Şimdi Ara

google arama moturu açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar, son 2 haftadır google arama motoru geç açılmaya başladı google arama motoru cevap vermiyorken diğer araçlar (mail, çeviri vs) gayet rahat açılıyor yandex ve bing arama motorunda da sorun yok ancak google arama motoru açılmıyor şöyle bir sayfa ile karşılaşıyorum
     google arama moturu açılmıyor birkaç dakika sonra düzeliyor ancak bu sorunu bayağı sıklıkla yaşıyorum. bu sorunla ilgili herhangi bir güncel konuya rastlamadım bir yerde virüs kaynaklı olabilir denilmiş ancak benim bilgisayarım yeni ve iki tane virüs progrramım var. mcafee ve avg. ve 3-4 gün önce tam bilgisayar taraması gerçekleştirdim ikisiyle birlikte hiçbir şey bulamadım. şu an opera tarayıcısını kullanıyorum belki tarayıcıdandır diye düşündüm ancak internet explorer da aynı şekilde sayfayı açmıyor, bağlantımda sorun olamaz çünkü başka internet sayfalarını açabiliyorum ve vekil sunucu kullanmıyorum.
    aklıma gelen başka bir sorun yok google'dan kaynaklı diye düşüneceğim ama güncel bir konu da göremiyorum veya kimse bahsetme gereği duymadı.

sadece bende mi sorun var? eğer sadece ben isem nasıl bu sorunu çözebilirim veya sorun nedir?

not: sınav zamanı ösym nin sitesini bilirsiniz mesela lys açıklanma günü olduğu gibi internet sitesi kırk saat açılmaz aynen onun gibi bir problem yaşıyorum 1-2 bazen 5 dakikalığına google arama motoru açılmıyor. bu soruna günde defalarca rastlıyorum bazen 5-10 defa bazen ise 1-2 kere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 14 Mart 2014; 0:39:03 >

• sorun sende değil bendede açılmıyor bazen,bende artık bing kullanıyorum daha hızlı
  • Aynı şeyi yaşıyorum. Ya geç açılıyor ya da açılmıyor. Bir de tam adres çubuğuna yandex yazarken açılıyor Google sunucularında olan yoğunluk, bakım vb. bşr sebepten kaynaklandığını düşünüyorum. Muhtemelen yakında düzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı anda 2 antivirüs kullanmanızı önermem. Birbirleriyle çatışabilir veya performansı olumsuz etkileyebilirler. 1 av 1 anti-malware kullanın. Muhtemelen bilgisayarınızda malware var ki av'ler bunları yakalamakta pek başarılı değiller. Combofix, hijackthis gibi programlar kullanın. Google'da sorun yok olsa benim de yaşamam lazım 4mb'a kadar sınırsız adsl kullanıcısıyım hem de fiber falan değil.

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Aynı anda 2 antivirüs kullanmanızı önermem. Birbirleriyle çatışabilir veya performansı olumsuz etkileyebilirler. 1 av 1 anti-malware kullanın. Muhtemelen bilgisayarınızda malware var ki av'ler bunları yakalamakta pek başarılı değiller. Combofix, hijackthis gibi programlar kullanın. Google'da sorun yok olsa benim de yaşamam lazım 4mb'a kadar sınırsız adsl kullanıcısıyım hem de fiber falan değil.

Av konusunda dediklerinize katılıyorum hocam fakat bende de bazen Google geç açılıyor ya da açılmıyor. Av de yüklü değil. Sistemimde herhangi bir virüs ya da malware olmadığına da eminim. Google sunucularında ufak bir problem ya da bakım olduğu kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teolicht -- 12 Mart 2014; 15:22:28 >

Orijinalden alıntı: Teolicht

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Aynı anda 2 antivirüs kullanmanızı önermem. Birbirleriyle çatışabilir veya performansı olumsuz etkileyebilirler. 1 av 1 anti-malware kullanın. Muhtemelen bilgisayarınızda malware var ki av'ler bunları yakalamakta pek başarılı değiller. Combofix, hijackthis gibi programlar kullanın. Google'da sorun yok olsa benim de yaşamam lazım 4mb'a kadar sınırsız adsl kullanıcısıyım hem de fiber falan değil.

