EA Sports FC 25'i PS5'te mi alayım XBSX'te mi?
Arkadaşlar selamlar. Hem xbox series x hem de ps5 konsolum var. Ağırlıklı olarak xbox'ta oynuyorum, malum gamepass var ve oyun fiyatları daha ucuz. FC 25'in fiyatı xboxta %10 daha ucuz ea play nedeniyle ama çok önemli değil bu. Dualsense ile daha iyi olur gibi geliyor ama bilemedim, hangi konsolda daha sorunsuz veya daha zevkli. Sizde iki konsol da olsa hangisinde alırdınız? FUT pek oynamıyorum, daha çok normal seasons ve offline kariyer.
Gigabyte B660 DS3H AX WIFI-6e DDR4
H610m-H model anakakartımı bir model yükseltmek istiyordum ve aşağıdaki linkteki ürünü almaya karar verdim. Normal piyasa fiyatının altında ve sıcak bir indirim olduğunu düşünüyorum. Satıcısı da Trendyol. Diğer ilanlardan niye bu kadar ucuz anlamadım, belki göremediğim bir şey vardır.
Xbox Series S için Havit PJ202(BW VP13) yeterli midir?
Merhaba arkadaşlar. Şuan odamda arkadaşımdan aldığım epson eb-s18 model projeksiyon var. Bu ürünü denemek için kullanırken projeksiyonun benim için ne kadar doğru bir seçim olduğunu anlamakla beraber, s18 modelinde beni rahatsız eden birkaç unsur var. Öncelikle çözünürlüğü düşük, fan sesi çok yüksek, tek hdmi var, ses çıkışı yok ve güç tüketimi çok yüksek. Benim de bütçem çok yüksek olmadığı için fiyat performans ürünlere bakmaya başladım ve az önce yazdıklarımı da olmaması gereken maddeler arasına koydum. Bu kriterlerde ve fiyatı da oldukça uygun sayılabilecek Blitzwolf vp13 modelini buldum. Daha sonrasında da Havit PJ202 modelini gördüm ve tamamen aynı ürün olmalarına rağmen fiyatının daha da uygun olduğunu gördüm. Tamamen aynı dememin sebebi youtube'de enes özen kanalının incelemesinde öyle bir bilgi edindim. Ürünü almayı düşünüyorum. Muhtemelen banggood'dan değil de yurtiçinden satın alacağım. Peki sizce xbox series s ve ps4'te oynamak için iyi midir? Veya örnek veriyorum 3 bin tl bandından 5 bin tl bandına çıkarak, çok daha fazla verim alabileceğim projeksiyon önerileriniz var mıdır? Veya şunu da düşünüyorum; havit veya blitzwolf alırsam zaten garantisi yok, yani ikinci el almaktan tek farkı kullanılmamış olması. İkinci el piyasasında güvenilir marka ve 3-5bin tl bandında projeksiyon önerileriniz var mıdır? Herkese iyi forumlar.
Merhabalar arkadaşlar. Laptopumu geçen sene indirimde amerika amazon'dan almıştım ve 1 senedir çok memnun bir şekilde kullanıyorum. Laptopumun adaptörü de Chicony A17-230P1A model. Dün laptopumu kullanırken, kablosu takılı olmasına rağmen şarj olmadığını fark ettim ve adaptörün priz kablosunu düzelttim, cızırtı sesi geldi ama laptop da şarj olmaya başladı. Yaklaşık 1 dakika sonra adaptörle prizi bağlayan fişten kıvılcımlar gelmeye başladı ve ardından alevler çıktı. Hemen fişin takılı olduğu üçlü prizin fişini çektim ve 1 dakika sonra da adaptörün fişini çektim. Bugün adaptör için yeni güç kablosu alacağım ama korkum o ki adaptörde problem olabilir. Eğer adaptör problemliyse aynı adaptör aliexpresste 1400 küsür lira. Türkiyede daha ucuz muadil bulabilir miyim? Yani ucu uyacak olan başka bir 230w'lık adaptör sorun yaratır mı? 230w değil de 240w falan olursa problem olur mu? Daha az watt'ta bir adaptör kesinlikle almam ama yüksek alırsam ne olur diye düşündüm. Adaptörde problem olup da bilgisayara zarar vermesinden korkuyorum. Başına böyle bir sorun gelen oldu mu? Yanan kabloyu da geçen sene koçtaştan almıştım, yanında gelen orijinal kablosu amerikan prize uygun olduğu için.
