Şimdi Ara

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ [Tartışma Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
7
Favori
4.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TOBB ETÜ için açtığım ana konu. Kendi adıma %100 burslu olarak bilg. mühendisliği tutacak büyük ihtimalle.

    Bu sene gelme ihtimali olan varsa buradan devam edebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umarsızcagülenadam -- 24 Temmuz 2014; 4:20:42 >



  • Türkiyenin en büyük ekonomi üniversitelerinden birisi bence öyle bir ortam yoktur.
  • Ortam lise olsun ne farkeder okul güzel ve başarılı .
  • Kendini geliştirmenin yanında sosyalleşmeye de önem veriyorsan gitme derim. Yakın arkadaşım orda okuyor fazlasıyla şikayetçi. Yüksek lise resmen gitmişliğim var. Kampüs felan zaten düşünme bile.
  • Arkadasım orda okuyor.Kesinlikle böyle birşey söz konusu bile değil .Gayet elit ve mükemmel bir ortamı var. İmkanın varsa düşünme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabil37

    Arkadasım orda okuyor.Kesinlikle böyle birşey söz konusu bile değil .Gayet elit ve mükemmel bir ortamı var. İmkanın varsa düşünme.

    Bilgisayar mühendisliği içinde aynı şey geçerli mi? %100 Burslu olarak gitmek istiyorum imkandan kastınız paraysa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umarsızcagülenadam -- 24 Haziran 2014; 23:39:14 >
  • Ortamda elitliği yaratacak adam paralı adam kabul mü kabul. Parası olan adam her sene bir çok öğrencisini Amerika'ya gönderen Bilkent'i mi seçer yoksa 10 yıllık TOBB'u mu? Düşünmekte fayda var.
  • tobb hakkında hep pozitif şeyler duydum iyidir heralde hocam eğitimi çok iyiymiş bi kere düşünme yaz bence geliyosa
  • Okulca geziye gittik ortamları gayet güzeldi ama gerçekten kendini geliştirmek için canla başla çalışan insanlar vardı.

    Okul ve yurt ortamları gayet güzeldi özellikle yurt ortamları gayet iyiydi.

    Üniversiteli abilerle falan muhabbet çevirmiştik yani öyle geyik dönen bir yurt sahnesinden sonra o ortamın liseli olabileceğini aklıma hayalime sığdıramadım şuan.

    Hem %100 burslularla ücretli okuyanları asla ayıramazsınız. Ayrım falan yok sen burslusun sen %50 burslu vs.

    En çok da insanların arasında ayrım olmaması hoşuma gitmişti zaten.
  • Gidip bulunduğu yeri ve binasını gör. Cidden lise gibi. Özellikle çevresindeki Hacettepe, Bilkent, Odtü gibi üniversitelerden gidince ki kimse gitmez oraya genelde TOBB'lular buraların yerleşkesine gelir görürsün farkı.
    Doğru düzgün topluluk yok. Durağan, sıkıcı aralıksız bir eğitim bildiğin lise yani.
  • Kardesim tobb'da okuyor. hem onun anlattiklari hem de kendi gozlemlerimle;

    Okul kucuk oldugu icin diger universitelerde olan ozgurluk ortami pek saglanamiyormus. hatta gecen sene bi haber cikti kantinde veya yurtta sevgilisiyle samimi hareketler yapan birinin sikinti yasadigiyla ilgili.

    Eger bi de universiteye zaman gecirmek degil de gercekten okumak icin gidiyorsan sosyallik yonunden 3 donem olayi sikinti oluyor. 7/24 ders calisiyor kardesim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim söylediyse saçmalamış TOBB çok sağlam üniversitedir, bitirdiğin zaman işinde %90 hazır, bölüme göre değişir tabi ama geneli öyle. Ortam falanda sağlamdır merak etme, saçma sapan tipler olmaz orda, hem zengin hem zeki insanlar vardır, biliyosundur okul özel ama puanlar gayet yüksek. Kampüsü yok ama bence daha güzel, herkes aynı yerde, binası falan ultra lüx zaten, her türlü imkanı vardır içinde.
  • İşletme ve iktisatta % 100 burslu ile % 75 burslu arasında neden o kadar fark var ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fibromiyalji -- 25 Haziran 2014; 10:25:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarsızcagülenadam kullanıcısına yanıt
    Vallahi benim arkadasım iktisat %50 burslu okuyor.Onun arkadasları var genel anlamda mühendisliklerden.%100bursluya gitmeni pek tavsiye etmem cünkü toefl denen çok zor sınavdan geçiyorlar. Burs kesilme durumun falan oluyor.
  • Okul öğrenci sayısı bakımından çok az üniversite gezisinde bile sayili öğrenci gördüm bahçesinde ayrıca düşün spor salonunu galiba ted e kiralamislar bence lise benzetmesi cok doğru bir tabir ve ayrıca 3 dönem insanı bogabilir gezdiren kişinin söylediğini aynen söylüyorum 3 dönem oldugu icin yıllık tatil 3-4 gün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kampüs hayatı olmadığı gerçeğini kabullenip gitmen lazım. Bi de okul 3 dönem. Ve acayip çalışman gerekiyor staja gönderiyorlar çünkü. Ama eğitimi kalitelidir tabi ki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umarsızcagülenadam

    TOBB'a ortamı lise gibi felan diyorlar cidden öyle mi ya? Biri açıklarsa sevinirim...