Av konusunda dediklerinize katılıyorum hocam fakat bende de bazen Google geç açılıyor ya da açılmıyor. Av de yüklü değil. Sistemimde herhangi bir virüs ya da malware olmadığına da eminim. Google sunucularında ufak bir problem ya da bakım olduğu kanaatindeyim.

Olabilir ama kısa süreli, geçici bir şey olabilir çünkü işim ve özel işlerim sebebiyle sürekli google'a işim düşüyor, böyle bir sorun gözlemlemediysem işim düşmeyen dar aralıkta olmuş olabilir veya internet servis sağlayıcıdan kaynaklı olabilir. Google sunucuları şuan dünyanın en gelişmiş sunucularından ve dos atakları falan hiçbir şey kar etmiyor. Bakım makım gibi durumlar için de yedek sistemler mevcut. Bizim dandik internet hatlarının veya sansürcü hükümetin uygulamalarının sebep olması google'dan kaynaklı olmasından daha büyük ihtimal. Ayrıca kullanılan tarama programı (firefox, chrome, vs) de önemli. Güvenlik ayarları da öyle. Malware her zaman şüphe edilmesi gereken birşey. İş Google'a varmadan önce şüphe edecek çok şey var..

• thunderwatcher;
    anti-malware? av de aynı işi görmüyor mu? yoksa güvenlik duvarı gibi bir şey mi?
    ben normalde avg yi kullanıyorum ücretsiz av ler arasında en iyisi bu gibi duruyor ancak avg ücretsiz olanında güvenlik duvarı yok mcafee de var. bilgisayarımı yeni aldım yüklü geldi hazır 1 aylık deneme paketi varken kalsın dedim ondan sonra silip zonealarm güvenlik duvarını yüklemeyi planlıyorum böylece hem anti-virüs programım hemde güvenlik duvarım olmuş olur.
    birde benim bilgisayarım lenovo y510p hani performans açısından pek bi sıkıntım yok mcafee arada bir kendi kendine bir şeyler yapıyor onun da 2 haftası kaldı zaten sırf güvenlik duvarı için tutuyorum onu. pek sevdiğim bi marka değil.

internette problem yok torrent dosyaları hala inmeye devam ediyor indirme yaptığımda veya google arama motoru hariç her şeye girebiliyorum sadece arama motoru çalışmıyor translate gmail, diğer her şey çalışıyor.
    bu arada combofix i daha önceden eski bilgisayarıma yüklemeyi denemiştim ama pek işe yaramamıştı ücretli versiyon istemişti.

soldierblood; öyle görünüyor gibi. zaten şaşırtıcı bi şekilde internet explorer ı bayağı hızlı buldum.
    teolicht; yandex evet alternatif olarak düşünülebilir ama bugünlerde her programın kurulumunda toolbar, anasayfa yap falan diye çıkıyor karşıma biraz yapışkan bir şey sevmedim ben yandex'in öyle diğer programlarla birlikte toolbar önermesini..
    en azından yalnız değilmişim malware de olabilir ama kim sadece arama motorunu engelleyen bir şey daha önce var mıydı ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Site içi arama motoru rehberi
    10 yıl önce açıldı
    youtube arama sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigzara

iyi günler arkadaşlar, son 2 haftadır google arama motoru geç açılmaya başladı google arama motoru cevap vermiyorken diğer araçlar (mail, çeviri vs) gayet rahat açılıyor yandex ve bing arama motorunda da sorun yok ancak google arama motoru açılmıyor şöyle bir sayfa ile karşılaşıyorum
     google arama moturu açılmıyor birkaç dakika sonra düzeliyor ancak bu sorunu bayağı sıklıkla yaşıyorum. bu sorunla ilgili herhangi bir güncel konuya rastlamadım bir yerde virüs kaynaklı olabilir denilmiş ancak benim bilgisayarım yeni ve iki tane virüs progrramım var. mcafee ve avg. ve 3-4 gün önce tam bilgisayar taraması gerçekleştirdim ikisiyle birlikte hiçbir şey bulamadım. şu an opera tarayıcısını kullanıyorum belki tarayıcıdandır diye düşündüm ancak internet explorer da aynı şekilde sayfayı açmıyor, bağlantımda sorun olamaz çünkü başka internet sayfalarını açabiliyorum ve vekil sunucu kullanmıyorum.
    aklıma gelen başka bir sorun yok google'dan kaynaklı diye düşüneceğim ama güncel bir konu da göremiyorum veya kimse bahsetme gereği duymadı.

sadece bende mi sorun var? eğer sadece ben isem nasıl bu sorunu çözebilirim veya sorun nedir?

