Şimdi Ara

ENTROPİ SORUSUNA NOKTAYI KOYUYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ENTROPİ
    * Kullanılamayan termal enerjinin ölçüsüne denir.
    * Doğal olaylar, evrenin entropisini arttırmaktadır.
    * Bir sistemin sıcaklığı ne kadar büyükse, entropisi o kadar büyüktür.
    * tersinmez olaylarda entropi artar, tersinir olaylarda değişmez.
    * Her istemli olayda evrenin entropisi artar

quote:

Azotun bir başka önemli tepkimesi, oksijenle birleşerek azot monoksit oluşturmasıdır: N2+O2=2NO

Bu tersinir tepkime ısı alıcıdır ve dolayısıyla yüksek bir sıcaklık gerektirir. Gaz karışımı önce bir elektrik arkı üstüne gönderilir; sonra çok düşük nicelikte oluşan oksidin bozunması önlemek için gazlar hızla soğutulur; çünkü 600 0C’ın altında serbest oksijen, azot monoksidi,azot dioksidi dönüştürür

Kalin yazilan yerlere dikkat edin

Not:farkli yerlerden alinti yapilmistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunun senden istediği şey gayet açıktı. Senin de yorumunu soruya göre yapman gerekiyor. Böyle basit kimya sınavındaki bi soruyu bu kadar derinleştirdiklerini düşünmek çok saçma.
  • Valla 2 gündür entropi sorusunu doğru yaptım diye kabul ediyordum ama biraz önce bi konuda arkadaşlar yalnız 3 şıkkını doğru kabul etmişler kendilerince hangi akla mantığa sığıyosa.Neyse sayende içim rahatladı hocam çok saolasın.Yav zaten bu kadar basit sorular sorulan bi kimya sınavında basit düşüneceksin diğer 2 öncülün yanlış olduğu entropi öncülüne göre ap acık ortadayken neden 1 öncülünü işaretlemezsin arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan536

Valla 2 gündür entropi sorusunu doğru yaptım diye kabul ediyordum ama biraz önce bi konuda arkadaşlar yalnız 3 şıkkını doğru kabul etmişler kendilerince hangi akla mantığa sığıyosa.Neyse sayende içim rahatladı hocam çok saolasın.Yav zaten bu kadar basit sorular sorulan bi kimya sınavında basit düşüneceksin diğer 2 öncülün yanlış olduğu entropi öncülüne göre ap acık ortadayken neden 1 öncülünü işaretlemezsin arkadaş.

cevabı yalnız 1 olarak mı düşünüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurarıcı

quote:

Valla 2 gündür entropi sorusunu doğru yaptım diye kabul ediyordum ama biraz önce bi konuda arkadaşlar yalnız 3 şıkkını doğru kabul etmişler kendilerince hangi akla mantığa sığıyosa.Neyse sayende içim rahatladı hocam çok saolasın.Yav zaten bu kadar basit sorular sorulan bi kimya sınavında basit düşüneceksin diğer 2 öncülün yanlış olduğu entropi öncülüne göre ap acık ortadayken neden 1 öncülünü işaretlemezsin arkadaş.

Kesinlikle.
  • Öncüller neydi?

• quote:

quote:

quote:

Kesinlikle.

İNŞALLAH 1dir kardeş

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle.

İNŞALLAH 1dir kardeş

Valla konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum iyi yakalamış.Soruya noktayı koymuş artık inşallahı maşallığı yok kardeşim kesin 1 :)

• 3 zaten kesin yanlış o soruda doğruları mı yanlışları mı sorduğunu bile hatırlamıyorum ama bence düz mantık gaz hacmine bakıp değişmez dediler. 2. Öncülü hatırlamıyorum bile o derece silmişim kafamdan

• Emin olarak yalnız 1 yapmıştım ama şu an emin değilim herkes birşey söylüyor.Soruların açıklanmamasının sonucu maalesef
  • zaten herkes 1 yapti yanlis olsa bile siralamalari degistirmez rahat olun dusunmeye gerek yok bu soru uzerinde.

• Bence hu soru iptal orda belirtmek lazım ortamın mi yoksa sistemin ortamın entropi si artar sistemin azalır o kadar basit

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.