Şimdi Ara

LİNUX XGL DENEMELERİ SS'LER VE GEREKLİ LİNKLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
10.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

quote:

Orjinalden alıntı: extreme_mac

şeffaflığa dikkat

diğer resimler aşağıdaki linklerde fazla yüklenmesin diye koymadım isteyen baksın

http://img245.imageshack.us/img245/2096/ekrangoruntusu45av6.png

http://img245.imageshack.us/img245/5888/ekrangoruntusu4yl1.png

http://img245.imageshack.us/img245/2789/ekrangoruntusu5zd4.png

ileride xgl videosuyla karşınızda olucam

coming soon

linux

işte budur süper
    bizde ss de afişe olmuşuz yani

edit:http://img245.imageshack.us/img245/2789/ekrangoruntusu5zd4.png
    bu nedir ya ekrankartı driverını doğru yüklediğine emin misin?

kardeşim o ekran kartından dolayı deil. şimdi bi pencere tam ekranken öyle kenarından sündürünce alttaki sayfaları görebiliyorsun.yani o konuda acami değilim merak etme

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

quote:

şeffaflığa dikkat

diğer resimler aşağıdaki linklerde fazla yüklenmesin diye koymadım isteyen baksın

http://img245.imageshack.us/img245/2096/ekrangoruntusu45av6.png

http://img245.imageshack.us/img245/5888/ekrangoruntusu4yl1.png

http://img245.imageshack.us/img245/2789/ekrangoruntusu5zd4.png

ileride xgl videosuyla karşınızda olucam

coming soon

linux

işte budur süper
    bizde ss de afişe olmuşuz yani

edit:http://img245.imageshack.us/img245/2789/ekrangoruntusu5zd4.png
    bu nedir ya ekrankartı driverını doğru yüklediğine emin misin?

kardeşim o ekran kartından dolayı deil. şimdi bi pencere tam ekranken öyle kenarından sündürünce alttaki sayfaları görebiliyorsun.yani o konuda acami değilim merak etme

yuaw çok alıngansın herşeye savunmaya geçiyorsun! orada pis pis güldüğümü de mi görmedin şaka yapıyorum yahu.. rahat ol, relaks, gevşe biraz meennn.. taam acemi deilsin annadık sözümü geri alıyom

• yav be. ya bunu kullanabilir miyiz? piyasada mı nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ali_7

:-) benim bilgisayarda bunlar calismiyor

ATI mobile radeon var bende, driverlarini hic begenmiyorum..

Kim nederse desin linux dünyasaında kıral Nvidia..
  • hak vermemek elde değil. nvidianın driverları ne yazıkki daha iyi ve daha stabil. Daha çabuk destek veriyolar bence. Olsun ben Ati'mle memnunum napalım
  • bır goruntu de benden;
     LİNUX XGL DENEMELERİ SS'LER VE GEREKLİ LİNKLER

• Adamlar ekran görüntüsü koymuş, ben de mal gibi tutup çevirmeye çalışıyorum. Allah akıl fikir ihsan eylesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: micro77

bır goruntu de benden;

hayırlı olsun arkadaşım anlaşılan baya bi emek vermişsin ben ubuntuya kurmayı göze alamadım

bu arada bende kubuntu-edubuntu ve ubuntu'nun son versiyonları var eğer kullandıysan bunların arasında ne gibi farklar var ve hangisini önerirsin.

@imparatore eğer xgl'i hazır olarak istersen yukarıda verdiğim linkten mandriva2007 dvd veya 3cd imajını indirip kurabilirsin sorunsuz çalışıyor.ubuntu veya suse için nasıl kurulacağının linklerini yukarıda verdim biraz uğraşırsan yapabilirsin zor değil ss'lerini bekliyoruz.

@MURATSPLAT ben de ne yazıkki ati kullanıyorum şu anda hiç stabil bi ekran kartı değil Nvidia bana göre daha başarılı.

• kubuntu :kde masaustunu
    ubuntu gnome masaustunu kullanıyor
    fakat her ıkıısnede apt-get ıle dıger masaustlerını "xfe kde gnome" kurmak mumkun
    yanı melez sıstem kurabılırsınız.
    sonucta ubuntu debıan tabanlı oldugundan apt-get ıle ıstedıgınızı yapmak mumkun
  • Hocam ! Bu xgl Fedora Core 6 Test3'de var mı. Zira şuan çekiyorum da
  • xgl i bilmiyorum fakat fedora xgl'in yerine kullanılabilen aiglx'i geliştiren grup. yani xgl + compiz (yeni adıyla berly) yerine aiglx + compiz (berly) yapabilirsin. ama nasıl olduğunu sorma zira bende beceremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_bek -- 8 Ekim 2006; 9:33:38 >
  • fedora 5 de calısıyor
    fedora 6 da calısıyor olması lasım
    duyumlara gore fedora 6 da default gelıyormus xgl
  • arkadaşlar fedora core6 test 3 kurdum da bu xgl nerede. nasıl kullanılıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: imparatore

arkadaşlar fedora core6 test 3 kurdum da bu xgl nerede. nasıl kullanılıyor?

