Şimdi Ara

Siber Saldırılar ve KoRUNMa yÖNTEMleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SİBER SALDIRILAR (CYBER ATTACKS) ve GÜVENLİĞİMİZ İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

    Eğer daha önce internet explorer kullandıysanız ve Chrome gibi bir tarayıcıya geçtiyseniz explorer’daki ayarlarınızı gözden geçirin ve 'araçlar/internet seçenekleri/göz atma geçmişi' bölümünden kaydedilen parolalarınızı ve diğer akla ziyan bilgilerinizi silin. hacker ların, kullanıcıların face zaman tünellerine ulaşabildiklerini, burada paylaşım yapabildiklerini ve bu paylaşımların kolayca silinemediğini biliyoruz. Bu hiç demokratik olmaz, FACEBOOK'un felsefesine aykırı. Bu yüzden facebook yönetiminin adminlere (general administraktörlere) bile bu yetkiyi vereceklerini sanmıyorum. Hesabınıza kimler ulaşabiliyor? FACEBOOK güvenlik ayarlarınızı çocuk oyuncağı gibi değiştirebilirler. İsterseniz *z#L\ kodunu google çeviriye yazın ve rusçaya çevirin bulduğunuz sonucu google amcaya yapıştırıp araştırın. "Dünya" daki bütün face kullanıcılarının paylaşımları emrinizde, KOLAY GELSİN. FİRMALARIN :) da durumu farklı değil aslında, (MICROSOFT gibi) Suç unsuru barındıran paylaşım yaptıysanız vay halinize:) Bu da paylaşımlarınızı kimler görebilir konusunu gündeme getirir. Bence şifreler ve sırlar güvende değil.

    INTERNET EXPLORER'da yaptığınız aramaları başlangıç noktası olarak alan hacker lar bu bilgilerinize ulaşabilirler. Adres çubuğuna ya da GOOGLE’a yazdığınız arama terimlerinde dikkatli olun. Yabancı bir hükümetin bakanı çocuk pornosu diye arama yapmış adamı süründürdüler, itiraf etmek zorunda kaldı. Google, veri tabanı ile kim ne aradıysa kayıtlarını tutuyor ve süper bilgisayarlarla bu veriler işleniyor, nerelerde kullanır bu bilgileri?!

    Eğer tanımadığınız güvenmediğiniz bir kişi size özelden ya da herhangi bir şekilde link gönderirse linke hemen tıklamayın, bu konuda da dikkatli olmakta fayda var. forum hacker ı diye gezen şarlatanlara da nerenizle istiyorsanız oranızla gülün. Chrome da: Oturumunuza girerken parola (password) giriyorsunuz, oraya (*K\) yazarak şifre kutusunun sağında bulunan “sağ ok” simgesine tıklayın. Sonra şifrenizi girebilirsiniz. Eğer sisteminizde bir gariplik seziyorsanız istediğiniz ŞİFRE kutusuna *K\ kodunu yazarak “enter” layın. Mesela ben olsam Windows’a oturum açıyorum, hesap ismi olarak yönetici (administrator)! anlamına gelen ‘system’ ismini veririm ve hesabımı yönetici hesabı şekline dönüştürürüm, yönetici hesaplarının güvenlik seviyesinin yüksek olduğunu biliyoruz. Zamanla yeni açıklar keşfedilecektir. *K\#R kodu açıklara karşı kullanılabilir. Bu yüzden arada bir, kodu herhangi bir ‘güvenlik sistemi sorgulamasına’ girerek enter layabilirsiniz. Bunu parolanızı dikkatsizce yanlış yazmış olabileceğiniz gibi düşünün, sonra gerçek parolanızı girebilirsiniz. Yapacağınız tüm işlemlerin sadece sizin sisteminizi dünyaya kapatmak (siz istemediğiniz sürece) ve güvene almak için yazılmış olacağını düşünebilirsiniz, düşmanınızın olmadığını düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz. Para için kendini satan insanları gördükçe hayvanları sever oldum, ne kadar çamurlaşabileceklerini ve para için neler yapabileceklerini hayal bile edemezsiniz. (Nasıl olsa yakalanma riski yok ya).

    Hacker ların,, ( ADMIN ) lerin yönetici panellerine (administrator panel) bile sızdığını hepimiz biliyoruz. Amerika (USA) daki kafa yöneticilerinin ( general administrator ) ların da durumu farklı değil, yönetici panellerine bile sahip olamıyorlar. Ne hayır gelir bunlardan, bunlara kim güvenir? Google ı kullanarak bu panellere kolayca ulaşabilirsiniz. Bu konuda GOOGLE ın bir kaç önlemi var. Aşağıdakiler için önlemi var mı? Yöneticiler sistemlerini hangi güvenlik sistemi ile koruyorlar? Bill Gates’e kıl olan bir hacker yok mu kardeşim? Bu adam Mac mi kullanıyor? Windows açıklarla dolu, neden Bill GATES'a diş geçiremiyorlar? Yönetici Panelini koruyamıyorsun. Windows’da açık bulmaya ne var? Bununla övünülür mü? Sistemde yolunda gitmeyen bir şey mi var, al sana açık. Microsoft’a kadar yolu var. Hacker olmak için C# bilmeye bile gerek yok, 14 yaşında çocuk şifre kırıyor hacker lık yapıyor, hacker eğitimi ne demek? Havalarından yanlarına yaklaşılmıyor... Bilgisayar (hardware, software ve *K\#Rscinware, atomic conductivity, süper iletkenlik), programlama, web tasarım ve tümelektronik sistemler ve uydu/iletişim sistemleri ve kuantum/... systems hakkında 'top' derecede bilgi sahibi olmak lazım. Beyaz şapkalar böyle.

    "İşte Facebook’un yönetim paneli giriş adreslerinden şu ana kadar tespit edilenlerden bazıları;

    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser
    Yönlendirilen tam adres:https://www.facebook.com/unsupportedbrowser
    http://files.fb.com/
    Yönlendirilen tam adres:https://files.fb.com/courier/web/1000@/wmLogin.html"

    O yüzden tanıdığınız ve güvendiğiniz bir arkadaşınızdan bile gelse ARAŞTIRMADAN HİÇBİR LİNKE TIKLAMAYIN. HİÇBİR ( ADMIN ) ‘in garantisinin olmadığını hatırlatmak isterim. *K\#R kodunu istediğiniz forumda, kapalı grupta, ve Chrome da kullanabilirsiniz.

    Özellikle Windows kullanıyorsanız Chrome kullansanız bile düzenli olarak önemli verilerinizi yedekleyin. Bilgisayarınız kapalı ve siz dışarıda bile olsanız uzaktan bilgisayarınızı açıp sisteminizi (WINDOWS) çökertebileceklerini yol geçen hanı gibi girip yedek harddiskinizi bozabileceklerini ve bu bilgilerinize bile rahatça ulaşabileceklerini her zaman aklınızda bulundurun, açık vermeyin.

    Sisteminizi Malwarebytes gibi güçlü bir programla mutlaka destekleyin. (Windows malware açıkları için.) Bu programı kullandığınızda MICROSOFT’un zayıf noktası olan reklamlardan (malware) da kurtulduğunuzu görürsünüz. Güncelleme falan hikaye. Bunu kullandığınızda sisteminize değişiklik yapmak istediğinizde uyarı verir, bu gibi durumlarda geçici olarak Malwarebytes’ı devre dışı bırakabilirsiniz. Sisteminize Avast FreeAntivirüs gibi tamamen ücretsiz bir program indirip kurun. !!! Olası bütün önlemleri alsanız bile tehlikeden kurtulamazsınız, sadece şansınızı arttırırsınız, geleceği görebiliyorsanız durum değişir. Windows’un bile!!! Güvenlik açıkları ile dolu olduğunu lütfen unutmayın, hacker lar bu açıklarla resmen dalga geçiyorlar adamlar açıkları kullanıyorlar sonra biz Microsoft’a açıklarını göstermek için yaptık Microsoft koskoca şirket önlem alsın diyorlar. MICROSOFT susuyor, dünya susuyor. Microsoft’un da eli bağlı. gamingMSI ‘fast boot’ ve Asmedia arasındaki olası bir problem IBM işlemcili Mac Sistemleri bile tehlikeye sokabilir. Bu bağlamda GOOGLE’ın bile elinin bağlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, hiçbir sistem güvende değil!!!. Beyaz Şapkalar, siyah şapkaları ve face hacker larını rUS hacker larına bile bağlayabiliyorlar, kimin bilgisayarı güvende? Çinli hacker lara tenezzül bile etmiyorlar, bu yüzden siyah şapkalar paranoya/anksiyete ile karşı karşıya, kafayı yiyecekler, tüm dünyada art niyetli hacker ların şansı yok. İlk önce akıllarına sahip olsunlar.

