Şimdi Ara

AMD Catalyst Kullanılabilir DEğil Sorunu ve Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD ATI Catalyst ile sorun yasayanlar Ve cozumsuz kalanlar icin bir yontem anlatacagim. Once gelenEksel yontemlerle baslayalim:

1- "Control Panel / Add Remove Programs" ile AMD, ATI ve Catalyst ile ilgili ne varsa kaldiriyoruz. Islem bittikten sonra yeniden baslatMak isteyecektir, kabul etmiyoruz.

2- Asagidaki linkten Driver Sweeper'in son versiyonunu indiriyoruz:
    http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/

3- Kurup, calistirdiktan sonra "ATI - Display" ve "NVIDIA - Display" kutularini isaretleyip "Clean" tusuna basiyoruz. Islem bittikten sonra yeniden baslatmak isteyecektir, kabul etmiyoruz.

Buraya kadar klasik temizleme yontemlerini kullandik, bundan sonrasi caresiz Catalyst sorunlarina cozum olabilecek mucize bir yontem:

1- Start/Computer'a sag tus ile basip "Properties" seciyoruz:
    2- Acilan pencerede sol tarafta "Advanced system settings" secenegini seciyoruz:
    3- "System Properties" penceresinde "Advanced" tabina gelip buradan "Environment Variables" tusuna basiyoruz:
    4- Acilan "Environment Variables" penceresinde ustteki "User variables for XXX" yazan bolumun altindaki "New.." tusuna basiyoruz:
    5- Acilan "New User Variable" penceresinde "Variable name:" karsisina "devmgr_show_nonpresent_devices" (tirnak isaretleri olmadan) yaziyoruz ve "Variable Value:" degerini 1 yapiyoruz:
    6- Start/Computer'a sag tus ile basip "Manage" seciyoruz:
    7- Acilan pencerede sol tarafta "Device Manager" secenegini secip calistiriyoruz. Burada "Display Adapters" secenegini actiginizda ekran kartinizi goreceksiniz.
    8- Simdi "DEvice Manager"in "View" menusunden "Show hidden devices" secenegini seciyoruz:
    9- Bundan sonra "Display Adapters" alanini tekrar aciyoruz ve ta taaaa! Orada eger eski ekran kartlarinizi silik vaziyette goruyorsaniz, iste ne yaparsaniz yapin bir turlu ustesinden gelemediginiz sorunlarin kaynagi bu "hayalet / ghost" aygitlardir.
    Oradaki butun kartlarin uzerine tek tek sag tus ile basip zevkle "Uninstall" diyoruz ve sistemi yeniden baslatiyoruz. Sistem acildiktan sonra en son Catalyst surumunu kurup kartinizin keyfini cikartabilirsiniz
    Umarım yardımcı olabilmişimdir ki son zamanlarda bu sorun ile baya uğraşılıyor.

REsimler ile anlatım da eklendi....

1.Aygıt Yöneticisine girin

2.Gelişmiş sistem ayarlarına girin

3.Ortam Değişkenlerine girin ve yeni ibaresini tıklayın değişken adına bunu yazın
    devmgr_show_nonpresent_devices ve değer kısmana da 1 yazın

4.Burda da görünümden gizli aygıtları gösteri tıklayın ve görüntü bağdaştırıcılarını acın, ve eskılerı kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 28 Haziran 2014; 23:12:49 >

• Paylaşım ićin Teşekkürler. Sorun yaşayan olursa faydali konu. Aklımda bulunsun lazım olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Bu aralar catalyst ile sorun yaşayanlar icin umariz ki rehber olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Rica ederim. Bu aralar catalyst ile sorun yaşayanlar icin umariz ki rehber olur.

Yararli konular tutmaz nerde boş konular var millet onlarda mesaj yaziyor. Neyseki birsey daha ögrendik forumda paylaşim orani çok düştü hayırlı geceler

• Elinize sağlık yararlı bi konu
  • Up herkes görsün

• Tesekkurler umarim faydali olur
  • quote:

Tesekkurler umarim faydali olur

Hocam suan laptop driver kuramadim. Dediklerinjzi yapıyorum umarim ise yarar :)

• Bende bir şey ekleyeyim gerçi çoğu kişinin başına gelmez ama bana geldi

Anakarta aynı anda amd ve nvidia kart takarsanız biosdan önceliği hangisine verdiyseniz sistem onu kullanır. Bilgisayar açıkken monitör kablosunu çıkarıp diğerine takarsanız görüntü alamazsınız. Ve eğer nvidia kart öncelikte ise amd ccc açılmaz "Kullanılabilir Değil" hatasını verir
  • İnsallah işe yarar hocam :)
  • quote:

İnsallah işe yarar hocam :)

Hocam olmuyor anlamadimki.. herseyi yaptim sürücü normal kuruluyor ama sürücü den sag tiklayinca görünmüyor kurulu görülüyor sadece normal kaldırabiliyorum. Anlam veremedim

• Simdi kardesim, değişkenleri yapinca goruntu bagdasticisinda eski driver'in kalintilari kaliyor. Bu yontem ile o kalintiyi kaldirmalisin. Simdi program ekle kaldirdan amd Catalyst'i kaldiriyoruz yeniden baslatmiyoruz. Sonra driver fusion ile kaldiriyoruz yeniden baslatmiyoruz. En son olarakta driver sweeper ile kaldiriyoruz yeniden baslatmiyoruz. Sonra aygit yoneticisi ordan da grafik bagdastiricisina giriyoruz gorunumden gizli olani göster diyoruz. Eski kalintilari kaldiriyoruz ve yeniden baslariyoruz. Sonrasinda da driver kurulumunu yapiyoruz
  • quote:

Simdi kardesim, değişkenleri yapinca goruntu bagdasticisinda eski driver'in kalintilari kaliyor. Bu yontem ile o kalintiyi kaldirmalisin. Simdi program ekle kaldirdan amd Catalyst'i kaldiriyoruz yeniden baslatmiyoruz. Sonra driver fusion ile kaldiriyoruz yeniden baslatmiyoruz. En son olarakta driver sweeper ile kaldiriyoruz yeniden baslatmiyoruz. Sonra aygit yoneticisi ordan da grafik bagdastiricisina giriyoruz gorunumden gizli olani göster diyoruz. Eski kalintilari kaldiriyoruz ve yeniden baslariyoruz. Sonrasinda da driver kurulumunu yapiyoruz

Kac kere yaptim gene yok anlam veremedim

• Olmazsa aksam team viewer ile baglanabilirim. Birde ben bakayim
  • quote:

Olmazsa aksam team viewer ile baglanabilirim. Birde ben bakayim

bu arada pc laptop hocam. herşeyi denedim. hatta üretici sitesindende indirdim ama yok gene olmuyor. şimdi tekrardan indirip deniyeceğim. bu laptop'larda sorun sinir bozucu. özellikle intel+nvidia yada amd ekran kartı olunca. 1-2 ss atıyorum hemen hocam şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 8 Temmuz 2014; 15:47:53 >
  • amd surucuyu auto buluyor onu deniyorum suan az once grafik ozelliklerne tikladim sag tiklayip , yazilim guncellemeye tikladim kullanilabilir degil dedi , ama auto yapinca buldu 240 mb dosya yukluyor suan bakalim sonucu yazarim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.