Şimdi Ara

PWM fan çoklayıcı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bunu anakarttaki fan yuvasına bağlıcam..2 tane fan tepeye takcam kasanın biosdan girip sesini kıssam fanın ikiside birlikte kısılır mı? böyle bir dünya var mı..güç girişine takıp ses cekmek istemiyorum

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-classic-black-60mm-fan-315.html 2 tane bu fandan düşünüyorum
    http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-fan-baglanti-ikili-coklayici-kablo.html birde bu kablodan alcam..anakarta bağlayıp hız ayarlayabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 21 Ocak 2014; 1:52:59 >

• Evet mümkün. ama bu şartlarda değil.
    Benim düşüncem; Anakart üstünden gelen bu kabloların siyah ve kırmızı olanın direk 12V bağlantı sahibi olduğu, fanın pwm girişine negatif darbe gönderildiğinde kendini durdurduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu ürün, yalnızca bir kanalda kontrol sağlarken diğerini max devirde çalıştıracak. İnternette tam detaylı bilgi aramadım ama ne kadar dpğru bir düşünce bilmiyorum, çünkü benim cooler masterdaki orjinal fan arızalandı, deniyemiyorum. Diğer kullandığım fanlar 3 pinli ve sonradan dört pine çevrilme. Eğer düşüncem yanlışsa affola ama durum böyle olmayacaksa 4. pwm hattına ne gerek kalacaktı...
    Ama yine de emin değilim çünkü denemedim, çalışabilirde. Yapımı da basit, maliyeti 2 3 lirayı geçmezken gidip sekiz on liraya alınmaz.
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    hocam benim kasada 3 pinlik fan coğaltıcılar var ama bi türlü calıstıramadım hangi fanı taktıysam..neden calısmadı bilmiyorum halbuki fan hızı ayarlama tuşu var kasanın üstünde..yapamayınca bende anakarttan bağlayım dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.