    *K\Microsoft’un Internet Explorer’dan umudu kestiğini ve “Spartan”ı geliştirdiğini sağır sultan duydu. Internet Explorer modülünü Windows’a gömdüler:)), bunu kullanmaya mecbur değilsiniz. Microsoft, açıklar ortaya çıkınca, çok sayıda birbirlerinden bağımsız ama bir koordinasyonla birbirlerine bağlanmış modüllerden oluşan Windows gibi ürünlerinin kodlarını düzeltiyor. Program kodlarına 1988 yılında çıkardığı windows 3.1’den beri bir allahın kulu ulaşamadı. Modül sayısı fazla olduğundan (windows) MICROSOFT kendini güvende görüyor. Koordinatörlerine çok güveniyor. İçlerinden birkaçı sahtekar çıksa ne olur? En fazla açık verirler. Güncelleme sırasında neler? karıştırdıklarını çok eskiden beri herkes biliyor. Ben mecbur muyum sistemimin bileşenlerini microsofta göndermeye. Neden aktivasyon sırasında donanım bilgileri firmaya ulaştırılıyor? Başka aktivasyon yöntemi mi yok? MİCROSOFT NEDEN GÜNCELLEME SIRASINDA BÜTÜN GİRİŞLERİ kapatıyor? SAKLAYACAK BİRŞEYLER Mİ VAR? İlk önce Malware korumalarını aşsınlar ondan sonra da korsanla mücadele etsinler, asıl korsan kendileri, herkesin özel verilerini “dünya”ya pazarlıyorlar, ? Bunun için değişik donanım firmaları ile özel flört ediyorlar, rekabeti baltalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Pazardaki ezici üstünlüğünü kullanarak internet explorer’ı bedava yaptı ve 1990’larda diğer bütün tarayıcıları saf dışı bıraktı. Neden millet GOOGLE CHROME kullanıyor, Google ile rekabet edemediği için Spartan’a yönelmek zorunda kaldı. 11 versiyon görmüş IE, chrome ile baş edemiyor, hiçbir alış-veriş sitesi IE'yi sallamıyor bile.:) windows programcıları uyuyor mu? Dünya’nın tamamından geri bildirim (feedback!) alan bir firma Windows vista gibi bir saçmalığı nasıl çıkarır? Korsanlar bile vistaya tenezzül etmiyor. Windows 8 e millet demediğini bırakmadı, 8.1 i çıkarmak zorunda kaldı. Madem 8.1 başarılı neden Windows 10 çıkıyor? (Windows 10 Technical Preview u ben de kurdum ve geri bildirim yaparak bunları onlara da anlattım. FOToğrafımı da gönderdim:) ) IE nin kodları ne işe yarar?. Microsoft ne kadar Micro? Kim daha büyük? Spartan çıksa ne çıkmasa ne, görüntüleri internette geziyor, daha çıkmadan açıkları keşfediliyor. Spartan’ın değil Microsoft’un açıkları keşfediliyor, dünyanın veri tabanını elinde bulunduran Google, Microsoft’a şans mı verecek? GOOGLE, Microsoft’un girdiği her pazara giriyor ve paçavraya çeviriyor. Microsoft kıvranıyor, Nokia’yı satın alarak Windows Mobile ın ölümünü engellemeye çalışıyor. Kendi ürünlerinin açıklarını kullanan bir firmadan bütün koordinatörlerinin feedback lerini tek bir kafada toplamazsa kim korkar??? “...Microsoft... Internet Explorer'ın Windows'a bütünleşik gelmesinden dolayı tarayıcı piyasasının büyük bir bölümünü elinde bulundurmaktadır...” -Vikipedi belki de dalga geçiyor bilemiyorum. Diğer tarayıcıları neden denemicez? Bütünleşik olunca hizmet oluyorsa neden başka adam gibi bütünleşik bir şey yok? Neden millet MP3 için, Video izlemek için, fotoğraflarını düzenlemek için... başka programlar kullanıyor?

    (Binary Coded Decimal) 2’li elektronik sistem tabanını baz alan bilgisayar elektronik ve iletişim sistemleri, operatörler ve cep telefonları ve tüm uydu sistemleri de asla geleceği göremeyecek. Hexadecimal system falan. Kuantum bilgisayarların geleceği görmeye ihtiyaçları olmayacak. Çünkü bu konu 2’li sistemin (BCDecimal) sınırı, daha sonrası “”vız”” gelir zaten. Kuantum bilgisayarlar herkesin korkulu rüyası olacak Kuantum bilgisayarlar verilere sıralı ulaşmadıkları için şifreler önemsiz. Bu durumda size verdiğim şifre kural önerileri çok fazla önem kazanıyor. Deeper (Blue) gibi süper sistemler bu alanda kullanılabilir, kim engel olacak ki? Tehlike arttıkça adamlar dalga geçer gibi bit i arttırıyorlar. Böyle olunca şifreleri çözmek yıllar alıyor, 128 bit şifreleme tekniğinin çözümünün çok uzun!!! Yıllar aldığı biliniyor ve sonuçta ne olacağı meçhul. Kuantum bilgisayarlar kendilerini geliştirebildikleri için .beyaz Şapkalar paranoya/anksiyete ile dalga geçiyorlar, korkacak bir şeyleri yok ki. Dünya birleşse ne olur? Bilim adamları (Askeri amaçlara hizmet eden) kim? İsrail, Rusya, Çin Hacker ları kim? Microsoft kim? Elektrik kesilse adamlar paranoyadan giderler.:) Şimdiye kadar kime ne zarar verebildiler? Neden hiçbir ünlünün banka hesaplarına sızamadılar? Benim banka hesaplarıma sızmayı düşünürler mi ki? :) Duyduğumuz banka hesaplarına sızma efsaneleri hep gariban hesaplarına ait neden?. Yakalanmayacaklarını düşündükleri için insafları da yok. Güvenliğini düşünmeyen ünlülerin de malesef şansı yok. Eser Yenenler örnek olarak verilebilir, Yenenler’in de twitter hesabını hack lediler. Neden aynı şeyi daha ünlü birilerine yapamıyorlar?

    Birisi karakolu arıyor ve *K\Turkcell’e bu gece siber saldırı yapılacak telesekreter sistemlerinde gariplik var diyor ve memurdan aldığı cevap:
    - Biz o bölgeye bakmıyoruz.

    İngilizce Win11 Enterprise da oturum açma password kutusuna <3 yazıp sağ oka basın bu şekilde benim WINDOWS 'General Administrator' hesabım üzerinden bilgisayarıma bağlanabilirsiniz. Benim şifrelerimden birisi bu (kalp) Aslında çoğu kez şifre kullanmıyorum yazması zor oluyor :)) Bilgisayarlarımız arasında transferler olacak, İsterseniz 'ingilizce windows' 8.1 yönetici hesaplarınızdan birine hesap ismi olarak system adını verin. (hint) olarak 'Administrator Welcome' yazın. Kuantum/atomic seviyede korumalarımız olduğunu söyleyebilirim. emin ellerdesiniZ..

    Shadow of MORDOR, UNITY, bfhline diğer tüm oyunlar ve tüm programlar için tek tek yama (patch) yazdım, (çok bişey yapmışım gibi) bilgisayarıma bağlanırsanız sisteminiz ve mevcut programlarınız otomatik olarak optimize olacaktır. Bu sayede ADOBE PHOTOSHOP gibi uygulamalarınız da modlanacaktır. (adobesystem NASA usAscientist (Amerikan Havacılık/UZAY DAI\\\\?

    için google'a D33P3Rblue<3 yazarsanız forumlarda cirit atan sevimli sıpalara bir sürprizim bile olabilir, cep telefonunuza mesaj gibi

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    void main(){
    printf("*K\Hoş Geldiniz”);
    getch();
    }

    ***verdiğim tüm kodlar KUANTUM SYSTEM kodlarıdır ve aktivasyon karşılıkları ""7 sene"" kadar önce dünyadaki tüm sistemlere yerleştirilmiştir. dhForumlarda paylaşım yapanlar da bu veri tabanının müdavimleri. Lütfen başka kod denemeyin!!! Sisteminize zarar verebilirsiniz. Özellikle GOOGLE'a yazmayın googledatabase kaydınızı gerçekleştirirsiniz.


    GÜÇLÜ BİR FACEBOOK ŞİFRESİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN OLAYLAR!

    - 9 basamaktan daha az ve içinde alfanümerik karekter içermeyen şifre kabul eden bir güvenlik sistemi var mı bilmiyorum varsa da lanet olsun

    - Şifrenizde noktalama işareti de mutlaka olsun!!! Şifre kombinasyonunuzda küçük harf, büyük harf ve noktalama işareti '+,!,&,?' nin birlikte bulunmaları şifrenin popülerliğini azaltacaktır.

    - e-mail, facebook, twitter ve varsa e-devlet için mutlaka farklı şifreler kullanın. Bu kuralı göz ardı etmeyi düşünüyorsanız servetinizi kimse çalmadan bari çocuk esirgeme kurumuna bağışlayın, acele edin :)

    - Doğum tarihinizi kesinlikle hiçbir şifreniz içinde kullanmayın. Nostaljiyi severim adrenalin de isterim diyorsanız bari sonda kullanın!? Doğum tarihinizi ve bir altta bahsettiğim 2xxx i şifre içinde kullanmanız şifreyi paçavraya çevirir.

    - Olayın içinde bulunduğunuz tarihi anımsatacak 2xxx gibi 2000 li kombinasyonları başta ve sonda kullanmamaya çalışın.