    Edit: %100 burslu olarak bilgisayar mühendisliğine gitmek istiyorum

    Tobb içmimarlık yazacağım bende çok araştırdım , öyle bahsettiğin gibi lise ortamı falan yok .
    Eğer maksadın eğlenmek ise git hacettepe falan seç ama iyi bir eğitim , iş garantisi istiyorsan tobb çok akıllıca bir tercih. 3 dönem farklı yerlerde staj yapıyorsun , sıradan bir devlet üniversitesinde bu imkanı bulamazsın.Eğitimde sağladığı olanaklar devlet okuluyla kıyaslanamaz. Tercih senin iyi düşün derim .
  • neyle karşılaştırdığına bağlı. hacettepe-gazi-ankara üni.'den falan daha iyidir pek çok bölümü, ama odtü-bilkent'le falan mukayese edilemez gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhur beste

    neyle karşılaştırdığına bağlı. hacettepe-gazi-ankara üni.'den falan daha iyidir pek çok bölümü, ama odtü-bilkent'le falan mukayese edilemez gibi.

    Bu konuda elinde bir veri var mi? Cidden mesela hukuk fakultesinin neden ankara hukuk'tan iyi oldugunu acar misin bana? Cunku kardesim tobb hukukta okuyor ve hocalarin bi kismi zaten ankara ve diger devlet okullarindan gelen yari zamanlilar. bircok ogrencisinin ankara hukuk'un yanindaki betacopy e gidip oranin cikmis sorularina calistigini biliyor musun?

    Ya da mesela bana elektrik ve bilgisayar muh. bolumunun neden 30-40 senelik gecmisi olan hacettepe'ninkinden iyi oldugunu acar misin? Bu yonde elinde bir veri var mi?

    Ya da bana mesela temel bilimleri, egitim surecini kiyaslar misin?

    diger bir kistasa gelirsek; bana beytepe'yle tandogan ile gazi merkes kampusle tobb un kampusunu kiyaslar misin?

    Tamam tobb turkiye sartlarinda cok iyi bir okul ama bazen sacmaliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 25 Haziran 2014; 12:25:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skugga1


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhur beste

    neyle karşılaştırdığına bağlı. hacettepe-gazi-ankara üni.'den falan daha iyidir pek çok bölümü, ama odtü-bilkent'le falan mukayese edilemez gibi.

    Bu konuda elinde bir veri var mi? Cidden mesela hukuk fakultesinin neden ankara hukuk'tan iyi oldugunu acar misin bana? Cunku kardesim tobb hukukta okuyor ve hocalarin bi cogu ankara ve diger devlet okullarindan gelen yari zamanlilar.

    Ya da mesela bana elektrik ve bilgisayar muh. bolumunun neden 30-40 senelik gecmisi olan hacettepe'ninkinden iyi oldugunu acar misin? Bu yonde elinde bir veri var mi?

    Ya da bana mesela temel bilimleri, egitim surecini kiyaslar misin?


    Tamam tobb turkiye sartlarinda cok iyi bir okul ama bazen sacmaliyorsunuz.

    orada her bölüm için demiyorum, hacettepe'nin veya ankara üni.'nin bazı poster bölümleri vardır ve pek tabii o bölümlerde tobb'dan daha iyidir.

    ancak mühendisliklerde hacettepe'den çok daha fazla imkan sağlar, öğretim kadrosunun hemen hepsi doktoralarını yurtdışında yapmış adamlardır ve hacettepe gibi 200 kişilik amfilerde, hocanın karınca gibi göründüğü sınıflarda ders notu aramakla geçirmezsin zamanını, özel üniversitenin en büyük faydasıdır bu. 20-25 kişilik sınıflarda, kaliteli hocaları sonuna kadar sömürürsün. kütüphanesi hacettepe'den 2-3 gömlek üstündür ki, hacettepe'nin kütüphanesine kütüphane demek bilkent'e, odtü'ye falan hakaret. hacettepe'nin 30-40 yılllık bölümleri olmasının faydası pek yok, bugün econ-jobs.com gibi akademisyenlerin takıldığı sitelerde türk üniversitelerinin verdiği maaşlara bakarsan, tobb hacettepe'yi üçe katlıyor verdiği ücrette. 30-40 yıllık bölüm olduğu için ancak rutubetten nefes alınamayan sınıflarda eğitim alırsın hacettepe'de, üzgünüm durum bu.

    hukuk olarak bilmiyorum, araştırmadım ancak ankara hukuk ve cebeci kampüsü git gide ahıra dönüyor, devlet bilinçli mi yapıyor bilmiyorum ama ankara hukuk-siyasal gibi köklü okullar, aşırı öğrenci sayısından tutun kampüsün berbatlığına kadar bin bir türlü sorunla boğuşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhur beste -- 25 Haziran 2014; 12:28:38 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.