Şimdi Ara

Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.048
Cevap
76
Favori
337.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ne zaman çıkar yeni versiyona uyumlu yama ? beklemedeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyitcoban95

    ... Launcher'i de %100 Türkçe yapmak istiyorum. Bayrak dahil birçok şeyi ayarladım ve çevirdim fakat Türkçe karakter desteğini bir türlü sağlayamadım. Her denememde üzerine yazdığım harfi ekleyince gözükmüyor. Mesela q yu ş gibi görünmesi için değiştirdim. Baqlat yazdığım zaman Balat çıkıyor.


    Bu ekrandan mı bahsediyorsun?
    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)


    Bundan mı?
    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 5 Şubat 2016; 16:21:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni yama yüklendi arkadaşlar. İndirmek için ilk sayfayı kullanabilirsiniz. :)
  • v5.5.2 Alfa Fix ile yüzde kaç turkce oluyor?
  • Başlangıç ekranlarındaki Font sorununu düzelttim.

    Ayrıca, dil dosyalarını bağımsız yaptım, böylelikle başlangıç ekranından ister Türkçe İster İngilizce seçilebilecek. Bu durumda hiç bir orijinal dil dosyasının üzerine yazılmayacağından varolan hiçbir dil dosyası silinmeyecek ve olası sorun oluşmayacak! Yedek alma gibi sorun olmayacak. Çünkü Türkçe dil dosyaları tamamen bağımsız olacak!

    Hiç bir dosya kopyalama, silme yedek alma derdi olmayacak, ana dizinde olan exe ile doğrudan betik üzerinden Türkçe veya İngilizce seçilebilecek. Türkçe dil dosyasını sil deyince 3 4 saniyede silinecek, kur deyince 3 4 saniyede kurulacak! Yüklenen dil paketi oyun sürümü ile uyumsuz ise, oyun doğrudan orijinal dosyalar ile açılacak ve böylelikle Türkçe dil dosyaları yüklenip oyun bozulmuş olmayacak ve sorun oluşmayacak.

    Henüz tam tamamlanmış değil, sorun çıkmazsa yayınlanacak!

    İlgili bir kaç resim:
    Başlangıç ekranı. Türkçe seçenek tamamen bağımsız, kendi sekmesi var:

    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)


    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)


    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)



    ----------------
    Ayrıca, konu başladığında ben eski çevrilmiş dosyalardan devam edilmesi daha iyi demiştim. Ama şu anda bile hala çeviride 1.5 yıl öncesinin gerisindeyiz.

    Bendeki 1.5 yıl önceki çeviri ile şimdiki çeviri:,

    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Şubat 2016; 18:52:56 >




  • Gerisinde değil aksine kat ve kat ilerisindeyiz. Bu bahsettiğiniz kısım EU4 dosyası içerisinde ve daha önceki yamaların birisinde satır hatası olduğu için en baştan çevrilmeye başlanmıştı. Bende Türkçe fakat EU4 dosyasının güncel olanı atılmamış olduğundan dolayı oralar sizde İngilizce gözüküyor.

    Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN)


    Bir sonraki yamada tüm satırları güncelleyeceğim için herhangi bir sıkıntı kalmayacak. Zaten yeni bir güncelleme gelmezse v5.7 ile Beta sürümünü paylaşacağım ve EU4 dahil olmak üzere birçok dosya bitmiş bir şekilde karşınızda olacak.

    Dil dosyaları içinde teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımı olacak.




  • Hocam tekrardan indiriyorum ellerine sağlık. Ama şu turbobit'ten başka siteye upload etsen on numara olucak 20 mblık dosyayı 10 saniyede indirmesi gerekirken 8 dakikada indirdi
  • Konu güncel, dosyalar çevrilmeye devam ediyor. 2 dosya daha bitti. En kısa sürede bir dosya daha çevrilecek.
  • Hocam ilk sayfadaki Bütün Linkler'mi yenileniyor ? yoksa En sondakimi.
  • Her zaman en sondaki geçerli olan yamadır. Diğerleri eski versiyonlarda ve o anki çeviride kalmıştır.
  • Kardeş gördügüm hatalar şunlar
    1) ''ı'' ve ''ğ'' ler şöyle gözüküyo '' ' '' yani türkçe karakterler üsten virgül olarak gözüküyor.
    2) Kardeş launcherde üye ola yada girişe tıklayınca launcher hata vermeden kapanıyor direk.
    Bilgin olsun istedim :)

    Birde usta event dosyaları tahminen kaç ay yada haftaya gelebilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flakel -- 16 Şubat 2016; 22:57:05 >
  • Bende de aynı sorun var launchereda giriş yapa tiklayinca kapaniyor launcher

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seyit aşağıdaki dosyaları dizine kopyala, dosyayı çalıştır ve daha sonra oyun dizininden istediğin dosyayı kullan!