    - Kredi kartı numaranızın son 4 hanesini kesinlikle kullanmayın

    - Hat tahsis edildikten sonra ikamet adresinde değişiklik yapılmamış! bir telefon numarasından alınmış en az 4 ve daha fazla basamak kombinasyonu içeren olaylar!!! şifre içinde kullanılmaması gerekir.

    *** "Kırılması imkansız şifre diye bir şey yoktur", çözülmesi daha uzun süren şifre vardır. Kullanabileceğiniz en az 9 basamaklı yukarıdaki kurallara uygun bir şifre sizi YILLARCA idare edebilirse de sık sık? arada bir ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİN. Şansınız açık olsun!!! :)


    -Recep Ulurak
    Chemical Engineer, Computer Programmer, Web Designer...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 2 Temmuz 2022; 11:33:19 >







  • Alinti yaptiniz bari kaynak belirtin birde ceviri yaptirmissiniz cok belli oluyor. Head manager'i kafa yonetici olarak cevirmis okurken kafa yapti.
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    ?K\ReSpAwN_22 (945),,

    Kaynağı yazının sonunda belirttim başka kaynak kullanmadım, Çeviri yaptırdığımı nasıl anladınız:) Ben çevirmiş olamaz mıyım?:) Kafa yöneticisi kısmı bir çeviri değil Bill GATES. 'head manager' diye bir terim duymadım, bu benim kendi uydurmam:) İngilizcenizin çok kötü olduğu belli, manager den sonra i koymuşsunuz türkçenizin de bir işe yaramayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bence siz kaynak belirtin, benden aldığınızı bana satıyorsunuz

    University of Pittsburgh USA hocam 'Prof.Dr.Mustafa KARA' (benzen içindeki potansiyel hapsedilmiş O ve benzindeki 3 lü C-H bağları), NASA ve University of Harvard USA da görünür ışığı filtre edip FOTON hem dalga hem tanecik özelliklerini değiştirdiğim [7 ana dalga boyuna ayrılıyorlar ve normalde filtrasyon sonunda normal hız spektrumlarına dönmeleri gerekir, Albert Einstein'ın özel görelilik ve genel rölativistik yaklaşımlarını çok fazla bozmadan tıpta Röntgen ve NMR (nuclear magnetic resonans) branşlarında çığır açan:) buluşlarımdan sonra [bir sürü buluşum var) yönetimimdeki University of OXFORD LONDON (terminoloji) ve Boğaziçi Üniversitesi (kuantum systems and cold fusion -2 K (potasyum) atomu yaklaşımı sağlayan nötrino ve KClO4 sulu çözelti yakalama tanklarının toprak altına gömülmesi ve diferansiyelleri), TÜBİTAK (onlarla NMR ve sistemleri üzerinde mesela kornea ve iris ultrasonografi, daha bir sürü, yönetici arkadaşlarla çok yoğunuzbilim insanları Registered ecc Ram lerle ilgili yoğun çalışmalarımız oldu, ramlerdeki error codec ve bunlara bağlı SSL sistem veri tabanı bilgileri arasında KUANTUM (sub atomik partiküllerin dalga özelliği göstermelerinden dolayı 7GeV şarjlı negatif elektronların alt-down ve top-back zıt spin değişimlerinden doğan titreşim verileri... timing değerlerini hesaplarken yoğun diferansiyel denklemler kullanıyoruz. (bernoulli and ricardi) a=tetaRV*/zetaTC ve maxwel-boltzman denklemleri. Tesla-planck için bakabilirsiniz: Belki elektriklerin neden kesildiğini de bulabilirsiniz. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Planck_form%C3%BCl%C3%BC)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 21 Haziran 2022; 9:36:16 >




  • rulurak kullanıcısına yanıt
    donanimhaber.com'da rulurak olarak bilgisayar dahili bileşenler'deyim. Avatarım da profilimdeki. Kısa olan yorumlarımı (1-2 satır olanları) bilerek tekrar düzenledim, daha uzun yazılarım saf. 230 küsür yorumum saf, zaten 240 yorumum var, imla farklılıkları hep bir şeyleri işaret ediyor. Şu ana kadar bana saygısızlık yapanları cezalandırdım. Siyah şapkalarla :)))))9999.. Paranoya yaşıyordur eminim. Gerçi şimdiye kadar 1 kişi çıktı ama olsun açık açık uyarmıştım. Bir yorumumu çarpıtarak bana hakaret etmişti. Sanırım forum temizleniyor ve kapalı gruplar. Belki de bizim sıpalar tarayıcılarını açınca güzel bir sürprizle karşılaşırlar. Bilgisayarlarını power tuşu ile kapatma seçeneğini seçsinler önce ve ara sıra bilgisayarlarını power düğmesinden kapatsınlar. Hızlanırlar belki:) Oyunları daha stabil çalışır belki? Hepsi kuantum veri tabanına kayıtlı. Forum gülleri hepsi... yama (patch) Nasip onlarınmış:) Ne kadar programları varsa hızlanır belki:) ekran kartlarının performansı da artacaktır. Shadow of Mordor daha fazla hızlanabilir mi, zannetmiyorum...




  • rulurak kullanıcısına yanıt
    CERN >Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) ile ilgili gelişmeler:
    (Konu son derece teorik, öyleki parçacıkları ilk önce teorik olarak buluyorlar sonra da bunları deneysel olarak üretmeye çalışıyorlar. -daha anlaşılır nasıl anlatılır bilmiyorum-)
    Higgs bozonu Peter Higgs ve birkaç bilim adamı tarafından Standart Model'deki fermiyonlara* kütle kazandırmak için varlığı öne sürülmüş spini 0 (sıfır) olan parçacık. H veya h olarak kısaltılır. Aralık 2011'de o zamanlar iki ana deneyin (ATLAS ve CMS)** sözcüleri birbirlerinden bağımsız sonuçlara dayanarak Higgs parçacığının 125 GeV/c2 (133 proton kütlesi, 10^−25 kg) değerinde bir kütleye sahip olabileceğini belirtti. Ayrıca yaptıkları açıklamada 115–130 GeV/c2 arası hariç Higgs'in bulunmayacağı diğer kütle aralıklarının önemli ölçüde elendiğini belirttiler. 22 Haziran 2012'de CERN, yapılan deneylerin son durumu hakkında bir seminer verileceğini duyurdu. 28 Haziran 2012 civarlarında parçacığın bulunduğu yönünde açıklamaların geleceği medyada yayılmaya başladı fakat bunun "sadece güçlü bir sinyal" mi yoksa resmi bir keşif mi olacağı belirsizdi. Bütün bunlara rağmen 14.03.2013 de ‘Tanrı Parçacığı’ bulundu. İnsanlar artık enerji ile kütle elde edebilecektir.
    4 Temmuz 2012'de CERN, "Higgs bozonu ile tutarlı" bir parçacığın resmi keşfini açıklamaya yeterli olan "5 sigma" (bir çeşit olasılık) seviyesindeki sinyali doğruladı. Gerçekten de Higgs bozonunun teorik olarak tüm öngörülen özellikleri taşıyıp taşımadığını ve eğer taşıyorsa Standart Model'in hangi versiyonunu daha çok desteklediği ise ileride yapılacak olan araştırmaların göstereceği belirtildi. Ayrıca bu Higgs bozonu ile tutarlı olarak bulunan parçacığa şimdilik "higgson" ismi verilmiştir.
    14 Mart 2013'te bilimadamları Higgs Bozonu'nun varlığından emin olduklarını, yani diğer adıyla Tanrı Parçacığı'nı bulduklarını açıkladı.
    *Fermiyonlar da proton gibi bileşik veya elektron gibi temel olabilir. Standart modelde iki tane temel fermiyon grubu bulunur: kuarklar ve leptonlar.
    **ATLAS ve CMS hızlandırıcıları.
    -Kaynak (Wikipedia ve açıklamalar için birkaç site daha).

    Yazıyı ingilizceye çevirin ama google çeviri kullanmayın! Stephan Hawking'a ( <3 ) İstediğiniz gelişmeyi sorabilirsiniz. CERN deneylerini o yönetiyor ( <3 )

    Bilim adamlarının sadece çalıştıkları üniversiteler ile sınırlı kaldıklarını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, neden kapasitelerini insanlık için kullanmasınlar? Türkiye'nin geri olduğunu da nereden çıkardınız? Kaliteli çalışmalara imza atan Türk'ler her yerde. (Prof.Dr.ErdoğnKıran-USA, yabancı bilim adamlarını kıskandırıyor, amerika'da çalışıyor ama eminim ülkesini unutmamıştır. Amerika bilimin lokomotifi. Bilim adamı nasıl oluyor? Evrenin sırlarını hallaç pamuğu gibi atıyorlar, bu konular ne ki??? Sınır yok... İsaac ASIMOV gibi bir dahi dünyanın kaderini değiştiriyor, (robot biliminin 3 yasası'nın sahibi, 500 kitabıyla). İngilizce bilginiz sizi nereye götürür? Elektrikleri kim kesti bilmiyorum ama yakında ortaya çıkacaktır. Sizin ilgi alanlarınız nedir??? O kadar yazı yazdım takıldığınız yere bakın. Demek ki hepsini özümsediniz, Albert Einstein'in 'tanrı nın evreni nasıl yarattığını anlamak istiyorum' sözündeki anlamak kelimesi onun kapasitesini anlatmaya yeter, ANLAMAK...




