Şimdi Ara

LİNUX XGL DENEMELERİ SS'LER VE GEREKLİ LİNKLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
10.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: extreme_mac

quote:

Orjinalden alıntı: imparatore

arkadaşlar şu videodaki, benim Bearyl den daha farklı. Bu nedir?
    http://www.youtube.com/v/lawkc3jH3ws

insanın hayal gücünü zorluyor ya bu

Alıntıları Göster
    heh bendeki aynı videodaki gibi yaw :D

• quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

heh bendeki aynı videodaki gibi yaw :D

Alıntıları Göster
    beryl'i kurduktan sonra beryl-manager ile çalıştırdığınız zaman beryl settings manager'a girip istediğiniz plug-inleri aktif hale getirin(yanlarındaki onay kutularını işaretleyerek).aynı pencereden her plug-in'in ayar sekmelerinden istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.
    örneğin: desktop cube plug-in'inde skydome ve animate skydome onay kutularını işaretlerseniz,videodaki gibi bir görüntü elde edebilirsiniz.aynı plug-in'de inside cube seçeneğini onaylarsanız küpü dışarıdan değil içeriden görürsünüz gibi.gene aynı plug-in'de filenames sekmesine geçerseniz küpün alt ve üstündeki resimleri istediğiniz bir resimle değiştirebilrsiniz.aynı yerden skydome resmini de değiştirmeniz mümkün.

kullanımla ilgili lazım olacak kısayollar ise-ki bunları mouse pointerla yaptığınız için yazıyorum-:
    mouse pointerı ekranın sağ alt köşesine getirirseniz-masaüstünü görüntüler.
    mouse pointerı ekranın sol alt köşesine getirirseniz-bütün çalışmaalanlarındaki bütün pencereleri size getirir.tıkladığınız pencereye geçiş yaparsanız.
    mouse pointerı ekranın sağ üst köşesine getirirseniz-aktif çalışmaalanındaki bütün pencereleri size getirir.tıkladığınız pencereye geçiş yaparsanız.

@uisik34
    http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Dapper/AiGLX#Specific_instructions_for_Kubuntu_.28Dapper.29
    linkteki adımlarla yapabilirsiniz.tabi öncelikle sayfanın üst kısmındaki sürücü ve beryl kurulumlarına da bir gözatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferdcasx

beryl'i kurduktan sonra beryl-manager ile çalıştırdığınız zaman beryl settings manager'a girip istediğiniz plug-inleri aktif hale getirin(yanlarındaki onay kutularını işaretleyerek).aynı pencereden her plug-in'in ayar sekmelerinden istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.
    örneğin: desktop cube plug-in'inde skydome ve animate skydome onay kutularını işaretlerseniz,videodaki gibi bir görüntü elde edebilirsiniz.aynı plug-in'de inside cube seçeneğini onaylarsanız küpü dışarıdan değil içeriden görürsünüz gibi.gene aynı plug-in'de filenames sekmesine geçerseniz küpün alt ve üstündeki resimleri istediğiniz bir resimle değiştirebilrsiniz.aynı yerden skydome resmini de değiştirmeniz mümkün.

kullanımla ilgili lazım olacak kısayollar ise-ki bunları mouse pointerla yaptığınız için yazıyorum-:
    mouse pointerı ekranın sağ alt köşesine getirirseniz-masaüstünü görüntüler.
    mouse pointerı ekranın sol alt köşesine getirirseniz-bütün çalışmaalanlarındaki bütün pencereleri size getirir.tıkladığınız pencereye geçiş yaparsanız.
    mouse pointerı ekranın sağ üst köşesine getirirseniz-aktif çalışmaalanındaki bütün pencereleri size getirir.tıkladığınız pencereye geçiş yaparsanız.

@uisik34
    http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Dapper/AiGLX#Specific_instructions_for_Kubuntu_.28Dapper.29
    linkteki adımlarla yapabilirsiniz.tabi öncelikle sayfanın üst kısmındaki sürücü ve beryl kurulumlarına da bir gözatın.

