı olduğu hortumu yerinden çıkarır, hortumu panuk bir şey ile kapatır başaşağı sarkıtırım, manifold a giriş noktasını da bir şey bulur geçirimsiz tıpa kapatırım. (valf dönüşünü iptal ederim) sonra iki dakika boşta çalıştırır kapatırım.

sıcak havada çalışmama gibi bir sorunu var mı senin uyguladığın yöntem ile uygun bir yere park edip denerim, ilk marşta alıyor ise valf problem oluyor demektir işte.

o valfin hortum dönüşünün motorun çalışması ile doğrudan bir ilgisi yok. Maksat yakıt buharı havaya serbest salınmasın, da motora giren hava ile birlikte yakılsın. oradan milim beygir bir güç elde edilmesi felan amaçlanmıyor, amaç çevrecilik, asit yağmuru olmasın bilmemne. 2.000 li yıllara kadar hiç böyle bir şey yoktu, depo kapağından havalanırdı depo, yakıt uharı sal atmosfere şeklinde.

fonksiyonu iptal edince tam olarak anlarsın sıkıntı bu fonksiyonda mı değil mi..

Naptın üstat?

@iyigun hocam valla fırsat bulup götürebilsem söktürücem o parçayı kendim girişmek istemiyorum faydadan çok zarar olmasın
  • Geçen akü lambası yandı peşine hidrolik ABS vs. Şarjı kesmiş dinamo kömürü bitmiş değiştik, uzun yola çıkmıştım yapmadı hiç dedim tamam herhalde alaka yok ama bundan, geldim Erzurum'da aynı öğlen sıcağı gördümü çalışmıyor, artık ya ikinci marş ya üç. Devam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.