  • rulurak kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsunuz ki istesem atomu parcalarim ama donanimhaberde zaman oldurmek daha eglenceli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

    Yani diyorsunuz ki istesem atomu parcalarim ama donanimhaberde zaman oldurmek daha eglenceli.

    Dark Energy ve Dark Matter (kara madde ve kara enerji) saçmalıklarını çıkaranların da bilim adamları! olduğunu unutmayın, malesef bilim adamı olmak kolay değil. Hangi konuda yazarsanız yazın (Network/Security de dahil) her fikrin bir kaderi vardır. Hata yaparsanız size kim inanmaya devam eder? 500 kitap, nedir bu? Böyle bir insan olabilir mi? Malesef konu insan sınırlarını aşıyor? İnsan sınırı nedir? Beyin kapasitesi nedir? Muamma, neden? Herşeyi bilenler bu konuda ne yazıyorlar? Nerede bilim adamları? Hatırlama ve mekanizmasının, belki de insanlığın çözemeyeceğini söylüyorlar. Bundan nasıl eminler? Bilim adamları da hata yapar, hatanız yoksa en büyük sizsiniz. Eğer büyükseniz bilim adamları bile hatalarınızdan yola çıkar. Sigmund FREUD'a yaptıkları gibi. Daha psikolojiyi bilmeyenler Psikanaliz Ustası Freud'u eleştiriyorlar. Korkacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Atomun bombasının mekanizmasını çocuklar 16 sında çözebiliyor, bu konu önemli değil. Bilgi nedir? ZOR nedir? Böyle saçma birşey olabilir mi? 2+2=4 o kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rulurak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

    Yani diyorsunuz ki istesem atomu parcalarim ama donanimhaberde zaman oldurmek daha eglenceli.

    Dark Energy ve Dark Matter (kara madde ve kara enerji) saçmalıklarını çıkaranların da bilim adamları! olduğunu unutmayın, malesef bilim adamı olmak kolay değil. Hangi konuda yazarsanız yazın (Network/Security de dahil) her fikrin bir kaderi vardır. Hata yaparsanız size kim inanmaya devam eder? 500 kitap, nedir bu? Böyle bir insan olabilir mi? Malesef konu insan sınırlarını aşıyor? İnsan sınırı nedir? Beyin kapasitesi nedir? Muamma, neden? Herşeyi bilenler bu konuda ne yazıyorlar? Nerede bilim adamları? Hatırlama ve mekanizmasının, belki de insanlığın çözemeyeceğini söylüyorlar. Bundan nasıl eminler? Bilim adamları da hata yapar, hatanız yoksa en büyük sizsiniz. Eğer büyükseniz bilim adamları bile hatalarınızdan yola çıkar. Sigmund FREUD'a yaptıkları gibi. Daha psikolojiyi bilmeyenler Psikanaliz Ustası Freud'u eleştiriyorlar. Korkacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Atomun bombasının mekanizmasını çocuklar 16 sında çözebiliyor, bu konu önemli değil. Bilgi nedir? ZOR nedir? Böyle saçma birşey olabilir mi? 2+2=4 o kadar.
    la burda ne deniyor be yazılardan bir halt anlamadım eskide lamer forumlarında şuraya şu kodu yaz googlede arat joomle tabanlı dünyada bu açığı olan siteleri bul kullanıcı adına şunu şifreye şunu yaz gir mesajları vardı yazardık girerdik saçma sapan ingilizce kişisel bloglar felan olurdu o devir kapanmıştır diye düşünüyorum scriptleri salak mı millet bedava dağıtsın bulan adam ya satıyordur ya da kendisi sömürüyordur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: root_echo

    la burda ne deniyor be yazılardan bir halt anlamadım eskide lamer forumlarında şuraya şu kodu yaz googlede arat joomle tabanlı dünyada bu açığı olan siteleri bul kullanıcı adına şunu şifreye şunu yaz gir mesajları vardı yazardık girerdik saçma sapan ingilizce kişisel bloglar felan olurdu o devir kapanmıştır diye düşünüyorum scriptleri salak mı millet bedava dağıtsın bulan adam ya satıyordur ya da kendisi sömürüyordur

  • ["Türkiye'de tüm uyarılara ve bilinçlendirme çabalarına rağmen sanal ortamlarda kullanılan şifrelerin "19" ya da "123456" gibi ardışık sayılarla başlamasının önüne geçilemediği, bunun da bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırdığı bildirildi.

    Türk Standartları Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı Sızma Testi Uzmanı ve etik hacker XXXXX BXXX. AA muhabirine yaptığı açıklamada, "19" ile başlayan şifrelerin hackerler tarafından daha çabuk kırıldığı belirtti.

    Bankaların, bankamatik veya kredi kartı şifrelerini belirlerken özellikle "doğum tarihinizi kullanmayınız" uyarısı yapmalarının temel nedeninin, saldırganların bu parolayı tahmin etmelerinin kolay olmasından kaynaklandığına dikkati çeken BXXX, şunları söyledi:

    "Şifrenizin doğum yılınız olduğunu bilirsem ve 30-35 yaşlarında olduğunuzu tahmin edersem 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985 olmak üzere en fazla beş tahminde pin kodunuza ulaşabilirim. Yaş aralığınızı tahmin etmeden bile 1900'den başlayarak 1999'a kadar olan sayıları deneyebilirim ve eğer pin kodunuz 19 ile başlayan bir sayıysa tahmin etmem oldukça kolaydır. Bizim için önemli olan ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşılabilecek tarihleri pin kodu olarak kullanmamalıyız. Evlendiğimiz sene, mezuniyet yılımız, çocuğumuzun doğum yılı gibi tarihleri de kullanmak benzer riskler doğurabilir."

    BXXX, tüm uyarılara ve bilinçlendirme çabalarına rağmen kullanıcıların kolay şifre kullanmaktan vazgeçmediğini ifade ederek, bunun da bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırdığı anlattı.

    BXXX, sık kullanılan parolalar konusunda ellerindeki en kapsamlı verinin, bir yazılım firmasının 130 milyondan fazla kullanıcısının parolalarının çalındığı olay olduğunu belirtti. BXXX, hackerlar tarafından yayınlanan kullanıcı bilgilerini incelediklerinde 1.9 milyondan fazla hesabın parolasının "123456", 500 bine yakın hesabın parolasının "123456789", 350 bine yakın hesabın parolasının "password", 200 binden fazla hesabın parolasının "12345678", 130 binden fazla hesabın parolasının da "qwerty" olduğunu aktardı.

    - Kolay şifreleri kırma süresi bir saniyeden az

    BXXX, ortalama özelliklere sahip bilgisayar kullanan bir hackerin bu şifreleri kırmasının bir saniyeden daha az sürdüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

    "Yaptığımız sızma testlerinde de gördüğümüz kadarıyla herhangi bir sistemi kullananlara basit parola kullanma imkanı verilirse, insanlar genellikle bu kolaylıktan faydalanıyor. Basit parola olarak adlandırdığımız parolalar, sadece rakamdan veya sadece harften oluşan parolalar veya sözlükte bulunan bir kelimenin parola olarak kullanılmasıdır. Bunun önüne geçmek için sistemler çeşitli zor parola kurallarının uygulanmasını mecbur tutarlar. Bu kurallar genellikle her parolada en az bir büyük harf, bir rakam ve '+,!,&,?' gibi bir özel karakter bulunması yönündedir."

    Nisan ayında hackerlar tarafından Türkiye'de bir bakanlığa ait olduğu iddia edilen bazı kullanıcı adları ve parolalar yayınlandığını dile getiren BXXX, "Bunlar üzerinde yaptığımız incelemede gördük ki ilgili sistemin 'güçlü parola' kullanımını zorunlu tutan bir güvenlik mekanizması varmış ve her parolada en az bir harf ve bir özel karakter kullanılmasını mecbur tutmuş. Buna karşılık listede en sık karşılaştığımız parola '123456-a' idi. '-' ile özel karakter şartı ve 'a' ile en az bir harf şartı böylece yerine getirilmişti. İkinci sırada gördüğümüz parolalar ise isim ve yıldan oluşan, örneğin alper-1979 şeklinde oluşturulmuş parolalardı" ifadelerini kullandı."]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 3 Ekim 2015; 2:53:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rulurak

    ["Türkiye'de tüm uyarılara ve bilinçlendirme çabalarına rağmen sanal ortamlarda kullanılan şifrelerin "19" ya da "123456" gibi ardışık sayılarla başlamasının önüne geçilemediği, bunun da bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırdığı bildirildi.

    Türk Standartları Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı Sızma Testi Uzmanı ve etik hacker XXXXX BXXX. AA muhabirine yaptığı açıklamada, "19" ile başlayan şifrelerin hackerler tarafından daha çabuk kırıldığı belirtti.