    Ayrıca isteyen herkes bu dosyaları kullanarak tek tıkla oyunu Türkçeleştirebilir veya eski haline getirebilir

    Türkçe başlatmak için dosya: EU4LngTur_1.14-1.15.exe
    Oyunu orijinal yapmak için dosya: EU4LngEng_1.14-1.15.exe

    dosyaları oyunun kurulu olduğu dizine kopyalayın.
    oyunu Türkçeleştirmek için EU4LngTur_1.14-1.15 dosyasını,
    oyunu orijinal haline geri getirmek için EU4LngEng_1.14-1.15.exe dosyasını çalıştırın.

    İndir: 3010 KB
    http://s3.dosya.tc/server8/1fcjp7/EU4Lng_01.14-1.15.zip.html

    Dosya sadece 1.14. ve 1.15 sürüm ile test edilmiştir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 18 Şubat 2016; 2:28:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flakel

    Kardeş gördügüm hatalar şunlar
    1) ''ı'' ve ''ğ'' ler şöyle gözüküyo '' ' '' yani türkçe karakterler üsten virgül olarak gözüküyor.
    2) Kardeş launcherde üye ola yada girişe tıklayınca launcher hata vermeden kapanıyor direk.
    Bilgin olsun istedim :)

    Birde usta event dosyaları tahminen kaç ay yada haftaya gelebilir ?


    quote:

    Orijinalden alıntı: stopper14

    Bende de aynı sorun var launchereda giriş yapa tiklayinca kapaniyor launcher


    Sorunu çözdüm. Artık üyelik alma ve giriş yapmada herhangi bir sıkıntı kalmadı. Beta versiyonu ile güncellenecektir.

    Steam'e ne zaman yüklenecek diyenler için bir bildiri yapayım. Arkadaşlar çeviride bazı küçük sıkıntılar olduğu için o sıkıntılar çözülmeden Steam'e yüklenmeyecektir. Çeviri uyumsuzluğu, hatalı çeviri ve yazım hataları ile ilgili sorunları çözdükten sonra %100 olarak bitirilmiş sayılacak ve tamamlanacak.

    Sizden ricam, üstte bahsettiğim sıkıntılarla karşılaştığınızda Steam grubu üzerinden veya buradan bildirirseniz sevinirim. Böylelikle bu ağır işin bir kısmını tamamlamadan bitirmiş oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyrhosier -- 17 Şubat 2016; 19:28:44 >




  • Arkadaşlar buraya tıklayarak çeviri ile ilgili görüşte bulunabilir ve hatalı yerlerle alakalı geri bildirimde bulunabilirsiniz.
  • Dostum launcherin kapanmasini düzelttiysen bi upload edebilirmisin yeni sürümü giriş yapalım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flakel -- 19 Şubat 2016; 12:23:26 >
  • Ya kardeş benim oyunumda sorun çıktı ve silip yeniden kurmak zorunda kaldım sonra burdan v4 ü indirip oyunun içine attım oyuna girince siyah ekran geliyor yeni oyun deyince ülke seçme yeride kırmızı oluyor nasl düzelticem bunu bi yardım etsen ?

    NOT:önceden tr yama sorunsuz çalışıyodu ama yeniden kurunca gitti eski indirmelerde ise indirdiğim tr yama yok.

    Edit:Ya kardeş bu sorunuda çözdüm ama bu v4 fixed i attım ama çoğu yer ingilizce ne yapmam gerekli düzgün bi yama bulabilirmisin birde haritada Osmanlı yerine Osmanlılar yazıyor bunuda pek beğenmedim ve türkçe karakter sorunu var

    Kardeş bu sorunuda çözdüm v5 indirdim çoğu yer düzeldi haritada Osmanlı yazıyor ama bu seferde padişah veya krallık yerlerinde novogomrote diye bir şey yazıyor oyun sürümüm v1.12.0.0 acaba diğer çıkan güncellemeleri indirsem bu sorunlar düzelirmi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiymazxxx -- 22 Şubat 2016; 0:03:27 >




  • Yama için teşekkürler , bugun yükledim oyunu bakalım sevicekmiyim
  • yamayı yükledim benim oyun 1.14.0.0 olmasına rağmen 5.5 i kabul etti suan sorun yok.
  • kiymazxxx K kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma biraz geç oldu ama cevaplayayım.

    Aslında sorduğun sorunun cevabını kendin vermişsin. Orijinal olmayan oyunlarda bu tarz sıkıntılar oluşuyor ne yazık ki. Diğer güncellemeleri indirmeniz pek fark etmeyecektir fakat siz yine de son versiyonu bir deneyin. Olacağına garanti vermiyorum fakat denemekten zarar gelmez.

    Oyununuz orijinal olmadığı için bu tarz sıkıntılar yaşanıyor. Oyunu tamamen Türkçeleştirdikten sonra belki bir iyilik yapıp v1.13, 1.14 ve 1.15 versiyonları için orijinal olmayan oyunlara yama çıkartabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.