Host dosyasına eklenseydi bu site hiç açılmazdı ama yinede mvps hosts'u kullanarak hem zararlın siteleri engellemeni hemde hosts dosyanı sıfırlamanı öneririm:http://winhelp2002.mvps.org/hosts.zip

• bunun herhangi bir programla alakalı olduğunu sanmıyorum. bayadır bendede var Google ın yavaş açılması bazen hiç açılmaması. bu süre zarfında farklı pc lerde de dikkatimi çekmişti ve aynı zamanda bu süre içerisinde sistemimi yeniden kurmuştum bir ara ve hala aynı şekildi. bu durumun bizimle alakalı olmadığını düşünüyorum
    Virüs ve malware arasındaki ayrım aslında basit. Her ikisi de zararlı yazılımlar olmalarına karşın virüslerin asıl amacı sistemin sağlıklı çalışmasına etki etmekken, diğer zararlılar olan malware daha çok reklam, bilgi çalma, belirli sitelere girmeyi önleme ya da zorlama, ana sayfa değiştirme, keylogger, bilgi çubuğu yükleme vs.dir. Amaç farklı olduğu için yazılan kodlar ve bunların yayıldığı ortam da farklıdır. Virüsler daha çok exe, dll gibi uygulama kitaplıklarına yerleştirilirken, malware genellikle internet sitelerinin scriptlerine yerleştirilir. Ancak siteye yerleşik virüsler ve uygulamaya yerleşik malware de olabilir, olmaz diye birşey yok. Güvenlik Duvarı apayrı birşey. Güvenlik Duvarı daha çok gelen/giden bağlantıları kontrol eder, bilinen kötü niyetli sitelerin bağlantısını engeller, kullanıcıya bağlantıları kontrol etme imkanı sağlar, dos saldırıları ve benzerlerine karşı sistem güvenliğini korumaya çalışır. Güvenlik duvarı çit ve kapı, malware bekçi köpeği, antivirüs de bekçi gibi düşünülebilir.

• hmm.. şu an sadece iki ihtimal aklıma geliyor ya thunderwatcher arkadaşın dediği gibi malware ama google dan kaynaklı da olabilir ama prckntr arkadaşın da dediği gibi bi yazılım kaynaklı olsa hiç açılmazdı. ama google'ın diğer araçları çalışıyor.
    soldierblood evet bende yazılım kaynaklı mı diye düşündüm ilk başta ama bilgisayar yeni ve ilk aldığımda tam bilgisayar taraması yaptım birkaç gün önce de yaptım. biraz önce kardeşime sordum o da bazen açılmadığını söyledi hem telefondan hem bilgisayardan. anlaşılan tek bende de değil aynı sorunu yaşayan 4 farklı makine var sizinle beraber bildiğim kadarıyla. googledan kaynaklı olmalı.

ayrıca thunderwatcher bilgilendirme için teşekkür ederim en sonda yaptığınız benzetme konuyu tamamen özetledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 12 Mart 2014; 21:30:23 >

hmm.. şu an sadece iki ihtimal aklıma geliyor ya thunderwatcher arkadaşın dediği gibi malware ama google dan kaynaklı da olabilir ama prckntr arkadaşın da dediği gibi bi yazılım kaynaklı olsa hiç açılmazdı. ama google'ın diğer araçları çalışıyor.
    soldierblood evet bende yazılım kaynaklı mı diye düşündüm ilk başta ama bilgisayar yeni ve ilk aldığımda tam bilgisayar taraması yaptım birkaç gün önce de yaptım. biraz önce kardeşime sordum o da bazen açılmadığını söyledi hem telefondan hem bilgisayardan. anlaşılan tek bende de değil aynı sorunu yaşayan 4 farklı makine var sizinle beraber bildiğim kadarıyla. googledan kaynaklı olmalı.

ayrıca thunderwatcher bilgilendirme için teşekkür ederim en sonda yaptığınız benzetme konuyu tamamen özetledi

Eyvallah kardeşim benzetmeleri severim.