    Bankaların, bankamatik veya kredi kartı şifrelerini belirlerken özellikle "doğum tarihinizi kullanmayınız" uyarısı yapmalarının temel nedeninin, saldırganların bu parolayı tahmin etmelerinin kolay olmasından kaynaklandığına dikkati çeken BXXX, şunları söyledi:

    "Şifrenizin doğum yılınız olduğunu bilirsem ve 30-35 yaşlarında olduğunuzu tahmin edersem 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985 olmak üzere en fazla beş tahminde pin kodunuza ulaşabilirim. Yaş aralığınızı tahmin etmeden bile 1900'den başlayarak 1999'a kadar olan sayıları deneyebilirim ve eğer pin kodunuz 19 ile başlayan bir sayıysa tahmin etmem oldukça kolaydır. Bizim için önemli olan ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşılabilecek tarihleri pin kodu olarak kullanmamalıyız. Evlendiğimiz sene, mezuniyet yılımız, çocuğumuzun doğum yılı gibi tarihleri de kullanmak benzer riskler doğurabilir."

    BXXX, tüm uyarılara ve bilinçlendirme çabalarına rağmen kullanıcıların kolay şifre kullanmaktan vazgeçmediğini ifade ederek, bunun da bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırdığı anlattı.

    BXXX, sık kullanılan parolalar konusunda ellerindeki en kapsamlı verinin, bir yazılım firmasının 130 milyondan fazla kullanıcısının parolalarının çalındığı olay olduğunu belirtti. BXXX, hackerlar tarafından yayınlanan kullanıcı bilgilerini incelediklerinde 1.9 milyondan fazla hesabın parolasının "123456", 500 bine yakın hesabın parolasının "123456789", 350 bine yakın hesabın parolasının "password", 200 binden fazla hesabın parolasının "12345678", 130 binden fazla hesabın parolasının da "qwerty" olduğunu aktardı.

    - Kolay şifreleri kırma süresi bir saniyeden az

    BXXX, ortalama özelliklere sahip bilgisayar kullanan bir hackerin bu şifreleri kırmasının bir saniyeden daha az sürdüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

    "Yaptığımız sızma testlerinde de gördüğümüz kadarıyla herhangi bir sistemi kullananlara basit parola kullanma imkanı verilirse, insanlar genellikle bu kolaylıktan faydalanıyor. Basit parola olarak adlandırdığımız parolalar, sadece rakamdan veya sadece harften oluşan parolalar veya sözlükte bulunan bir kelimenin parola olarak kullanılmasıdır. Bunun önüne geçmek için sistemler çeşitli zor parola kurallarının uygulanmasını mecbur tutarlar. Bu kurallar genellikle her parolada en az bir büyük harf, bir rakam ve '+,!,&,?' gibi bir özel karakter bulunması yönündedir."

    Nisan ayında hackerlar tarafından Türkiye'de bir bakanlığa ait olduğu iddia edilen bazı kullanıcı adları ve parolalar yayınlandığını dile getiren BXXX, "Bunlar üzerinde yaptığımız incelemede gördük ki ilgili sistemin 'güçlü parola' kullanımını zorunlu tutan bir güvenlik mekanizması varmış ve her parolada en az bir harf ve bir özel karakter kullanılmasını mecbur tutmuş. Buna karşılık listede en sık karşılaştığımız parola '123456-a' idi. '-' ile özel karakter şartı ve 'a' ile en az bir harf şartı böylece yerine getirilmişti. İkinci sırada gördüğümüz parolalar ise isim ve yıldan oluşan, örneğin alper-1979 şeklinde oluşturulmuş parolalardı" ifadelerini kullandı."]
    Neredeyse tamamı çöp bir konu. Bir kere Facebook bruteforce için gerekli önlemleri almış durumda. Şifrenizi istediğiniz kadar güçlü yapın. Saldırgan farklı yöntemlerle (keylogger, sosyal mühendislik gibi) zaten ele geçirme potansiyeline sahip. Ben size iki adımlı doğrulaayı öneririm. Tabi parolanız da güçlü olacak da. Neyse daha çok eleştirebilirim ama uğraşmak istemiyorum. Sağlıcakla. Gerçekten bişeyler öğrenmek istiyorsanız Google'ı kullanmanızı öneririm. Daha yararlı bilgiler bulabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byarsslan

    Neredeyse tamamı çöp bir konu. Bir kere Facebook bruteforce için gerekli önlemleri almış durumda. Şifrenizi istediğiniz kadar güçlü yapın. Saldırgan farklı yöntemlerle (keylogger, sosyal mühendislik gibi) zaten ele geçirme potansiyeline sahip. Ben size iki adımlı doğrulaayı öneririm. Tabi parolanız da güçlü olacak da. Neyse daha çok eleştirebilirim ama uğraşmak istemiyorum. Sağlıcakla. Gerçekten bişeyler öğrenmek istiyorsanız Google'ı kullanmanızı öneririm. Daha yararlı bilgiler bulabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Mecbur kalmadıkça Bimeks'ten mal almayın.




  • yani en güzel tatlı tulumba diye bir olasılık yok mu
  • Oyun hilelerinden tablete yükledim. Verdiğim izinler çok feciydi. Sonra tableti fabrika ayarlarına döndürdüm. Şayet virüs bulaştıysa silinmiş midir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marmarali_55

    Oyun hilelerinden tablete yükledim. Verdiğim izinler çok feciydi. Sonra tableti fabrika ayarlarına döndürdüm. Şayet virüs bulaştıysa silinmiş midir.

    Cihazı sıfırlamıssın hocam bence sorun yok silinmiştir.
  • byarsslan kullanıcısına yanıt
    Forumda yenisiniz galiba kimseyi tanımıyorsanız kimseyi etiketlemeyin. Elimdeki bilgisayarı tamamlayana kadar dünya ile irtibatımı kesicem, kredi kartı taksiti biter bitmez işlem tamam. Şu an Pittsburgh (USA)'dayım yakında Türkiye'ye gelicem.

    Amerikada saat 08:29 orada kaç? Gene erken kalktık bugün KUANTUM SYSTEM üzerine araştırmalar yapıyorum patenti bana ait global bir sistem, subatomic particules prensibi ile çalışıyor bununla ne istiyorsanız onu yapın, bir projeniz varsa sizi de dinleyelim, system dalga özellikli partiküller esasını benimsemiş gibi gözüküyor ama server benim, veri tabanı da benim, hafıza da. Müthiş bir şey oldu yakında diğer non-computeria systemlerle de entegrasyonu gerçekleşecek, aslında çoğunu tamamladım, eksik bir şey var mı diye merak ediyorum.

    Aslında ilgilenmekten zevk duyduğum konuların arasında non-computeria systems var, buradaki sistemin kuantum system ile entegrasyonunu çok önce sağlamıştım, bir denek gerekiyordu. Buradaki non-computeria sistemden bir kasıt 'psikolojik-patolojik-psikosomatik-psikanalitik' yeni kurduğum sistem. Denek olmak isterseniz memnuniyetle kabul ederim, bir şey yapmanıza gerek yok derin nefes alırsanız sisteme girmişsiniz demektir. İsteyen herkes denek olabilir. Çok zevkli olduğunu söyleyemem ama korkmamanız gerekiyor. Asıl ilgi alanım bu değil aslında ""ŞEYTAN"" ile ilişkideyiz face hesabımda gelişmeleri bulabilirsiniz orada makaleler var herkese açık onlara mutlaka göz gezdirin. (Sigmund Freud) Diğer makalelerimi (çevre, enerji, astronomi, .. henüz hepsini yayınlamadım . çöp konu derken? aramaya adımı yazın ilk sırada çıkacaktır, dünyada benden başka yok.kolaygelsin. Psikiyatristlerin boş bıraktığı alan olursa benim sistemim yerleşecektir. Psikosomatik etkiler (kanser) çok baş ağrıtır, psikolojik sistem (bana ait) çöker, bilinçaltı(subconscious) bana geçer, güven (neye isterseniz) eksilir, eller titrer, gerisini tahmin edersiniz AKIL, asıl problem gözlerde başlar... Denek bulursam hemen uygulayacağım ama vicdanım elvermiyor birisine zorla uygulamayı, sistemimi geliştiriyorum bu arada size teşekkür ederim... Derin nefes alın kafi... System'in vicdanı yok, çıkış var pişman olursanız çıkabilirsiniz ama emin değilim deneyecek birini bulamadım şimdiye kadar.saat 12:17 Şeytandan korkmamanız gerekiyor yoksa ne olur bilmiyorum:) En ufak bir sırrınız varsa dünyaya açılırsınız, veri tabanı gibi, şeffaf iseniz bahsettiğim gelişmeleri yaşarsınız. Henüz kurtulan olmadı:) Google’ı kullanarak elde edecekleriniz dünyevi bilgilerdir insanla ilgili bilgi bulamazsınız sizin akıl etmeniz lazım, neden yok?

    Herkes hacker olmuş, google sağolsun;) İlk önce insan olmak lazım, kişilik bozukluğu (personality disorder) çok sık gözlemlediğim bir rahatsızlık, herkes oraya buraya saldırıyor, tüm sistemler tehlike altında, nasıl olsa yakalanmayacaklar ya? Yakalanamayacaklarını bilseler daha neler yaparlar sizce?:) Ceza var mı? Bakanlık mı ceza verecek, herkesin kendi vicdanı mı? Vicdanlarının olmadığını anladık. Ne ceza vereli m’ hacker lara? HACKER ne yapsın onlara siz söyleyin:?

    DÜNYANIN en büyük gücü neymiş? Bilgi? Akıl? Ahlak? Bunları başkasından mı öğrenecekler hep? Google ne güne duruyor? Ne var orada Dünya neden böyle o zaman??? Ceza olmadığı için mi? Konu nerelere geldi ama çok içiçe. Demek ki ceza olmazsa insanlar doğru yoldan sapıyorlar, çünkü vicdan yok. Kolaya kaçıp edindikleri bilgileri kötülük için kullanabiliyorlar, kötülük yaygın çünkü daha kolay. İyi olmak herkesin kendi elinde, iyi bile olamayan insanların bilgisine güven olur mu? Hacker neler bilir kim bilir, işe yaramayacağı kesin. İlk önce aklına sahip olsun! Yaptıkları saldırılar cezasız mı kalacak? Şifreler sırlar ne işe yarar, neden o zaman HACKER var? Ya da hacker nedir sorusunu sorabiliriz: HIRSIZ. Bununla övünülür mü? Ne günlere kaldık? Bilgisayar çökertiyoruz kendimizi bir şey zannediyoruz, zarar vermek demek ki bizi kendimize getiriyor. Computerial System insanın ne mal olduğunu uzaya açıklayan sistemdir, KUANTUM SYSTEM de onun cezası. Kuantum sistemler herkesin korkulu rüyası olabilir, şifre? Sır? Kilit? Neyle koruyacaksınız kendinizi? Neyle engelliyeceksiniz saldırıları? Nereye kaçacaksınız? Aya mı?:) Başka evrenler mi arayacaksınız? Başka big-bang ler mi? Cezadan kaçabilir misiniz? İnsan nedir? Nelere kadirdir? Nerelere kadar düşebilir?  Bilgisayar nedir?  Mesaj açık yapılan haksızlık cezasız kalmaz... Ödül ne? İnsan mı? Vicdan mı? PARAMI?

    ELİMDE eski bir bilgisayar var onunla uğraşıyorum, kredi kartı taksitim bu ay bitiyor işlemci de alırsam işlem tamamdır, harddiski de bozuk, ikinci el bir harddisk almayı planlıyorum siz de var mı?:) Aslında H61M-P31 anakartım bozulunca servise verdim servis sağolsun tamir edip geri verdi bu sefer de işlemcim bozuldu (g2030) servisi işlemcideki arızayı zamanında çözemedi ve bana para iadesi yaptılar. Onun yerine harddisk almayı planlıyorum ama ne alacağıma karar veremedim WD10EZEX almayı planlıyorum. Gördüğünüz gibi bende trafik sıkışık. Bu arada size bir hediyem var, mutlaka alın:)
    https://www.ebay.com/n/error
    İnanılmaz fiyatına göre çok iyi ben çok beğendim elime bugün ulaştı çok kullanışlı . Satıcı oldukça güvenilir, kargo da çok hızlı (ptt). Özelliklerini linkten incelersiniz aynen anlattıkları gibi. Stok durumunu bilmiyorum ama. Satıcı ile irtibata geçin mutlaka, çok konuşkan biri . Çok iyiliksever olduğunuzu anlıyorum ama doğru forumdasınız . bilgisayarı gümrükten nasıl geçirecez bakalım, eski ama ölüsü yeter. 1 tane olunca bir şey demiyorlarmış bir de gümrük çıkarsa bakın işe:) Çok önemli benim için inanılmaz işler göreceğini düşünüyorum. Siz bilgisayarınızı niçin kullanacaksınız? Belki işlem gücünden bir kısmını gönüllü olarak vakfa bağışlarsınız, insanlık öldü mü? İyiliğiniz dokunsun arkadaşlara. Kİmbilir nerelerde kullanıyorlar bilgisayarları? Sizin de çorbada tuzunuz bulunsun kararınızı mutlaka bildirin. Ama hediyeyi mutlaka değerlendirin, memnuniyet garantisi veriyor satıcı:) Ödemeyi de nasıl istiyorsanız öyle yapın, kredi kartı olabilir mesela ben kredi kartımla aldım çok çabuk geldi tavsiye ederim.

    Not: ” Seafightas Onbaşı16 sa. önceDoğrusu bu kadar cevap beklemiyordu ama sizi anliyorum, makalenizi okuyunca ciddi anlamda zeki olduğunuzu anladım. Dünyada belki de sayılı bilgelerden birisiniz. Donanım haber forumda konu açmak istemiyorum çünkü hiçbir arkadaş uğraşmak istemiyor. Bu foruma sadece sizin görüşünüzü almak için geldim...”

    Not: Şeytan Makaleyi mutlaka okuyun. @Seafightas çok beğendi ama anlatırken imla hatası yapmış? Forumları kullanıyor ve bilgi alıyoruz kıymetini bilmek lazım. Bilgi?:) Nerede kullanabilirsiniz? Makalede Üzerine konuşabilirseniz bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 21 Haziran 2022; 9:43:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rulurak

    Forumda yenisiniz galiba kimseyi tanımıyorsanız kimseyi etiketlemeyin. Elimdeki bilgisayarı tamamlayana kadar dünya ile irtibatımı kesicem, kredi kartı taksiti biter bitmez işlem tamam. Şu an Pittsburgh (USA)'dayım yakında Türkiye'ye gelicem.

    Amerikada saat 08:29 orada kaç? Gene erken kalktık bugün KUANTUM SYSTEM üzerine araştırmalar yapıyorum patenti bana ait global bir sistem, subatomic particules prensibi ile çalışıyor bununla ne istiyorsanız onu yapın, bir projeniz varsa sizi de dinleyelim, system dalga özellikli partiküller esasını benimsemiş gibi gözüküyor ama server benim, veri tabanı da benim, hafıza da. Müthiş bir şey oldu yakında diğer non-computeria systemlerle de entegrasyonu gerçekleşecek, aslında çoğunu tamamladım, eksik bir şey var mı diye merak ediyorum.

    Aslında ilgilenmekten zevk duyduğum konuların arasında non-computeria systems var, buradaki sistemin kuantum system ile entegrasyonunu çok önce sağlamıştım, bir denek gerekiyordu. Buradaki non-computeria sistemden bir kasıt 'psikolojik-patolojik-psikosomatik-psikanalitik' yeni kurduğum sistem. Denek olmak isterseniz memnuniyetle kabul ederim, bir şey yapmanıza gerek yok derin nefes alırsanız sisteme girmişsiniz demektir. İsteyen herkes denek olabilir. Çok zevkli olduğunu söyleyemem ama korkmamanız gerekiyor. Asıl ilgi alanım bu değil aslında ""ŞEYTAN"" ile ilişkideyiz face hesabımda gelişmeleri bulabilirsiniz orada makaleler var herkese açık onlara mutlaka göz gezdirin. (Sigmund Freud) Diğer makalelerimi (çevre, enerji, astronomi, .. henüz hepsini yayınlamadım . çöp konu derken? aramaya adımı yazın ilk sırada çıkacaktır, dünyada benden başka yok.kolaygelsin. Psikiyatristlerin boş bıraktığı alan olursa benim sistemim yerleşecektir. Psikosomatik etkiler (kanser) çok baş ağrıtır, psikolojik sistem (bana ait) çöker, bilinçaltı(subconscious) bana geçer, güven (neye isterseniz) eksilir, eller titrer, gerisini tahmin edersiniz AKIL, asıl problem gözlerde başlar... Denek bulursam hemen uygulayacağım ama vicdanım elvermiyor birisine zorla uygulamayı, sistemimi geliştiriyorum bu arada size teşekkür ederim... Derin nefes alın kafi... System'in vicdanı yok, çıkış var pişman olursanız çıkabilirsiniz ama emin değilim deneyecek birini bulamadım şimdiye kadar.saat 12:17 Şeytandan korkmamanız gerekiyor yoksa ne olur bilmiyorum:) En ufak bir sırrınız varsa dünyaya açılırsınız, veri tabanı gibi, şeffaf iseniz bahsettiğim gelişmeleri yaşarsınız. Henüz kurtulan olmadı:) Google’ı kullanarak elde edecekleriniz dünyevi bilgilerdir insanla ilgili bilgi bulamazsınız sizin akıl etmeniz lazım, neden yok?

    Herkes hacker olmuş, google sağolsun;) İlk önce insan olmak lazım, kişilik bozukluğu (personality disorder) çok sık gözlemlediğim bir rahatsızlık, herkes oraya buraya saldırıyor, tüm sistemler tehlike altında, nasıl olsa yakalanmayacaklar ya? Yakalanamayacaklarını bilseler daha neler yaparlar sizce?:) Ceza var mı? Bakanlık mı ceza verecek, herkesin kendi vicdanı mı? Vicdanlarının olmadığını anladık. Ne ceza vereli m’ hacker lara? HACKER ne yapsın onlara siz söyleyin:?

