Şimdi Ara

vatandan aldıgım telefonda İMEİ sorunu ilk defa böyle bişey yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce vatandan discovery aldım bugün mesaj geldi 14 haneli rakamlar ve telefonunuz 1 hafta içinde kapatılacak diye telefonun bataryayı çıkartıp baktım arkada yazan İMEİ numarası 15 haneli 2 rakam hariç gerisi aynı ama ne yapıcam bilmiyorum arkadaşlarım başka bir telefon al onu ona kayıt mayıt ettir bişey dedide tam anlamadım bilen arkadaşlar bilgi verebilirmi teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lloyd6 -- 26 Ocak 2014; 23:29:03 >

• Geçmiş olsun .? Btk sitesinde imeinize bakar misiniz.? Telin durumuna ne diyor ithalat mi?
    http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php
  • byaahmet kullanıcısına yanıt
    bataryanın arkasında yazan numarayı yazıp baktıgımda kayıt dışı telefon diyor mesaj olarak gelen numara ise 15 haneli olması gerek diyor 14 haneli olarak geldi mesajdakinde de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmant

bataryanın arkasında yazan numarayı yazıp baktıgımda kayıt dışı telefon diyor mesaj olarak gelen numara ise 15 haneli olması gerek diyor 14 haneli olarak geldi mesajdakinde de

Hocam gecmis olsun teliniz kayit disi kalmis o zaman siz telinizin fatura vs belgeleriyle vatan bilgisayara gidin durumu anlatin.?ya sorunu giderin Yadayeni tel verin deyin.?Bu mesaji da silmeyin vatandakilere gostermeyi unutmayin.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byaahmet -- 26 Ocak 2014; 22:57:39 >
  • byaahmet kullanıcısına yanıt
    vatandan alınan bişeyin böyle sorun yaratması beni çok üzdü güvenilecek yer kalmadımı
  • Haklisiniz walla insan kime guvenecegini şaşırıyor. .?
  • Vatan Bilgisayardan bunu beklemezdim inşallah sorununuz çözülür.
  • parayban kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yarın öğlen gibi gidicem bakalım ne diyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: parayban

Vatan Bilgisayardan bunu beklemezdim inşallah sorununuz çözülür.
    telefona *#06# kodunu gir. Ekranda imei numarası gözükecek o numarayı bataryanın altındaki imei numarası ile karşılaştır eğer birbirini tutmuyorsa telefonuna yasal olmayan klon imei yüklenmiş demektir. faturasıyla birlikte aldığın yere git paranı geri iste
  • uyuşuyorlar
  • Öyleyse 2-3 gün beklemeni öneririm. imei kaydının yapılması bazen birkaç günü bulabiliyor. Bende telefonu ilk aldığım gün imei sorgulattım "imei kaydı bulunmamaktadır" diyordu. 3 gün sonra kayıtlı demeye başladı sorgulatınca.. Yine de sen bilirsin istersen aldığın yerle bir görüş. (Ben vatanbilgisayardan almadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 26 Ocak 2014; 23:49:00 >
  • bana yasal uyarı mesajı geldi yalnız sanada gelmişmiydi
  • hayır bana öyle bir uyarı gelmedi ama sorgulatınca imei kaydı bulunmamaktadır diyordu
  • haklı olabilirsin bide ben telefonu alır almaz internet ortamında her kullandıgım sitelere (mail,fb benzeri) kayıtlarımı hemen açtım İEMİ da biraz araştırmama göre bunlara göre tespitte bulunuyomuş bende işlerini kolaylaştırıp hızlandırdım sanırsam ben yarın vatana gideyim yinede çok teşekkür ederim yorumun için
  • Korkulacak bir durum yok
    1 hafya icinde kayit olur merak etmeyin neden bu kadar telas ettiniz ki :) herkeste boyle hemen kaydolmuyor
  • bugraakkoc kullanıcısına yanıt
    o mesajın gelmesi beni korkuttu siz içimi baya rahatlatıyorsunuz ama ne yapıcam kafam karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lloyd6

o mesajın gelmesi beni korkuttu siz içimi baya rahatlatıyorsunuz ama ne yapıcam kafam karıştı
    Bir arkadaşım da vatandan s4 mini aldı aynı şekilde imeiniz kopyalanmıştır diye mesaj geldi ama o mesajda yazan imei o telefonun değil anlayamadık bizde :D
  • Yeni telefon aldıktan sonra 1 hafta içinde kapanacak mesajı alan ama birkaç gün sonra imei kaydı tamamlanan çok kişi var. Akakcedeki yorumlarda okumuştum ama nedense bana öyle bir sms gelmedi. Bence 3-5 gün bekle nasıl olsa faturası elinde..
  • quote:

2 gün önce vatandan discovery aldım bugün mesaj geldi 14 haneli rakamlar ve telefonunuz 1 hafta içinde kapatılacak diye telefonun bataryayı çıkartıp baktım arkada yazan İMEİ numarası 15 haneli 2 rakam hariç gerisi aynı ama ne yapıcam bilmiyorum arkadaşlarım başka bir telefon al onu ona kayıt mayıt ettir bişey dedide tam anlamadım bilen arkadaşlar bilgi verebilirmi teşekkürler

Ne yaptınız..? Sorun cozul du mu..? acaba..?Gecmiş olsun..?Aynı sorun bu konuda da varhttp://forum.donanimhaber.com/m_87083356/f_//tm.htm#87085093

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byaahmet -- 27 Ocak 2014; 13:15:11 >

• quote:

2 gün önce vatandan discovery aldım bugün mesaj geldi 14 haneli rakamlar ve telefonunuz 1 hafta içinde kapatılacak diye telefonun bataryayı çıkartıp baktım arkada yazan İMEİ numarası 15 haneli 2 rakam hariç gerisi aynı ama ne yapıcam bilmiyorum arkadaşlarım başka bir telefon al onu ona kayıt mayıt ettir bişey dedide tam anlamadım bilen arkadaşlar bilgi verebilirmi teşekkürler

Aynisi bugun bana oldu telefon imei baska kutu imei baska 1 ay once aldim bugun guncelleme sonucu pgrendim kutu uzerindeki imei gercek s3 kayotli telefondaki imei ise kopya saka gibi yarin bombalicam vatani ya onlar beni yer ya ben onlari

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.