Hijackthis programını kullanarak "do a system search and save a log file" seçeneğini seç ve gelen log dosyasını gönder bakalım bir var mı malware neyin...

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    hijackthis in kendi sitesi nedir? aradım da bulamadım.. bi tane versiyon buldum gezginler.com da bi hata ekranı çıktı tamam dedim taramayı tamamladı sonra analyze this e tıkladım "no internet connection.. " dedi..

düzeltme: . biraz önce combofix i yükleyip tarama da yaptım iki tane cookies gibi bir şey buldu onu da temizlemedi ücretsiz versiyonda.. ben elle temizledim onun yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 13 Mart 2014; 10:58:45 >

hijackthis in kendi sitesi nedir? aradım da bulamadım.. bi tane versiyon buldum gezginler.com da bi hata ekranı çıktı tamam dedim taramayı tamamladı sonra analyze this e tıkladım "no internet connection.. " dedi..

düzeltme: . biraz önce combofix i yükleyip tarama da yaptım iki tane cookies gibi bir şey buldu onu da temizlemedi ücretsiz versiyonda.. ben elle temizledim onun yerine

HijackThis kullanırken tercihen güvenli kipte başlat ve MUTLAKA sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır de. Öyle yapmazsan hata verir ve sağlıklı sonuç vermez. Analyze This seçeneğine tıklama, oluşturduğu log dosyasını bize gönder onun analizi başka yerden yapılıyor (bilgisayarda kayıtlı da aklımda yok sitenin linki)

• Bende aynı hata vardı önceden Hotspot Shield yüklüyenlerde görülüyor genelde bu sorunlar ayrıca dns ayarını otomatiğe al google ile işin olduğu zaman yüksek ihtimal düzelir

Orijinalden alıntı: n-force

bende de var ya dns otomatiğe alamam malum girilmiyor hiç bir siteye 2 aydır var sorun haber siteleri donanımhaber anında açılıyor google da bazen 5 saniye bekliyorum abartısız

5 saniye abartısız mi :D ben 1-2 dk sayfa yeniliyorum, bazen ssl hatası alıyorum bazen sayfa yuklenemiyor bazen de mavi bir robot resmi geliyor. Youtube da aynı şekilde, google bakımda demek ki bireysel bir sorun yok beyler sorun google da

bende de var ya dns otomatiğe alamam malum girilmiyor hiç bir siteye 2 aydır var sorun haber siteleri donanımhaber anında açılıyor google da bazen 5 saniye bekliyorum abartısız

Google dns leri haricinde farklı dns lerde deniyebilirsiniz belki sorunu çözer

Orijinalden alıntı: Authorized

quote:

5 saniye abartısız mi :D ben 1-2 dk sayfa yeniliyorum, bazen ssl hatası alıyorum bazen sayfa yuklenemiyor bazen de mavi bir robot resmi geliyor. Youtube da aynı şekilde, google bakımda demek ki bireysel bir sorun yok beyler sorun google da

aynen aslında abartıyı ters yönde yaptım o ssl hatasını bende hep alıyorum ama youtube da çok sorunum olmuyor eskiden google la internet hızı denerdim şimdi ligtv sitesinden deniyorum google yavaşladığı zaman şak diye açılıyor neden oluyor anlamadım çok can sıkıyor yani ayda yılda bir girdiğimiz site değil ki bu vazgeçilmezimiz google ne bing ne yandex bırakamam ben google ı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

quote:

aynen aslında abartıyı ters yönde yaptım o ssl hatasını bende hep alıyorum ama youtube da çok sorunum olmuyor eskiden google la internet hızı denerdim şimdi ligtv sitesinden deniyorum google yavaşladığı zaman şak diye açılıyor neden oluyor anlamadım çok can sıkıyor yani ayda yılda bir girdiğimiz site değil ki bu vazgeçilmezimiz google ne bing ne yandex bırakamam ben google ı.

Evet google başka,şak diye önüne çıkartıyor bing vs. Arama sonucunda ctrl+f yapasim geliyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.