Şimdi Ara

Ağustos celbi son başvuru tarihini kaçırdım ne yapmam gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ani bir şekilde ağustos'ta askere gitme kararı aldım fakat galiba mayıs 15 te tecili bozdurmak gerekiyormuş. Ben ağustos'ta gitmek istiyorum kasıma kalmak istemiyorum. Bu konuyla ilgili yapabileceğim bir şey var mi yoksa kesin olarak kasıma mi kaldım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Sanırsam yapacağın birşey yok ama askerlik şubesini arayıp onlara bir sor derim kesin bilgi verirler

Bugün askerlik şubesine gittim, benimle ilgilenen memur gidebilirsin dedi başka bir memur gidemezsin 15inde doldu mayıs'ın dedi. Az daha bu iki memur kavga ediyorlardı biri diyor gider biri diyor gidemez. Sonuç olarak işlemlerimi yaptılar 1 Haziran'da transkriptinle beraber gel işlemlerini yapalım dediler. Hadi hayırlısı ne olacak merak ediyorum inşallah sorun çıkmaz.
    Şaka gibi ya, onlarda bilmiyorsa artık diyecek kelime yok. Benimde başıma şubede bakaya kaldığımda tecil için gittim genç bir memur bakaya bu aranıyor diye panik yaptırmaya çalışıyor yanında ki yaşlıca memur ifadesini alıp tecilini yapacaz o kadar deyip susturmuştu onu.
  • Gerçekten tuhaf ben ümidi kesmistim aslında internette araştırdım dün her yerde sonraki celp dönemine kalacağım yazıyordu. İnsallah bir sorun çıkmaz, çıkarsa ne olur onu da bilmiyorum. Tecil olmadığından iş de bulamam galiba kasıma kadar bekleriz artık.

Yukses lisans yapıyorum su an onu da dondurmayi düşünüyorum biraz bekleyip öyle mi dondursam acaba ?

Yüksek lisans yaparken asker gitmek için önce okulun tecilini bozması ve sonra da askerlik şubesine gitmen lazım diye biliyorum. Askerlik şubesi hemen işlemlerini yaptı mı?. Valla şimdiki kafam olsa yüksek lisanstan önce askerliği bitiridim. Geç olunca insanın gidesi gelmiyor askere kaçtıkça kaçası geliyor.

Ben 1 sene çalışayım öyle askere giderim diye kafamda bir plan yapmıştım, çalışmaya başladım talihsiz bir şekilde işsiz kaldım. Sonra yüksek lisansa başladım fakat yüksek lisans beni sarmadi pek, canım da çok sıkıldı bulunduğum şehirde askerlik dolayisiyla is de bulamıyorum rahat. Kafam attı gidim bitirim bari dedim su askerliği.

• Okul tecil yapmamis mi da, siz nasil bozabildiniz tecilinizi. Boyle yapilabiliyorsa niye bunu asal duzgun bir sekilde yazmamis. Ugrastirdi bizi bos yere. Okulu dondurmak icin kesin gidecegine dair kagidi istiyorlar. Haziran da tekrar belge verecekler sana onun kopyasini okula vermen gerek. Ya da ek 3a miydi neydi onu isteyecekler.

• hocam okul tecilin bozulmasını talep eden sevk tehir iptal dilekçesini şubene yollamadığı sürece askerlik işlemlerini yapamazsın. Ancak okul hiç tecil etmemişse seni o şekilde olmuştur. Bence okulla konuşmadan önce şubeyle konuş ağustos dönemi için başvurma şansın olup olmadığını sorgula olmuyorsa zaten kasım için son başvuru tarihi yanılmıyorsam ağustosta o zaman gider başvurursun şimdiden tecilini bozdurma bakarsın iş vs. bulursun.
  • Memur işlemleri bilgisayardan yaptığında ağustos çıktı gidebiliyorsun dedi, o zaman demek ki okul hiç tecil ettirmedi. Zaten 2 sene tecilliydim o yüzden okul tecil ettirmemiş olabilir mi acaba? Yarın da okula gidicem zaten enine boyuna bir sorayım.

Sizin dediğiniz gibi okul tecir ettirmiş olsa memur işlemi yapamaz mıydı yani ?
    Okul tecil ettirmiş olsaydı bu işlemleri yapamazdınız. Ben okula dilekçe verdim iptal ettirmesi için. Ayrıca okul senin tecilin vardı deyip kendi tecil ettirmeme gibi bir lüksü olduğunu zannetmiyorum. Kaldı ki sen okurken 3. seneye uzasa bakaya durumuna düşecektin. Yapmamışlardır orası ayrı mevzu.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.