kurulum sırasında hiç 3d ayarları fakan varmıydı ya da sistem yapılandırmayı bi kurcala bakalım orada bulabilirsin.açılışta masaüstü seçenekleri geliyorsa oradanda bi bak olması lazım tabi default olarak geliyorsa.
    baktığım sitelere göre aiglx + compiz default olarak geliyormuş zaten xgl'e göre daha stabil çalışıyor ve aralarında fark göremedim.

klavye kısayollarıda bunlar:

* Pencere Geçişleri = Alt + Tab
    * Tüm pencereleri sıra ile dizmek ve görüntülemek = F12 aktif/deaktif eder; bir pencere üzerine tıklamak onu ön plana getirir.
    * Cube üstündeyken pencere geçişi = Ctrl + Alt + Sol/Sağ Ok
    * Cube üstündeyken masaüstü geçişi - aktif pencere ile beraber = Ctrl + Shift + Alt + Sol/Sağ Ok
    * El ile Cube Döndürmek = Ctrl + Alt + sol-tık
    * Pencereyi saydam/saydamsız yapmak = Ctrl + Alt + fare-tekeri ya da Alt + fare-tekeri
    * Bir kere zoom = Super-tuş sağ-tık
    * El ile içeri zoom = Super-tuş + fare-tekeri yukarı ya da WIN-key + fare-tekeri yukarı
    * El ile dışarı zoom = Super-tuş + fare-tekeri aşağı ya da WIN-key + fare-tekeri aşağı
    * Pencereyi hareket ettirmek = Alt + sol-tık
    * Anında pencereyi hareket ettirmek(köşelere yapışacaktır) = Ctrl + Alt + sol-tık
    * Pencere yeniden boyutlandırmak = Alt + sağ-tık

(buradaki süper tuş windows amlemli tuştur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme_mac -- 8 Ekim 2006; 17:51:07 >

• ya kafayı sıyıracam. bu ekran kartı sürüüsü beni illet etti.
  • xgl+compiz uygulamasının görselliğini bizzat yaşamak için suse10.0 ve windowsxp olan sisteme ubuntu 6.06'yı kurdum.kurdum kurmasına da anlatılanlara göre yapınca işlemleri maalesef xgl+compiz çalışmadı.bende "madem bu olay için dapper kurdum,o zaman illaki olması lazım" diyerek inat ettim ve xgl+compiz'in sonraki adımı olan beryl projesine geçtim.şu anda sistem xgl+beryl olarak çalışır durumda.fx5200+2.4celeron sistemde bile son derece güzel ve rahat çalışıyor üstelik.(firefox'ta java olan bir sayfada ufak bir sorun yaşadım!)
    tıklayın
    tıkladığınız zaman açılacak olan dökümanı aynen uygulayınca 3d masaüstü gayet basit bir şekilde emrinize amade.

not: yukarıda verdiğim linkteki dökümana göre ubuntu6.06'ya kurmakta zorluk çekenlere yardım için hazırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

xgl+compiz uygulamasının görselliğini bizzat yaşamak için suse10.0 ve windowsxp olan sisteme ubuntu 6.06'yı kurdum.kurdum kurmasına da anlatılanlara göre yapınca işlemleri maalesef xgl+compiz çalışmadı.bende "madem bu olay için dapper kurdum,o zaman illaki olması lazım" diyerek inat ettim ve xgl+compiz'in sonraki adımı olan beryl projesine geçtim.şu anda sistem xgl+beryl olarak çalışır durumda.fx5200+2.4celeron sistemde bile son derece güzel ve rahat çalışıyor üstelik.(firefox'ta java olan bir sayfada ufak bir sorun yaşadım!)
    tıklayın
    tıkladığınız zaman açılacak olan dökümanı aynen uygulayınca 3d masaüstü gayet basit bir şekilde emrinize amade.

not: yukarıda verdiğim linkteki dökümana göre ubuntu6.06'ya kurmakta zorluk çekenlere yardım için hazırım.

yardımların için teşekkürler umarım sorun yaşayanlar bu yola başvururlar

• Ubuntu da xgl kullananlar ekran kartınız nedir acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.