Merhaba forumdaşlar. 1 Haziran'da Life paket Caddy satın aldık. Araçla ilgili servise götürmeme rağmen çözemediğim bir problemim var. Arabayı ilk aldığımızda Iphone XS model telefonum vardı ve her arabaya bağlanışımda telefonumda "Aksesuar desteklenmiyor" hatası veriyordu. Bluetooth'la bağlı olup, telefon görüşmesi yaptığım vakitlerde de bazen sesim karşı tarafa gitmiyor, çözümü telefonu hoparlöre alarak buluyordum. Temmuz ayının başı gibi telefonumu da yenileyerek, iphone 12'ye geçiş yaptım ama aynı sorunlar devam ediyordu. Bu dediğim sorun 3-4 günde bir oluyordu. Bu hafta başında araba yağ uyarısı verince de servisten randevu aldım ve bugün sabah (10.09.21) arabamı teslim edip, tüm problemleri anlattım. Arabaya yazılım güncellemesi atmışlar ve yağ eklemesi yapıp, diğer sorunlarımı da çözmüşler. Ama yukarıda anlatmış olduğum sorunu ya tam anlayamamışlar ya da onlar da çözememişler. Google'de "caddy 2021 ios", "caddy 2021 aksesuar desteklenmiyor" gibi aramalar yapmama rağmen herhangi bir benzer başlık göremedim. Benzer bir problem yaşayan ve çözen oldu mu? Arabanın multimedyasına da format atıp, bir daha kurulum yapmıştım ama o da hiçbir şeyi değiştirmedi bu arada.
Merhaba arkadaşlar. TP Link TD W9970v3 (TT'nin verdiği) VDSL2 modeme sahibim. Modemle bilgisayarım arasında 8-9 metre mesafe bulunmakta ama modem koridorda, odamı kapısının yanındaki prizde bulunuyor, bu yüzden doğrudan kablo çekemiyorum. Birkaç sene önce Digiturk tarafından bize TP Link TLPA 2010 model Powerline verildi ve ben de yıllardır masaüstü pc, oyun konsolu ve laptoplarımı bu ürünle kablolu gibi kullanırım. Şuan oturduğum eve taşınmamızla beraber Superonline Fiber'den TT'ye geçiş yaptığımız için TD W9970 v3 modemi kullanmaya başladık. Mevcut ping yüksekliğini internet altyapıma yoruyordum. Masaüstünü satıp, laptopa geçiş yaptıktan sonra da indirme ve yükleme hızlarında wifi ile powerline arasında çok fark olmadığı için powerline adaptörü kullanmayı bıraktım. 3 gün önce ADSL'den VDSL'ye geçiş yapabildik ve hat değerlerim oldukça düzeldi. Aynı gün ping tesleri yaptım ve benzer sonuçları alıyordum. Pingimi bir de kablolu test etmek için laptopumu LAN kablo ile doğrudan modeme bağladığımda da aşağı yukarı aynı pingi aldığımı gördüm. Sorunun, TD W9970 v3 modemin ısınmasından veya donanımından kaynaklı olduğunu düşünmeye başlamıştım ki aynı laptopumun normalde olduğu 8-9 metrelik mesafeden telefonum ile speedtest'ten aynı sunucuya ölçüm yaptığımda telefonda 8 ping, laptopta ise 30-50 arası ping çıkıyor. Oyunlarda da ister powerline ile bağlanayım, ister wifi ile bağlanayım 100-130 arasında pingim oluyor. Laptopumun wifi adaptörüne baktığımda "Intel® Kablosuz AC 9560" modeli yazıyor. Bilgisayarımdaki wifi ve ethernet sürücüleri güncel durumda. Eski masaüstü bilgisayarım, eski macbook dizüstüm ve kardeşimin laptopunda da benzer ping sorunlarını yaşadığım için modem veya altyapının suçlu olduğunu düşünüyordum ama telefon ile bağlandığımda çok daha az pingle karşılaştığım için sorunun gerçek kaynağını merak ettim. Telefonum Iphone Xs. 2-3 gündür Keenetic'in Extra DSL 2111 modeline bakmaya başladım ama sorunumu çözeceğimden emin olamadığım için de satın alma aşamasında çok kararsızım. Eğer modem sorumluysa neden telefonda düşük pingim var? Sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olabilecek arkadaşlar için gerekli bilgi ve değerleri aşağıya ekleyeceğim ve eksik bilgi ve değerler varsa onları da eklemeye çalışırım. İyi forumlar.
