Şimdi Ara

Siber güvenlik vs makine öğrenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. sınıfım ama geç kalmışlık dolayısıyla kendim bir an önce bir şeyler öğrenmek, yapmak istiyorum. İlgimi bu iki alan çekiyor birinin temeli bilgisayar birinin matematik diyebiliriz kabaca. Sg'e girmeden önce temel bilgiler bilinmesi gerekiyor gördüğüm kadarıyla özellikle web konusunda. Bu yüzden önce web alanında kendimi geliştirmem gerekecek ve bu bana ileride staj imkanı sağlayacak. Mö değil türkiyede şuan dünyada bile çok yaygın değil. Bedava olsa bile gir bir işe çalış olayı mö için geçerli değil. Benim kafama yatan siber güvenlik. İlerlemeyi düşündüğüm yol önce internet nedir, nasıl çalışır tarzı şeyler. Sonra html-css-js. Web sitesi yapmayacağım ama yinede bunları bilmem gerekiyor sanırım. Sonrada udemyden 1-2 kurs alırım.
    Bu düşüncelerim hakkında ne söyleyebilirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İnternet nasıl çalışır gibi sorulara cevap arıyorsan socket programlamayı bir araştır derim bende şuan soket programlama yapıyorum ama hobi olarak yaşım küçük zaten profesyonelce bir işte çalışamam.


    Ama internetten kastın internet siteleri nasıl çalışır dediysen şöyle.

    Biz clientiz.
    İnternet sitesi ise sunucu.


    socket() ile bir socket oluşturulacak

    bind() ile sockete bir port bağlanacak

    listen() ile bağlanan port dinlenecek

    accept() ile varsa bağlantı kabul edilecek

    send() ile kabul edilen bağlantıya veri gönderilecek

    close() ile kabul edilen bağlantı kapatılacak.

    Client için;

    socket() ile bir socket oluşturulacak

    connect() ile belirtilen adrese bağlantı isteği gönderecek ve bağlanacak

    recv() ile bağlandığı adresten veri alacak.
  • ve sana tavsiyem ne kadar takarsın 13 yaşındaki çocuğun tavsiyesini bilemem ama.
    ilk temelleri kavraman için c++ öğrenmeni öneririm. istersen temel bilgileri öğretirim sana konuşabileceğimiz bir platform var ise.

    ve sakın biz toplama çıkarma bölme 4 işlemi yapıyoz ne boka yarıyacak falan deme işe yarıyor çünkü.Temeli kavramada bunlar çok önemli.

    ilk kendini bir dilde geliştir sonrası gelir zaten ben öyle yaptım memnunum pes de etmedim şuan hatırı sayılır bir bilgi birikimine sahibim.
  • ben olsam uzmanlık seçiminden evvel temel programlama tabanımı güçlendirirdim. x bir dil ile http://hackerrank.comhttps://codewars.com gibi sitelerde bol bol örnek sorunları çözerdim. Öss de ki soru bankası gibi düşün. Tek fark doğru veya yanlış cevap yok. iyi veya daha iyi cevaplar var.

    Makine öğrenimi de vikipedia göre 1959 de icat ediliyor/adı konuyor. Yani sanıdığın gibi gelişmemiş veya pek kullanılmayan bir alan değil. Evet Crud uygulamaları ile sektörün para kazandığı doğru ama "Mö değil türkiyede şuan dünyada bile çok yaygın değil" bu tam doğru değil.

    Makine öğrenimi üzerine 13 tane kurs var.https://www.udemy.com/courses/search/?src=ukw&q=makine+%C3%B6%C4%9Frenimi ilgini çekiyorsa öğren.




  • codforc C kullanıcısına yanıt
    Üni. 1im. C görüyorum zaten c++ falan gerek yok. 4 işlemi geçeli çok oluyor ayrıca bilgisayar biliminin temelinin matematik olduğunun bilincindeyim. Senin öğrenmek istediğin ve benim bildiğim bir şey varsa ben yardımcı olayım, öğreteyim sana.
    Benim dediğim internet nasıl çalışır ile soket olayı farklı sanırım.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLh9ECzBB8tJMKXMd8ovXR8TmQeaVtz5-l
    Şöyle bir playlist var izle. Bu adamın diğer videolarınıda izle ayrıca.




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Programlama dilinde, algoritmada uzmanlaşma işini üni ile götürüp bir yandanda kendim birşeylere başlamak istiyorum. Udemyde iki alan içinde kurs aldım zaten hem ücretli hem ücretsiz. Uzun vadede iki alanada bir bakıp çıkıcam. İlk olarak hangisinden başlamalıyım ona karar veremedim tam. Web, mobil vs. gibi alanlarla kıyaslandığında iş imkanı, kurs-eğitim sayısı vs bakınca pek yaygın değil dedim.
  • Hmm saol önerin için abi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.