    DÜNYANIN en büyük gücü neymiş? Bilgi? Akıl? Ahlak? Bunları başkasından mı öğrenecekler hep? Google ne güne duruyor? Ne var orada Dünya neden böyle o zaman??? Ceza olmadığı için mi? Konu nerelere geldi ama çok içiçe. Demek ki ceza olmazsa insanlar doğru yoldan sapıyorlar, çünkü vicdan yok. Kolaya kaçıp edindikleri bilgileri kötülük için kullanabiliyorlar, kötülük yaygın çünkü daha kolay. İyi olmak herkesin kendi elinde, iyi bile olamayan insanların bilgisine güven olur mu? Hacker neler bilir kim bilir, işe yaramayacağı kesin. İlk önce aklına sahip olsun! Yaptıkları saldırılar cezasız mı kalacak? Şifreler sırlar ne işe yarar, neden o zaman HACKER var? Ya da hacker nedir sorusunu sorabiliriz: HIRSIZ. Bununla övünülür mü? Ne günlere kaldık? Bilgisayar çökertiyoruz kendimizi bir şey zannediyoruz, zarar vermek demek ki bizi kendimize getiriyor. Computerial System insanın ne mal olduğunu uzaya açıklayan sistemdir, KUANTUM SYSTEM de onun cezası. Kuantum sistemler herkesin korkulu rüyası olabilir, şifre? Sır? Kilit? Neyle koruyacaksınız kendinizi? Neyle engelliyeceksiniz saldırıları? Nereye kaçacaksınız? Aya mı?:) Başka evrenler mi arayacaksınız? Başka big-bang ler mi? Cezadan kaçabilir misiniz? İnsan nedir? Nelere kadirdir? Nerelere kadar düşebilir?  Bilgisayar nedir?  Mesaj açık yapılan haksızlık cezasız kalmaz... Ödül ne? İnsan mı? Vicdan mı? PARAMI?

    ELİMDE eski bir bilgisayar var onunla uğraşıyorum, kredi kartı taksitim bu ay bitiyor işlemci de alırsam işlem tamamdır, harddiski de bozuk, ikinci el bir harddisk almayı planlıyorum siz de var mı?:) Aslında H61M-P31 anakartım bozulunca servise verdim servis sağolsun tamir edip geri verdi bu sefer de işlemcim bozuldu (g2030) servisi işlemcideki arızayı zamanında çözemedi ve bana para iadesi yaptılar. Onun yerine harddisk almayı planlıyorum ama ne alacağıma karar veremedim WD10EZEX almayı planlıyorum. Gördüğünüz gibi bende trafik sıkışık. Bu arada size bir hediyem var, mutlaka alın:)
    https://www.ebay.com/n/error
    İnanılmaz fiyatına göre çok iyi ben çok beğendim elime bugün ulaştı çok kullanışlı . Satıcı oldukça güvenilir, kargo da çok hızlı (ptt). Özelliklerini linkten incelersiniz aynen anlattıkları gibi. Stok durumunu bilmiyorum ama. Satıcı ile irtibata geçin mutlaka, çok konuşkan biri . Çok iyiliksever olduğunuzu anlıyorum ama doğru forumdasınız . bilgisayarı gümrükten nasıl geçirecez bakalım, eski ama ölüsü yeter. 1 tane olunca bir şey demiyorlarmış bir de gümrük çıkarsa bakın işe:) Çok önemli benim için inanılmaz işler göreceğini düşünüyorum. Siz bilgisayarınızı niçin kullanacaksınız? Belki işlem gücünden bir kısmını gönüllü olarak vakfa bağışlarsınız, insanlık öldü mü? İyiliğiniz dokunsun arkadaşlara. Kİmbilir nerelerde kullanıyorlar bilgisayarları? Sizin de çorbada tuzunuz bulunsun kararınızı mutlaka bildirin. Ama hediyeyi mutlaka değerlendirin, memnuniyet garantisi veriyor satıcı:) Ödemeyi de nasıl istiyorsanız öyle yapın, kredi kartı olabilir mesela ben kredi kartımla aldım çok çabuk geldi tavsiye ederim.

    Not: ” Seafightas Onbaşı16 sa. önceDoğrusu bu kadar cevap beklemiyordu ama sizi anliyorum, makalenizi okuyunca ciddi anlamda zeki olduğunuzu anladım. Dünyada belki de sayılı bilgelerden birisiniz. Donanım haber forumda konu açmak istemiyorum çünkü hiçbir arkadaş uğraşmak istemiyor. Bu foruma sadece sizin görüşünüzü almak için geldim...”

    Not: Şeytan Makaleyi mutlaka okuyun. @Seafightas çok beğendi ama anlatırken imla hatası yapmış? Forumları kullanıyor ve bilgi alıyoruz kıymetini bilmek lazım. Bilgi?:) Nerede kullanabilirsiniz? Makalede Üzerine konuşabilirseniz bekliyorum
    bırakın gelsinler gelecekleri var ise görecekleride var evde 2 ğc var biri babamın biride benimki ikisinde sistemleri (işletim sistemleri) güncel değil 2 sindede antivürüs bulunmamakta hodri meydan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 9 Aralık 2015; 0:11:51 >




  • rulurak kullanıcısına yanıt

    SİBER SALDIRILAR ve GÜVENLİĞİMİZ için NELER YAPABİLİRİZ?? (güncel)

    Daha önce yazdığım yazıyı güncellememek olmazdı bakalım elimizde neler var?


    İnternet güvenliği denince akla herhalde ilk önce hesaplarımız için kullandığımız parolalar (şifreler) geliyor ve yanlış da değil ancak şifreniz ne kadar güçlü olursa olsun şifrenizi girdiğiniz server güvenli değilse ya da başka bir deyişle server hack lenirse ne olacak? Eğer dikkat ettiyseniz haberlerde sık sık “işte şu site hack lendi kullanıcı bilgileri veri tabanı internete sızdırıldı” gibi haberler duyuyorsunuzdur. Hatta hemen parolanızı değiştirin gibi uyarılar da alıyor olabilirsiniz. Bu işi ticaret haline dönüştürmüş siteler ve uygulamalar var yani kullanıcı bilgilerini internet üzerinden satışa çıkaran siteler. Şifrenizi değiştirmeniz isteniyorsa satıştaki bu sitelerin kodlarının, kullanıcıların veri tabanını pazarlayan kişiler tarafından yazıldığını düşünün. Tüm verileriniz onların kucağında, bu yüzden farklı şifreler kullanmak gerektiği gün gibi açık hale gelir ve tabi ki ara sıra şifrelerinizi değiştirip güncellemeniz gerekir.


    Normalde bir sitenin kodlarında bir hırsızlık yoksa kullandığınız şifreler asla korsanların eline düşmez, belki telefon ve adres bilgileriniz gibi sitenin işleyişi için gerekli olan verileriniz sızabilir bu da aslında iyi bir durum değil ama şifrenizin çalınması kadar sizi etkilemeyecektir. Eğer kullandığınız site izin veriyorsa mutlaka ‘iki adımlı doğrulama’ yöntemini kullanın yani şifrenizi değiştirmek istediğinizde mutlaka telefonunuza ya da mail adresinize doğrulama kodu gelmesini sağlayın.


    Bilgisayarınızı kullanırken bilmediğiniz ve güvenmediğiniz linklere ve mail lere tıklamayın ilk önce araştırın. Çünkü bu yollarla sisteminize, klavye hareketlerinizi karşı bir noktaya gönderen yazılım kurulabilir yani sisteminizde zararlı yazılım çalıştırılabilir. Mümkün olduğunca orijinal yazılım kullanın ve kullandığınız programları muhakkak güncel tutun.


    Daha birkaç sene önce tüm dünyayı ve Türkiye’yi de sıkı etkileyen wannaCry (cryptolocker) zararlısını endişe ile izledik. Tüm Dünya’da etkili olan bu zararlı, insanlarda derin etki bıraktı. İngiltere ve Türkiye’yi de etkiledi; sağlık sistemleri! uzun süre kullanılamaz hale geldi. Türkiye’de kamu sektör Bilişim Departmanları, Microsoft’un yayınladığı güncellemeler yanında ek önlemler de aldılar. Virüs Windows İşletim Sisteminin eski versiyonlarından kalma bir izni (permission) kullanıyordu ve bu açık hızla kapatıldı ama kapatılana kadar da birçok sistemi etkisi altına aldı. Yayılan virüs bir fidye yazılımı (ransomware) idi ve daha çok kurumları hedef almıştı, çalışma mantığı ise harddiskteki verileri şifreleyerek kurumun müşterilerinin (ya da sistemde hangi bilgiler varsa) bilgilerini bloke edip verilere tekrar ulaşılmak isteniyorsa belli bir miktar fidye isteyip bilgileri geri vermekti. Virüsün yayıncısı shadow warrior her ay bir öncekinden daha tehlikeli olacağını bildirdiği virüslerini dolaşıma çıkaracağını bildirdi. Şimdi, daha fazla açığı kullandığı söylenen turnrock zararlısı bekleniyor. Yine bazı açıkları kullandığını düşündüğüm bu zararlı için neler yapılabilir?