Alıntıları Göster
    beryl daha güzelmiş ya.en kısa zamanda ubuntu kurup deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

kubuntu da nasıl olduğu hakkında bir bilginiz var mı bu işlerin. kde kullanıyorum da.biraz sıkıntılı olduğunu duymuştum çok stabil değilmiş sanırım kde ile. kubuntu da deneyen ve başaran var mı acaba?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

kubuntu da nasıl olduğu hakkında bir bilginiz var mı bu işlerin. kde kullanıyorum da.biraz sıkıntılı olduğunu duymuştum çok stabil değilmiş sanırım kde ile. kubuntu da deneyen ve başaran var mı acaba?

yeni surumunde olacak su anda uygulamayi basaramadim kde`de
    fakat gnome de harika
    26 ekim de yeni surumu cikacak duyurulur

• quote:

Orijinalden alıntı: micro77

quote:

fakat gnome de harika

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: micro77

quote:

fakat gnome de harika

valla iyi olur da cd'ler daha yeni elime geçmişti.tekrar sipariş verecez anlaşılan

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: micro77

quote:

fakat gnome de harika

valla iyi olur da cd'ler daha yeni elime geçmişti.tekrar sipariş verecez anlaşılan

Alıntıları Göster
    "masaüstü" yeni bir anlam kazandı...

• quote:

Alıntıları Göster
    yaw benim ubuntuda 1-2 ufak sorunum var şimdi network ayarlarını yapıyorum ve klavye ayarlarını fakat sistem yeniden basladıgında eski haline geri donuyor mesela @ isaretini kullanamıyorum ve sistemi her actıgımda network ve klavye ayarını yeniden yapmam gerekiyor buda beni sinir ediyor bunun bi caresi yokmu
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

ewet mesela :

LİNUX XGL DENEMELERİ SS'LER VE GEREKLİ LİNKLER

• quote:

yaw benim ubuntuda 1-2 ufak sorunum var şimdi network ayarlarını yapıyorum ve klavye ayarlarını fakat sistem yeniden basladıgında eski haline geri donuyor mesela @ isaretini kullanamıyorum ve sistemi her actıgımda network ve klavye ayarını yeniden yapmam gerekiyor buda beni sinir ediyor bunun bi caresi yokmu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

network icin cozum onerisi:
    sanirim adsl modemden dhcp alindiginda bazi sorunlar olusuyor.
    aynisi bende de wardi. mauel ip alma ile durum duzeldi.
    klavyedeki sorun aynen bende de war
    eger bir bilen warsa ayarini buraya yazar biz de ogreniriz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

network icin cozum onerisi:
    sanirim adsl modemden dhcp alindiginda bazi sorunlar olusuyor.
    aynisi bende de wardi. mauel ip alma ile durum duzeldi.
    klavyedeki sorun aynen bende de war
    eger bir bilen warsa ayarini buraya yazar biz de ogreniriz

Alıntıları Göster
    ewet klavye sorunu da çözüldü :)
    http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,4919.0.html
    buradakileri uygulayın ve bu menuden sun klavyesını secın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 23 Ekim 2006; 21:30:48 >

• quote:

ewet klavye sorunu da çözüldü :)
    http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,4919.0.html
    buradakileri uygulayın ve bu menuden sun klavyesını secın :)

Alıntıları Göster
    dpkg-reconfigure locales dedigim zaman tzconfigle secin dio ama oda baska seler cıkarıyor yok timezone falan ayarlayin dio

• quote:

dpkg-reconfigure locales dedigim zaman tzconfigle secin dio ama oda baska seler cıkarıyor yok timezone falan ayarlayin dio

Alıntıları Göster
    eger "local ayarlarınız Türkiye ise herhangibir ayara gerek yoq " anlamında sanırım.
  • quote:

eger "local ayarlarınız Türkiye ise herhangibir ayara gerek yoq " anlamında sanırım.

