Şimdi Ara

Windows bu diske yüklenemez.Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
28.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 8(.1)'i kurarken şöyle bir hata alıyorum hocalarım, allah aşkına yardım edin

quote:

Windows bu diske yüklenemez.Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var.
    EFİ sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01F00DCFE -- 29 Mart 2014; 20:51:01 >

• -UP-
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-01F00DCFE

-UP-
    Merhaba;

UEFI sistemlerde diskiniz MBR değil GPT olmalıdır. Diskinizin komple bölümleme tablosunu silmeden windows kuramazsınız. Diskinizin komple silinmesi gerekir. Diskinizdeki bütün dosyalarınızı (C, D, E ne kadar partition varsa) yedeklerini başka bir diske alın. Ardından kurulum esnasında bütün diskin içeriğini silip yeniden bölümlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba;

UEFI sistemlerde diskiniz MBR değil GPT olmalıdır. Diskinizin komple bölümleme tablosunu silmeden windows kuramazsınız. Diskinizin komple silinmesi gerekir. Diskinizdeki bütün dosyalarınızı (C, D, E ne kadar partition varsa) yedeklerini başka bir diske alın. Ardından kurulum esnasında bütün diskin içeriğini silip yeniden bölümlendirin.

Kurulum ekranında mı silmeliyim yoksa Yönet'ten mi?
  • Merhaba tekrar;

kurulum ekranında silebilirsiniz.
  • quote:

Merhaba tekrar;

Yani HDD yi sıfırlayacağım;

SYSTEM
    OS
    DEPO
    HP RECOVERY

Hepsini sileceğim yani, doğru mu anlamış mıyım?
  • quote:

quote:

Merhaba tekrar;

Yani HDD yi sıfırlayacağım;

SYSTEM
    OS
    DEPO
    HP RECOVERY

Hepsini sileceğim yani, doğru mu anlamış mıyım?

Alıntıları Göster
    Merhaba tekrar;

Evet hepsini silmeniz gerekecek. Ancak silmeden önce HP recovery partitionun yedeğini mutlaka alın. İlerde tekrar orjinal sisteme dönmek isterseniz lazım olacaktır.

• quote:

Merhaba tekrar;

Evet hepsini silmeniz gerekecek. Ancak silmeden önce HP recovery partitionun yedeğini mutlaka alın. İlerde tekrar orjinal sisteme dönmek isterseniz lazım olacaktır.

Hocam valla yedek alıcak hiçbirşey yok.

Bidaha orjinal Windows 7 sistemine dönemk istersem (ki istemem) bende Windows 7 DVD'si ile kurarım. Peki siz neden yedeğini almamı önerdiniz?
  • quote:

quote:

Merhaba tekrar;

Hocam valla yedek alıcak hiçbirşey yok.

Bidaha orjinal Windows 7 sistemine dönemk istersem (ki istemem) bende Windows 7 DVD'si ile kurarım. Peki siz neden yedeğini almamı önerdiniz?

Alıntıları Göster
    Orjinal recovery windows 7 dvdsinden farklıdır. İçerisinde bütün sürücüleri ve gerekli yamaları bulunur. Bu sebeple yedeklemenizi önerdim. Bazı notebook üreticileri windowsu kendilerine göre şekillendirirler. Normal windows kurduğunuzda da eski performansını bulamamanızın sebebi budur. İçerisine tüm sürücülerini ve gerekli güncellemelerini gömerek kullandırırlar.

Siz tekrar dönmeyeceğinizi düşünüyorsanız elbette yedek almanıza gerek yok.

• quote:

Orjinal recovery windows 7 dvdsinden farklıdır. İçerisinde bütün sürücüleri ve gerekli yamaları bulunur. Bu sebeple yedeklemenizi önerdim. Bazı notebook üreticileri windowsu kendilerine göre şekillendirirler. Normal windows kurduğunuzda da eski performansını bulamamanızın sebebi budur. İçerisine tüm sürücülerini ve gerekli güncellemelerini gömerek kullandırırlar.

Siz tekrar dönmeyeceğinizi düşünüyorsanız elbette yedek almanıza gerek yok.

Diyelim ki, bir 1tb hdd'm var. HP Recovery'i nasıl yedekleyebilirim? Kopyala yapıştır ile mi?
  • Merhaba tekrar;

HP laptopunuzun kullanma klavuzunda recovery partitionun nasıl yedeklenebileceği ve DVD veya flash belleğe alınabileceği anlatılmış olması gerekir. Kendi programı ile yedek almanız tavsiye edilir.
  • quote:

Merhaba tekrar;

HP laptopunuzun kullanma klavuzunda recovery partitionun nasıl yedeklenebileceği ve DVD veya flash belleğe alınabileceği anlatılmış olması gerekir. Kendi programı ile yedek almanız tavsiye edilir.

Öncelliklr ilginiz için teşekkür ederim.

Windows 8.1'i sorunsuz kurdum. Çok teşekkürler.
  • Rica ederim sorununuzun çözülmesi sevindirici :)
  • quote:

Rica ederim sorununuzun çözülmesi sevindirici :)
    Merhaba;

Sorununun çözüldüğüne bende sevindim eğer ürünün garantisi varsa HP servisi Recovery diskini ücretsiz veriyor. Yedeklemeniz kadar almanızı da tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Merhaba;

Sorununun çözüldüğüne bende sevindim eğer ürünün garantisi varsa HP servisi Recovery diskini ücretsiz veriyor. Yedeklemeniz kadar almanızı da tavsiye ediyorum.

Evet, garantisi var hocam.

Ben Vatana gidip recovery dvd'sini istryince bedava verebiliceğinden emin misiniz hocam ?
  • Merhaba tekrar;

Vatan bilgisayar değil, HP Türkiye teknik servisi ile görüşmeniz gerekir. Vatan bilgisayarın elinde recovery dvd si yoktur :)
  • quote:

Merhaba tekrar;

Vatan bilgisayar değil, HP Türkiye teknik servisi ile görüşmeniz gerekir. Vatan bilgisayarın elinde recovery dvd si yoktur :)

Çorlu'da sanırım HP'nin kendi servisi yok
  • quote:

quote:

Merhaba tekrar;

Çorlu'da sanırım HP'nin kendi servisi yok

Alıntıları Göster
    Kendi bölgendeki değil zaten :) HP Türkiye :)
    www8.hp.com
    Contact HP - Phone Assist | HP® Türkiye
    http://www8.hp.com/tr/tr/contact-hp/phone-assist.html

• quote:

Kendi bölgendeki değil zaten :) HP Türkiye :)
    www8.hp.com
    Contact HP - Phone Assist | HP® Türkiye
    http://www8.hp.com/tr/tr/contact-hp/phone-assist.html

Peki, ilginiz için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Merhaba;

Evet, garantisi var hocam.

Ben Vatana gidip recovery dvd'sini istryince bedava verebiliceğinden emin misiniz hocam ?

Hayır hocam 444 0307 Hp servisin arıyorsun. Bilgisayarım çöktü Recovery çalışmıyor diyorsun onlar senden test yapmanı istiyor 3 saat sonra tekrar arıyorsun sorun olmadığı için 10 günde Recovery diski elinde.

Diğer servisler bunu ücretli yaparken HP bedevaya veriyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.