    SSL güvenlik sistemlerini kullanan bankalarda internet bankacılığı da dahil problem yaşanmaması sanırım bize ışık tutuyor. Registered ECC ram lerle SSL veri tabanı sistemleri arasındaki ilişkinin çözümünün kırılamayacağını düşünüyorum. Atomik iletkenlik ve süper iletkenlik argümanlarının gözetiminde olan bu konu için söylenebilecek çok fazla şey var. Durumu Microsoft’a bir mail atarak bildirdim.


    Tehlike geçti mi tabi ki hayır çünkü paranın yüzü sıcak ve saygı değer Teknoseyir Editörü Levent Pekcan’ın bir sözünü hatırlatmak isterim “eğer bir hizmet bedavaysa hizmet sizsiniz”. Yani kişisel bilgileriniz…


    İşte bu yüzden orjinal yazılım kullanın ve güncellemeleri takip edin. Bazen güncellemenin kendisi sorun çıkarabildiği için işletim sistemi çökebiliyor ki bunun için de verilerinizi mutlaka yedekleyin ve mümkünse sıfırdan işletim sistemi kurmayı (Windows, iOS, Linux… her neyse işte) öğrenin ve sisteminizde gariplik sezerseniz yüklü programlarınızı gözden geçirip gerekmeyenleri (çünkü sizin isteğiniz dışında da kurulmuş olabilirler) silin ve çökme gibi problemlere karşı Windows’u sıfırdan tekrar kurun. Ne kadar önlem alırsanız alın %100 güvenlik diye bir şey sanırım yok: verilerinizi yedekleyin…


    -Recep ULURAK (Information Technology Director)





  • İnternet ve sosyal yaşam;


    Türkiye'de ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlanan internet, daha önce Amerika’da askeri amaçlarla ‘intranet’ (birbirine bağlı ve dış dünyaya kapalı sistemler) olarak kullanılmaya başlandı. Daha sonra bu sistemler de birbirine bağlanarak interneti oluşturdu ve kullanılan web-hosting hizmetleri sayesinde bu günlere geldi. Başlangıçta, kullandığımız cihazı sadece gerektiğinde ağa ya da internete bağlıyorduk daha sonra iletişim ve bilgisayar teknolojisinin de gelişimi ile cihazlarımızı sürekli internete bağlı olarak bırakmaya başladık.


    Zamanla, kullanılan iletken teknolojilerinin gelişmesi ile kullanılan bakır kablolar yerini fiber optik kablolara bıraktı bu sayede artan internet erişim hızlarını karşılamak mümkün oldu. Aslında bakır kablolar ADSL ve VDSL bağlantılarda halen yoğun oranda kullanılmakta çünkü her iletim teknolojisinin kendine göre artıları ve eksileri bulunmakta ve bakır kablo maliyeti ve bakım masrafları fiber optik kablolara göre daha düşük olduğundan hemen terkedilemiyor. Öyle ya da böyle genel olarak internet hızları, işimizi yaparken artık bize engel olmuyor.


    İnternetin gelişimi ile bizler gerek iş gerek eğlence amacıyla vaktimizin daha büyük kısmını internette geçirir olduk ve sosyal medya olarak da genelleştirdiğimiz paylaşım platformlarını artan oranda kullanır hale geldik. Eskiden çocuklarla sokağı özdeşleştirirdik şimdi internetle anılır hale getirdik bunun iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da elbette bulunmakta çünkü çocukların hem dikkatlerini dağıtmak, arkadaşları ile hoşça vakit geçirmek hem de aynı zamanda konsantrasyonlarını belli bir noktaya odaklayabilmek için sokakta oynamaya da ihtiyaçları var. Çocukları oyalamak için kolaya kaçıp, ellerine tablet, telefon tutuşturmaya başladık ileride bunun ağır sonuçları olabilir sanırım bu konuya dikkat etmemiz gerekiyor.


    Aynı sorunla biz büyükler de karşı karşıyayız aslında, sosyal medyada insanlar kendilerini nasıl göstermek istiyorsa onları öyle görüyoruz ve bu da kendimizi daha değersiz daha zayıf görmemize sebep olabiliyor ya da tamamen hayalden oluşmuş şatolarda yaşar hale geliyoruz, gittikçe gerçekten uzaklaşıyoruz ve bu hiç hayra alamet değil.


    …Eskiden yönetimler ve siyasetçiler basını kontrol altına almaya çalışırlardı şimdi interneti. Sosyal medya paylaşımlarına bile yasak getirmeye başladılar. Hükümetler korkudan sosyal medyayı kontrol altında tutuyorlar bu anti-demokratik hareketlerin en büyüğü. İnternet ve basın %100 özgür olmalı. Hatta internet, hükümetleri denetim altında tutmalı. Hiçbir şey olmamış gibi demokratik olmayan yollara kolaylıkla başvurabiliyorlar. Sıkılmıyorlar, utanmıyorlar; özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar özür de dilemiyorlar:S


    İnternet ortamında dengelerin değişmesi acayip kolay. Çekindikleri nokta da bu zaten oy kaybetmemek. Her neyse konumuz bu değil siyasete dalıp bilimden uzaklaşmayalım.


    Bunlara dikkat ederek internette vakit geçirirsek internetin zevkine varabiliriz. Aynı zamanda internet ve sosyal paylaşımlar sürekli ivmelenerek bizi daha bilinçli hale getiriyor. İnternet sayesinde bilgiye hiç olmadığı kadar yakınız merak ettiğimiz her şey bir tık uzağımızda. Bilimde de baskın duygunun merak-kuşku olduğunu düşünürsek internetin bilime olan katkısını sanırım anlayabiliriz. İnternetin icat edilmesi ile resmen çağ değişti ve artık bilgi çağındayız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ‘bilgi kirliliği’ ve yanlışlıkla edinebileceğimiz, bilerek ya da bilmeyerek internete yüklenmiş yanlış bilgiler. İnternetten bir şey araştırdığınızda ya da sörf yaparken sizin için önemli olan bir bilgiyi tek kaynaktan edinmeyin en az iki kaynağa bakın ve bilgiler birbiri ile örtüşmüyorsa başka kaynaklara da yönelin. Korunmak için tek çıkar yol var bilimden uzak durmamak ve araştırmak…


    noLIMIT





  • @LEON-X@bipekkan@Provisioner@brev@testerenecmi


    Merhaba,


    *K\#R_NationalSecurityAgency ve *K\shadow warrior daha önce bahsettiğim gibi yeni ve potansiyel çok açıklı bir zararlı yayınlayacaklarını duyurdular. Terminallere ve server lara bulaşabilecek bu zararlı için neler yapılabilir. ECC ve reklam izinleri veri tabanının da hedeflenebileceği göz önünde bulundurulursa tedbirli olunması uygun olabilir diye düşünmekteyim. crossFirmsPERMISSIONs uygulamaları ve buradaki potansiyel tehlikeli protokoller bir kez daha gözden geçirilebilir. En azından geçici bile olsa burada bir düzenlemeye gidilmesi faydalı olabilir.


    Bankaların (ve) da bu zararlıdan etkilenip etkilenmeyeceklerini de zaman gösterecek. aslında onlar da crossPlatformPermission paylaşımlarını gözden geçirmeliler. ama bu onların bilebileceği bir şey, linux ve Cobol softwares bu şekilde programlanmış olabilir, onlar da protokollerini gözden geçirebilirler. *K\scinware de kontrol altına alınmalı asıl sorun da belki bu.


    Scinware back doors tedbirleri onların elini ve kolunu bağlamakta. Windows 11 ve diğer tüm windowslar ya da sosyal media veya office programms ya da banka internet uygulamaları ve aklımıza gelmeyecek açıklar; hepsinin birden düzeltilmesi imkansız olabilir ama bu onların seçimi.


    İlk önce rekabetin baltalandığı antikapitalist uygulamalarını gözden geçirsinler ondan sonra solucanlarla mücadele etsinler. Herkesin kendi seçimi arka kapı bırakıp müşterilerinin hassas verilerini borsaya pazarlıyorlarsa bu onların bileceği bir şey!


    (AI) Artificial Intelligent uygulamalarına ve korumalarına ne kadar güvenebilirler. ya da bu adamlar neden korkuyor? HER ŞEY gün gibi açık ondan sonra sağlık sistemleri bile saldıya uğrayabiliyor (wannaCry) peki turnrock kullanırlarsa ne olacak? Hangi bir açığı kapatacaklar. Bence en büyük potansiyel tehlike *K\#R_Scinware. Eğer o da olmasa halimiz harap...


    MIB (merkezi işlem birimi) lerindeki açıklar MeltDown and Spectre ya da diğer açıklar ECC-SSL ne kadar güvenli ya da nereye kadar sürecek ai protects?


    asdeewwwsdd 🙂 *K\SCINWARE yani insan gücü yani en büyük tehlike henüz gelmedi ama bu hiç gelmez anlamına da gelmemeli...


    Binary Coded Decimal temelli AI bence gelecek vaadetmiyor. Ve diğer tüm elektronik sistemler de aynısı, sonuçta insana yani scinware bileşenine bağımlılar ve kendilerinin de scinware olduğunu unutmasınlar. küçük açıklardan bahsetmiyorum. HOŞÇAKALIN BYE BYE see you later


    nolimit


    Siber Saldırılar ve KoRUNMa yÖNTEMleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 25 Haziran 2022; 1:27:27 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.