LAPTOP'TA WIFI İLE ALDIĞIM HIZ VE PİNG DEĞERLERİ:
AYNI MESAFEDEN IPHONE XS TELEFONUMDAN ALDIĞIM HIZ VE PİNG DEĞERLERİM:
silinsin, bu bölümde yardım yok.
silinsin, bu bölümde yardım yok.
05.12.2020 güncellemesi: Türk Telekom Destek'i Twitter'dan da darladıktan sonra evimin önündeki saha dolabına teknik ekip yolladılar ve hızımı oradan yükseltip, beni aradılar. Sorun çözüldü. Darlamazsanız, teknik konuşmazsanız geçiştirmeye çalışıyorlar haberiniz olsun. Eğer başınıza böyle bir durum gelirse önce internetten biraz terimleri araştırıp ardından TT'yi darlayın.
Merhabalar. 24 mbps hipernet internete sahipken dün akşam müşteri hizmetlerini aradım ve 35 mbps olan pakete yükseltmek istedim. Altyapı sorgulamalarında 66 mbps'ye kadar hız alabiliyorum, modem değerlerimde ise 55 mbps ile 61 mbps arasında değişim oluyor. Yani 35 mbps almakta herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ve zaten kullanırken de bir sıkıntı yaşamadım. Bu akşam oyun öncesi klasik ping testimi yaparken ping testimle beraber hız testi de yapayım dedim ve LAN ile bağlı olmama rağmen 24'ü geçemiyordum. "Ehe" dedim, "bu işte bir iş var." ve modem değerlerine baktığımda hızım tekrardan 24 mbps'ye sabitlenmiş olduğunu gördüm ve TT Online İşlemler'e baktığımda hala 35 mbps paketine sahip olduğumu gördüm. TT Müşteri Hizmetlerini aradım ve bir temsilciyle görüşebilmek için 9 dk bekledikten sonra sorunumu anlattım. "Hız testi yaptığımda 24'ü geçemiyorum, evet bir sorun var." diyor temsilci. Diyorum ki "Evet, çünkü 24 mbps'ye sınırlamışsınız." Bana 3-4 kez santralden evime gelen internette problem olabileceğini belirtti. Ben de herbir seferinde bunun mümkün olmadığını, 35 mbps kullanırken kesinti falan yaşamadığımı, bunun bir birey tarafından veya sistem tarafından yapıldığını ve modem değerlerine bakmayı bilmeyen, hız testi yapmayan insanları dolandırma operasyonu olduğunu ve neden bunu yaptıklarını sordum. En sonunda da teknik destek ekibine yönlendirmeye gerek olmadığını, hızımdaki limiti kendisinin de kaldırabileceğini veya bunu yapabilecek birine yönlendirebileceğini ama madem yapamıyorsa teknik desteğin de bu konuyu inceleyebileceğini ama en azından bu sefer bir bilgilendirme istediğimi söyledim.
Sonuca gelirsek, bu bence sistem tarafından veya bölgesel müdürlerin talimatıyla yapılan bir işlem. Böyle böyle belki de kaç milyon haneyi dolandırıyorlar. Daha önce de annemin aboneliği sırasında 16 mbps adsl internet satıp, hat 15 mbps internet verebilmesine rağmen 8 mbps ile sınırlandırmışlardı, arayıp 12 mbps'ye yükselttirmiştim ama annem ve kardeşim 2 yıl boyunca interneti böyle kullanmışlardı.
konu silinsin
konu silinsin
başvuru iptal / konu silinsin
başvuru iptal / konu silinsin
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.396
İkinci El Bölümü Mesajları: 57
Konularının görüntülenme sayısı: 40.865 (Bu ay: 463)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 975 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic