Şimdi Ara

Shure SRH840 kullanıcısından soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şu kulaklıktan var elimde, bilgisayarla kullanıyorum fakat bana sesler zayıf geliyor, dandik bi headphone amfisi var ona bağladığımda ses biraz yükseliyor ama kalite düşüyor neredeyse. Daha önce studio kulaklığı almamıştım, fuarlarda vs. bir iki kere denk gelip hayran kalmıştım sese, bu yüzden aldım fakat ses temizliği düşük volume'lerde hadi neyse fakat bilgisayarın sesini sonuna kadar açtığımda bile öyle çok yüksek, güçlü, dayanılamayacak bir ses olmuyor. Bu arada hp bilgisayarım var, masaüstü, beats ses kartı takılı, orjinal. Biri aydınlatırsa sevinirim. Özel bir amfi mi almak lazım, bunlar bilgisayarda bu kadarmı çalışır ne yapılırsa yapılsın? Yada bana yetersiz gelen aslında normalimi?

Shure SRH840 kullanıcısından soru

• Merhaba,

Ben de ayni kulakligi kullaniyorum. Laptopla kullanildigi zaman herhangi bir guc sorunu olmadigindan dolayi seste zayiflik da olmuyor. Fakat telefon ile kullandigim zaman sesler bilgisayardaki kadar tatmin edici olmuyor. Amfi kullanildiginda ise ses yuksekliginden ziyade, ayrintilari verme kaabiliyetinde ciddi bir artis soz konusu oluyor. (ayrinti bazinda siralama yaparsam amfi > laptop > telefon seklinde olur. Harici ses karti olan bir masaustu bilgisayar da amfiye yakin bir performans verebilir diye dusunuyorum fakat denemis degilim).

Normal sartlarda bilgisayarda kullandiginizda herhangi bir kulaklik kadar yuksek ses vermesi gerekir, eger vermiyorsa bir sorun olma olasiligi yuksek. Tabiki burda sizin kiyaslama kriterleriniz de onemli. Eger diger kulakliklardan daha fazla ses vermemesiyse sorun, bunun icin yapilacak bir sey oldugunu sanmiyorum. Fakat kulakligin guc ihtiyaci 44 ohm oldugu icin, bilgisayarda normal sartlar altinda bir sorun cikarmamasi gerekir acikcasi. Bence bir arkadasinizin bilgisayariyla da deneyin, olmadi aldiginiz yer ile irtibata gecin.

• Merhaba teşekkürler cevap için, dizüstü bilgisayarımda var fakat aşağı yukarı aynı düzeyde ses. Sorunda herhangi bir kulaklığa yakın ses vermesi, 300$ verdiğim bir kulaklıktan açıkçası daha fazlasını beklerdim. Ses yüksekliğini sadece gücünü belirtmek için örnek verdim yoksa, sabah akşam sağır edici düzeyde müzik dinlemiyorum fakat benim anladığım kulaklık veya hoparlör ne kadar güçlüyse düşük seslerde'de bir o kadar temiz ve derin ses veriyor, yanlışsam düzeltin lütfen. Amfi hakkında önerebileğiniz birşey varmıdır? Bilgisayara bağlanabilen güçlü bir amfi belki diğer kulaklıklardan ayıran bir fark yaratabilir. Bu arada kulaklığı alalı iyi bir süre geçti, geri verme şansım yok fakat meraktan açtım bu konuyu, daha iyi bir ses alabilme şansım varmıdır diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagor_1907 -- 11 Haziran 2013; 10:56:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagor_1907

Merhaba teşekkürler cevap için, dizüstü bilgisayarımda var fakat aşağı yukarı aynı düzeyde ses. Sorunda herhangi bir kulaklığa yakın ses vermesi, 300$ verdiğim bir kulaklıktan açıkçası daha fazlasını beklerdim. Ses yüksekliğini sadece gücünü belirtmek için örnek verdim yoksa, sabah akşam sağır edici düzeyde müzik dinlemiyorum fakat benim anladığım kulaklık veya hoparlör ne kadar güçlüyse düşük seslerde'de bir o kadar temiz ve derin ses veriyor, yanlışsam düzeltin lütfen. Amfi hakkında önerebileğiniz birşey varmıdır? Bilgisayara bağlanabilen güçlü bir amfi belki diğer kulaklıklardan ayıran bir fark yaratabilir. Bu arada kulaklığı alalı iyi bir süre geçti, geri verme şansım yok fakat meraktan açtım bu konuyu, daha iyi bir ses alabilme şansım varmıdır diye.

Acikcasi Shure'un dusuncesine gore iyi kulaklik yuksek ses veren bir kulaklik degildir, zira ses seviyesi yulseldikce distortion artar ve sesin netliginde azalma meydana gelir. Ucuz kulakliklarin pek cogu desibel bazinda studyo kulakliklarindan cok daha fazla ses verebilir, fakat ayni netlikte ses veremezler. O nedenle yuksek sesler verebilen kulakliklar dusuk seslerde daha net olurlar demek bana kalirsa yanlis. Bu dediginiz frekanslarda gecerli ama. Ornegin frekans araligi 5-25k olan bir kulaklik 10-22k olan kulakliktan daha net ses verebilir. Normal bir insan kulagi 20knin ustunu ve 20nin altini duyamazken (bunu test edebilirsiniz, internette cesitli siteler var) kulakligin 25kya kadar ses vermesi gereksiz olarak dusunulebilir, fakat bu aralik ne kadar genisse ortadaki seslerin islenmesi de o kadar rahat olacaktir kulaklik icin. Bu nedenle SRH840 mid-range diye tabir edilen aralikta mukemmel bir performans gostermektedir.

Bir de Shure kulakliklarin icerisinden genelde bir uyari cikiyor: "Olabildiginde dusuk seste dinleyin". Yuksek seste uzun sure muzik dinlemek kulak sagligina iyi gelmedigi icin de pek tavsiye edilmez, ayni zamanda seslerin bozulmasina yol acacagi icin de tavsiye edilmiyor.

Amfi konusundaysa maalesef pek bir bilgim yok, bir tavsiyede bulunursam sizi hatali yonlendirmis olurum ki bunu da hic yapmak istemiyorum. Eger muzikleriniz MP3 formatindaysa en az 320 kpbs olmali, veya cok daha iyisi flac formatinda olmali. flac formatindaki sarkilari (compress edilmemis bir CDden encode edilmis olmasi gerekir, internetteki bazi flaclar MP3 bozmasi oldugu icin olmasi gerektigi kadar kaliteli degiller) dinlerken kulakligin farkini cok ciddi bir sekilde gorebilirsiniz. Bu kulaklik ayrintilari tespit etmek icin uretildiginden (studyolarda da sarkinin arka planini test etmek ve kritik dinleme yapmak icin kullaniliyor genelde) bu alanda oldukca iyidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.