Alıntıları Göster
    hmm peki sen tam olarak ne yaptında oldu
  • quote:

hmm peki sen tam olarak ne yaptında oldu

Alıntıları Göster
    işte meshur su efekti :P

• quote:

işte meshur su efekti :P

Alıntıları Göster
    klavye ayarını düzeltmek için:
    gnome ile oturum açın,system>preferences>keyboard tıklayın.layouts kısmına turkey sun dead keys ilave edin yanındaki onay kutusuna işaret koyun(varsayılan yapın).daha sonra oturumu kapatıp xgl ortamında oturum açın.xgl oturumunu açtığınız zaman "x server keyboard ayarları ve sistem keyboard ayarları birbirinden farklı,hangisi kullanmak istersiniz" diye sorulunca "gnome ayarlarını kullan" tıklayın.artık xgl ortamında da standart türkçe klavye düzenini sorunsuz kullanabilirsiniz.

• quote:

klavye ayarını düzeltmek için:
    gnome ile oturum açın,system>preferences>keyboard tıklayın.layouts kısmına turkey sun dead keys ilave edin yanındaki onay kutusuna işaret koyun(varsayılan yapın).daha sonra oturumu kapatıp xgl ortamında oturum açın.xgl oturumunu açtığınız zaman "x server keyboard ayarları ve sistem keyboard ayarları birbirinden farklı,hangisi kullanmak istersiniz" diye sorulunca "gnome ayarlarını kullan" tıklayın.artık xgl ortamında da standart türkçe klavye düzenini sorunsuz kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar o üstteki resmi nasıl değiştiricez küp ün üstündekini.ben bi türlü beceremedim.

bu arada bende bi dizüstü var 64mb ekran kartlı o kaldırırmı aca xgl'i

• quote:

ya arkadaşlar o üstteki resmi nasıl değiştiricez küp ün üstündekini.ben bi türlü beceremedim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: extreme_mac

beryl-settings-manager'ı açıp desktop cube plugin'ine geçin ve filenames sekmesine tıklayın.imagefiles on top ve bottom yazan kısımlardaki browse tuşuna basarak istediğiniz resmi koyabilirsiniz.(dosya türü png olmalı)

dizüstünün ekran kartı yeterli olur büyük olasılık.

• quote:

quote:

beryl-settings-manager'ı açıp desktop cube plugin'ine geçin ve filenames sekmesine tıklayın.imagefiles on top ve bottom yazan kısımlardaki browse tuşuna basarak istediğiniz resmi koyabilirsiniz.(dosya türü png olmalı)

dizüstünün ekran kartı yeterli olur büyük olasılık.

Alıntıları Göster
    ben beryl kullanmıyorum.senin dediğin şekilde denedim ama bi türlü olmuyor.yani resmi seçiyorum ama kaydetmiyor kapatıp tekrar açtığımda yine eski resim çıkıyor kaşıma.aca mandriva bilerekmi yapmış anlamadım

• quote:

ben beryl kullanmıyorum.senin dediğin şekilde denedim ama bi türlü olmuyor.yani resmi seçiyorum ama kaydetmiyor kapatıp tekrar açtığımda yine eski resim çıkıyor kaşıma.aca mandriva bilerekmi yapmış anlamadım

Alıntıları Göster
    quote:

sanıyorum varsayılan resimlerle ilgili bir bug var.aynı sorun bende de olmuştu,orjinal resimleri sildim bahsi geçen yerden ve kendi resimlerimi yerleştirdim.o şekilde yapınca sorun olmuyor.

• quote:

quote:

sanıyorum varsayılan resimlerle ilgili bir bug var.aynı sorun bende de olmuştu,orjinal resimleri sildim bahsi geçen yerden ve kendi resimlerimi yerleştirdim.o şekilde yapınca sorun olmuyor.

Alıntıları Göster
    slm arkadaslar yukledigim bi tema yuzunden sistemden admin kullanıcımı sildim ve simdi daha once olusturdugum kullanıcıyla sisteme giris yapıyorum yani sizin anlicaniz sudo olamıyorum sudo usermod -a -G kullanıcı adı yapıncada hic birsey olmuyor ayrıca menulerdede kısıtlama var ve ben yönetim menusundeki yonergelere ulasamıyorum ses sunucusuda calısmıyor ne yapabilirim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.